Vase Omiljeno Auto iz Proslosti!?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#51 Re: Vase Omiljeno Auto iz Proslosti!?
najviše volim ove što se smiju raznim modelima Zastave, a prije rata im je civilizacijski domet bio ćiro preko Bistrika....
- corsa
#52 Re: Vase Omiljeno Auto iz Proslosti!?
Mene je odusevljavalo vise auta kad sam bio mali.
Ne znam zasto ali ovo je top pet:
1.Imao ga stari od druga iz obdanista. Svi smo trcali na prozor da ga vidimo kad dodje po njega!

2. Svaki dan ga gledao na putu prema obdanistu i pored Yuga i Stojadina mi je izgledao kao svemirski brod!

3. Imao ga dajdzin drug, i on dodje po njega da idu u picarenje
, a ja za njima ostanem isplazenog jezika. Za mene, tada, najbrze auto na svijetu, jer sam se osim njega samo u Yugi vozao!

4. Imao ga rodjak neke '87 i bio mi je sto bi se udanasnjem zargonu reklo "mrtva sminka"!

5. I na kraju, ali stvarno ne znam zasto svidjao mi se ovaj, ali pravo! Volio sam zvuk njegovog motora! A rodjak ga jos novog kupio!

Sad mi je Mercedes zakletva, ali tada ga nije bilo previse tako da ne mogu da lazem i da postavljam njegove slike. Samo sam se jednom, davne '87 provozao u 190D i najvise me fascinirao siber i elektricna antena!
Eto ja mislim da sam potrefio odgovor na zadanu temu. 
1.Imao ga stari od druga iz obdanista. Svi smo trcali na prozor da ga vidimo kad dodje po njega!

2. Svaki dan ga gledao na putu prema obdanistu i pored Yuga i Stojadina mi je izgledao kao svemirski brod!

3. Imao ga dajdzin drug, i on dodje po njega da idu u picarenje

4. Imao ga rodjak neke '87 i bio mi je sto bi se udanasnjem zargonu reklo "mrtva sminka"!

5. I na kraju, ali stvarno ne znam zasto svidjao mi se ovaj, ali pravo! Volio sam zvuk njegovog motora! A rodjak ga jos novog kupio!

Sad mi je Mercedes zakletva, ali tada ga nije bilo previse tako da ne mogu da lazem i da postavljam njegove slike. Samo sam se jednom, davne '87 provozao u 190D i najvise me fascinirao siber i elektricna antena!
-
Klodovik
#53 Re: Vase Omiljeno Auto iz Proslosti!?
Ovaj mi je bio omiljen jer smo stari i ja s njim išli "u akciju":

A ovaj mi se kasnije puno sviđao:

A ovaj mi se kasnije puno sviđao:
- Drvosjeca iz Dejcica
#54 Re: Vase Omiljeno Auto iz Proslosti!?
Postoje barem dvije vrste smijeha, smijeh iz zadovoljstva i smijeh iz pakosti. U slucaju Zastave je smijeh iz zadovoljstva i podsjecanja na neka bezbriznija i sretnija vremena. Dakle u tom smijanju naspram Zastave 101 nema nista lose. Kamo srece da ciro preko Bistrika i dalje fura, ali kao turisticka atrakcija, moj Jontra.johntra wrote:najviše volim ove što se smiju raznim modelima Zastave, a prije rata im je civilizacijski domet bio ćiro preko Bistrika....
- Drvosjeca iz Dejcica
#55 Re: Vase Omiljeno Auto iz Proslosti!?
U sridu...corsa wrote: Eto ja mislim da sam potrefio odgovor na zadanu temu.
- johntra
#56 Re: Vase Omiljeno Auto iz Proslosti!?
slažem se sa tobom u potpunosti, ali mislim da je ovdje prisutnija ova druga vrsta smijehaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Postoje barem dvije vrste smijeha, smijeh iz zadovoljstva i smijeh iz pakosti. U slucaju Zastave je smijeh iz zadovoljstva i podsjecanja na neka bezbriznija i sretnija vremena. Dakle u tom smijanju naspram Zastave 101 nema nista lose. Kamo srece da ciro preko Bistrika i dalje fura, ali kao turisticka atrakcija, moj Jontra.johntra wrote:najviše volim ove što se smiju raznim modelima Zastave, a prije rata im je civilizacijski domet bio ćiro preko Bistrika....
-
nadrealista
#57 Re: Vase Omiljeno Auto iz Proslosti!?
Usput ako neko prodaje ...mušterija sam
- Ridjobrki
#58 Re: Vase Omiljeno Auto iz Proslosti!?
Pogledaj onda moj post na prvoj stranici i skontaj kvalitetu svog misaonog procesa.johntra wrote:slažem se sa tobom u potpunosti, ali mislim da je ovdje prisutnija ova druga vrsta smijehaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Postoje barem dvije vrste smijeha, smijeh iz zadovoljstva i smijeh iz pakosti. U slucaju Zastave je smijeh iz zadovoljstva i podsjecanja na neka bezbriznija i sretnija vremena. Dakle u tom smijanju naspram Zastave 101 nema nista lose. Kamo srece da ciro preko Bistrika i dalje fura, ali kao turisticka atrakcija, moj Jontra.johntra wrote:najviše volim ove što se smiju raznim modelima Zastave, a prije rata im je civilizacijski domet bio ćiro preko Bistrika....
-
davidigolijat
#59 Re: Vase Omiljeno Auto iz Proslosti!?
[quote="Klodovik"]Ovaj mi je bio omiljen jer smo stari i ja s njim išli "u akciju":

