Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Moderator: anex
-
nino90
#51 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
IT computers je propao jer su ti sto su kupovali skontali da je duplo jeftinije u drugim radnjama
- ja.neron
#52 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Još jedan od razloga su prodavači koji ne znaju da pitaju potencijalne mušterije šta žele, koliko para mogu potrošiti ili u slučaju da kupuju djeci koliko godina imaju, koju školu pohađaju i sl. sve ovo sam vidio svojim očima i čudio se kako uopšte mogu raditi kao prodavači.
-
latinalover
#53 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
ja.neron wrote:Još jedan od razloga su prodavači koji ne znaju da pitaju potencijalne mušterije šta žele, koliko para mogu potrošiti ili u slučaju da kupuju djeci koliko godina imaju, koju školu pohađaju i sl. sve ovo sam vidio svojim očima i čudio se kako uopšte mogu raditi kao prodavači.
kad u marketing zaposljavaju sve osim osim marketara...da nisu zaposljavali na veze ,da su trazili strucno osoblje..bilo bi fajde..uzeo sam kod njih sto za komp prije 6 godina i jos me sluzi...
- avicena
#54 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Bilo je i za ocekivati. Necu valjda proci pored Geneleca i u IT-u istu stvar kupiti skuplju i do 40%.
Samo da se ovi sto ostaju ne poasile i ne pocnu stvarati monopol na trzistu. Imamo vec slucaj sa BH Telecom, M:tel i Eronet. Ja ne vidim da to malo konkurencije se takmici u prilog kvaliteta i naseg dzepa.
Samo da se ovi sto ostaju ne poasile i ne pocnu stvarati monopol na trzistu. Imamo vec slucaj sa BH Telecom, M:tel i Eronet. Ja ne vidim da to malo konkurencije se takmici u prilog kvaliteta i naseg dzepa.
- Haris.ba
#55 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Elektroniku (racunarske dijelove npr.) mozes kupiti i vani. Neko ti poslati. E-bay. Sto nacina. A mobiteliju ne mozes uvestiavicena wrote: Samo da se ovi sto ostaju ne poasile i ne pocnu stvarati monopol na trzistu. Imamo vec slucaj sa BH Telecom, M:tel i Eronet. Ja ne vidim da to malo konkurencije se takmici u prilog kvaliteta i naseg dzepa.
Prvi put cujem za tih 80 skoda. Koji ce im fazon tolika auta(da nisu svakako htjeli zatvarati radnje i raditi preko dostave na vrata)? Mora da je sef IT-a bio dobar sa Imamovicem. Slazem se da je previse trgovina, frizerskih salona, trgovackih centara, prodavnica elektronike... Nazalost mora to jednoga dana propasti. A jos kada nasi kapitalisti skontaju neke stvari o smanjivanju radne snage a odrzavanju iste produktivnosti bez ogromnih ulaganja, bice puno otkaza, ali ne i stecaja.
Razmisljam koliko je prije rata bilo malo radnji. Jos malo pa ce svaka manja zgrada imati granap i prodavnicu racunara.
-
latinalover
#56 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
kakav genelec..plus zakon...al ne bi da ih reklamiram...avicena wrote:Bilo je i za ocekivati. Necu valjda proci pored Geneleca i u IT-u istu stvar kupiti skuplju i do 40%.
u it-u mp3 player 220km. .ja platio samo malo manje funkcionalan 50kM
- Alfons Kauders
#57 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
hm... u tz kupujem genelec i ingel...latinalover wrote:kakav genelec..plus zakon...al ne bi da ih reklamiram...avicena wrote:Bilo je i za ocekivati. Necu valjda proci pored Geneleca i u IT-u istu stvar kupiti skuplju i do 40%.
u it-u mp3 player 220km. .ja platio samo malo manje funkcionalan 50kM
ostale ne vrijedi ni gledati...
