MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje
-
kamen
#51 Re: MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje
senade, procitaj jos jednom, ali dobro, moj tekst...nemam u cilju braniti doticnu g-dju (mozda je i mene nekad "sredila", ali nije bitno), vec mi je u cilju da prije nego sto nekog optuzimo za nesta sto (ni)je uradio sami preispitamo da li smo u pravu...u tvom slucaju pojasnih vec da si svoja izgubljena, ukradena, unistena (namjerno ili ne) dokumenta morao proglasiti nevazecima...u danasnje doba internet-komunikacije (vjerojatno ti je to dostupno) i to se moze vrlo lako odraditi...jedno pitanje: da si izgubio green-card ili sta vec sta posjedujes da li bi tek tako mogao otici i zatraziti novi dokument a da prije toga nisi taj nestanak negdje prijavio (policija ili sl.)? ...
mnogo toga ne stima u bh. diplomatsko-konzularnoj mrezi, ali haj'mo barem nekad priznati i svoju krivicu, tj. koliko puta se nismo informisali o tome sta nam sve treba kada zelimo podnijeti zahtjev za putnu ispravu...mogu posvjedociti da je "mali milion puta" i drvlje i kamenje islo na adresu ambasada-konzulata iako njihovi uposlenici nikakvu krivicu nisu imali...
imat cete priliku na nekim narednim izborima svoj glas da date politici neke stranke koja ce se pobrinuti da promijeni barem malo dosadasnju praksu imenovanja ambasadora i konzula, odnosno uposljavanja sluzbenika u mvp bih (poznanstva, prijateljstva, rodjacke i obicne veze i vezice, mito i korupcija caruju u cijeloj bih)
mnogo toga ne stima u bh. diplomatsko-konzularnoj mrezi, ali haj'mo barem nekad priznati i svoju krivicu, tj. koliko puta se nismo informisali o tome sta nam sve treba kada zelimo podnijeti zahtjev za putnu ispravu...mogu posvjedociti da je "mali milion puta" i drvlje i kamenje islo na adresu ambasada-konzulata iako njihovi uposlenici nikakvu krivicu nisu imali...
imat cete priliku na nekim narednim izborima svoj glas da date politici neke stranke koja ce se pobrinuti da promijeni barem malo dosadasnju praksu imenovanja ambasadora i konzula, odnosno uposljavanja sluzbenika u mvp bih (poznanstva, prijateljstva, rodjacke i obicne veze i vezice, mito i korupcija caruju u cijeloj bih)
-
SENAD-BEGIC
#52 Re: MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje
Ja nisam dobro protumacio vasu izjavu prije ove zato sam vas i zamolio da mi objasnite,i hvala vam na vasoj strpljivosti,ali sve ja svatam da trebamo i sebe preispitati u nekim stvarima,provjeriti,sta treba za te sve dokumente,ali pitam se kako sve to saznati preko imterneta hajde recimo ja cu provjeriti ,ali kako da provjeri onaj ko je u starosnoj dobi i nikad nije sjeo za kompijuter na internet,ili osobe koje neznaju koristiti kompijuter a imaju broj da zovnu Ambasadu a kad zovnu Ambasadu bice docekani na isti nacin kao i ja sto sam docekan.kamen wrote:senade, procitaj jos jednom, ali dobro, moj tekst...nemam u cilju braniti doticnu g-dju (mozda je i mene nekad "sredila", ali nije bitno), vec mi je u cilju da prije nego sto nekog optuzimo za nesta sto (ni)je uradio sami preispitamo da li smo u pravu...u tvom slucaju pojasnih vec da si svoja izgubljena, ukradena, unistena (namjerno ili ne) dokumenta morao proglasiti nevazecima...u danasnje doba internet-komunikacije (vjerojatno ti je to dostupno) i to se moze vrlo lako odraditi...jedno pitanje: da si izgubio green-card ili sta vec sta posjedujes da li bi tek tako mogao otici i zatraziti novi dokument a da prije toga nisi taj nestanak negdje prijavio (policija ili sl.)? ...