Na ovakvom sam se autu, tamo negdje prije rata, u 14 godini, naucio voziti, tako da cu ga se uvijek rado sjecati...
Kazu da je '70-ih bio nenadmasan auto. Moj stari ga je stalno vozio i nekoliko ih promjenio...
Na ovakvom sam se autu, tamo negdje prije rata, u 14 godini, naucio voziti, tako da cu ga se uvijek rado sjecati...
Kazu da je '70-ih bio nenadmasan auto. Moj stari ga je stalno vozio i nekoliko ih promjenio...
-
mnnnmnn
#60 Re: Vase Omiljeno Auto iz Proslosti!?

fakat ne znam zasto
Mozda zbog filma policajka sa beverly hilsa
- stochar
-
ado-šampion
#63 Re: Vase Omiljeno Auto iz Proslosti!?
Ja znam da na Anexu ima jedan ovakav, ako ne ovakav onda sličan, ali je svijetlo plavi.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Mislim da jeste, mada se ne mogu 100% sjetiti boje, ako govorimo o naselju Anex.Suicidal Siberian wrote:a odakle ti je komsija? jel mozda auto bilo zlatne boje?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Volvo 760 SEDAN, 1982-1990, 4-cylinder in-line OCH 2,316 cc or V6 2,849 cc or 2,383 cc Turbo Diesel
Sjecam se da je ovakvog imao moj nekadasnji komsija iz naselja, na ovo auto smo gledali kao na ikonu - i bio je ikona.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
- johntra
#65 Re: Vase Omiljeno Auto iz Proslosti!?
pročitao sam i opet ostajem pri svom...poštujem tvoj prvi post, ali si napravio grešku jer 128 nije domet komunističkog ili jugoslovenskog dizajna, već italijanskog...verzija sa pet vrata jeste...helemnejse, spominjanje linijara i dizajna je opet neka vrsta podsmijeha...Ridjobrki wrote:
Pogledaj onda moj post na prvoj stranici i skontaj kvalitetu svog misaonog procesa.
- Luke Perry
#66 Re: Vase Omiljeno Auto iz Proslosti!?
Fiat 850.
Nije mi omiljeno auto ali jeste najdraze.
Nema auta do Fiata kaze moj stari vec 50 godina

Nije mi omiljeno auto ali jeste najdraze.
Nema auta do Fiata kaze moj stari vec 50 godina
- Drvosjeca iz Dejcica
#67 Re: Vase Omiljeno Auto iz Proslosti!?
Ne nuzno, ja sam veliki obozavalac Volvo vozila i filozofije te smatram da je Volvo bio Volvo dok je bio kockast i ruzan do bola, ali na neki nacin magican sa suludim dizajnom koji zna napraviti samo Sved. Danasnji Volvo je zrtva globalizacije, kao i vecina drugih proizvođaca, pa danas u njemu imas vise Forda nego Volva. Bez obzira na sve, Volvo je za mene i dalje ikona. Sorry za off topic.johntra wrote:pročitao sam i opet ostajem pri svom...poštujem tvoj prvi post, ali si napravio grešku jer 128 nije domet komunističkog ili jugoslovenskog dizajna, već italijanskog...verzija sa pet vrata jeste...helemnejse, spominjanje linijara i dizajna je opet neka vrsta podsmijeha...Ridjobrki wrote:
Pogledaj onda moj post na prvoj stranici i skontaj kvalitetu svog misaonog procesa.
- Ridjobrki
#68 Re: Vase Omiljeno Auto iz Proslosti!?
johntra wrote:pročitao sam i opet ostajem pri svom...poštujem tvoj prvi post, ali si napravio grešku jer 128 nije domet komunističkog ili jugoslovenskog dizajna, već italijanskog...verzija sa pet vrata jeste...helemnejse, spominjanje linijara i dizajna je opet neka vrsta podsmijeha...Ridjobrki wrote:
Ma normalno, ne mogu ja toliko napisati koliko ti možeš selektivno iščitati.
Dizajn je bio Zastavin, Fiatova je bila tehnička osnova, a što se lenjira tiče sjetimo se samo zadnjeg svjetlosnog sklopa na ovom vozilu.

