Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

vox-populi

#51 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by vox-populi »

Jos jedna prica o taksistima sa aerodroma. Vratio se ja sa odmora, propisno pocrnio i sa velikim ruksakom, jednom vecom torbom i jednom malom torbom. Izlazim iz aerodromske zgrade i prema prvom taksiju. Lik se obradova jer je kontao da sam stranac. Cak mi je i pomogao da smjestimo torbe u gepek. Sjeo ja i onako umoran samo promrljao Mihrivode (za one koji ne znaju, na potpuno drugom kraju grada, dakle duga voznja). Zbog toga sto sam promrljao, lik je jos uvjereniji da sam stranac, krece i ne pali taksimetar.

Jos nismo napustili krug aerodroma kada sam ga sa najboljim sanerskim naglaskom pitao: "Šta to paša ne radi ti taksimetar?" Odmah je skontao da se zeznuo i da od planiranih 50 KM nema nista ali pokusao je da se izvadi. Kaze pa ne treba, zna se, to ti je 30 KM. Rekoh, jarane ja se od kuce do aerodroma i obratno vozim bar jednom u dva mjeseca tako da znam tacno koliko moze biti. Obicno je 12 KM kad nema guzve a po najvecoj guzvi moze se nagurati i do 16 KM. Nije mu to bilo pravo, odmah opucao socijalu, kao ne znas ti kako je nama, kao vozimo za milostinju i slicno. Rekoh, jarane nisam ti ja kriv, ako ti se ne svidja ovaj posao radi neki drugi. I da napomenem da sam se u Sarajevu taksijem vozao svaki dan i da sam obicno ostavljao neki baksis. Ako je 12 davao sam 15, uvijek sam zaokruzivao. Al ovome nisam htio dati nista.

Preko neke stvari upali on taksimetar i kaze, eto koliko otkuca taksimetar plus 8 maraka. Rekoh zasto 8 maraka? Kaze za prtljagu. Rekoh jarane ako ne znas vlastiti cjenovnik, treba hitno da ga naucis. Start je marka, kilometar marka i prtljaga do 10 kg je besplatna. Tako da cu ti platiti onoliko koliko otkuca taksimetar i ni feninga vise, i pripremi sitnu lovu da mi imas vratiti kusur od 20 KM.

Kaze on, ne mozemo se ja i ti dogovoriti, stacu ja tebi negdje pa ti uzmi drugi taksi. Rekoh, mozes mi stati samo na slijedecem taksi standu gdje ima taksista jer mi ne pada na pamet da sada okolo trazim prevoz.

Lik je vidno iznerviran vozio do Nedzarica, cijelo vrijeme je nesto rondao i psovao, ali nisam obracao paznju. Do Nedzarica je otkucalo nekih 5 KM. Ponudio sam mu da platim, kaze neka jarane od tebe ni za lijeka. Rekoh, hvala velika na besplatnoj voznji. Drugi taksista je vjerovatno skontao sta se desilo, odmah ukljucio taksimetar i dovezao me kuci.

Situacija broj dva, kraca verzija.

Vracao sam se sa autobuske stanice i sjeo u prvi taksi, opet relacija Mihrivode. Lik nije ukljucio taksimetar a ja namjerno nisam htio da ga podsjetim. Kad smo dosli do moje kuce, kaze lik 15 KM. Rekoh, na taksimetru ne pise nista, lijepo izadjem i zahvalim mu se na besplatnoj voznji. Na trenutak me pogledao ali kako je skontao da mu fali par centimetara visine i jedno 10-tak kila, zadovoljio se socnim psovkama i otisao.

Poenta i jedne i druge price je da se dosta raje prepadne taksista i placa sta god oni kazu. Sta ti moze uraditi? Ne vjerujem da i jedan od njih ima muda da nekoga udari. Veliki su na rijecima, sigurno bi se izderali, prijetili ali ne vjerujem da bi isli dotle da nekoga udare, ipak je to krivicno djelo za koje mogu zaglaviti u zatvor.

