ISTINA I POMIRENJE U BIVŠOJ SFRJ
-
Ahmed.ibn.Fahalan
Moj je dedo bio u partizanima ali mi je pradedo (otac od moje rahmetli nane) bio njemački pilot i ratovao je u rusiji. Ima nas svakakvih i vazda nas je bilo svakakvih ali ako je vama (srbima) razlog za Srebrenicu to što su vas hrvati poubijali u 2. svj. ratu vi onda niste normalni. Pa ako vam je to razlog za rat što onda Boga vam vašeg niste svi posjedali na tenkove 91. i odjahali na Zagreb umjesto na Sarajevo. Znaš zašto..zato što ste pičke, vazda ste bili pičke i ostačete pičke. Vi znate napast samo onoga koji je slabije naoružan..i u 2. svj ratu ste ganjali muslimane po selima i klali ih na spavanju a kad vidite partizane ne zna se koji brže biježi od okršaja, jer su vam razvalili guzove kad god ste se pobili. Vi živite u iluziji..jednoj masovnoj iluziji koju nećete lako izlječiti.
-
Engram::X
svaka castAhmed.ibn.Fahalan wrote:Moj je dedo bio u partizanima ali mi je pradedo (otac od moje rahmetli nane) bio njemački pilot i ratovao je u rusiji. Ima nas svakakvih i vazda nas je bilo svakakvih ali ako je vama (srbima) razlog za Srebrenicu to što su vas hrvati poubijali u 2. svj. ratu vi onda niste normalni. Pa ako vam je to razlog za rat što onda Boga vam vašeg niste svi posjedali na tenkove 91. i odjahali na Zagreb umjesto na Sarajevo. Znaš zašto..zato što ste pičke, vazda ste bili pičke i ostačete pičke. Vi znate napast samo onoga koji je slabije naoružan..i u 2. svj ratu ste ganjali muslimane po selima i klali ih na spavanju a kad vidite partizane ne zna se koji brže biježi od okršaja, jer su vam razvalili guzove kad god ste se pobili. Vi živite u iluziji..jednoj masovnoj iluziji koju nećete lako izlječiti.
-
sifr@
pogledaj malo ko je prvi počeo da ruši bratstvo i jedinstvo i da kolje "braću i sestre"
,pa četnici u partizanskim redovima i nisu dali da se Bošnjaci priznaju kao ravnopravni narod u SFRJ,iako nam je kao osnivačima antifašističke borbe u bosni(a samim tim i u regionu buduće SFRJ) obećano da će biti.
Njemci su nam priznali da smo narod
,ko što i jesmo
,a ne ko vi,izmišljate neke poturčene srbe,i non stop neke janičare i danak u krvi.
Jeste li vi čuli za Bogumile,koji su prije dolaska Turaka bili ogromna većina u bosni.
To su Bošnjaci,a ne manjina poturčenih.
Uostalom,sad smo šta smo i vi tu ništa ne možete,mi smo neuništivi
i to smo dokazali i u zadnjem ratu,najebali smo vam se mame i to goloruki protiv pički naoružanih do zuba.
i onda taj isti napaćeni narod,koji jebajete i osporavate zadnjih 70godina,opet počnete da koljete kad se napokon može osloboditi vašeg sedamdesetogodišnjeg tlačenja.
pa da vam ne vratimo,nismo izgorjeli po glavi,iako su nam kuće gorjele po cijeloj bosni,a žene i djaca bili ubijani
Njemci su nam priznali da smo narod
Jeste li vi čuli za Bogumile,koji su prije dolaska Turaka bili ogromna većina u bosni.
To su Bošnjaci,a ne manjina poturčenih.
