je li zna netko što bude na razgovpru pred peteročlanom komisijom
ista literatura kao i za ovaj test; ilinešto deseto?
Moderator: anex
JA SAM BIO U ZADNJOJ GRUPI, BILO JE PAR KOJI SU DOSLO S RODITELJIMA. STO SE TICE STELE ZNAM IZ PRVE RUKE. TE PARE NISU SAMO ZA PRIPRAVNICKI NEGO I ZA RADNI UGOVOR POSLE PRIPRAVNICKOG.farfarah wrote:Ja nisam primjetila da je bilo takvih osoba.Ne znam u kojoj si grupi bio, ali čini mi se da sve koje je gospođa prozvala gospodin je pronašao na spisku.IskrenTZ wrote:JA SAM U SUBOTU BIO NA TESTIRANJU U TUZLI. OD 170 OSOBA KOJE SU MOGLE IZACI NA ISPIT MOZDA 2 ILI 3 OSOBE NISU DOSLE, ZATO JE DOSLO NEGDJE 30 - 40 OSOBA KOJE UOPSTE NISU BILE NA SPISKU A PUSTENE SU DA RADE TEST. KAKO TO MOZE?
A DRUGA STVAR JE DA SE TRAZI MOMENTANO 10 000 DO 20 000 MARAKA (STELA)ZA PRIPRAVNICKO MJESTO.
Možda i griješim![]()
Otkud ti ovo za štelu? Pa ko je budala dati ovolike pare za pripravničko mjesto? Ne može se toliko ni zaraditi za tu godinu. Radije bih radila kod nekog privatnika džaba.
Isto k'o da je to nešo raditi pripravnički u UIO? Jedino što imaš šansu da ti produže ugovor, ali je vjerovatnoća za to 0,0000009%.
UIO stalno objavljuje interne konkurse, naravno, usmjerene ka ciljanoj skupini (djeca zaposlenika).Ko zna koliko ih je jučer bilo među nama, a pored njih šanse su nam nikakve.
p.s. Drugarica o kojoj sam prije govorila nije dijete zaposlenika UIO, nego je obavještena da je otvoren interni konkurs.Javila se i imala sreću da su ju primili, vjerovatno po nacionalnom osnovu.
Evo ja sam prva bila s tatom.Jel to znači da ću biti primljena?IskrenTZ wrote:PRICA SE DA CE NEKIH 7 DO 14 DANA TRAJATI, JER OPET IDU SVI ISPITI ZA BANJA LUKU NA KONTROLU.
JA SAM BIO U ZADNJOJ GRUPI, BILO JE PAR KOJI SU DOSLO S RODITELJIMA. STO SE TICE STELE ZNAM IZ PRVE RUKE. TE PARE NISU SAMO ZA PRIPRAVNICKI NEGO I ZA RADNI UGOVOR POSLE PRIPRAVNICKOG.farfarah wrote:Ja nisam primjetila da je bilo takvih osoba.Ne znam u kojoj si grupi bio, ali čini mi se da sve koje je gospođa prozvala gospodin je pronašao na spisku.IskrenTZ wrote:JA SAM U SUBOTU BIO NA TESTIRANJU U TUZLI. OD 170 OSOBA KOJE SU MOGLE IZACI NA ISPIT MOZDA 2 ILI 3 OSOBE NISU DOSLE, ZATO JE DOSLO NEGDJE 30 - 40 OSOBA KOJE UOPSTE NISU BILE NA SPISKU A PUSTENE SU DA RADE TEST. KAKO TO MOZE?
A DRUGA STVAR JE DA SE TRAZI MOMENTANO 10 000 DO 20 000 MARAKA (STELA)ZA PRIPRAVNICKO MJESTO.
Možda i griješim![]()
Otkud ti ovo za štelu? Pa ko je budala dati ovolike pare za pripravničko mjesto? Ne može se toliko ni zaraditi za tu godinu. Radije bih radila kod nekog privatnika džaba.
Isto k'o da je to nešo raditi pripravnički u UIO? Jedino što imaš šansu da ti produže ugovor, ali je vjerovatnoća za to 0,0000009%.
UIO stalno objavljuje interne konkurse, naravno, usmjerene ka ciljanoj skupini (djeca zaposlenika).Ko zna koliko ih je jučer bilo među nama, a pored njih šanse su nam nikakve.
p.s. Drugarica o kojoj sam prije govorila nije dijete zaposlenika UIO, nego je obavještena da je otvoren interni konkurs.Javila se i imala sreću da su ju primili, vjerovatno po nacionalnom osnovu.
STA SE PODRAZUMIEVA POD CARINSKIM POSTUPKOM S EKONOMSKIM UCINKOM ILI SLICNO.IskrenTZ wrote:KADA CARINSKI SLUZBENICI MOGU ODUSTATI OD NAPLATE KAMATE. ILI TAKO NESTA SLICNO
andy25 wrote:pozdrav svima,ja sam iz Mostara i pozvana sam na intervju u četvrtak. da li možda netko zna šta mogu očekivati na intervjuu.šta najčešće pitaju, da li osnovne pojmove o PDV-u,carinama i trošarinama ili možda ono što nismo znali u testu.treba li naučiti općenite informacije o upravi za ind.oporezivanje,njenoj strukturi???? ako netko ima kakve informacije nek napiše,bila bi vam zahvalna:)
S obzirom da si ocito informaticki nepismen, te da ne znas ugasiti caps lock na tastaturi, a uz to i polupismen po pitanju maternjeg jebenog jezika, ja bi ti trazio barem 500,000KM da te zaposlim. Nakon sto ih uplatis, odmah bi ti dao otkaz.IskrenTZ wrote:JA SAM U SUBOTU BIO NA TESTIRANJU U TUZLI. OD 170 OSOBA KOJE SU MOGLE IZACI NA ISPIT MOZDA 2 ILI 3 OSOBE NISU DOSLE, ZATO JE DOSLO NEGDJE 30 - 40 OSOBA KOJE UOPSTE NISU BILE NA SPISKU A PUSTENE SU DA RADE TEST. KAKO TO MOZE?
