Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
*mima*

#51 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by *mima* »

marty203 wrote:Kao što sam rekla političarima se ne sviđa da bošnjaci pokupuju pola grada a s političarima moraš bit dobar...
Što se mene tiče ja bih,nemam ništa protiv bošnjaka niti ikoga.Dapače,imam jako dobrih prijatelja

Bas se vidi da nemas nista protiv bosnjaka.
Maraschino

#52 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by Maraschino »

marty203 wrote:Kao što sam rekla političarima se ne sviđa da bošnjaci pokupuju pola grada a s političarima moraš bit dobar...
Što se mene tiče ja bih,nemam ništa protiv bošnjaka niti ikoga.Dapače,imam jako dobrih prijatelja
mogli bi i ovdje biti ugrozeni... :-) :D
japanka

#53 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by japanka »

joj sto me nervirajukomentari kao odakle je ova,pa ljudi ako ste vi iz neke selendre i znate ostale selendre,zasto to mora znati jedna osoba koja putuje po evropi i svijetu,ja sam iz sarajeva drago mi je :D
rumenige_brajtner

#54 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by rumenige_brajtner »

japanka wrote:joj sto me nervirajukomentari kao odakle je ova,pa ljudi ako ste vi iz neke selendre i znate ostale selendre,zasto to mora znati jedna osoba koja putuje po evropi i svijetu,ja sam iz sarajeva drago mi je :D
pa neum se ubio za kosmopolite, samo naprijed :thumbup:
opet ja

#55 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by opet ja »

japanka wrote:joj sto me nervirajukomentari kao odakle je ova,pa ljudi ako ste vi iz neke selendre i znate ostale selendre,zasto to mora znati jedna osoba koja putuje po evropi i svijetu,ja sam iz sarajeva drago mi je :D
cosmopolitan girl :-)
Kubura

#56 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by Kubura »

Bio ni sam ne znam koliko puta u vili raguz, ljudi ogradili, tako da imaju svoju plazu. Nema guzve, nema kupaca koji nisu gosti... Smjestaj odlican, par metara od plaze, usluga dobra, ljudi fini, parking prostor... sve sto covjek treba na jednom mjestu.

Voda niti prljavija a niti cistija od ostatka obale. Vodio svu djecu iz familije na more, tako da se plazom orilo amidza, daidza!! Niko nas nije poprijeko pogledao.

Znaci sve zavisi sta ko zeli i sta ko trazi. U svakom slucaju ima mjesta za svakoga, samo se treba malo potruditi i pronaci pravi kutak za svoje potrebe.
allpfl

#57 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by allpfl »

Cijene su iste kao u Sarajevu-
Ustanes rano i zazumes mjesto gdje ima hlada ili rentaj suncobran 8) .
Da ima pokoja tuca ima, ali ima je svugdje gdje ima alkohola i narodnjaka. Ako netrazis belaja nece ni on tebe naci, ma koliko neki srali da ih u Neumu biju bez razloga to nije ni blizu istine.
Sigurno je sigurnije za zivot nego u Sarajevu.
jasana

#58 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by jasana »

jesam bila par puta zadnji put 2007 godine,mogu sve pozitivno reci,sto se tice smestaja ima par dobrih vila i apartmana npr.ova vila Raguz je super,stranaca ima bilo je u vili par crnaca i ima njemaca ,ceha,poljaka...... tako da s tom arapskom familijom ne bi trebalo biti problema.problema nismo imali jer nismo isli navece u neke mase ,a ti sa familijom bi vjerovatno izlazila u restorane, ne okolne prepune kafee.na plazi se moze naci hlad npr.plaza u blizini hotela neum ima hlad nije sve beton ima sljunka i kamenja......ali te su plaze prepune no ako uzmes smestaj u vilama imaju svoje privatne plaze i ne moze svako doci imaju suncobrane i lezaljke ma isto ko svugdje ne mogu vjerovati sta pricaju o Neumu ovdje......more je cisto....cijene super povoljnje ko i svugdje u Bih.Dubrovnik je 70 km udaljen eto nekih sat vremena tako da mozes i tamo otici ,a spavati u Neumu ili izlaziti......i Klek je odmah do Neuma tako da onaj prijedlog o smjestaju u Neumu a boravku u kleku nije los.....puno uspjeha dalje i ugodan odmor......
njonjica

#59 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by njonjica »

U Neumu smo ljetovali tri zadnje godine i meni stvarno nije jasno sta pricate....kakve tuce, kakvi nacionalni ispadi?
Mi uvijek uzmemo studio u novom dijelu Neuma koji je mnogo tisi (ne stipa za usi muzika iz kafana) a na plazu uvijek idemo negdje izmedju hotela Neum i Tihe Luke. Sucobran ti je dnevno 5 km, lezaljka isto tako....na onom prvom nivou (popnes se uz prve stepenice) ima super kafanica (mislim da je drzi lik iz Zenice, bosnjak), klopa je odlicna a jeftina, ima i kuhano, corba mu je super stvarno (kad ti dosade pizze, snicle i pecenje)....
Nemoj ici na plazu kod hotela Sunce-tamo stvarno ima "svega", ali ovaj dio prema Tihoj Luci je solidan.

NIKADA NISMO IMALI NIKAKVIH PROBLEMA!

Ja vise volim ostaviti svoju lovu u BiH nego da na hrvatskoj obali cekam da dobijem jelo poslije svaba, ceha i inih iako sam dosla prije njih. :x

Pljuvaci, zasto imate negativan stav prema svemu sto je bosansko?
L.e.g

#60 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by L.e.g »

Ja juce bio, nema nikoga :-D pojeo dobru pizzu, pita me konobar hocu li sa pilecom ili "onu" drugu :? a ja gladaaaaaan, pojeo bi i svinju koja pije i ide u kladionice.