Uostalom,sad smo šta smo i vi tu ništa ne možete,mi smo neuništivi
i onda taj isti napaćeni narod,koji jebajete i osporavate zadnjih 70godina,opet počnete da koljete kad se napokon može osloboditi vašeg sedamdesetogodišnjeg tlačenja.
pa da vam ne vratimo,nismo izgorjeli po glavi,iako su nam kuće gorjele po cijeloj bosni,a žene i djaca bili ubijani
-
sifr@
Kad smo kod tlačenj,mi smo ti koji su tlačili vas 500godina,bili smo age,begovi,paše,pa Boga mi bio je i jedan veliki vezir iz Bosne,mogli smo da imamo šta smo htjeli (mislim na vaše žene),e sad pomisli šta je moj pra pra pradjed koji je bio beg mogao i radio tvojoj ili nečijoj pra pra prababi,i čiji ste vi potomci,pa sad vidi ko je od koga.
ja sam malo zalutao u zanosu bijesa zbog tvoje provokacije,ali etoda vam kažem da postoji još mogućnosti osim onih koje vi izgovarate na sav glas i mislite da je tačno
ja sam malo zalutao u zanosu bijesa zbog tvoje provokacije,ali etoda vam kažem da postoji još mogućnosti osim onih koje vi izgovarate na sav glas i mislite da je tačno
-
Ahmed.ibn.Fahalan
Ama fazon je u tome da ako čovjek kupi i pročita ozbiljnu historijsku knjigu..naravno neko strano izdanje..vidi da niti jedan narod koji živi na našim prostorima nije neki čistokrvni stari narod, već je to sve mješavina Ilira, Slavena, Rimljana, Gota, Germana pa čak i nekih perzijskih plemena koja su došla ovdje za vrijeme velikih seoba naroda..Hrvati tvrde da vuku porijeklo od njih
Zaključak je da niko od nas nema pravo da kaže da je neko postao od nekog jer smo na kraju krajeva mi Bosanci manje kalemljeni od srba koji su rezultat ukrštanja svih onih divljačkih plemena sa Kavkaza i još plus 500 godina turskog prava na sex sa ženom na prvu bračnu noć..e sad ko mi neko kaže da se 9 mjeseci poslije nije rodio niti jedan turčin..LAŽE
Zaključak je da niko od nas nema pravo da kaže da je neko postao od nekog jer smo na kraju krajeva mi Bosanci manje kalemljeni od srba koji su rezultat ukrštanja svih onih divljačkih plemena sa Kavkaza i još plus 500 godina turskog prava na sex sa ženom na prvu bračnu noć..e sad ko mi neko kaže da se 9 mjeseci poslije nije rodio niti jedan turčin..LAŽE
-
H2SO4
Ne moze doci do pomirenja dok ovaj majka ovako sere!
Bosnjake ne mozes optuzivati za NDH-aziju niti za Ustaski zlocin nad Srbima ! Cak sta vise mnogi Bosnjaci su pomagali Srbima komsijama da ne budu istrebljeni.
A sta je sa cetnicima?Znas li ti sta su cetnici radili u Foci i Visegradu u drugom svjetskom ratu?Jesi li citao klnjigu od Vladimira Dedijera "Genocid nad muslimanima"?
Bosnjake ne mozes optuzivati za NDH-aziju niti za Ustaski zlocin nad Srbima ! Cak sta vise mnogi Bosnjaci su pomagali Srbima komsijama da ne budu istrebljeni.
A sta je sa cetnicima?Znas li ti sta su cetnici radili u Foci i Visegradu u drugom svjetskom ratu?Jesi li citao klnjigu od Vladimira Dedijera "Genocid nad muslimanima"?
-
Skljoco
--------------------------------------------------------------majka wrote:jebao vas genocid... i vidio sam da je neko napisao kako vi muslimani niste krali i ubijali, a sta ste onda radili po svim onim selima po bosanskoj krajini,
Covjek treba samo da sjedne u auto i provoza se od donjeg vakufa , preko B.Petrovca, Kljuca, Sanskog Mosta i do Bihaca... i sve mu je jasno... nema ni jedno jedino selo da nije popaljeno, gdje je nekad zivio pravoslavni zivalj. Isto tako i po centralnoj bih...Milesevo... a da nepricaam za Drvar, B.grahovo, Kupres, ..itd.. gdje je hvo i vojska Rep HR prosla..
Evo vam kratko i jasno zasto je muslimanski zivalj ovako prosao 91-95:
1. u narodno oslobodilackom ratu bili ste na strani fasisticke tvorevine NDH i bosna je bio sastavni dio NDH..., gdje ste bili u jedinicama domobrana, te drugih profasistickih ustaskih formacija ciji cilj je bio istrijebiti sav pravoslavni zivalj Hrvatske i Bosne!