Moj savjet svima, samo lagano, ako nije ukljucio taksimetar, ne placajte, ako trazi previse, platite onoliko koliko otprilike skontate da je cijena.

Ili jednostavno zovite Zuti taksi.
amortizer

#52 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by amortizer »

komi wrote::mrgreen: taj je zajebao i geografiju i biologiju :lol:
a i Kolumba :lol:
samo malo

#53 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by samo malo »

amortizer wrote:
komi wrote::mrgreen: taj je zajebao i geografiju i biologiju :lol:
a i Kolumba :lol:
U sustini, Amerika jos nije otkrivena, treba Shekija porinut na more da ide to istraziti.
demetra22

#54 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by demetra22 »

vox-populi wrote:Jos jedna prica o taksistima sa aerodroma. Vratio se ja sa odmora, propisno pocrnio i sa velikim ruksakom, jednom vecom torbom i jednom malom torbom. Izlazim iz aerodromske zgrade i prema prvom taksiju. Lik se obradova jer je kontao da sam stranac. Cak mi je i pomogao da smjestimo torbe u gepek. Sjeo ja i onako umoran samo promrljao Mihrivode (za one koji ne znaju, na potpuno drugom kraju grada, dakle duga voznja). Zbog toga sto sam promrljao, lik je jos uvjereniji da sam stranac, krece i ne pali taksimetar.

Jos nismo napustili krug aerodroma kada sam ga sa najboljim sanerskim naglaskom pitao: "Šta to paša ne radi ti taksimetar?" Odmah je skontao da se zeznuo i da od planiranih 50 KM nema nista ali pokusao je da se izvadi. Kaze pa ne treba, zna se, to ti je 30 KM. Rekoh, jarane ja se od kuce do aerodroma i obratno vozim bar jednom u dva mjeseca tako da znam tacno koliko moze biti. Obicno je 12 KM kad nema guzve a po najvecoj guzvi moze se nagurati i do 16 KM. Nije mu to bilo pravo, odmah opucao socijalu, kao ne znas ti kako je nama, kao vozimo za milostinju i slicno. Rekoh, jarane nisam ti ja kriv, ako ti se ne svidja ovaj posao radi neki drugi. I da napomenem da sam se u Sarajevu taksijem vozao svaki dan i da sam obicno ostavljao neki baksis. Ako je 12 davao sam 15, uvijek sam zaokruzivao. Al ovome nisam htio dati nista.

Preko neke stvari upali on taksimetar i kaze, eto koliko otkuca taksimetar plus 8 maraka. Rekoh zasto 8 maraka? Kaze za prtljagu. Rekoh jarane ako ne znas vlastiti cjenovnik, treba hitno da ga naucis. Start je marka, kilometar marka i prtljaga do 10 kg je besplatna. Tako da cu ti platiti onoliko koliko otkuca taksimetar i ni feninga vise, i pripremi sitnu lovu da mi imas vratiti kusur od 20 KM.

Kaze on, ne mozemo se ja i ti dogovoriti, stacu ja tebi negdje pa ti uzmi drugi taksi. Rekoh, mozes mi stati samo na slijedecem taksi standu gdje ima taksista jer mi ne pada na pamet da sada okolo trazim prevoz.

Lik je vidno iznerviran vozio do Nedzarica, cijelo vrijeme je nesto rondao i psovao, ali nisam obracao paznju. Do Nedzarica je otkucalo nekih 5 KM. Ponudio sam mu da platim, kaze neka jarane od tebe ni za lijeka. Rekoh, hvala velika na besplatnoj voznji. Drugi taksista je vjerovatno skontao sta se desilo, odmah ukljucio taksimetar i dovezao me kuci.

Vracao sam se sa autobuske stanice i sjeo u prvi taksi, opet relacija Mihrivode. Lik nije ukljucio taksimetar a ja namjerno nisam htio da ga podsjetim. Kad smo dosli do moje kuce, kaze lik 15 KM. Rekoh, na taksimetru ne pise nista, lijepo izadjem i zahvalim mu se na besplatnoj voznji. Na trenutak me pogledao ali kako je skontao da mu fali par centimetara visine i jedno 10-tak kila, zadovoljio se socnim psovkama i otisao.