I kod mene nije bio slucaj da trebam potrebne podatke to je manje vise,ja se zalim samo na ponasanje na koji sam docekan od strane Mirsade to je skandalozno vjerujte,to nemozete zamisliti da jedna sluzbena osoba moze tako da razgovara sa strankom,danas je samnom tako razgovarala,sutra ce sa vama,ili nekim od vasih razgovarati,i tako ce sve ici dok ne izadze u penziju doticna,i posle nje neko ce je zamjeniti isti sa slabim zivcima i tako ce se vuci vjeka,vjekova,mi treba jednom da stanemo ovoj korupciji u kraj,a mi smo ti koji to mozemo.
Ja opet kazem u istoj toj Ambasadi ima jedna zenska osoba po glasu srednjih godina sa jako finim ponasanjem i cestitam joj na takvoj strpljivosti koju ima sa strankama,dok jedna mladza osoba po glasu oko 20-set godina starosti ima isto ponasanje kao Mirsada,ali kao sto je Mirsada ovo nece vise biti nigdje u svijetu niti se moze vise tako drsko ponasati,ja ovo sve tvrdim jer imam iza ledza sve one ljude koji su nekad imali kontakta sa Bosanskom Ambasadom u Wasingtonu,oni vam mogu sve ovo isto potvrditi sve sto ja ovdje pisem.
Zato iza svake napisane rijeci svjesno,i savjesno stojim iza nje istine se ne bojim,ja sam kao osoba,kao covjek,kao drzavljanin povrjedzen i trazim da se ozbiljno povede racuna o osobi po imenu i prezimenu :Mirsada Arnaut,meni je zaista zao sto je doticna u velikim problemima i razvod braka je imala ali to nebi smijelo uticati na posao od jako velike vaznosti koji obavlja.
-
SENAD-BEGIC
#53 Re: MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje
Hvala na podrsci koju mi pruzate u ovoj borbi protiv korupcije,ja sam tad bio kako me ona gledala covjek koji je dosao iz sume,koji nikad nije vidio civilizacije,covjek koji nije dao dio sebe u ovom predhodnom prokletom ratu,covjek koji nije pretrpio troture logora,i covjek koji je sve drugo ruzno sto postoji a ne samo obicni gradzanin Bosne i Hercegovine.Kupalo wrote:Senade gospođa je trebalo da ti se obraća na Vi, pod dva ti i mi je plačamo stoga ona ima da puca od ljubaznosti,tvoj problem nisu njena emocionalna stanja i koliko ona posla ima (to je njen problem). Ti imaš pravo na informaciju, a njena dužnost je da ti da listu potrebnih podataka i vremenski okvir u kojem će vize biti gotove.
Neukusne opaske tipa "eto ti ćeš mi govoriti" i povezivanje sa općinom rođenja je dno dna. Ja ti sve vjerujem i smatram da trebaš stvari istjerat na čistac. Svaka ti čast.
Ako sam ista ne istine rekao u svemu ovome sto sam naveo ceka me kazna sa A.Dz.strane koja kaze ovako:
Ako neko na nekog lazno svjedoci, a ne dovede cetiri povjerljiva svjedoka, isti prima slicnu kaznu(kazna moze biti cak i teza , jer se klevetanje drugih , unosenje nemira u zajednicu tretira kao fasad fil ardh-anarhija) kao da je pocinio taj zlocin za koji krivi nekog drugog..itd itd
إذا قام شخص ما على شاهد زور ، وليس تقديم أربعة شهود السرية ، فإنه يحصل على حكم مماثل (يمكن أن تكون العقوبة حتى أطروحة ، بسبب تشويه سمعة الآخرين ، وبذلك يصبح الاضطراب في المجتمع باعتبارها واجهة ardh فيل - الفوضى) كما لو أنه ارتكب الجريمة ل من القاء المسؤولية على طرف آخر.. الخ الخ
- exliberal
#54 Re: MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje
izvini a jel mozes da dobijes americki pasos?.....ako mozes koji se k..c zajebavas sa ambasadom....