-
mostarac
#58 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
mobilmedie mi nije zao.iz dna duše wrote:Što će reći, nije danas nikome lako i meni je žao...video wrote:Ista je vec desetak dana zatvorena - pise renoviranjeAmoK wrote:Slijedeca je MobilMedia... Imtec se za sad drzi, a moguce je da i on padne.![]()
Čitam neke gore komentare, ma tako je to, neko negdje ima loše iskustvo, neko negdje, ali i kada sam nezadovoljna, ja promijenim gdje mi se čini bolje i nikome ne poželim da propada. Bilo bi mi žao i Imteca i Mobilmedie, ako je istina, a čujem i za Tehnomarket da je u sličnpoj situaciji. Ovaj IT je izgleda samo početak. Ja više mislim da je to zato što je kriza i, polazim od sebe, kupujem samo nužno; računar, TV, to ću kupiti samo ako se pokvari-do boljioh vremena. A ove firme nemaju tolike zalihe i rezerve da bi sačekale izlaz iz krize pa da mi počnemo kupovati...Evo, i ovaj moj laptop na kojem ovo pišem nije više naj-naj, ali služi...ali sam u supremarketu svakodnevan gost jer jesti i prati se mora, režije se moraju plaćati....a tehnika, neka čeka...
I dok ona čeka, firme iz ove branše propadaju
Meni ostala bila jos jedna rata od kredita kod njih i pazara od 2.000 KM i ja dosao i hocu da pazarim jos 2.000 i pitam moze li da mi to pocne da tece nakon sto otplatim ovu zadnju ratu, a oni samo jos sto nisu poceli pljuvat po meni. Ok nije frka gospodo, propadnite kad ste stoka
A IT computers odavno nije medju vodecim firmama sto se tice poslovanja sa fizickim licima. Oni su gurali firmama svoja sranja al kad je ponestalo firmi proglasili su kraj price, a nije to zbog recesije, nego jer su prodavali neispravne stvari po paprenim cijenama. Genelec je bar u Mostaru odlicna firma i imaju lika koji fakat zna sta ti prodaje i kojem mozes doci i reci ja hocu racunar za toliko para i treba mi za to, a ti sastavi i momak se zada i izvuce najbolje sto moze. Kupio sam u njih racunar i sve radi perfektno vec skoro dvije godine.
- PeshtA
#59 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Genelec je na Tuzlanskom kantonu definitivno najjacha IT firma. Od prodajnih do servisnih usluga, cak i izvan garantnog roka, odlicni su. U Mostaru su pravedan konkurent raznim Iponima i slicnim, dok u Sarajevu nisam siguran...
- avicena
#60 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Imam toliko iskustva da vise nista ne kupujem dok ne prodje mi kroz ruke. Npr, LCD monitor sa mrtvim pikselima ili mis izgleda lijepo na slici ali pod rukom 'tvrd'. A da idem u Hrvatsku ili pokrecem poznanstva zbog memorijske kartice mi nije prakticno.Haris.ba wrote:Elektroniku (racunarske dijelove npr.) mozes kupiti i vani. Neko ti poslati. E-bay. Sto nacina. A mobiteliju ne mozes uvestiavicena wrote: Samo da se ovi sto ostaju ne poasile i ne pocnu stvarati monopol na trzistu. Imamo vec slucaj sa BH Telecom, M:tel i Eronet. Ja ne vidim da to malo konkurencije se takmici u prilog kvaliteta i naseg dzepa.
- mousstapha
#61 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Jedino sto mi je zao jesu ljudi koji ce izgubiti posao, a ITC su stigle kletve nezadovoljnih kupaca. Do sada sam imao najvise iskustva sa Genelec-om i Imtec-om. Dobri su, mada bi se i njima mogao svasta izgovoriti.
Nadam se da slijedecg nece biti, jer imaju ITC da na njima uce, a onakve se greske ne smiju ponavljati.
ITC ZDRAO'
Nadam se da slijedecg nece biti, jer imaju ITC da na njima uce, a onakve se greske ne smiju ponavljati.
