BaileyS wrote:Kad moze Ciro sto ne bi Brena, mozda se i ona predomislila.
Mi bi se jednom, za promjenu, trebali drzati principa i primjenjivati iste arsine za sve a ne kao sto je do sad bio slucaj da korigujemo misljenje po potrebi. Kod nas je lako igrati na zaborav jer mi najcesce zaboravljamo svjesno. Sad nam svima odgovara da vjerujemo da se Blazevic vratio u BiH radi Bosne, odgovara nam da vjerujemo kako su Bazdarevic, Halilhodzic i Hadzibegic lazovi, da je to grupa zlobnika i da Ciro nikad nije izjavio sto ova trojica tvrde. Interes nam je ocigledno vazniji od principa, cak smo i istinu spremni zrtvovati za racun uspjeha. Neka je to tako ali kome onda glumimo moraliste...
Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
-
pOZz
#51 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#52 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
i to sto kazes...JThomas wrote:ja sam apsolutno protiv svih zabrana.
ja bi i cecu pustio, ne bi joj nikad zabranio da pjeva ovdje, ako ništa da se vidi ko smo, kakvi smo i gdje se mentalno nalazimo.
mene apsolutno nista ne moze iznenaditi
-
Bandierra Rossa
#53 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
Brena voli plave...
Možda gosn Hadžihafizbegović ima dio tala od prodaje ulaznica...

Možda gosn Hadžihafizbegović ima dio tala od prodaje ulaznica...
- Blaka
#54 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
Nije lijepo napadati tu publiku koja će doći na brenin koncert, pa sutra će ti isti izaći na izbore i glasati za sda ili kako im reis odredi! Sjetimo se samo kako su samo oduševljeno pljeskali u emirovoj "kulturnoj" emisiji na ftv 
- Amazonka27
#55 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
aman...svi odrasli uz mocarta i betovena...a sve se diskoteke pretovrile u folkoteke...ni seki, jani, viki, dari, goci, natasi, jeleni, aci, sasi, dejanu, rokvicu i mladjem i starijem, ljubi, itd...srpskim pjevacima nije zabranjeno...a breni bi trebalo...
mozda bi se i ovim gore nabrojanim zabranio ulaz u Sa...da su ljudi biljezili njihove izjave..ali bili su anonimusi...pa nisu bili interesantni...
a nek vi napunite kosevo na merlinovom koncertu, izdajnika koji nije htjeo braniti puskom nego podizao moral u dijaspori....on zasluzuje da se zove umjetnikom, i da puni preko bh telecoma puni stadione... jebo vas vas moral i dostojanstvo...dezerteru dodajete cifre na racunu, a vamo serete nedamo necmo...
i sve ce se opet ispolitizirati, kao za koncert bijelog dugmeta...kad su isprovocirali bregu da kaze to sto je rekao...i ja sa dvije karte pred pocetak koncerta ne smijem uci jer nisam htjela da dobijem stolicu u glavu zboh tih dezurnih patriota...a ono koncert bio do jaja...i svi pljuju po bregi a svi na koncertu bili...
brena se smatrala nacionalnim blagom i svi su u tome vidjeli priliku da se to iskoristi u politicke svrhe. niko ne zna kako je njoj bilo nositi glavu na ramenu i da ostane uz svoju djecu...a koliko je vole ti tamo neki...pokazalo se kad su joj dijete oteli...
mozda bi se i ovim gore nabrojanim zabranio ulaz u Sa...da su ljudi biljezili njihove izjave..ali bili su anonimusi...pa nisu bili interesantni...
a nek vi napunite kosevo na merlinovom koncertu, izdajnika koji nije htjeo braniti puskom nego podizao moral u dijaspori....on zasluzuje da se zove umjetnikom, i da puni preko bh telecoma puni stadione... jebo vas vas moral i dostojanstvo...dezerteru dodajete cifre na racunu, a vamo serete nedamo necmo...
i sve ce se opet ispolitizirati, kao za koncert bijelog dugmeta...kad su isprovocirali bregu da kaze to sto je rekao...i ja sa dvije karte pred pocetak koncerta ne smijem uci jer nisam htjela da dobijem stolicu u glavu zboh tih dezurnih patriota...a ono koncert bio do jaja...i svi pljuju po bregi a svi na koncertu bili...
brena se smatrala nacionalnim blagom i svi su u tome vidjeli priliku da se to iskoristi u politicke svrhe. niko ne zna kako je njoj bilo nositi glavu na ramenu i da ostane uz svoju djecu...a koliko je vole ti tamo neki...pokazalo se kad su joj dijete oteli...
