BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

andrija2007

#51 Re: BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

Post by andrija2007 »

mima wrote:Ovo samo krv moze saprat.
Mozda bi mogao i Domestos? :roll:
veljaca

#52 Re: BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

Post by veljaca »

Javno izjavljujem da BOJKOTUJEM Avon proizvode ....... ha ja ..........
crnaguja

#53 Re: BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

Post by crnaguja »

Joj jest mi super ovaj pici ..... popravi mi raspoloženje svojim postovima.
andrija2007

#54 Re: BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

Post by andrija2007 »

Koga, boeing ili RS?
Toffee karamela

#55 Re: BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

Post by Toffee karamela »

lelica wrote:evo upravo držim jedan Avonov proizvod u ruci i vidim da su prijevodi na sljedećim jezicima: GB, PL, CZ, HU, SK, SI, HR, CS, RO, BG, MK, AL ali nigdje ne nađoh to REPUBLIKE SRPSKE............. čak fino piše i ko je uvoznik za koju zemlju i odakle je proizvod...........uvoznik za BiH je AVON COZMETICS BIH d.o.o , F.A.Zvizdovića 1A/8 Sarajevo.......... a proizvod je iz Poljske...........
Inače redovno kupujem njihove proizvode i lično sam zadovoljna ali nikada ni na jednom nisam našla da je prevedeno na "jezik RS-a" :-)
E ovo je razlog zbog čega bismo trebali razmisliti o bojkotu njihovih proizvoda (i mnogih drugih firmi) koje za Istočnu Evropu i Balkan štancaju proizvode smanjene kvalitete negdje u litvanskim i bjeloruskim pustošijama...a za zapadne zemlje originalne recepte,sve kako bog zapovijeda. I ne samo kreme, nego i parfeme i sve ostalo, pa onda lupe cijenu kao za originalni proizvod,a ta dva proizvoda ko nebo i zemlja.

Ili baš kad je Avon u pitanjuu povlačenje nekih parfema s tržišta Balkana a tamo na zapadu mogu se fino naručiti.Zašto to, da mi je znati?
tamara*

#56 Re: BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

Post by tamara* »

Ma nema veze, bitno je samo BOJKOTUMO, BOJKOTUMO, kao što naslov kaže... :-)
LK wrote:Poštovani narode..
Ovim cinom AVON proizvoda mislim da je to čin zlocina..
U pitanju je zločin, poštovani narode :D
ludilo konstantno

#57 Re: BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

Post by ludilo konstantno »

Toffee karamela wrote:
lelica wrote:evo upravo držim jedan Avonov proizvod u ruci i vidim da su prijevodi na sljedećim jezicima: GB, PL, CZ, HU, SK, SI, HR, CS, RO, BG, MK, AL ali nigdje ne nađoh to REPUBLIKE SRPSKE............. čak fino piše i ko je uvoznik za koju zemlju i odakle je proizvod...........uvoznik za BiH je AVON COZMETICS BIH d.o.o , F.A.Zvizdovića 1A/8 Sarajevo.......... a proizvod je iz Poljske...........
Inače redovno kupujem njihove proizvode i lično sam zadovoljna ali nikada ni na jednom nisam našla da je prevedeno na "jezik RS-a" :-)
E ovo je razlog zbog čega bismo trebali razmisliti o bojkotu njihovih proizvoda (i mnogih drugih firmi) koje za Istočnu Evropu i Balkan štancaju proizvode smanjene kvalitete negdje u litvanskim i bjeloruskim pustošijama...a za zapadne zemlje originalne recepte,sve kako bog zapovijeda. I ne samo kreme, nego i parfeme i sve ostalo, pa onda lupe cijenu kao za originalni proizvod,a ta dva proizvoda ko nebo i zemlja.

Ili baš kad je Avon u pitanjuu povlačenje nekih parfema s tržišta Balkana a tamo na zapadu mogu se fino naručiti.Zašto to, da mi je znati?