ITC ZDRAO'
- Better Man
#62 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Samo se na par mjesta mogu kupiti 100% orginalni mobiteli koji nisu skidani sa mreže i nisu piratski. Pored telekom operatera to su ovlašteni zastupnici kao što je Mobisel za Nokiu itd.mostarac wrote:mobilmedie mi nije zao.AmoK wrote:Slijedeca je MobilMedia... Imtec se za sad drzi, a moguce je da i on padne.
Meni ostala bila jos jedna rata od kredita kod njih i pazara od 2.000 KM i ja dosao i hocu da pazarim jos 2.000 i pitam moze li da mi to pocne da tece nakon sto otplatim ovu zadnju ratu, a oni samo jos sto nisu poceli pljuvat po meni. Ok nije frka gospodo, propadnite kad ste stokaUz sve to bio sam budala jer Sony Ericsson k750i koji sam kupio kod njih je bio piratski a uz to je na njemu pisalo i T-Com i naravno govno nikad nije radilo kako treba, al eto ja ko panj otisao opet kod njih a oni samo sto mi nisu jebali mater. Propadnite stoko.
A IT computers odavno nije medju vodecim firmama sto se tice poslovanja sa fizickim licima. Oni su gurali firmama svoja sranja al kad je ponestalo firmi proglasili su kraj price, a nije to zbog recesije, nego jer su prodavali neispravne stvari po paprenim cijenama. Genelec je bar u Mostaru odlicna firma i imaju lika koji fakat zna sta ti prodaje i kojem mozes doci i reci ja hocu racunar za toliko para i treba mi za to, a ti sastavi i momak se zada i izvuce najbolje sto moze. Kupio sam u njih racunar i sve radi perfektno vec skoro dvije godine.
Last edited by Better Man on 19/05/2009 08:57, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#63 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
zaposle čovjeka na probno 3 mjeseca terenski i daju mu mjesecni prag od 50000 robe da mora prodat
frajer proda robe za 10000 dobije nogu... i platu od 500 stoja a slamo se jedan mjesec uvaljivo i rodbini i prijateljima robu
a ta roba je vrijedila oko 6000 realno.... eto... i tako su radili
razlika gazdi moš kako hoćeš a ne dokle hoćeš
frajer proda robe za 10000 dobije nogu... i platu od 500 stoja a slamo se jedan mjesec uvaljivo i rodbini i prijateljima robu
- TarikSA
#64 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Nekad davno otisao na razgovor za posao kod njih, neka onako priucena zenica (procitala nekoliko knjiga HR i misli da je expert) meni pocela s nekim skolskim pitanjima...ja hajd pustio je, odgovrio i sad ja dosao na red da pitam....pitam ja jel se radi sa pravnim ili fizickim licima, ona meni lijepo rece sa fizickim...i sad ja kontam - zavrsio sam fakultet (ne omalovazavam nikoga ko nije niti neku profesiju) a trebam da radim kao trgovacki putnik, onako kompjuter i monitor pod ruku i od vrata do vrata pokusaj prevariti nekoga....e hajd sad meni sve to bilo onako ok jer nisam imao nikakav posao,al onda sjednem pa skontam, radi se od 8-16 kad su vecinom starci, djeca ili oni koji sebi ne mogu da priuste kompjuter kuci....kako da ja prodam kompjuter, ne kontam...nebitno...dodjemo do plate...kaze meni zena ako ispunis prodajna ocekivanja imas bonus, a osnovna plata je 450km ja mislim (ne mogu se sjetiti al je bilo oko tih cifri)...na kraju naravno nisam prihvatio posao, jer stvarno je bilo suludo...a ni sam nisam vjerovao u ono sto prodajem, a ne nekoga drugog da prevarim...lijepo se zahvalio i rekao da me ne moraju vise zvati, da nisam zainteresovan...eto toliko o njihovoj poslovnosti...strategiji prodaje itd...nemozemo tako napredovati nikako...komi wrote:zaposle čovjeka na probno 3 mjeseca terenski i daju mu mjesecni prag od 50000 robe da mora prodat
- atko
#65 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Mobilmedia je katastrofa ... ne zelim nikome da propadne ali mislim da sa tretiranjem kupaca kao stoke nece daleko stici jer trziste je neumoljivo i dobro je da je tako.