- burek_in_space
#56 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
Hej Sheki Sheki tako ti Allaha,doveshcu te Sheki do prosjachkog shtapa.... 
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#57 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
Ja najvise volem ovu
ojhaaaaaaaa...............
- sheilak
#58 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
burek_in_space wrote:Hej Sheki Sheki tako ti Allaha,doveshcu te Sheki do prosjachkog shtapa....
WT...?
-
barby02
#59 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
Evo citam a kao i inace, cini se da svako ima svog "favorita " . . sto izlazi kao subjektivno misljenje vezano za teritoriju sa koje je ili mu je u glavi ista. . Ni Brenu ni Thompsona ni Cecu ne slusam (ali sam znala neke prijeratne Brenine, ko svaka curica tada . . ) Dakle, muslimani joj ne mogu oprostiti Srbiju i Zivoinovice, Thompsonu oni sto su iz Hercegovine,a Ceca bi i dobila priliku. . nacionalista bez premca, arkanovica, koji je klao po Grbavici pa nadalje . . Dakle, svo troje ne trebaju biti pod istim arsinom ali ( ili ) ako trebaju, onda tu nema obrazlozenja.Nema nikom u Sarajevo-a spisak se moze i prosiriti 
- neprilagodjena
#60 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
E stvarno se zamarate bezveze 
- Blaka
#61 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
Zna ona i cecu zapjevati
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#62 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
moja najdraza pesma
Lepa Brena - Mace moje
http://www.youtube.com/watch?v=vfrfHAAzB6g
Lepa Brena
Mace moje
Mace moje ti si mrak
tvoj je snazan, tvoj je jak
tvoj je dodir spas u nocima
Mace moje ti si Bog
ne znam sta bi ja bez tvog
bez tvog osmeha u ocima
Evo ponoc vec je tu
cuje se harmonika
tuzno gledam u noc i molim te
posteljinu spremam dodji mi sto pre
Mace moje moj si kroj
volim, volim, volim tvoj
nek' tvoj pogled
bude nocas moj
Mace moje moj si par
volim, volim onu stvar
sto tvom licu daje slatku car
Evo ponoc vec je tu
a u gaju peva kos
Ref. 2x
Hajde vrata razvali
dodji pa me zapali
bice mi toplo oko struka
ma stavi me na sto slatkih muka
Ref. 2x
Mace moje

Lepa Brena - Mace moje
http://www.youtube.com/watch?v=vfrfHAAzB6g
Lepa Brena
Mace moje
Mace moje ti si mrak
tvoj je snazan, tvoj je jak
tvoj je dodir spas u nocima
Mace moje ti si Bog
ne znam sta bi ja bez tvog
bez tvog osmeha u ocima
Evo ponoc vec je tu
cuje se harmonika
Mace moje moj si kroj
volim, volim, volim tvoj
nek' tvoj pogled
bude nocas moj
Mace moje moj si par
volim, volim onu stvar
sto tvom licu daje slatku car
Evo ponoc vec je tu
a u gaju peva kos
Ref. 2x
Hajde vrata razvali
dodji pa me zapali
bice mi toplo oko struka
ma stavi me na sto slatkih muka
Ref. 2x
Mace moje
-
elSaik
#63 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
Nekada rekoše "zabraniti nacionalne stranke značilo bi zabraniti većini da izrazi ono što misli". Isto tako je i danas - zabraniti koncert Lepe Brene značilo bi zabraniti većini ono što sluša.
Možete vi zabranjivati šta god želite, ali to neće nimalo uticati na činjenicu da tri od četiri Bošnjaka slušaju Cecu, Brenu, Viki, Miki, Stoju i slične kvazipjevačice.
I što već neko napisa - samo se bezveze zamarate. Kome se ide neka ide i sluša, kome se ne ide imat će čist grad tu noć i neka ide negdje drugo.