Poljska je u EU!!!!!!!!!!!!Živio Lech Wałęsa!!!!!!

Pustošija?????

A šta smo mi????
Toffee karamela

#58 Re: BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

ludilo konstantno wrote:
Poljska je u EU!!!!!!!!!!!!Živio Lech Wałęsa!!!!!!

Pustošija?????

A šta smo mi????
Može ona biti u EU još 100 godina ali ona će vazda biti prezreni Istok gdje se premještaju fabrička postrojenja kada se želi proizvesti produkt smanjenog kvaliteta.

Nije važno gdje smo mi, mi znamo gdje smo, a znaju bogami i oni dok se sjete ovamo plasirati proizvode sa cijenom kakva je i u Parizu.
ludilo konstantno

#59 Re: BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

Nađi malo podatak o Poljskoj pa onda razmisli sta pricas.

Off topic je priča o Pojskoj ali samo pokazuje našu frustraciju : Česi i Slovaci u plastičnim papučama, Poljska - nedodjija, Ruminija - "cigani"; Bugarska - ko zna šta......VELIKO ogledalo ti treba, a i mnogima od nas.
Lako je vidjeti trun u tudjem oko a ne vidjeti balvan u svome.
Toffee karamela

#60 Re: BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

ludilo konstantno wrote:Nađi malo podatak o Poljskoj pa onda razmisli sta pricas.

Off topic je priča o Pojskoj ali samo pokazuje našu frustraciju : Česi i Slovaci u plastičnim papučama, Poljska - nedodjija, Ruminija - "cigani"; Bugarska - ko zna šta......VELIKO ogledalo ti treba, a i mnogima od nas.
Lako je vidjeti trun u tudjem oko a ne vidjeti balvan u svome.
Ja pričam o onome što vidim. A vidim da na svakome od Avonovih prpoizvoda i na masu još slavnih brendiranih kozmetičkih proizvoda ja vidim natpis made in...i onda slijedi spisak zemalja Istoka Evrope.

Zašto nam nekada kojim čudom ne dospiju u ruke proizvodi koji su napunjeni, pakirani i otpremljeni iz fabrike u Provansi,Španiji ili Engleskoj?

A ti mi nađi podatak koji negira ovo što ja kažem i ne pričaj mi ni o kakvim ogledalima i frustracijama. Ja nisam frustrirana ali nisam ni slijepa da ne mogu pročitati šta piše na etiketi.
zijancer

#61 Re: BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

Post by zijancer »

nego
ima li parafina na spisku sastojaka? :P
ludilo konstantno

#62 Re: BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

Karamelice, da li si se ikada pomakla iz KS ( Kanton Sarajevo )?
Opet zemlje EU nazivaš ISTOKOM. Zid je davno srušen.
Bandierra Rossa

#63 Re: BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

Post by Bandierra Rossa »

Joj teme ...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zijancer

#64 Re: BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

Post by zijancer »

izvini, karamela je u pravu

uzmi npr. omeksivac za ves .. onaj proizveden u danke dojcland je daleko kvalitetniji od svog blizanca iz rumunije :-?
Last edited by zijancer on 08/05/2009 20:06, edited 1 time in total.
The Nightwatchman

#65 Re: BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

Post by The Nightwatchman »

ludilo konstantno wrote:Karamelice, da li si se ikada pomakla iz KS ( Kanton Sarajevo )?
nevjerovatne su predrasude bosanaca i hercegovaca ciji pasos ne vrijedi pisljiva boba. karamela prica, odnosno donosi sud (heeeeeeeeeej, prosudjuje) da je poljska nedodjija, a pojma nema kakav je to holivud u odnosu na nas :roll: :roll:

bas bih volio da karamela kaze gdje je zadnji put bila van BiH i kojim poslom.
:run:
zijancer