Tek na pri kraju rata, poceli ste masovno da idete u partizane, jer dotad ako niste bili u ustasama, il domobranima, nije vaz bilo briga za ikog.
Ovu zemlju su od fasista i njemackih nacista oslobodili i za nju se borili uglavnom pravoslavni, i danas meni neko da kaze Bosna nije moja i da mi tu nije mjesto.
Moji svi preci su se borili za ovu zemlju, vecina nastradali od ustaskog noza u drugom svjetskom ratu, a u ovom sam pola familije imao na jednoj pola na drugoj strani. Srce mi se para kad vidim ovu jadnu nasu bosnu i svi su dobro znali da ce doc do rata ako zavladaju sDS SDA HDZ,
i jos su tu.hm...
Ada se vratim na genocid..., Srebrenica je genocid, nisam u pocetku vjerovao jer sam bio zaslepljem mrznjom.., al vidim sad da jeste , ali isto vidim da nema ni pomirenja, a kako ce ga biti ako se taj isti i jos gori genocid desio pre samo 50 god kad su ustase istjerali , pobili, pokatolicili preko 1 milijon srba iz Hrvatske i Bih, i nikom nista?
Onda su dosli PARTIZANI i svi u baratstvo i jedinstvo?
od tog nema nista, kao i od ujedinjene Bosne
Bosna i Hercegovina je drzava
- Bosanskohercegovacke NACIJE i
- Bosanskohercegovackog NARODA
i svi koji su se kroz povjest BH drzave borili za takvu drzavu BH su
njeni BRANITELJI a svi koji su se "borili" za drugaciju drzavu BiH su AGRESORI !
Ako su se tvoji predci borili za drzavu
- BH Nacije i
- BH Naroda onda su oni zaista njeni BRANITELJI ali ako su se oni borili za BiH koja ce biti i srpska onda su oni najobicniji visestoljetni AGRESORI !
-
Skljoco
-----------------------------------------------------------------------H2SO4 wrote:sta je pisac (skljoco) ovim htio reci?
Htio sam reci da su AGRESORI na drzavu BiH svi oni koji se nisu borili
za njenu SLOBODU tj. za drzavu BiH koja ponovo moze da ustavno uspostavi konstitutivnost svoje
- Bosanskohercegovacke NACIJE i svog
- Bosanskohercegovackog NARODA
--------------------------------------------
Da budem konkretniji ,
Bosnjaci se NISU borili za drzavu
- Bosanskohercegovacke Nacije i
- Bosanskohercegovackog Naroda
pa su i oni Agresori !
-
Skljoco
-------------------------------------------------------------------Ahmed.ibn.Fahalan wrote:srbi su na prostorima bivše jugoslavije imali razrađen plan za masovno ubijanje i raseljavanje onih koji izvuku živu glavu čitavu godinu dana prije početka rata u Bosni. Sama činjenica..koja je već dokazana u Hagu, i samim tim postala sudski presedan na koji se imamo pravo pozivati..da je u prvih nekoliko sedmica rata nivo organizacije masovnih pokolja, silovanja i punjenja koncentracionih logora bio na nivou kojem bi pozavidio i sam Adolf Hitler i njegova klapa je dovoljna da svi skupa bez ikakvih konferencija zaključimo ko je počeo rat, ko se kome treba FINANSIJSKI izvinuti i na kraju krajeva ko je univerzalno KRIV za sve loše što se desilo. Ništa što kaže neki političar u Beogradu kaže ne može da izokrene slijed događaja i izjednači krivicu..barem kad je u pitanju rezon građana BiH, njenih patriota koji su je branili, i uzimajući u obzir težinu okolnosti, uspijeli odbraniti od agresije. Ono što oni mogu pokušati, i što ovakvim konferencijama i rade, je da propagandom utiču na stav međunarodne zajednice u pogledu njihovog reformskog stava prema svojim zlodjelima..a sve opet u cilju finansijske pomoči koju im koči mladić, karadžić & co. Dakle jedna veoma jasna situacija, koja se veoma lako može porediti sa slučajem masovnog ubice koji kada spozna belaj dugogodišnje zatvorske kazne jednog dana kaže svojim tamničarima da je njemu žao, da je on svjestan da je griješio i da je sada, u svijetlu te spoznaje, spreman da se vrati među normalan svijet uz obećanje da nikad više nikog neće zaklati, ubiti ili opetovano silovati do iznemoglosti...majke mi.
