zato sto je tih 10 radnica medju njih nekoliko hiljada kojih se tajkuni uz pomoc politicara rjesavaju vec godinama...madner wrote:
Nek si me prosvjetlio.
Samo mi objasni zasto bi bilo koji tajkun podmicivao sudstvo, tuzilastvo, izvrsnu i zakondavnu vlast da se rijesi 10 radnica? Ne znam da li si svjestan apsurda i kolko je to minorna stvar za vecu firmu.![]()
Hajd ti ne blebetaj, tipican primjer covjeka koji pojma nema ali to mu ne smeta da iznese svoje neklavifikovano misljenje.
Uhapšeno 6 radnica robne kuće "Bosna" u Zenici
- stochar
#51 Re: Uhapšeno 6 radnica robne kuće "Bosna" u Zenici
- madner
#52 Re: Uhapšeno 6 radnica robne kuće "Bosna" u Zenici
Vjeruj mi, meni bi bilo draze da je tako, ali mislim da je problem prije do nesposnosti. Puno bi bolje bilo uloziti prijedlog koji odgovara tom lobiju nego ga poslje kociti godinu dana.
Sto se tice samog zakona, ne sumnjam da je u skladu sa evropskim normama, ali ako bude kao i sa invalidima i borcima bolje im je da ga ne usvajaju.
Sto se tice samog zakona, ne sumnjam da je u skladu sa evropskim normama, ali ako bude kao i sa invalidima i borcima bolje im je da ga ne usvajaju.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#53 Re: Uhapšeno 6 radnica robne kuće "Bosna" u Zenici
ooops! greška...
- notsure
#54 Re: Uhapšeno 6 radnica robne kuće "Bosna" u Zenici
Ovo s hapšenjem 10 radnica (tačnije 9 radnica i 1 radnika) mi najviše liči na ono kad pauk odnese Yugu nekog sirotana koji dovede dijete doktoru pa pogrešno parkira, a isti pauk ne smije ni primirisati BMW-u nekog tajkuna parkiranog na istom tom mjestu.
Da su opljačkani i prevareni radnici imali povjerenja u sud i tužilaštvo (sjetite se malo Ante Jelavića, Tasima Kučevića, Ćele, Gašija,...), možda bi se i ganjali po sudu. Ljudi su očajni i nisu znali kako da skrenu pažnju javnosti na sebe.
Opljačkani su, kao i hiljade drugih, od strane kriminalaca i ratnih profitera koji su se slizali s političarima pa jedni drugima čuvaju leđa.
A komentari tipa "nesposobni jer nisu našli drugi posao" su u najmanju ruku bezobrazni. Taj očito niti radi, niti traži posao, i ne zna kako je doći do posla u BiH.
Da su opljačkani i prevareni radnici imali povjerenja u sud i tužilaštvo (sjetite se malo Ante Jelavića, Tasima Kučevića, Ćele, Gašija,...), možda bi se i ganjali po sudu. Ljudi su očajni i nisu znali kako da skrenu pažnju javnosti na sebe.
Opljačkani su, kao i hiljade drugih, od strane kriminalaca i ratnih profitera koji su se slizali s političarima pa jedni drugima čuvaju leđa.
A komentari tipa "nesposobni jer nisu našli drugi posao" su u najmanju ruku bezobrazni. Taj očito niti radi, niti traži posao, i ne zna kako je doći do posla u BiH.