#66 Re: BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

Post by zijancer »

sto se kozmetike tice, znalci preporucuju njemacke proizvode, jer sadrze vise aktivnih sastojaka, za razliku od francuskih gdje se malo vise stedi na istim..
babor i alverde :P
Toffee karamela

#67 Re: BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

The Nightwatchman wrote:
ludilo konstantno wrote:Karamelice, da li si se ikada pomakla iz KS ( Kanton Sarajevo )?
nevjerovatne su predrasude bosanaca i hercegovaca ciji pasos ne vrijedi pisljiva boba. karamela prica, odnosno donosi sud (heeeeeeeeeej, prosudjuje) da je poljska nedodjija, a pojma nema kakav je to holivud u odnosu na nas :roll: :roll:

Poljska JESTE nedođija za Zapadnjake i uvijek će biti. Na kakvom je stepenu političkog,ekonomskog ili bilo kojeg drugog razvoja u odnosu na BIH je sporedna stvar. I nije ovdje riječ o pasošima i čiji vrijedi više. I ne preseravajte se više ovdje i ne zalazite u područje koje nije tema ovog topica ni onoga što sam ja napisala.

I nemam ja tebi šta polagati račune gdje sam bila i kad, dovoljno mi je otići samo do Zagreba pa vidjeti šta oni imaju na policama svojih parfumerija a šta mi imamo...a cijena ista!
Toffee karamela

#68 Re: BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

:lol: :lol: :lol:

Srušen je možda u cijelosti...ali samo u tvojoj glavi.
Zid između Zapada i Istoka Evrope neće se srušiti nikada, dok god su jedni bogati a drugi siromašni ko crkveni miševi i pokušavaju na sve moguće načine da se dočepaju radnog mjesta na zapadu. Ni zid između dviju Njemački nije još srušen, zapadni Nijemci i danas sa skrivenim prezirom gledaju na svoje sunarodnjake, a zamisli onda kako tek gledaju na Poljake,Bugare ili Slovake?
zijancer

#69 Re: BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

Post by zijancer »

:P i onda se pojave cudni problemi sa T zonom Image
The Nightwatchman

#70 Re: BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

Toffee karamela wrote:
The Nightwatchman wrote:

Poljska JESTE nedođija za Zapadnjake i uvijek će biti. Na kakvom je stepenu političkog,ekonomskog ili bilo kojeg drugog razvoja u odnosu na BIH je sporedna stvar. I nije ovdje riječ o pasošima i čiji vrijedi više. I ne preseravajte se više ovdje i ne zalazite u područje koje nije tema ovog topica ni onoga što sam ja napisala.

I nemam ja tebi šta polagati račune gdje sam bila i kad, dovoljno mi je otići samo do Zagreba pa vidjerti šta oni imaju na policama svojih parfumerija a šta mi imamo...a cijena ista!
zivis u nevjerovatnoj zabludi sto se tice tvojih razmisljanja :)

hahaha, ti bi proizvode iz provanse, parisa.... da ti sad ne elaboriram razloge iz kojih ces ti do kraja svog zivota u BiH imati trecerazredne proizvode na raspolaganju, ali pomiri se s tim da je tako. bosna i hercegovina je na svakoj crnoj listi koja je ikad napravljena. na zalost, niko ne cini nista da nas makne s te liste.

naravno da ce tebi prodavati trecerazredne proizvode - zato sto mogu!kome ce drugom prodavati smece nego bosancima. vidis da i sama kupujes :) cesi imaju izbor, poljaci imaju izbor, njima su dostupni i pariski vrhunski i poljski trecerazredni proizvodi, ali nama nisu. mi nemamo izbor. mi imamo samo trecerazredne. od nutele, do avona. cak nam i hrvatski dobavljaci salju najvece smece.

to je zato zivis u drzavi koju boli briga za tebe karamela.

a sto se tice tvojih izjava i prosudbi o drugim zemljama i nacijama mogla bi biti malo opreznija. sjeti se samo da je i nasa zemlja zrtvom predrasuda mnogih. pocevsi od nasih najblizih susjeda do preostalih zemalja evrope.