Poenta i jedne i druge price je da se dosta raje prepadne taksista i placa sta god oni kazu. Sta ti moze uraditi? Ne vjerujem da i jedan od njih ima muda da nekoga udari. Veliki su na rijecima, sigurno bi se izderali, prijetili ali ne vjerujem da bi isli dotle da nekoga udare, ipak je to krivicno djelo za koje mogu zaglaviti u zatvor.

Moj savjet svima, samo lagano, ako nije ukljucio taksimetar, ne placajte, ako trazi previse, platite onoliko koliko otprilike skontate da je cijena.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Ma boli tebe, imas dovoljno cm i kg, sta bih ja? :) :) :)
Edin H.

#55 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by Edin H. »

swirl wrote:
vajkrem wrote:
ja1977 wrote:Juce je navodno trebao biti neki sastanak da se DOGOVARAJU (apsolutno po zakonu :D )cijene.
To mi je ispricao jedan taksista koji na mene ostavio fin utisak, za divnio cudo. Kaze: "da se ja pitam, ja bih ostavio ove cijene, pa neka se narod vozo. svima dobro"
Zan li se da li je bio sastanak i koje su nove cijene?

Covjek mi rece da je bilo i prijedloga da start bude 5 KM :shock: i da 2-3 kilometra budu ukljucenja u tu cijenu???

Pa ja, to bi im bilo zagarantovano 5 KM po voznji, pa se ti slikaj.

Super bi bilo da nam neko isceprka broj telefona te Saobracajne inspekcije, pa da ih svaki put kada imamo "lijepa" iskustva sa taxistima zovemo, dosadjujemo, vrsimo pritisak...pa ko zna mozda se i oni probude, ako nista da nas skinu s vrata.
INSPEKTORAT SAOBRAĆAJNE INSPEKCIJE

DRAGAN SOLDO, glavni saobraćajni inspektor
Turhanija 2, 71000 Sarajevo;
Tel. +387 33 563 375;
Fax. +387 33 563 361;
Ukucano u mobitel :oops:
arslanica

#56 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by arslanica »

vox-populi wrote:Jos jedna prica o taksistima sa aerodroma. Vratio se ja sa odmora, propisno pocrnio i sa velikim ruksakom, jednom vecom torbom i jednom malom torbom. Izlazim iz aerodromske zgrade i prema prvom taksiju. Lik se obradova jer je kontao da sam stranac. Cak mi je i pomogao da smjestimo torbe u gepek. Sjeo ja i onako umoran samo promrljao Mihrivode (za one koji ne znaju, na potpuno drugom kraju grada, dakle duga voznja). Zbog toga sto sam promrljao, lik je jos uvjereniji da sam stranac, krece i ne pali taksimetar.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
vjesticanametli

#57 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by vjesticanametli »

hmmm mozda cete se sada smijati ali ja ne znam zasto naplacuju prtljag taxisti............ne vozim se cesto u SA pa pitam jer mi u DE niti jedan taxista nikada nije to naplatio vec samo ono sto otkuca taximetar. vox populi :thumbup: ali vade te kile i visina a da ja to uradim fasovala bi :lol:
vox-populi

#58 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by vox-populi »

vjesticanametli wrote:hmmm mozda cete se sada smijati ali ja ne znam zasto naplacuju prtljag taxisti............ne vozim se cesto u SA pa pitam jer mi u DE niti jedan taxista nikada nije to naplatio vec samo ono sto otkuca taximetar. vox populi :thumbup: ali vade te kile i visina a da ja to uradim fasovala bi :lol:
Ma nemam ja nesto pretjerano visine, eto desilo se da je taksista bio nizi od mene. A kila je tada bilo, i previse.

