Ne znam. Ono sto znam je da je eventualna istraga prodata zajedno sa ep.Prenj wrote:U cijeloj BiH naftne firme su zlatne koke, osim u slucaju Energopetrola.Qwert wrote:Ocigledno je morao nekom pripasti. Mislim da je bitinije pratiti da li ce INA ispuniti obecanja tj. ulaganja. Cisto sumnjam. Nije prvi put da bh firme odu s laznim obecanjima koje se istim i zavrse.
Moze li mi neko objasniti kako je Energopetrol mogao na prodaji nafte imati 60 miliona gubitka za devet godina?
Breaking news: Parlament odbio prodaju Energopetrola
-
Qwert
-
Prenj
BH Dani wrote:
http://www.bhdani.com/default.asp?kat=t ... tekst_rb=7
Bolje dva miliona u ministarskim džepovima nego sanacija Energopetrola
Prema pouzdanim informacijama, čiji izvor iz razumljivih, profesionalnih razloga naš magazin ne želi otkriti, nekoliko dana prije neočekivanog obrata koji je rezultirao prihvatanjem ponude Ine i Mola, biranim članovima Vlade Federacije koji su glasali za ovu odluku isplaćeno je - dva miliona maraka!
-
sierra1712
To sto se zna dva miliona su dobili...a koliko su dobili sto se nezna?????
- Novi_Nick
Izvor:http://oslobodjenje.com/index.php?optio ... &Itemid=46
Piše: Ramo KOLAR
24/10/05
Hamzi ga hop
Grupica ljudi koji sebe tituliraju Vladom većeg bh blentiteta donijela je odluku da Energopetrol, jedinu ovdašnju naftnu kompaniju, proda u bescjenje stranoj državi.
Bolje reći da je pokloni Hrvatskoj i firmi zvanoj Ina-Mol. Ono što prema nekim neovisnim procjenama vrijedi i do 400 miliona maraka, darovano je za deset puta nižu cijenu. Na tenderu koji je davno prošao i propao, nudile su se i druge firme. Na pitanje jednom visokom državnom dužnosniku, kako idu stvari oko prodaje, dobio sam ovakav odgovor: „Svak svoga gura...(misli nacionalno!)...A ovi iz Ine hodaju okolo s tašnama i plaćaju koga god misle da treba, ne pitajući šta košta...”
Čitam u novinama kako su premijer Hadžipašić i odgovorni ministar Izet Žigić javno kazali kako nisu uzeli ni marke niotkoga, a jesu li drugi ministri-neka se dokaže. Haj ti pratio nosače tašni, kufera, kesa i vreća po mraku i tamnim zakutcima kafana, sećija, barova, vila, hotela...i ufati na djelu. Malo sutra.
Nije meni samo to. Kontam, kaka je to Vlada koja je pred svojim nosom dozvolila da firma za promet nafte i benzina, Energopetrol rečeni, kontra svih sličnih u svijetu, namjesto da brda para slijeva u svoju i državnu kasu, nabere 60 miliona gubitaka!? Biće da je od toga leglo u privatne džepove makar deset posto. Ista navedena Ina, preko ćeri firmi, državi deset godina nije dala ni feninga poreza, prireza, odreza. Ni galon benzina na milion tona!
Tako je i Mijo Brajković kupio Aluminij sa svojom rajom. Nema tog Jelavića koji u toj otimačini nije učestvovo. A boga mi ni Bičakčića, koji post skriptum, opet čitam po novinama, dijeli lekcije sadašnjim drugovima u stranci kojoj je primjerenije ime Samo Daj Amidži. Kakvu su filozofiju ustanovili čim su uveli „demokraciju”. Javnost odavna može vidjeti cedulje koje su potpisivali njeni vođe, a na kojima se vreće para daju od čibuka, s potpisima od Alije Izetbegovića do Hasana čengića. Ta nije ono oćeralo tadašnjeg premijera Harisa Silajdžića što se nije slagao s ideologijom i Dedom, no što se drznuo stidljivo upitati, još u ratu, što pare za pomoć državi i Armiji ne idu preko računa legalne i legitimne Vlade Republike Bosne i Hercegovine.
Svojevremeno mi je Sefer Halilović pokazao vjerodostojne papire o pomoći ARBiH za vrijeme dok joj je on komandiro. Preko njenog računa pomoglo joj je s oko tri miliona maraka!? Za koje pare, period više od godinu dana, ni sto hiljada miševa ne bi preživjelo a kamo li toliko ljudi još ratujući. Istina je zapravo da je u tom vremenu stotine miliona maraka preko privatnih ruku, računa, banaka i ostalog, kao stiglo upomoć golorukim braniteljima Bosne, a završilo po džepovima stranačkih logističara!