- perke
#66 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
i MobilMedia je propala, cak i prije nego se znalo za IT computers, samo jos nije zvanicno objavljenoatko wrote:Mobilmedia je katastrofa ... ne zelim nikome da propadne ali mislim da sa tretiranjem kupaca kao stoke nece daleko stici jer trziste je neumoljivo i dobro je da je tako.
-
Moraless
#67 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Mobil media je gotova odavno...
otpustili su mi prijatelja a on bio sef racunovodstva...eto sad zamislite sta je s drugima
razlog naravno RECESIJA ...
pozz
otpustili su mi prijatelja a on bio sef racunovodstva...eto sad zamislite sta je s drugima
razlog naravno RECESIJA ...
pozz
- Maxwell2008
#68 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
To je samo jedan dio lopovluka IT computersa... Zaposle te obecaju kule i gradove...fol, samo radi i pravi promet, dobices sve: auto, gorivo dobices telefon... bla bla bla...ali za pocetak ces koristiti svoje auto i svoj telefon... i kupi sebi lijepu odjecu... Sveke sedmice subotom iz svih gradova od Trebinja do Bihaca i Bijeljine vojska radnika ide na ispiranje mozga u Gracanicu.komi wrote:zaposle čovjeka na probno 3 mjeseca terenski i daju mu mjesecni prag od 50000 robe da mora prodat
Vjecito ista tema al bitno je da dodjes da potrosis na gorivo koje kasnije nece da plate (istina nekima su i placali).
Krediti bez ziranata
Nihad Softic osoba ufurana, nos do neba... ( najbolja fora mi je bila kad je na jednom od sastanaka rekao jednom od radnika ako mu odgovori tacno na pitanje dace mu da provoza njegovog dzipa
Zadnju platu mi nisu nikad isplatili... LOPOVI NEKA SU PROPALI... Nisu bili zadovljni radnici ni kupci...neka su dabogda se vise nikad ne digli... stigla ih je i moja kletva.
- veljaca
#69 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Neki ovdje kao da spavaju ..... Ljudi RECESIJA je u svijetu ...... Jeste li culi za to ? .....
Zato, trenutno jedini isplativ posao je sa uzgojem zdrave hrane ....... Svaki covjek MORA jesti a ostalo kako - tako ....
Zato, trenutno jedini isplativ posao je sa uzgojem zdrave hrane ....... Svaki covjek MORA jesti a ostalo kako - tako ....
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#70 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
nije recesija nego nesposobnost menadžemnta
- DobroJutroKolumbo
#71 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Nek' se prepozna ovde jedan bivsi radnik , koji je veoma zasluzan za IT u Sarajevu, provodio dane i noci tamo , i onda na necastan nacin dobio nogu od nafuranog manekena , i onda presao u super dobru firmu i ima super dobar posao danas , a nikad ih nije prokleo i nikad nije nista uvredljivo rekao na njihov racun , rekao je Nihade hvala ti sto si me otpustio ,jer danas bi jos uvijek radio za mizernu platu u IT-u i imao bi konstantno ispiranje mozga...