Nego mislim da nije u pitanju izgled nego stav, kao sto sam rekao prije, mislim da taksisti jednostavno nemaju petlju da sa prijetnje predju na direktno fizicko nasilje.
Toffee karamela

#59 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by Toffee karamela »

Od mojih mnogobrojnih negativnih dogodovština s njima (za koje bi mi trebala jedna posebna komora u mozgu da ih tamo pohranim) izdvojit ću samo istjerivanje (bukvalno!) iz vozila nakon što jednom majmunu sa štanda na Autobuskoj nisam htjela reći KOD KOGA to idem na Breku! (jer je biva i on ozgor pa eto rad bi bio da zna)!!! Kad me je istjerao naredio je svim ostalim kolegama da me niko ne smije povesti jer sam njega nazvala MAJMUNOM!!! :shock: Ipak se našao jedan hrabar kome se ovim putem zahvaljujem i čestitam mu na iskazanoj hrabrosti! :lol: :lol:

Evo mi danas komšinicu isto s Autobuske do Logavine odvezao za 13 km, zahvaljujem najljepše na ovim brojevima jer ću joj ih ujutro predat....ona cijeli dan prijeti odlaskom u policiju da to prijavi čak. :lol:
dia81

#60 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by dia81 »

ima previse pokvarenih taksista...al stvarno...i to ih je vecina iz sa taxija, iako se meni desilo da me istjera jedan iz zutog...
Edin H.

#61 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by Edin H. »

Toffee karamela wrote:Od mojih mnogobrojnih negativnih dogodovština s njima (za koje bi mi trebala jedna posebna komora u mozgu da ih tamo pohranim) izdvojit ću samo istjerivanje (bukvalno!) iz vozila nakon što jednom majmunu sa štanda na Autobuskoj nisam htjela reći KOD KOGA to idem na Breku! (jer je biva i on ozgor pa eto rad bi bio da zna)!!! Kad me je istjerao naredio je svim ostalim kolegama da me niko ne smije povesti jer sam njega nazvala MAJMUNOM!!! :shock: Ipak se našao jedan hrabar kome se ovim putem zahvaljujem i čestitam mu na iskazanoj hrabrosti! :lol: :lol:

Evo mi danas komšinicu isto s Autobuske do Logavine odvezao za 13 km, zahvaljujem najljepše na ovim brojevima jer ću joj ih ujutro predat....ona cijeli dan prijeti odlaskom u policiju da to prijavi čak. :lol:
Pa valjda covjek ima pravo da zna koga posjecujes :oops: :D
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#62 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by Pera Trta »

Neki dan sam od Vijećnice do Ginekološko-akušerske klinike Sa-taxijem se odvezao za 4.60 KM.
Bio sam ugodno iznenađen. Za tu relaciju, ne smatram da je skupo.
mayab

#63 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by mayab »

BRAVO!!!
gradskadjeca

#64 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by gradskadjeca »

Ne postoji covjek koji nije imao problema sa njima. Ja inace izgledam veoma mladoliko pa mi 80% njih pokusava podvaliti neku prevaru kad god da sjednem u taxi, a sjedam veoma cesto. Obicno zovem crveni vec godinama, ali kada mi dispecer kaze moze ali za 7 ili 8 minuta ne mogu toliko cekati, a sataxi ima stand 50 metara od moje zgrade na kojem uvijek bude pokoji njihov taxi. Razlika izmedju crvenog i sa je velika u organizacionoj strukturi, tako da ne mozete ni ocekivati bahato ponasanje crvenog, zutog, kaje, paje, maje, holland-a, svedske itd itd...

Ali da se vratimo temi, Necu nabrajati sve pokusaje zajeba nego samo jedan.