Ja mislim da je upravo u tome problem..što se srbija redovno izvlačila bez ikakve kazne za ono što su činili u svakom balkanskom sukobu..i da su, poput malog djeteta, svaki put pomjerali granicu da vide sa čim bi se još mogli izvuči nekažnjeno. Oni su višegodišnji teror nad Bošnjacima doživljavali kao neku igru..gdje nas prvo poubijaju a onda nam kažu "pa mi vas ustvari volimo jer vi ste srbi koji su prešli na Islam, i mi vama nikad nebi namjerno naudili nego je ona loza od koje smo se napili imala 40 stepeni alkohola pa smo se malo zanijeli". Ovo je klasičan primjer muža nasilnika kojem je uvijek neko drugi kriv što je on razbio ženu..što me dovodi do finalnog zaključka: Bosanci moraju sa prestanu da glume ucviljenu suprugu koja u rekordnom vremenu zaboravi batine i na prvo izvinjenje se vraća mužu. Vrijeme je za konačnu rastavu ovog perverznog braka zvanog "bratstvo i jedinstvo" i vrijeme je da se uzme dobar advokat koji će da oguli bivšeg..i to u Hagu.
Nije tacno da iko od Bosanskohercegovaca trazi izvinjenje i zeli pomirenje .
Kad kazem Bosanskohercegovci onda mislim na pripadnike
- Nacije i
- Naroda drzave BiH
a ovdje se vjerovatno radi o
Bosnjacima pripadnicima bosnjacke Nacije i Naroda a koji se "flertuju" sa bosanskim TERITORIJALNIM identitetom pa se prestavljaju kao Bosanci ali izbjegavaju navesti da se tu radi o
Bosnjacima a TERITORIJALNO Bosancima !
Manipulacijama nikad kraja ...
-
majka
vas problem je sto svakog pravoslavnoog nazivate cetnikom i tako sami odstranjujete bosance jedne od drugih. .. , drugo haj mi ti ahmede dokazi da ti bugumili su praci samo muslimanima?? ... mogu lako bit i moji... a sa druge strane to je bila religila a ne nacija ni narod..., trece ...
ti sto se danas nazivaju cetnici nisu ni C od cetnika... pravi cetnici su se borili protiv fasizma uz amere i engleze u II svj. ratu.., u odbrani kralja i otadjbine..., a to sto je bilo bandita kao i u ovom ratu..., to su prljavi odvratni ljudi koje svak posten covjek mrzi...
al to nes cut kod ustasa, .. jer oni su ko biva bolje ..tj. cistije krvi..hehehehe
majko moja.., i joj jedna stvar.., ja sam ponosan na to da se bar moji preci nisu ni pokatolicili ni poturcili.. iako ste skoro 500 godina sa drvaznim svim neprijateljima to pokusali da uradite izdajnici jedni ...
IZDAJNICI svog naroda... eto sta ste vi bosnjaci
ti sto se danas nazivaju cetnici nisu ni C od cetnika... pravi cetnici su se borili protiv fasizma uz amere i engleze u II svj. ratu.., u odbrani kralja i otadjbine..., a to sto je bilo bandita kao i u ovom ratu..., to su prljavi odvratni ljudi koje svak posten covjek mrzi...
al to nes cut kod ustasa, .. jer oni su ko biva bolje ..tj. cistije krvi..hehehehe
majko moja.., i joj jedna stvar.., ja sam ponosan na to da se bar moji preci nisu ni pokatolicili ni poturcili.. iako ste skoro 500 godina sa drvaznim svim neprijateljima to pokusali da uradite izdajnici jedni ...
IZDAJNICI svog naroda... eto sta ste vi bosnjaci
-
JLZ
#63 Moje viđenje stvari
Moje viđenje stvari
Last edited by JLZ on 18/10/2004 14:48, edited 1 time in total.