Kad su na vlast stupili frustirani „demokrati” nacionalističke ideologije, prvi im je i najvažniji posao bio da zabogate. Jer što se kokuzu dade zamisliti, Amerika ne more platiti! Slikom aktualnog stanja to najbolje pokazuje poharana Bosna. U zemljama koje su teško gradile stvarnu demokraciju, ne događa se da fukaru metnu na vlast. To se znalo još za vakta moćnih sultana.
O tome naukuje i jedna priča Muhameda Kondžića, ovdje zaboravljenog a vrhunskog pisca, koja kazuje kako je sultan kaznio svog čuvara carske hazne koji ju je potkradao. Muke mu smislili umni ljudi, sultan prihvatio, a glasila je da ga ture u močvaru s najopasnijim komarcima. čuvao ga asker i izvještavao dvor. U jednom trenu se sažali na jadnika, i otjerat bi mu htio krvopije, a kažnjenih reče:”Jok. Ovi su se dovoljno krvi napili pa sad spavaju. Novi, žedni, bi me dokusurili”. Javi on to caru, a ovaj ga namah oslobodi i- vrati na mjesto ministra financija, kako bi se danas reklo. Zašto svijetli padišahu, upitali mudraci. Zato što mi se ovaj dovoljno nakrao, pa neće više, a novi bi se polomio da namiri sebe...
Ona izreka iz naslova kazuje da se ne radi o vodenoj pari, nego novcima. A građena je na jednoj drugoj etici i moralu. Kod nas se odnosi na počivšu Austrougarsku. Ona je pravili ceste, na njima i tunele. Tvrd kamen, pa stanu radovi. A iz Beča poruče:”Dram kamena, dram zlata.” Pa pošalju novce, a burgija provrti...
Naši samozvani demokrati su inovirali ekomske zakone u jedan, narod ga slengom zove: hamzi ga hop. Prevedno znači ukradi iz očiju. Pri tome su sebe i partijske oligarhije proglasili državom. A takva, svjedoči Fridrih Niče, „laže na svim jezicima dobra i zla, i ma šta da govori laže - i ma šta da ima, ukrala je”.
-
Prenj
Nije problem sto guzonje dobivaju dva miliona, vec sto poklanjaju nasu imovinu susjednoj drzavinovalic wrote:ljudi, oko cega prasinu dizete.. sta je danas dva milijuna maraka... guzonjama...
predjelo, boga ti
Kako ono rece Alija I., u onoj cesto citiranoj izjavi o zakletvi i ropstvu?
Amidzici nisu dugo cekali da ga demantuju.
-
dzampin dzek fles
Ja prvo pomislio sad ce JBT copy/paste iz Oslobodjenja
Kad ono multimedija ovog puta
Kad ono multimedija ovog puta
-
Prenj
A mi sve vise i vise tonemo ...Qwert wrote:I traje dva dana.Pooll wrote:Kod nas se halabuka uvijek digne tek onda kad je sve maltene gotovo...
Srecom ova me tema vise ne interesuje
Osim izabranih stranackih amidzica, koji su sve bolji i bolji ...
Sta ono rece Alija I.? Necemo biti robovi?
Hocemo, svakog dana i u svakome pogledu, sve vise!
-
Prenj
Nije SBiH bila protiv, vec je samo G. Grahovac iz SBiH bio protiv.joker wrote:Cini mi se da je ovo bio aranzman SDA-HDZ. SBiH je bila protiv ovoga izuzev, na opste iznenadjenje, nekih njenih pojedinaca vjerovatno lobiranih-citaj podmicenih.
Svi ostali iz SBiH su ili bili ZA ili sute, sto na isto izadje.
- Vodenjak
Stvarno simptomaticno da se ne javljaju!Prenj wrote:Gdje su nam SDA patriote na ovoj temi????Pooll wrote:Definitivno se nastavljaju pregovori. Ina mora poslati garanciju, pismenu da im je jasno da terminali, koji su izuzeti u posebnu federalnu kompaniju Terminali FBIH, ne spadaju u privatizaciju kao ni Hotel Marsal i pumpe u Hrvatskoj... ali polako.. doce i to na red
De da ih malo probudimo...