Možete vi zabranjivati šta god želite, ali to neće nimalo uticati na činjenicu da tri od četiri Bošnjaka slušaju Cecu, Brenu, Viki, Miki, Stoju i slične kvazipjevačice.
I što već neko napisa - samo se bezveze zamarate. Kome se ide neka ide i sluša, kome se ne ide imat će čist grad tu noć i neka ide negdje drugo.
-
BaileyS
#64 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
E jebi ga @Amazonka, sad je Dino Merlin trebao u rov sa puskom, i jos mu prisloni da je izdajnik. Ti ne punis dzepove Dini ali zato nemas nista protiv da ih punis Bregi. Ne kontam bas tvoje rezone.
- Blaka
#65 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
I tako, nekad olimpijska zetra postala "meka" i medina za narodnjake 
-
pOZz
#66 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
Amazonka27 wrote:brena se smatrala nacionalnim blagom i svi su u tome vidjeli priliku da se to iskoristi u politicke svrhe. niko ne zna kako je njoj bilo nositi glavu na ramenu i da ostane uz svoju djecu...a koliko je vole ti tamo neki...pokazalo se kad su joj dijete oteli...
-
pita
#67 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
To je samo jos jedan DOKAZ...da se nikada nisto ne naucimo i da smo dalje i u buduce smo glupi bosanci i da smo najvjerniji u nakupu jedinog srpskog brenda...TURBOFOLKA..elSaik wrote:Nekada rekoše "zabraniti nacionalne stranke značilo bi zabraniti većini da izrazi ono što misli". Isto tako je i danas - zabraniti koncert Lepe Brene značilo bi zabraniti većini ono što sluša.
-
pita
#68 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
Gdje si ti @Amazonka27 bila tijekom rata....u disneylandpOZz wrote:Amazonka27 wrote:brena se smatrala nacionalnim blagom i svi su u tome vidjeli priliku da se to iskoristi u politicke svrhe. niko ne zna kako je njoj bilo nositi glavu na ramenu i da ostane uz svoju djecu...a koliko je vole ti tamo neki...pokazalo se kad su joj dijete oteli...![]()
![]()
-
la bambolla
#69 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
Breninog sina su kidnapovali ne zato sto je on njen sin (valjda je i Bobin), nego zbog novca. To je bilo vrijeme kad su otimana i mnogo veca imena: M. Miskovic (Delta), kojeg su jos i maltretirali , Milija Babovic (Verano Motor's) i jos mnogi drugi. To su radili Legija i Zemunski klan.
Sto se tice Brene, gledala sam na TV-u kad je pricala kako je bila sokirana kad su je nazvali Jelenom... Stvarno ovdje ima budala, ne mogu da vjerujem sta citam.
Sto se tice Brene, gledala sam na TV-u kad je pricala kako je bila sokirana kad su je nazvali Jelenom... Stvarno ovdje ima budala, ne mogu da vjerujem sta citam.
- Amazonka27
#70 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
TOKOM rata sam bila u picki materinoj...pita wrote:Gdje si ti @Amazonka27 bila tijekom rata....u disneylandpOZz wrote:Amazonka27 wrote:brena se smatrala nacionalnim blagom i svi su u tome vidjeli priliku da se to iskoristi u politicke svrhe. niko ne zna kako je njoj bilo nositi glavu na ramenu i da ostane uz svoju djecu...a koliko je vole ti tamo neki...pokazalo se kad su joj dijete oteli...![]()
![]()
-
lolo_lolo
#72 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
pa vidi se tvom nacinu razmisljanjaAmazonka27 wrote: TOKOM rata sam bila u picki materinoj...
- burek_in_space
#73 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
Jel to ne znash ovu?!sheilak wrote:burek_in_space wrote:Hej Sheki Sheki tako ti Allaha,doveshcu te Sheki do prosjachkog shtapa....
WT...?
-
ANtoNia86
- Amazonka27
#75 Re: Lepa Brena u Sarajevu...
ja barem razmishljam za razliku od tebe koji ne prepoznaje picku materinu od onih zemlja gdje ti sad treba viza....lolo_lolo wrote:pa vidi se tvom nacinu razmisljanjaAmazonka27 wrote: TOKOM rata sam bila u picki materinoj...