i samo da te pitam, gdje ti svrstavas bosnu i hercegovinu - u zapad ili istok?
Last edited by The Nightwatchman on 08/05/2009 20:31, edited 1 time in total.
The Nightwatchman

#71 Re: BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

zijancer wrote::P i onda se pojave cudni problemi sa T zonom Image
jos uvijek imam problem :D
zijancer

#72 Re: BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

Post by zijancer »

:cry:
a gdje je proizveden losion :P
The Nightwatchman

#73 Re: BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

zijancer wrote::cry:
a gdje je proizveden losion :P

u poljskoj, zasto?
Toffee karamela

#74 Re: BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

The Nightwatchman wrote:
hahaha, ti bi proizvode iz provanse, parisa.... da ti sad ne elaboriram razloge iz kojih ces ti do kraja svog zivota u BiH imati trecerazredne proizvode na raspolaganju, ali pomiri se s tim da je tako. bosna i hercegovina je na svakoj crnoj listi koja je ikad napravljena. na zalost, niko ne cini nista da nas makne s te liste.

naravno da ce tebi prodavati trecerazredne proizvode - zato sto mogu!kome ce drugom prodavati smece nego bosancima. vidis da i sama kupujes :) cesi imaju izbor, poljaci imaju izbor, njima su dostupni i pariski vrhunski i poljski trecerazredni proizvodi, ali nama nisu. mi nemamo izbor. mi imamo samo trecerazredne. od nutele, do avona. cak nam i hrvatski dobavljaci salju najvece smece.

a sto se tice tvojih izjava i prosudbi o drugim zemljama i nacijama mogla bi biti malo opreznija. sjeti se samo da je i nasa zemlja zrtvom predrasuda mnogih. pocevsi od nasih najblizih susjeda do preostalih zemalja evrope.

Čovječe, ovo nije stvar nikakvih predrasuda.

Većina postrojenja koja proizvode i pakuju zapadnjačke proizvode snižene kvalitete locirani su na Istoku Evrope.

I nije to nikakva predrasuda nego činjenica. A ti meni ne moraš elaborirati sada zašto je to tako, jer je to jasno i malom djetetu.

Problem je samo što oni meni fiknu na policu neke sarajevske parfimerije parfem s njihovom markom proizveden u Bugarskoj sa istom cijenom kao u Rimu ili Parizu. Čak možda i višom, jer tamo nekada bude i sniženja pa možeš uhvatiti nešto za manje pare, a ovdje nikada.
The Nightwatchman

#75 Re: BOJKOTUMO AVON PROIZVODE

Toffee karamela wrote:
The Nightwatchman wrote:

Čovječe, ovo nije stvar nikakvih predrasuda.

Većina postrojenja koja proizvode i pakuju zapadnjačke proizvode snižene kvalitete locirani su na Istoku Evrope.

I nije to nikakva predrasuda nego činjenica. A ti meni ne moraš elaborirati sada zašto je to tako, jer je to jasno i malom djetetu.

Problem je samo što oni meni fiknu na policu neke sarajevske parfimerije parfem s njihovom markom proizveden u Bugarskoj sa istom cijenom kao u Rimu ili Parizu. Čak možda i višom, jer tamo nekada bude i sniženja pa možeš uhvatiti nešto za manje pare, a ovdje nikada.
i ti naravno kupis zato jer nemas izbor :)

a nemas izbor zato sto je lobiranje tvoje zemlje u bilo kom pogledu(a posebno kad je ekonomija u pitanju) prema zapadu, ravno nuli.

pa poenta cijele price je da ti nemas izbora. ti MORAS da kupis bugarski proizvod, ili da ga ne kupis nikako, i to ga moras kupiti po cijeni koja je u parizu. jesu li bugari krivi zato ili mi sami?

sta mislis, zivota ti?
Post Reply