Helem:
Alija Izetbegovic, nakon sto je izdajnicki potpisao raspad i kapitulaciju bivse Republike BiH i ostavio iza sebe osakacene, raseljene i izludjene ljude, potrudio se da na celo njegove licne stranke i satelita mu, Stranke za BiH dodju oni koji ce ekonomski dotuci ostatke bivse drzave! Ta je bagra prvo opljackala sto se dalo opljackati, a onda, uz debele provizije prodala u bescijenje sve sto je bilo vrijedno! I to kome? Pa upravo onima protiv kojih su se borci za Bosnu i Hercegovinu borili dok ih je isti Alija Izetbegovic pozdravljao sa tespihom u rukama i dok se kleo u Allaha da nikad nece dozvoliti da mu narod robom bude....
U svemu tome podrzavala ga je javno, jasno i glasno IVZ na celu sa staro-novim reisom!
Iz toga slijedi da su krivi ili gore pobrojani ili da je do boga samog...
Treceg nema...
Eto, da barem ovo hoce da probudi SDA-ovce pa da postane malo zanimljivija tema i da zaboravim barem malo na mucninu koja me satra citajuci o ovim i slicnim akrobacijama vrlih nam boraca za nase nacionalne i vjerske interese...
Bagra kriminalna!
Fuj!
-
simster
Amerikanac se vozio s mrtvim tijelom pješaka na prednjem staklu
petak, 21.10.2005 14:33
23-GODIŠNJI američki vozač udario je pješaka koji je ostao na mjestu mrtav i još se pet kilometara vozio s njegovim tijelom koje je prošlo kroz prednje staklo automobila, priopćila je policija.
Ralph Parker je zaustavljen nakon što je prošao kroz naplatne kućice na floridskoj autocesti, a policiju je pozvao zapanjeni radnik koji mu je naplatio cestarinu.
Parker vjerojatno neće biti izveden pred sud jer ne zna što se dogodilo i gdje je bio budući da pati od demencije.
23-GODIŠNJI američki vozač udario je pješaka koji je ostao na mjestu mrtav i još se pet kilometara vozio s njegovim tijelom koje je prošlo kroz prednje staklo automobila, priopćila je policija.
Ralph Parker je zaustavljen nakon što je prošao kroz naplatne kućice na floridskoj autocesti, a policiju je pozvao zapanjeni radnik koji mu je naplatio cestarinu.
Parker vjerojatno neće biti izveden pred sud jer ne zna što se dogodilo i gdje je bio budući da pati od demencije.
-
gandhi
Demencija je, pretpostavljam, poremećaj prouzrokovan prodajom državnog kapitala u bescjenje?!simster wrote:Amerikanac se vozio s mrtvim tijelom pješaka na prednjem staklu
-
fadil schtil
a i ti prenj sad vako sad nako.Prenj wrote:Jedno je sigurno: Tudjman se sad grohotom smije.
Ono sto nisu uspjele uciniti brigade HVO-a, sad cini saka dolara uz pomoc nase korumpirane stoke.
helem ko je kriv lucarevic & busatlic ili vlada?
definitivno je to prvospomenuti dvojac. i tu se na radi o korumpiranosti (podmitljivosti) nego o najprostijem obliku robinhoodovskog lopovluka.
a onog lucarevica treba tretirati kao najgore pseto.
ljudi su inace kvarljiva roba. gori su od ribe.
nekad komandant i heroj pred kojim se obuzdavao i divlji rahmetli juka - a vidi danas. krmak. prije nekoliko godina su listovi pisali o njegovim manifetlucima.
al kurac. od SDA, ciji sam povremeni simpatizer (only) ocigledno je imao bianco dozvolu zaradi ratnih podviga.
znaci prvo treba jebat mater i procesuirat lucarevica i busatlica kao odgovorne za dovodjenje EP u sadasnju poziciju, pa onda jedinke sive sda-ovske eminencije koji su im cuvali ledja. sigurno to sto su uradili nisu mogli sami. a cisto sumnjam da je citav SDA vrh bio dio tala.
a sto se tice premijera i vlade. pa oni ne mogu puno uciniti. ruke su im prilicno vezane. HVP-banaka trazi namirenje dugova i tacka.
i na kraju nije tragicno ako i EP ode INI.
ALI premijer i vrh SDA moraju rascistiti okolnosti usljed kojih je firma sjebana, do kraja. i neka lete glave. nek se valjutaju po carsiji, zarad novih 'energopetrola'.
a na to ih treba prisiliti masovnim demonstracijama. jebiga, jel demokratija il nije?
-
Prenj
I jedni i drugi, Energopetrol je drzavna firma.fadil schtil wrote:a i ti prenj sad vako sad nako.Prenj wrote:Jedno je sigurno: Tudjman se sad grohotom smije.
Ono sto nisu uspjele uciniti brigade HVO-a, sad cini saka dolara uz pomoc nase korumpirane stoke.
helem ko je kriv lucarevic & busatlic ili vlada?
...