Volim te...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
burek_in_space

#51 Re: Volim te...

Post by burek_in_space »

sheilak wrote: Vise mi veza nije odbojna ili restriktivna kada prodje onu prvu, prelijepu, romantičnu, lepršavu :-D fazu. Kada bi veza počinjala biti ozbiljna ( u smislu ) zajedničke budućnosti, donošenja " odraslih " odluka, zajedničkog života, ja bih nastojala izaći iz nje. Jer bi me pocinjala gušiti sa svim svojim obavezama ( prema toj odredjenoj osobi , recimo ), sa svakodnevnošću, rutinom, običnošću, itd. Kada, medjutim, upoznaš nekoga ko te očarava uvijek iznova, ko razumije tvoju prirodu, pa ti ostavlja dovoljno prostora i slobode (da pobjegneš i da se vratiš ), ko te zna smiriti i učiniti sretnom, onda ti više ne smeta ako veza postaje ozbiljna, već ti se ta posvećenost drugom, svakodnevnost, relanost čak i dopada - jer je sa pravom osobom.
E ovo je vec neshto,a na trenutak sam pomislio da cesh ono shto trazhish naci samo u bajkama. :D
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#52 Re: Volim te...

Post by anjusha »

sheilak wrote:
Kada je veza u pitanju, tu sam opreznija - Nikada ne govorim " volim te " ako ta zaista ne mislim. Problem je sto se moji osjecaji vrlo cesto mijenjaju - danas sam luda za nekim, sutra zelim biti daleko od njega :-D , te stoga ne mogu to ni reci , a da budem potpuno iskrena. Nekada mozda ne zelim ni preplasiti osobu bujicom mojih osjecaja ili razbiti ljepotu trenutka jer kada se rijeci izgovore, sve postaje nekako svakodnevno, obicno, previse realno . A ja ljubav jako idealiziram, za mene ona kao da nije s ovoga svijeta.
:)
Da ti nisi vodolija u horoskopu slucajno, ili bar u podznaku :D ?
Dinostula

#53 Re: Volim te...

Post by Dinostula »

anjusha wrote:
sheilak wrote:
Kada je veza u pitanju, tu sam opreznija - Nikada ne govorim " volim te " ako ta zaista ne mislim. Problem je sto se moji osjecaji vrlo cesto mijenjaju - danas sam luda za nekim, sutra zelim biti daleko od njega :-D , te stoga ne mogu to ni reci , a da budem potpuno iskrena. Nekada mozda ne zelim ni preplasiti osobu bujicom mojih osjecaja ili razbiti ljepotu trenutka jer kada se rijeci izgovore, sve postaje nekako svakodnevno, obicno, previse realno . A ja ljubav jako idealiziram, za mene ona kao da nije s ovoga svijeta.
Vodolije su opasne ne idu skupa sa bikovima. :roll:
A mi bikovi smo..... :evil:
sheilak

#54 Re: Volim te...

Post by sheilak »

anjusha wrote:
sheilak wrote:
Nisam, ali mi je Uran jako izrazen u horoskopu :-D
anjusha

#55 Re: Volim te...

Post by anjusha »

Pitala sam to samo zato sto niti sama ne bih bolje mogla da opisem taj svoj odnos prema "volim te" nego sto si ga ti opisala. :D
sheilak

#56 Re: Volim te...

Post by sheilak »

Ti si Vodolija? Super znak :)

Onda znas kako se osjecam i koje su to muke :-D
[Matrix]

#57 Re: Volim te...

Post by [Matrix] »

v.t.n.c
pustopoljina

#58 Re: Volim te...

Post by pustopoljina »

sad kazem,prije nisam mogla prevaliti preko jezika...
anjusha

#59 Re: Volim te...

Post by anjusha »

seka wrote:
[Matrix] wrote:v.t.n.c
vidi stidljivka :D

je li horoskopski znak utice na vase odluke :?
Ma jok! Nego sam citala/slusala kako se ovaj(moj) odredjeni horoskopski znak ponasa u vezi i sl, pa kako mi se to i u praksi potvrdilo zapamtila sam. A to sta je ko u horoskopu nikako ne umanjuje sansu da mu necu reci volim te :D
arzuhal

#60 Re: Volim te...

Post by arzuhal »

Nekako mi Pluton bio izražen u podznaku...ali kako znanost odskora razglasi da to nije planet, kako se vjerovalo, ostadoh zbunjen i nedorečen...
anjusha

#61 Re: Volim te...

Post by anjusha »

i u toj svojoj zbunjenosti si odlucio svima nama da nam kazes koliko nas volis? ne? :D
arzuhal

#62 Re: Volim te...