ja kad sam dobio novu saru nisam vice vadio nikakve dokumente u Sarajevu.Kad odem dole koristim kanadska dokumenta i nikakvih problema nemam...jednom me jedan bilmez pitao sto nisi izvadio dokumenta bosanska....rekoh sto ih mjenjate svakih 6 mjeseci...koji cu k..c da bacam pare...kakav si ti patriota...nikakav...dade mi pasos nazad bez ikakvog komentara

ja kad sam dobio novu saru nisam vice vadio nikakve dokumente u Sarajevu.Kad odem dole koristim kanadska dokumenta i nikakvih problema nemam...jednom me jedan bilmez pitao sto nisi izvadio dokumenta bosanska....rekoh sto ih mjenjate svakih 6 mjeseci...koji cu k..c da bacam pare...kakav si ti patriota...nikakav...dade mi pasos nazad bez ikakvog komentara
-
SENAD-BEGIC
#55 Re: MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje
Ama moj ahbabu nekako mi merak kad kazem da sam Bosanac nego ono Amer-Bosanac,a sitnisu ce mo mi stati u kraj,ako ne mi ima dragi Allah.Dz.on to kaznjava na svoj nacin.
- ahuseino
#56 Re: MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje
Znam da je zalosno, i ja sam davno odustao... ali sam puko od smjeha na ovo gore boldirano, bukvalno sam do suza dosho... chuj medzedi... u ambasadi... zasticheni... Ti bi trebo za nadrealiste pisat.homar wrote:U potpunosti te razumijem gospodine Senade, slična je situacija u odnosima sa strankama i ovdje u BiH. No protiv toga se trebamo boriti, jer u tim administrativnim službama rade familijarni klanovi, koji su zaštićeni kao međedi, primaju dobre i zagarantovane plate i ne interesuje ih stranka, to im dođe kao uznemirujuće, zašto im neko narušava harmoniju i lijep dan.
Ja ti predlažem da službeno uputiš jednu predstavku Ministru vanjskih poslova BiH u Sarajevu i opišeš ovaj slučaj "uvažene Mirsade Arnaut", te da zahjevaš da se ova bezobrazna osoba sankcioniše i povuče iz ambasade.
Ostaj mi zdravo i ne posustaj da se boriš i dalje za BiH a ovoga puta je to borba protiv primitivizma i bezakonja.
-
Macolaaa
-
Gray
#58 Re: MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje
To nije naša ambasada u Washingtonu, mislim da je to vic, tj. koje nam pozdrave Mirsada šalje 
-
Macolaaa
#59 Re: MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje
Gray wrote:To nije naša ambasada u Washingtonu, mislim da je to vic, tj. koje nam pozdrave Mirsada šalje
I ja sam odmah pomislio zajebancija ali onda kontam da mene vise nista ne moze iznenaditi, pa.....
- neprilagodjena
- Kupalo
- Twinklminkelson
#62 Re: MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje
prosle sedmice mene je neka gospodja razija koja radi u nasem konzulatu u becu i koja prica samo njemacki i to vrlo kriticno pitala za pozivni broj bosne i hercegovine, kada sam majci pravio termin za podnosenje zahtjeva za vizu u sarajevu...nevjerovatno, odgovor o potrebnoj dokumentaciji za nju sam dobio mailom na engelskom
-
rosegirl
#63 Re: MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje
i jel joj engleski dobro ide kao i njemacki? 
-
mahalas505
#64 Re: MIRSADA ARNAUT Secretary u Ambasadi Bosne i njeno ponasanje
Imali kakvih novosti u vezi ovog slucaja Mirsada i ostala kompanija?