-
JLZ
#64 Moje viđenje stvari
Poludjeli ste i Srbi i Bošnjaci!
Da li ste normalni? Jel' kontate da smo mi ustvari iz istog slavenskog korijena, te da su naše današnje nacije nastale oko religioznih a ne posebnih etničkih jezgara? Najveća greška kralja Aleksandra (a potom i Tita) je što nije proglasio naciju JUGOSLOVEN. Jer, kao što je Nijemac Nijemac, ma bio protestan ili katolik, tako bi i Jugosloven bio pravoslavac, katolik ili musliman. Pisali bi sa dva pisma (baš kao i npr. Ukrajinci, ili Mongoli) i živjeli u Jugoslaviji.
Da li ste normalni? Jel' kontate da smo mi ustvari iz istog slavenskog korijena, te da su naše današnje nacije nastale oko religioznih a ne posebnih etničkih jezgara? Najveća greška kralja Aleksandra (a potom i Tita) je što nije proglasio naciju JUGOSLOVEN. Jer, kao što je Nijemac Nijemac, ma bio protestan ili katolik, tako bi i Jugosloven bio pravoslavac, katolik ili musliman. Pisali bi sa dva pisma (baš kao i npr. Ukrajinci, ili Mongoli) i živjeli u Jugoslaviji.
-
Prenj
#66 Re: Moje viđenje stvari
Istina, slavenski korijeni su nam svima isti.JLZ wrote:Poludjeli ste i Srbi i Bošnjaci!
Ideja jugoslovenstva je mozda mogla i da uspije, pod uslovom da se neki jugosloveni nisu smatrali jednakijim od ostalih.
Ista zamka postoji i sa bosanstvom, i pored krvavog nasljedja, moglo bi da uspije, ali pod uslovom da nema JEDNAKIJIH.
Analogija sa 'Zivotinjskom farmom' je ocigledna.
-
igla
dokle god ljudi ne skontaju da se ratovi vode radi ekonomije tj radi novcanih interesa mrka nam je kapa
do tad ce nas vodje vozati kako im je volje busajuci se u religiju naciju i slicna maziva za oci
svi zlocini i sva ostala sranja koja rat nosi su samo nus produkt
tako je bilo kroz citavu historiju, tako ce bit i u buducnosti
do tad ce nas vodje vozati kako im je volje busajuci se u religiju naciju i slicna maziva za oci
svi zlocini i sva ostala sranja koja rat nosi su samo nus produkt
tako je bilo kroz citavu historiju, tako ce bit i u buducnosti
-
@ke
nekada sam zastupao takve ideje, ali sam jednostavno odustao, jer to prakticno nije moguce
samo majorizacija je u glavama bosnjaka, kao i konstantne prijetnje
zato vjerujem da je jedino rjesenje razdruzivanje RS i Federacije BiH
pa poslije neka tuzi svako koga hoce ili neka trazi neki interes za neku vrstu udruzivanja ili bilo sta drugo
samo majorizacija je u glavama bosnjaka, kao i konstantne prijetnje
zato vjerujem da je jedino rjesenje razdruzivanje RS i Federacije BiH
pa poslije neka tuzi svako koga hoce ili neka trazi neki interes za neku vrstu udruzivanja ili bilo sta drugo
-
Prenj
Kada vrijeme malo odmakne pojam 'neprijatelj' postane vrlo relativan.majka wrote:suradjivalio ste sa svim neprijateljima ..od turaka , preko austo-ugara...do njemaca... i niste nas mogli izbrisati sa tla bosne... pa necete ni sad
Sumnjam da ce neko dobre argumente naci da iz ove perspektive nazove austro-ugare neprijeteljima, jer 1878-1914 je bilo doba procvata BiH po svim osnovama.
Turska u prvom dijelu svoje vladavine je takodje napravila puno vise koristi nego stete.
Kamo srece da je npr. Crnu Goru neko nekad osvojio, umjesto sto su ovako slobodni, 'bogati' i 'napredni' uvijek bili.
Prokletstvo BiH je sto sami bas i ne znamo da kvalitetno vladamo.