EVO GA STIGO JE. PA GDJE SI DO SADA BIO?Alfons Kauders wrote:S obzirom da si ocito informaticki nepismen, te da ne znas ugasiti caps lock na tastaturi, a uz to i polupismen po pitanju maternjeg jebenog jezika, ja bi ti trazio barem 500,000KM da te zaposlim. Nakon sto ih uplatis, odmah bi ti dao otkaz.
I ti bi meni porez da obracunavas? Da te ja placam, svojim porezima?
Care, ja ti iskreno zelim srecu, cisto kako bi nasa firma izradila drzavu i zavrnula par desetina hiljada poreza godisnje, sto kraj tako strucnih kadrova u UIO ne bi bio nikakav problem...
i da ne zaboravi glasovati za iste na sljedećim izborimaamatic2 wrote:Krivo mi je samo što sam igubio jedan dan na glupost, umjesto da odem na piknik taj dan, na planinarenje, na xxxxxx - ja čekam ko mazlum do 12 h da bi otišao na ispit, da bi na kraju ovako završilo. Pa normalo da ljudki faktor uvijek odlučuje, al šta nas 'hebe' ta gospoda, nek raspišu interni natječaj i nek zaposle koga hoće - a ne ovako - daju ti neku bezveze nadu da možda ovaj put nije baš sve 'trulo u državi danskoj' i onda ovako!
A ti djevojko ako si stvarno bez štele, evo odmah nakon tog interviewa ćeš skontat da si se džabe nadala.. I ako si stvarno bez štele, nek ti je sa srećom i volio bih da dobiješ posao umjesto nekih tatinih i maminih sinova/kćeri.
Ja nisam rekao da ti nemas pravo da pises sta hoces, ali snosis i posljedice za svoje pisanje.IskrenTZ wrote:EVO GA STIGO JE. PA GDJE SI DO SADA BIO?Alfons Kauders wrote:S obzirom da si ocito informaticki nepismen, te da ne znas ugasiti caps lock na tastaturi, a uz to i polupismen po pitanju maternjeg jebenog jezika, ja bi ti trazio barem 500,000KM da te zaposlim. Nakon sto ih uplatis, odmah bi ti dao otkaz.
I ti bi meni porez da obracunavas? Da te ja placam, svojim porezima?
Care, ja ti iskreno zelim srecu, cisto kako bi nasa firma izradila drzavu i zavrnula par desetina hiljada poreza godisnje, sto kraj tako strucnih kadrova u UIO ne bi bio nikakav problem...
A DE MI RECI KO SI TI DA ODLUCUJES DALI SAM JA "INFORMATICKI NEPISMEN" ILI "POLUPISMEN PO PITANJU MATERNJEG JEBENOG JEZIKA"?
JOS UVIJEK RAZMISLJAM KOJI JE RAZLOG TVOJE FRUSTRACIJE: MOZDA STO NISI POLOZIO TEST, MOZDA SI DUGO CUCULU KORISTIO ILI TVOJA LOPOVSKA FIRMA NIJE TI ISPLATILA PLACU?
JA IMAM PRAVO DA PISEM STA JA HOCU I KAKO JA HOCU SVE U GRANICI TOLERANCIJE I POSTOVANJA OSTALIH CLANOVA FORUMA. TU SMO DA SE DRUZIMO I JEDNI DRUGIMA POMAZEMO AKO MOZEMO. PROBLEM JE U TOME STO TO SVE FUNKCIONISE DOK NE DODE JEDAN PAMETNJAKOVIC KOJI MISLI DA JE INTELIGENTAN, PONIZAVA DRUZE, VRIJEDA, ISMIJAVA I KOJI PRICA 5 JEZIKA (KOJE JE NAUCIO ISPRED TV-A UZ SERIE), KOJI SU ZAVRSILI FAX PREKO VEZE ITD. ZBOG TAKVIH KAO STO SI TI OVA DRZAVE NE MOZE NAPRIJED. JER SAMO GLEDATE SVOJ INTERES, GDJE KOJU MARKU MOZETE UKRASTI, KOGA MOZETE PREVARIT, KOGA PODPLATIT ITD.
Jaooooo. Izvini ja sam zaboravio da si ti jedan veliki (kako se kaze, ah ja) "FIRMAS". Posteni uzivaj i puno srece u pokusaju krade "desetina hiljada poreza godisnje". To sto kod mene jedna ili druga rijec nije bas isprava ima jedan veoma jednostavan razlog. Samo za info.Alfons Kauders wrote:Ja nisam rekao da ti nemas pravo da pises sta hoces, ali snosis i posljedice za svoje pisanje.
Smatram da si informaticki nepismen zato jer koristis caps, sto je u suprotnosti s pravilima foruma.
Smatram da si polupismen zato jer npr. pises "serie" i "podplatiti". Ja kao savjstan gradjanin necu da takvi primaju platu od poreza koje ja platim - sigurno ima sposobnijih i pismenijih od tebe.
Ja gledam samo svoj interes, i meni je u interesu da u administraciji rade sposobni i profesionalni kadrovi. Ja ne moram varati i krasti da bi zaradio lovu, niti se moram uvaljivati u drzavne jasle.