Post by arzuhal »

Ovaj... :oops: ... :oops: ...E, vidimo se! :run:
anais_nin

#63 Re: Volim te...

Post by anais_nin »

seka wrote: sta velite? je li vam tesko izgovoriti? smatrate li da je nepotrebno?
nije :) zasto bi bilo tesko...nisu rijeci koje razbacujem okolo...same po sebi ne znace nista...isto kao ni "izvini" i "hvala" itd :) ukoliko osjecaji iza tih rijeci nisu iskreni, ukoliko djela ne prate izgovorene rijeci onda su potpuno besmislene...ali ne i nepotrebne :) ima mali milion nacin da se nekoj osobi pokaze da je volimo...i sve je to divno...i potrebno...ali ni rijeci nisu suvisne...barem ponekad :)
Zoya

#64 Re: Volim te...

Post by Zoya »

anais_nin wrote:
seka wrote: sta velite? je li vam tesko izgovoriti? smatrate li da je nepotrebno?
nije :) zasto bi bilo tesko...nisu rijeci koje razbacujem okolo...same po sebi ne znace nista...isto kao ni "izvini" i "hvala" itd :) ukoliko osjecaji iza tih rijeci nisu iskreni, ukoliko djela ne prate izgovorene rijeci onda su potpuno besmislene...ali ne i nepotrebne :) ima mali milion nacin da se nekoj osobi pokaze da je volimo...i sve je to divno...i potrebno...ali ni rijeci nisu suvisne...barem ponekad :)
Joj kad je meni jedan rekao da me voli nakon 5 dana, reko wtf :shock:
Ja se ne sjecam da sam to izgovorila vise od dva puta, i tad nisam trebala al eto, omaklo se u ekstazi :oops:
tamara*

#65 Re: Volim te...

Post by tamara* »

Zoya wrote: Joj kad je meni jedan rekao da me voli nakon 5 dana, reko wtf :shock:
Šta nakon pet dana, meni prvi dan :)
anais_nin

#66 Re: Volim te...

Post by anais_nin »

Zoya wrote: Joj kad je meni jedan rekao da me voli nakon 5 dana, reko wtf :shock:
Ja se ne sjecam da sam to izgovorila vise od dva puta, i tad nisam trebala al eto, omaklo se u ekstazi :oops:
vidis vecini ljudi je automatska asocijacija na ove rijeci - romanticna ljubav :) a meni su prvo pali na pamet moji roditelji, moj brat, par vrlo vaznih, bliskih osoba...kojima cu bez povoda, bez razloga, bez namjere, nakane izgovoriti te rijeci...povremeno...samo da ih podsjetim na tu cinjenicu...nema teatralnosti, nema filmskih momenata, ja sam i inace fizicki jako demonstrativna (u svim oblicima) kad su moja osjecanja u pitanju :) ne kazem da je to pravilno, ili da to tako treba - to je jednostavno ono ko sam i sta sam...znam da je onima koji su mi nesto znace u zivotu to takodje nesto znaci :)

sto se ljubavnih veza tice nisam nikad izgovorila te rijeci, pa onda pozelila da ih "vratim" :) niti bih se ustrucavala da ih kazem, cak i pred drugim ljudima :) ja sam 5 godina veze svog momka oslovljavala ne sa "kuco,maco,mazo,pile,sreco" itd nego sa "ljubavi"...i znam da ce mnogi na to zakolutati ocima i da ce im to izgledati glupo i otrcano, ali za mene to nije bila genericka fraza - bila sam u vezi s njim bas zbog toga sto je srz te ljubavi u meni pronasao plodno tlo u toj nasoj vezi...i nema nikakve veze ni s cim to sto mi vec 4 godine nismo zajedno...ja i dan danas bez imalo stida mogu reci da iako vise nisam zaljubljena u njega, ja to covjeka jos uvijek volim...mislim da je jedna izuzetna, izvanredna licnost i ne zalim ni jedan momenat proveden s njim, niti jednom izgovoreno "ljubavi" ili "volim te"...radujem se svim njegovim uspjesima, nikad nisam izgubila postovanje za njega, i vise od svega mi je drago sto sam 5 godina svog zivota provela kraj dobrog covjeka :)

zato ni dan danas nemam problema s tim rijecima, osjecajima koji stoje iza njih...

a taj momak je vjerovatno silno zelio da ti kaze da je zaljubljen u tebe...euforija zaljubljenosti cesto u nama budi zelju da nekako verbalno ozvanicimo ta osjecanja, pa u nedostatku pravih rijeci ljudi vrlo cesto trce ka te dvije rijeci :) naravno uvijek postoji mogucnost da je on bio jedan od onih kojima te rijeci ne znace ama bas nista, onih kojima su te rijeci samo dio igre i manipulacije za neke samo njima poznate ciljeve :)
anjusha

#67 Re: Volim te...