-
majka
kamo te srece da se neljutim..ali stvarno me neki ispizde da moram svasta da pisem... jest zao mi je sad sto sam neke nazvao izdajnike..i s vremenom sve postaje relativno.., svi smo na zivcima, ipak mi je najljepse bilo dok smo bili u jugoslaviji, a vjerujem i drugima.., sada je svi jebu kako stignu...ali to je zato st oje sve sranje iz drugog svjetskog gurnuto ispod tepiha...
pa sjetite se samo kako je to bilo zvucalo na TV-u ,ja se ko klinac dobro sjecam: Muslimani i hrvati , daj te svoj glas za nezavisnu bih... i tako dalje.. ostale gradjane tj. pravoslavne vecinom, niko nista nije htio ni da pita, i udruzenje SDA _ HDZ je htjelo samo da pregazi ostale i izglasa nezavisnu BiH. i evo danas imamo posljedice toga.
Svi su uzeli vlast u svoje ruke tako da ispade da nam je i bojle kad stranci vladaju..bili turci..bili ..austo-ugari--njemci.. ili sad klub-Evroa..
kao srece da smo postai jugosloveni pa budi musliman..budi..pravoslavan.katolik, protestant.., budi hindu ako hoces ali budi covjek ..skoluj se i radi nesto za bolje sutra ..za sebe ..
Danas samo cujem ogorcenje medju muslimanima, eto bosnjacima da kazem..., da je RS tvorevina genocida.., pa eto jednog dana ce se propisati popis stanovnistva i vidjeti koja tvorevina je a koja nije nastala na bazi etnicke pripadnosti.. sta je to hrvatska bolja, ili Federacija.., mada ja radije koristim term ..pederacija... itd...
a sad je i meni vise dosta..., pokusano je bilo da svi zivimo zajedno kao jedan juznoslavenski narod..tj. jugosloveni.. propao je ...
sada se siri slican ta toj bazi pojam Bosanske i hercegovacke nacije.., sta da kazem... mislim da ce proci isto ko i ideja o zajednici juznihslavena..
bosna je podijeljena.. i kako takva sluzi njenim gradjanima kao garant za postojanje i opstajanje njenih naroda, ... jer u protivnom kad ce katolik ili pravoslavni ili musliman danas pustiti da mu drugi odredjuje ... nad njim..
odgovor : vrlo lako...
turak... austro-ugar--njijemac... i sad evo Evro-klub
al nedo bog da smo postali svi jedan juznoslavenski narod
pa sjetite se samo kako je to bilo zvucalo na TV-u ,ja se ko klinac dobro sjecam: Muslimani i hrvati , daj te svoj glas za nezavisnu bih... i tako dalje.. ostale gradjane tj. pravoslavne vecinom, niko nista nije htio ni da pita, i udruzenje SDA _ HDZ je htjelo samo da pregazi ostale i izglasa nezavisnu BiH. i evo danas imamo posljedice toga.
Svi su uzeli vlast u svoje ruke tako da ispade da nam je i bojle kad stranci vladaju..bili turci..bili ..austo-ugari--njemci.. ili sad klub-Evroa..
kao srece da smo postai jugosloveni pa budi musliman..budi..pravoslavan.katolik, protestant.., budi hindu ako hoces ali budi covjek ..skoluj se i radi nesto za bolje sutra ..za sebe ..
Danas samo cujem ogorcenje medju muslimanima, eto bosnjacima da kazem..., da je RS tvorevina genocida.., pa eto jednog dana ce se propisati popis stanovnistva i vidjeti koja tvorevina je a koja nije nastala na bazi etnicke pripadnosti.. sta je to hrvatska bolja, ili Federacija.., mada ja radije koristim term ..pederacija... itd...
a sad je i meni vise dosta..., pokusano je bilo da svi zivimo zajedno kao jedan juznoslavenski narod..tj. jugosloveni.. propao je ...
sada se siri slican ta toj bazi pojam Bosanske i hercegovacke nacije.., sta da kazem... mislim da ce proci isto ko i ideja o zajednici juznihslavena..
bosna je podijeljena.. i kako takva sluzi njenim gradjanima kao garant za postojanje i opstajanje njenih naroda, ... jer u protivnom kad ce katolik ili pravoslavni ili musliman danas pustiti da mu drugi odredjuje ... nad njim..