- TarikSA
#72 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Recesija je samo odlicna fora kojom se: 1. Iskrivljuje slika realnosti - lose poslovanje managementa se sad zove recesija, 2. Nacin da se oslobodis sto vise radnika a da za to ne trebas poseban razlog, 3. Da se oslobodi radnika koji su dosli "regularno", a da se ubace oni koji su familija....tako da prica o recesiji dosla ko budali samar ovim nasim privatnicima, svi se pozivaju na recesiju, sviju zahvatila ekonomska kriza, ma daj...dokle s tom glupom pricom kako su svi drugi krivi osim onih u vrhu nebitno koje kompanije...ja koliko vidim ima i kompanija koje rade sasvim ok, sasvim normalno posluju, malo se smanjio prihod al izvlace se, cupaju nogama i rukama, ne pozivaju se na recesiju i stecaj...nek su vala propali kad nisu znali voditi ni ljude ni kompaniju...al bojim se ja da je ovo jos jedna prica koja je vezana za jedan post gore o nekoj kompaniji iz sj Bosne koja je tako propadala pa se uzdizala malo, malo s drugim imenom, nesto ovdje smrdi...ja kontam da nema neka zackoljica u zakonu pa oni ovim propadanjem bivaju osolobodjeni kojekakvih dadzbina drzavi, radnicima, bankama...nesto ovdje nije ok...komi wrote:nije recesija nego nesposobnost menadžemnta
- sinus
#73 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Zadužili se novac prebacili na neke treće račune...Objavili Stečaj...Zavalili povjerioce koji svoja cjelokupna potraživanja mogu tražiti od dragog Boga (oni će im nešto vratiti iz stečajnog postupka)...Na kraju će isti ljudi možda na istoj lokaciji ili nekoj drugoj otvoriti istu ili blisku djelatnost ovoj djelatnosti u kojoj su već poslovali... 
- madner
#74 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Zavisi koji je model firme bio, tj da li ogranicena odgovornost.TarikSA wrote:Recesija je samo odlicna fora kojom se: 1. Iskrivljuje slika realnosti - lose poslovanje managementa se sad zove recesija, 2. Nacin da se oslobodis sto vise radnika a da za to ne trebas poseban razlog, 3. Da se oslobodi radnika koji su dosli "regularno", a da se ubace oni koji su familija....tako da prica o recesiji dosla ko budali samar ovim nasim privatnicima, svi se pozivaju na recesiju, sviju zahvatila ekonomska kriza, ma daj...dokle s tom glupom pricom kako su svi drugi krivi osim onih u vrhu nebitno koje kompanije...ja koliko vidim ima i kompanija koje rade sasvim ok, sasvim normalno posluju, malo se smanjio prihod al izvlace se, cupaju nogama i rukama, ne pozivaju se na recesiju i stecaj...nek su vala propali kad nisu znali voditi ni ljude ni kompaniju...al bojim se ja da je ovo jos jedna prica koja je vezana za jedan post gore o nekoj kompaniji iz sj Bosne koja je tako propadala pa se uzdizala malo, malo s drugim imenom, nesto ovdje smrdi...ja kontam da nema neka zackoljica u zakonu pa oni ovim propadanjem bivaju osolobodjeni kojekakvih dadzbina drzavi, radnicima, bankama...nesto ovdje nije ok...komi wrote:nije recesija nego nesposobnost menadžemnta
Takodje je bitno da li ta firma posjeduje svoje nekretnie ili ih samo iznajmljuje.
Sumnjam da je ovo namjerno, ipak je to bila poprilicno velika mreza i brand.
- atko
#75 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?
Takve su nase kompanije i imaju strategiju kakvu imaju zbog balkanskih lobanja koje misle da je isto tusiti slepere pive na koridi u cevljanovicima i racunare ... zato i na kraju propadnu a iza ostanu zakinuti radnici za plate i staz
I onda dodju hrvatske ili slovenacke ili austrijske i sl kompanije koji znaju sta hoce koji igraju posteno i jako pametno i onda su nam oni krivi za sve ... jer bolje je svaljivati krivicu nego imat muda pa stati pred ogledalo
I onda dodju hrvatske ili slovenacke ili austrijske i sl kompanije koji znaju sta hoce koji igraju posteno i jako pametno i onda su nam oni krivi za sve ... jer bolje je svaljivati krivicu nego imat muda pa stati pred ogledalo