Ja nebi uopste da se mijesamo ni sa kim, svako neka ljetuje u svojoj basti, kiseli noge u svom lavoru ( prefarbanom da ga komšija nebi prepoznao) :roll:

zato ni slucajno ove godine ne idi na more, te Arape ne vodi, reci im da more jos nije otvoreno
chuchumbamayumbe

#61 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by chuchumbamayumbe »

Meni se Neum ne svidja u poredjenju sa mojom destinacijom u posljednjih nekoliko godina - Tucepi. Znam da je to neuporedivo, ali eto.
Izmedju ostalog, nije mi se svidjelo sto ima PREVISE morskih JEZEVA! Znam da ce neko reci da je to dokaz da je voda cista, ali tamo ih ima bas i u plichaku!
Na stranu sto slabo ima hladovine, nocni zivot 2+ (od 5), previse betona, slabe (nikakve) plaze...
Dori

#62 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by Dori »

L.e.g wrote:Ja juce bio, nema nikoga :-D pojeo dobru pizzu, pita me konobar hocu li sa pilecom ili "onu" drugu :? a ja gladaaaaaan, pojeo bi i svinju koja pije i ide u kladionice.

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
SaraLe

#63 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by SaraLe »

Jednom sam u Neumu (samo prolazila) zaustavljena od strane policije, koja mi je htjela kaznu naplatiti zato sto sam vozila u kupacem kostimu :roll: :-)
Neelix

#64 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by Neelix »

SaraLe wrote:Jednom sam u Neumu (samo prolazila) zaustavljena od strane policije, koja mi je htjela kaznu naplatiti zato sto sam vozila u kupacem kostimu :roll: :-)
na sta li licis onda :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D

IZVINI, nisam mogao odoliti :D
SaraLe

#65 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by SaraLe »

Neelix wrote:
SaraLe wrote:Jednom sam u Neumu (samo prolazila) zaustavljena od strane policije, koja mi je htjela kaznu naplatiti zato sto sam vozila u kupacem kostimu :roll: :-)

:D
Objasnjenje je bilo da odvracam paznju drugim vozacima :D Pa ti sad skontaj na sta licim :razz:
I da, na kraju mi nisu naplatili ;-)
Neelix

#66 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by Neelix »

cini mi se da si, u tom slucaju, naletila na homoseksualce :D
GandalfSivi

#67 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by GandalfSivi »

Neelix wrote:

hahahahahaha

Takodjer se izvinjavam :)
hadzofield

#68 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by hadzofield »

addem wrote:neum je beton.
u pravom smislu te rijeci :))
hadzofield

#69 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by hadzofield »

Her Flick wrote: de hazdo ne kaki majke ti
hebes odmor ako cu ja citav odmor biti na uzbuni da mi ko glavu ne razbije
tamo su sada gazde hercegovacki dzilkosi koji se neznaju ponasati prema turistima
i daboga pocrkali od gladi

i ja kazem jebes takav odmor ... ali takva situacija nije u Neumu ... da bas neko cim kaze da si bosnjak i udari te kamenom.. pa ljeti tamo ima bar 20 000 bosnjaka i barem je ljeti to bosnjacki grad...
incidenti se svugdje dogadjaju .. pobiju se ljudi i ovdje oko nacije ...

dugo godina idem u neum i nikad nisam imao nikakvih problema
sad sto je tijesno u neumu, sto su plaze lose, sto je sve beton... za nako malo para i to je dobro..
al sad da neko hoda sa nozem za tobom nije tacno
hadzofield

#70 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by hadzofield »

Ako si pohadjala skolu iz geografije si morala uciti BiH ... to se uci detaljno u 8 osnovne dakle citava skolska godina samo BiH
Iz geografije o BiH si trebala nauciti da BiH ima izlaz na more ...
Kada se spominje izlaz BiH na more spominju se dva imena ..jedno je Neum a drugo Klek

Zalosno je osoba koja putuje po europi i svijetu govori tim rijecnikom i ne poznaje svoju domovinu...
Jel ti to toliko drago sto si iz sarajeva... a kad si doselila?
travar

#71 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by travar »

Nedavno se vratio, i što se mene tiče mogao bih da više nikad ne odem, onaj dio plaže koji "pripada" hotelu Neum je ili beton ili žešći kamenjar na kojem vjerovatno u toku sezone nema mjesta ni za "pr'nut'" a kamoli se sunčati!
Helem, traži dalje :D
dalmatinka

#72 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by dalmatinka »

Vi ne osjećate ništa?
kekec

#73 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by kekec »

L.e.g wrote:Ja juce bio, nema nikoga :-D pojeo dobru pizzu, pita me konobar hocu li sa pilecom ili "onu" drugu :? a ja gladaaaaaan, pojeo bi i svinju koja pije i ide u kladionice.
Ja nebi uopste da se mijesamo ni sa kim, svako neka ljetuje u svojoj basti, kiseli noge u svom lavoru ( prefarbanom da ga komšija nebi prepoznao) :roll:
zato ni slucajno ove godine ne idi na more, te Arape ne vodi, reci im da more jos nije otvoreno
:lol:
:thumbup:
safran

#74 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by safran »

Iz Sarajeva, vidjela i Evrope i svijeta. Znam gdje se nalaze Neum i Klek, drago mi je.
slatka_mala

#75 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by slatka_mala »

Pa onda trazi savjete po Evropi i svijetu, a ne od ovih selendre "građanko"!
Post Reply