Krenuo sam na stup sa otoke. Stoji jedna seljacina koja cak nema ni oznaku sa brojem na standu otoka i melje sa nekim drotom nesto ( a drot napravio pozu ko da prodaje krompir ). I krenem ja u auto ( imam zenu i dijete i 31 godina mi je ali izgledam ko' da mi je 20 ) a on drotu govori da ja ne cujem " nece valjda ovaj mali kod mene u auto". I sjedosmo te mu ja kazem "bezobrazan si malo u nastupu prema musterijama" on rece da ponovim, rekoh mu opet, "mene ne mozes zvati mali bez obzira na to kako izgledam i stvarno si bezobrazan", a on meni jednostavno rece da izadjem iz auta. Nema problema rekoh i napustih vozilo te upitah bradatu gorilu u redu na standu iza njega " da li je slobodno", a on ce meni "dokle ides", zar to rekoh ima veze i kakvo je to pitanje" kaze on meni "haj prosetaj malo". Popizdio sam ali ne pada mi na pamet da pokusavam obracun sa nizom vrstom ljudi t.j. imbecilom koji voza taj taxi a i prodavac krompira je tu jos stajao i tupo ko bandera gledao sta se desava.

Nazovem ti ja odmah dispecera njihovog i ispricam sta se desilo ali je bila subota i zena mi dade broj telefona na koji da zovnem u ponedjeljak i sve to ponovim. U zurbi i frci jer sam zurio na posao zaustavio sam crveni taxi koji je tuda prolazio i bez problema se naravno odvezao na posao. Broj sam naravno usput zaboravio. Ali sam vidio ovu temu i namjerno ovdje pisem svoj prvi post jer je ovo zaista za svaku osudu, a broj koji sam vidio u ovom postu i jeste koliko se sjecam taj broj.

Neki dan udjem pred merkatorom ( socijalno ) sa zenom i djetetom i kazem da nas vozi na Kosevsko Brdo. Primjetim ja da je cijena startna 0.80 a sa strane pise €. Nisam htio da se svadjam uopste jer sam bio sa porodicom a i supruga mi je malo osjetljiva jer se boji da cu napraviti belaj. Elem dodjemo mi gore kad ono cijena 12KM. A trbalo je ispasti ja mislim oko 7KM. I to nije pisalo 24€ ili sl. nego je pisalo tacno 11.60 a majmunu sam dao 12 i on nije vratio kusur.
Naravno da mu nisam halalio jer ima ko da mu sudi.

Od sada sam se zakleo da cu koristiti svoj izgled i voziti se sa njima bar mjesec dana ( oprosti te mi Crveni i ostali ) kako bi barem dvojicu ili trojicu sjebao jednom za svagda. A onda cu ih bojkotovati dok god budem mogao. I isto tako mislim da bi bojkot bio najbolje rijesenje jer imamo pravo da za svoj novac biramo kako, gdje i s kim se vozimo.
Alhemicarkaa

#65 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by Alhemicarkaa »

:lol:
Ovo sto se meni danas desilo je ko iz filma. Sjedamo u zuti taxi i govorim taxisti do prirodno-matematickog fakulteta, a posla sam da kazem do pmf-a i sjetim se kako sam to rekla jednom taksisti i on me zbunjeno gledao i tek na pola puta pitao izvinite a dokle ono idete, reko do PMFa i on zbunjen pogled - a gdje je to, reko prirodno-matematicki fakultet. Ispricam ovu pricu naglas u zutom taxiju a kolegica ce, jao svasta, cuj njega pita na pola puta, sto nije odmah pitao. A vozi nas neki momak, dvadesetak mu godina, suti i spustio glavu i sad, mi preko puta fakulteta, treba da uradi polukruzno na pofalicima, i on diskretno na krilo vadi mapu grada i proucava :lol: :lol: , i ja se snadjem i kazem, gledaj ti ovog naseg fakulteta mladost smo tamo ostavile, ne bi li skontao gdje treba da vozi :lol: :lol:
ecstase

#66 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by ecstase »

Hmm... jedva cekam da dodjem u sarajevo 27.12. :D

Dolazim iz svabije i nekako cu da snimim razgovor sa taxistom i da okacim ovdje :D...
Idem do dobrinje i imam jedan kofer bas da vidim kakvih ce karafeka biti
atadxart

#67 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by atadxart »

ecstase wrote:Hmm... jedva cekam da dodjem u sarajevo 27.12. :D

Dolazim iz svabije i nekako cu da snimim razgovor sa taxistom i da okacim ovdje :D...
Svaka cast, jedva cekam da to cujem :)