Post by anjusha »

i kad mu tako izleti nakon nekog za nepovjerovati kratkog vremena- onda se pitam- pa sta sad hoces od mene? mislim..., znate sta mislim :D
nisam valjda tako dobra u tim vannastavnim aktivnostima da me se zbog toga VOLI??? :D
Aurora Borealis

#68 Re: Volim te...

Post by Aurora Borealis »

-
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 00:58, edited 1 time in total.
anjusha

#69 Re: Volim te...

Post by anjusha »

uf anais....

zaljubljenost i ljubav- nebo i zemlja. meni "volim te" puno vise znaci da bih se tako razbacivala sa tim. zato to tako rijetko kome i kazem. a zaljubljenost? onda se govori svasta nesto, ali opet ne prelazim tu granicu.
mozda sam previse oprezna? nemam pojma.
ne kazem da to nikad nisam rekla. taman posla. jesam i mozda cu opet reci, sta znam. ali mi treba vremena u tome ko u malo cemu. vremena i sigurnosti da se sama uvjerim da je to-to.
nekada me ljudi bukvalno tjeraju da im to kazem. navode rijeci u moja usta. i onda imam taj neki bljutav, nesvaren ukus u ustima.
godine su prosle od kada sam to zadnji put rekla nekom muskarcu bez nekih inhibicija, slobodno, radosno i spontano. mami to kazem cesto, a i najboljoj prijateljici. i pokazem.

ljubav nije samo deklarativni cin. to je djelo koje cesto puno vise znaci za mene kad je u tisini nego kad se vjesa na sva zvona. i opet se vracam na pocetak. kad se objesi na sva zvona- to onda sumnjam da je ljubav, vec samo zaljubljenost, zaludjenost, bunilo mladosti...
anais_nin

#70 Re: Volim te...

Post by anais_nin »

anjusha wrote: zaljubljenost i ljubav- nebo i zemlja. meni "volim te" puno vise znaci da bih se tako razbacivala sa tim. zato to tako rijetko kome i kazem. a zaljubljenost? onda se govori svasta nesto, ali opet ne prelazim tu granicu.
ni za mene to "volim te" ne znaci samo zaljubljenost :) zato i rekoh da mi romanticne veze nisu prva asocijacija na to...samo kazem da kod puno ljudi brzanje sa tim rijecima cesto biva potaknuto tim prvim znacima zaljubljenosti...

vidis ja ne mjerim vjerodostojnost osjecanja nekim vremenskim periodom... :) nego sopstvenom sigurnoscu u ta osjecanja...poznam sebe i svoja osjecanja...ako to osjecam zasto onda da i ne kazem? bilo da se radi o mami, prijatelju ili osobi s kojom sam u romanticnoj vezi :)

ja samo znam da sam u zivotu puno cesce zazalila neizgovorene, nego izgovorene rijeci :) :) :)
LooLoo

#71 Re: Volim te...

Post by LooLoo »

neko ko ti cesto govori da te voli, te ustvari ne voli toliko, a neko ko te zaista voli nece ti to mnogo puta reci, ali ce zato mnogo puta pokazati
edo_79

#72 Re: Volim te...

Post by edo_79 »

VOLIM TE - ako ovo kažeš ono iskreno i od srca daješ osobi kojoj je to upućeno do znanja da ti je stalo do te osobe i da bi sve učinio da bude sretna i zadovoljna.... Nema to nikakve veze sa ''onim'' stvarima, mitom i korupcijom ili šupljom pričom da bi nekog odvukao u krevet.... Barem ne za one kojima su namjere iskrene i čiste.....

S druge strane VOLIM TE - jako bolna i teška riječ ako se to kaže samo onako mehanički jer čemu to govoriti ako to ne misliš iskreno jer je to ustvari laganje, prvo samog sebe pa onda i osobe kojoj to govoriš......
Ma.Le.Na

#73 Re: Volim te...

Post by Ma.Le.Na »

nije mi to tesko reci momku...kad sam u nekoj ozbiljnoj vezi...ali mi je jako tesko to reci npr. prijateljima...roditeljima...ikome drugom...
zasto je to tako - ne znam :(
voljela bih da nije..
lijepo je reci i cuti - primiti to volim te..pa i od prijatelja..
PalaSa Marsa

#74 Re: Volim te...

Post by PalaSa Marsa »

Eh... Sta ti je rec' ljubav. :-) :D
Aurora Borealis

#75 Re: Volim te...

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 01:42, edited 1 time in total.
Post Reply