odgovor : vrlo lako...
turak... austro-ugar--njijemac... i sad evo Evro-klub
al nedo bog da smo postali svi jedan juznoslavenski narod
-
H2SO4
"sad je i meni vise dosta..., pokusano je bilo da svi zivimo zajedno kao jedan juznoslavenski narod..tj. jugosloveni.. propao je ...
sada se siri slican ta toj bazi pojam Bosanske i hercegovacke nacije.., sta da kazem... mislim da ce proci isto ko i ideja o zajednici juznihslavena.. "
I Hitler je pokusao da svi zive zajedno kao jedan germanski narod pa mu nije poslo za rukom
Sto se tice Bosanstva sa velikim B,niko vas ne tjera do vas je ...Ovo je ipak demokratija i imate pravo da budete ono sta jeste.
Srbi-matica Srbija
Hrvati - matica Hrvatska
ili pak
Bosnjaci- (bosanci-hercegovci)-matica Bosna
sada se siri slican ta toj bazi pojam Bosanske i hercegovacke nacije.., sta da kazem... mislim da ce proci isto ko i ideja o zajednici juznihslavena.. "
I Hitler je pokusao da svi zive zajedno kao jedan germanski narod pa mu nije poslo za rukom
Sto se tice Bosanstva sa velikim B,niko vas ne tjera do vas je ...Ovo je ipak demokratija i imate pravo da budete ono sta jeste.
Srbi-matica Srbija
Hrvati - matica Hrvatska
ili pak
-
Prenj
Vrlo cudna interpretacija demokratije.H2SO4 wrote:Sto se tice Bosanstva sa velikim B,niko vas ne tjera do vas je ...Ovo je ipak demokratija i imate pravo da budete ono sta jeste.
Srbi-matica Srbija
Hrvati - matica Hrvatska
ili pak
-
H2SO4
Po cemu?Srbi BiH smatraju Srbijom.Hrvati Hrvatskom,a Bosnjaci je smatraju Bosnom i Hercegovinom.I svima je dozvoljeno da se osjecaju i izjasnjavaju kako zele i da pricaju sta zele i da tumace BiH historiju po svome ceifu.Prenj wrote:Vrlo cudna interpretacija demokratije.H2SO4 wrote:Sto se tice Bosanstva sa velikim B,niko vas ne tjera do vas je ...Ovo je ipak demokratija i imate pravo da budete ono sta jeste.
Srbi-matica Srbija
Hrvati - matica Hrvatska
ili pak
Bosnjaci- (bosanci-hercegovci)-matica Bosna![]()
![]()
GDJE IMA VECE DEMOKRATIJE?
- Alfons Kauders
Bezveze, ti i Ake, cim neko pocne valjat jake argumente i pobijati vase stavove, odma krenete sa "joj mi smo za vas cetnici" pricom, pa da je tako istjerali bi vas ljudi s foruma care moj...Bas bezveze...majka wrote:ali to je zato st oje sve sranje iz drugog svjetskog gurnuto ispod tepiha...
ostale gradjane tj. pravoslavne vecinom, niko nista nije htio ni da pita, i udruzenje SDA _ HDZ je htjelo samo da pregazi ostale i izglasa nezavisnu BiH. i evo danas imamo posljedice toga.
Danas samo cujem ogorcenje medju muslimanima, eto bosnjacima da kazem..., da je RS tvorevina genocida.., pa eto jednog dana ce se propisati popis stanovnistva i vidjeti koja tvorevina je a koja nije nastala na bazi etnicke pripadnosti..
Dajte ba ljudi, kakva majorizacija, kakav Drugi svjetski, pa ovo je 21. vijek (dobro kod nas bas i nije, al eto...)
Pricate uvijek o referendumu, a i ne zapitate se da li je bilo Srba koji su glasali za nezavisnost, ili Bosnjaka i Hrvata koji su glasali za ostanak u YU ? A referendum je uradjen u skladu sa zakonom...
Ne cujes care ogorcenje samo kod Bosnjaka, vec kod svih normalnih ljudi u BiH, jer je svima, osim sacice kriminalaca, bilo bolje prije, samo se to izgleda u RS ne konta, malo su previse "isprani"