REPLIKA MOLIM !Skljoco wrote:--------------------------------------------------------Vodenjak wrote:Puno sam te citao i znam da je ovo sto si gore napisao produkt provokacije!Skljoco wrote:Zbog Jugoslavije pocinjeni su najveci zlocini i Jugoslavija je nesto gdje BiH nikad nije bila svojom voljom, voljom svog BH Naroda .
I da ti kazem, mrzi me razglabati o Jugoslaviji jer je vec sve receno .
Nema svrhe !
Previse si ti pametan i vec poodavno znas (zapravo OD POCETKA) da Milosevicev pohod koji je pokrenuo NIJE bio zbog Jugoslavije! U principu, vodja srpskog naroda iz tog perioda je od svih lidera bivse Juge bio najveci PROTIVNIK jedne takve zemlje!
To je i pokazao na terenu! Izmedju ostalog i drzeci tebe u logoru da bi te, zamisli, zadrzao u Jugoslaviji!
Nije on toliko glup Skljoco i ZNAO je da ces ti nakon tog logora (ako te pusti da zivis) UPRAVO OVAKO govoriti o Jugoslaviji! TO je i bio njegov CILJ!
Ja mu nisam dao da me pobijedi Skljoco! Jugoslaviju sam volio i nisam je nikad prezalio! I necu! Ali to ne znaci da sam glup i da nisam svjestan vremena u kome zivimo!
Ali isto tako sam svjestan tj cujem, vidim i citam da svaki od lidera bivse nam Juge - ali tu mislim BAS SVAKI hoce u Evropsku uniju! Cak se i utrkuju u tome, pokazuju zavist, ljubomoru, ushicenost sto su jedni blize a drugi dalje od toga!
A ja se samo pitam sta ce onda jadni sa svojim granicama kad i AKO ih Evropa primi?
A jos samo da znaju da je pitanje njihovih granica u Evropi u stvari NAJMANJI PROBLEM koji ih ceka kad ih "stara dama" u narucje primi! Nece to biti narucje, bice to KANDZE, kunem ti se! I nece biti lale-mile prije podne bih jedno, a popodne drugo...
I zato, posto sam siguran da i ti znas to isto Skljoco, ne daj da te barabe isprovociraju!
Znas ti puno bolje "lopticu vratiti"! ZNAM da znas!
Ostaj mi zdravo!
Dragi Vodolija ,
Ja sam ucestvovao u rusenju jednopartijskog poretka i jednoetnicke juznoslavenske drzavotvornosti a sve se to nije moglo srusiti bez raspada drzave koja je takav poredak omogucavala .
I da se sve to moze vratiti ja bih ponovo u svemu tome ucestvovao i to me nije sramota rec' !
-------------------------
Znaci , tacno je da nisam rusio Jugoslaviju ali jesam rusio sistem bez kojeg ona nije mogla opstati .
------------------------------------
Srbi nikad nece priznati da im je Jugoslavija omogucavala sve i drugima premalo da bi to vjecno trajalo .
Ja sam igrom slucaja dio generacije koja je dobila priliku da bez obzira na cjenu i zrtve krene prema civilizacijskim vriednostima koja vladaju sirom slobodnog i demokratskog svijeta .
-------------------------------------
Srbe neinteresuju te vrijednosti i zbog toga su oni i pocinili tolike zlocine krijuci se iza odbrane Jugoslavije , odbrane Jugoslavije one i onakve koja im je sve omogucavala .
----------------------------
Preduhitio si me i "svalio" mi niz pohvala pa je meni sad malo nezgodno da ti uzvratim sa jos vecim pohvalama , A zasluzio si.
E bar da Ti kazem nesto,
I ja sam Vodenjak i otkad citam tvoje postove postao sam ponosniji na svoj znak Vodenjaka ,casna bosanskohercegovacka !
Kakvi su to eruptivni izlivi ljubavi na politickom forumu. Vasa ljubav je neposhtena jer njome ignorishete moje duboke emotivno-politicke naboje ? Samim tim provocirate moju veliku nesagledivu ljubomoru iako vjerujem da je vasha ljubav samo politicke prirode.