P.S. Što se Ćire i Bistrika tiče, nikad čuo za to. To nešto kao Samoborček? Jebaji ga kad mi iz Krajine nismo imali čudoi kontakta sa Sarajevom prije...
- johntra
#69 Re: Vase Omiljeno Auto iz Proslosti!?
ne znam što pokušavaš da guraš nešto što nije istina, ali dizajn je sto posto italijanski (pa čak i ta stražnja svjetla)....da ti još jednom selektivno odgovorim
a pored Zastavinih modela, ustvari FIAT, evo mog favorita...može i u turbo izdanju

a za ćiru proguglaj, ali u pravu si kad kažeš da je kao Samoborček.....
a pored Zastavinih modela, ustvari FIAT, evo mog favorita...može i u turbo izdanju

a za ćiru proguglaj, ali u pravu si kad kažeš da je kao Samoborček.....
- slavkoimamodilera
#70 Re: Vase Omiljeno Auto iz Proslosti!?
Ne insistiraj na stvarima o kojima si lose informisanRidjobrki wrote:Dizajn je bio Zastavin, Fiatova je bila tehnička osnova, a što se lenjira tiče sjetimo se samo zadnjeg svjetlosnog sklopa na ovom vozilu.![]()
![]()
![]()
Stojadin je takodjer Fiatov (odbaceni) dizajn koji je Zastava provela u djelo i u vrijeme kada je izasao na trziste, taj je auto u potpunosti bio konkurentan svim svojim konkurentima iz europske auto-industrije!
To sto su ga svi ostali pretekli u medjuvremenu i sto ga je upropastila aljkava izrada, to je vec druga prica
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#71 Re: Vase Omiljeno Auto iz Proslosti!?
Ridjobrki wrote:johntra wrote:pročitao sam i opet ostajem pri svom...poštujem tvoj prvi post, ali si napravio grešku jer 128 nije domet komunističkog ili jugoslovenskog dizajna, već italijanskog...verzija sa pet vrata jeste...helemnejse, spominjanje linijara i dizajna je opet neka vrsta podsmijeha...Ridjobrki wrote:
Ma normalno, ne mogu ja toliko napisati koliko ti možeš selektivno iščitati.![]()
Dizajn je bio Zastavin, Fiatova je bila tehnička osnova, a što se lenjira tiče sjetimo se samo zadnjeg svjetlosnog sklopa na ovom vozilu.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
P.S. Što se Ćire i Bistrika tiče, nikad čuo za to. To nešto kao Samoborček? Jebaji ga kad mi iz Krajine nismo imali čudoi kontakta sa Sarajevom prije...Fino je, ali brate zabačeno...
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#72 Re: Vase Omiljeno Auto iz Proslosti!?
A sjecate li se ovoga....To je bas kao neki unikat meni bio kad bi ga got vidio na cesti, ex-Yugin monovolumen

-
SPQR.SA
- ljubav_aha
#74 Re: Vase Omiljeno Auto iz Proslosti!?
PEGLICA
nisam sigurna da ima manjeg auta cak i danas
nisam sigurna da ima manjeg auta cak i danas
- corolla02
#75 Re: Vase Omiljeno Auto iz Proslosti!?
Eh evo bas ovaki iste boje moj amidza imao birvaktile. On cuvo ovo auto, nikad nije prelazio preko 50kmh, garazirano bilo, sjednes unutra koda si odsjeo u nekom hotelu A kategorije, imao siber i mjenjac naravno bio na volanu!