Obavezno uzmi Sarajevo-Taxi i reci im da nisi bio u Bosni 15 godina ;)

Dobrodosao!
ecstase

#68 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by ecstase »

atadxart wrote:
ecstase wrote:Hmm... jedva cekam da dodjem u sarajevo 27.12. :D

Svaka cast, jedva cekam da to cujem :)

Obavezno uzmi Sarajevo-Taxi i reci im da nisi bio u Bosni 15 godina ;)

Dobrodosao!
eh dobra stvar.ovo planiram vec dva mjeseca ;)
kurty

#69 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by kurty »

Da ispricam i ja jednu situaciju... Slabije se vozam sa taxijem, pa je zbog toga vjerovatno samo jedna "situacija" ispala...

Taxi stand na kraju Kralja Tomislava... Sjedam ja u prvi taxi, i kazem do Merkatora (socijalno).... I krenuli smo mi... Taximetar upaljen odmah... Dosli do one crkve na Marin Dvoru, kad udes neki... Pogledam ja na taximetar... 2,70 pise... i stojimo mi tu u koloni oko 5-6 minuta, ja opet na taximetar, kad ono 3,80... Pitam ja zbog cega to, a on ono sa hinjskim osmjehom "pasa, ni u taxiju se djaba ne sjedi"... I do merkatora, tura je izasla 6,80... Platio ja, kad sam izlazio kulturno kazem njemu "Hvala na ugodnoj voznji, prijatno"... i to je to...

Proslo, mozda 20tak dana, krenem ja sa fakulteta do grada... Kad ljetni pljusak...odjednom... Ja pogledam, kad na standu ovaj "moj" isti taxista... Udjem ja... On pali auto...Kaze dokle...ja njemu "Neka me ovdje, dok pljusak prestane"... I lagano iz torbe neke novine vadim...Kad on nesto poce: "Ih ko da to tako moze, sta ti mislis da je taxi..."... i ja njemu "Nedavno ste me vozili do merkatora, i stajali smo oko 5 minuta, a taximetar je otkucao oko marke tih 5-6 minuta... Vidim da je ovo ljetni pljusak, brzo ce on, pa posto je sat cekanja 8 KM, tamam 15tak minuta je oko 2 marke... Bolje to nego kupiti kisobrak, koji cu ionako baciti kad prestane padati"... Glada on u mene, nesta mrmlja, psuje, ja laganini novine listam... Cak su i 3 musterije gledale da li je taxi slobodan, a njega svaki put muka fatala... Pogledam an mob, proslo 15tak minuta... pljusak prestao..izvadim 2km... stavim u pepeljaru (koja je inace puna bila), i izadjem...jos sam mu se kulturno obrati "Hvala na ugodnih 15tak minuta druzenje, prijatno Vam"...
krusty

#70 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by krusty »

zar taximetri ne rade na principu predjenih kilometara, s obzirom da su cijene formirane po predjenom kilometru ?
mahalas505

#71 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by mahalas505 »

krusty wrote:zar taximetri ne rade na principu predjenih kilometara, s obzirom da su cijene formirane po predjenom kilometru ?
Ima tu i vremenska dimenzija uracunata (http://en.wikipedia.org/wiki/Taximeter).
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#72 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by Pera Trta »

mahalas505 wrote:
krusty wrote:zar taximetri ne rade na principu predjenih kilometara, s obzirom da su cijene formirane po predjenom kilometru ?
Ima tu i vremenska dimenzija uracunata (http://en.wikipedia.org/wiki/Taximeter).
Hvala ti za ovaj link, naučio sam da je riječ "taksi" nastala od riječi "taksimetar", a ne obratno, kako sam ja, a i većina drugih vjerovatno, mislio :D
Zox

#73 Re: Saobraćajna inspekcija za TAXISTE u Sarajevu

Post by Zox »

Cijelo jutro zovem tu saobracajnu inspekciju,niko se ne javlja.
Post Reply