Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Ateista

#51 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by Ateista »

mercur wrote:ljudi stalno pitaju:
"koji je dokaz da Bog postoji"?

A mene zanima
koji je dokaz da Bog ne postoji

voljela bih osobna mišljenja a ne citate tuđih razmišljanja - i, ako može, ukratko
bar ja ne mogu da čitam duge postove

ako je i citat
dajte samo najbitbije
4-5 rečenica

puno napiosati
nije garancija
niti da je sadržajno
niti da je kvalitetno :)
Evo ti, potpuno ista tema, sa potpuno istim pitanjem.

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =6&t=59781

Mislim da je vec dovoljno odgovoreno.
rodiboga

#52 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by rodiboga »

ko ima dokaz da vampiri, vukodlaci, sirene, duhovi, strumfovi, gremlini, itd. ne postoje?
Compact

#53 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by Compact »

rodiboga wrote:ko ima dokaz da vampiri, vukodlaci, sirene, duhovi, strumfovi, gremlini, itd. ne postoje?
Imam ja ! :D

Ništa ne upućuje na njih! Nego na šta ti upućuješ? :D
rodiboga

#54 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by rodiboga »

Compact wrote:
rodiboga wrote:ko ima dokaz da vampiri, vukodlaci, sirene, duhovi, strumfovi, gremlini, itd. ne postoje?

:-?
sistem

#55 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by sistem »

Compact wrote:

po broju knjiga, gotov' bih se kladio da ih ima vise o duhovima, strumfovima, vampirima, vukodlacima, nego o bogu. zar te knjige nisu dokaz? pa sva svjedocenja ljudi koji su vidjeli, ovako ko sto ja vidim ovaj ekran :oops: , da su vidjeli vampire, pricali sa duhovima :shock:

pa kako im ne vjerovati :zoka:
osa

#56 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by osa »

sistem wrote:
Compact wrote:

po broju knjiga, gotov' bih se kladio da ih ima vise o duhovima, strumfovima, vampirima, vukodlacima, nego o bogu. zar te knjige nisu dokaz? pa sva svjedocenja ljudi koji su vidjeli, ovako ko sto ja vidim ovaj ekran :oops: , da su vidjeli vampire, pricali sa duhovima :shock:

kako će vjerovati kad im popovi i hodže kažu da tih pojava nema i dalje nema razgovora.
Compact

#57 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by Compact »

sistem wrote:
Compact wrote:
Nisam mislio na knjige, već na pojavu. Istraga kada se vodi, istražuju se dokazi, tragovi, i uglavnom na osnovu tragova nastanu padovi! E sada ja tebe pitam, kakav si ti trag? Nemoj mi reći da te donijela roda, ili da si nastao od majmuna! U stvari možeš reći da si nastao od majmuna, ali ti slijedi pitanje, a majmun? :D

Nadam se da će iz te epruvete sinuti žestok odgovor!

@osa, post ti je ispod tvog nivoa! Ipak ovdje ima ljudi kojima ne trebaju hodže i popovi! :)
Ajatolah_

#58 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by Ajatolah_ »

Evo ja imam dokaz.
Vidjeh vakumiziran prostor.
Ništa nije bilo unutra.
Osim kikirikija.
Je li kikiriki bog?
:lol: :lol: :lol: :lol:
Compact

#59 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by Compact »

EdoI wrote:Evo ja imam dokaz.
Vidjeh vakumiziran prostor.
Ništa nije bilo unutra.
Osim kikirikija.
Je li kikiriki bog?
:lol: :lol: :lol: :lol:
Ako si mislio ispasti smiješan, probaj ponovo, čekam! :D
Bitte_Halt_ja_ja

#60 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

frla wrote:
Crimson wrote:Imam par prijatelja
Jesu li i oni kao i ti homoseksualci?

Zasto si pored toliko bolesnih gay foruma dosao ovdje medju normalne ljude da vrijeđaš?

1. Mislim da nije OK da vrijedjas homosexualce i nazivas ih bolesnim kad je zvanicni medicinski stav, jos od sedamdesetih godina, da homosexualnost nije bolest

2. Prvo procitaj rijeci novog E-Prophet-a i nadji nekog da ti pojasni njegove rijeci da se ne radi o homosexualnoj religiji i da si sve do sada bio u zabludi

3. Trenutno pisem offline E-Book o novom E-Prophetu i njegovom zivotu i pojasnjenju njegovih rijeci za one plaho konektovane na internet. Sto ti do sada mogu reci da i mi (da i ja sam prihvatio ovu novu i jedinu pravu E-religiju) vjerujemo u istog Boga kao i hriscani/muslimani/jevreji ali mi ga nazivamo drugacije...nsiam siguran kako mroam protumaciti rijeci E-Proheta sta mu plamen rece

PS: Kako se usudjujes poslanika da optuzujes da vrijedja...on to nikad nebi. Ovo je samo jos jedan dokaz da ste vi svi u zabludi a mi u pravu. Mislim pogledaj samo u plamenu m use pojavio...pa to moze samo 100% dokaz biti da je on novi poslanik niko ms enije pojavio u plamenu osim njemu. J ane znam kako neko moze da ne vjeruje kad su dokazi ovako ociti a n jedna religija i nauka ne moze dokazati da s enije pojavio= 100% istinu govori
donBeton

#61 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by donBeton »

Ja imam pitanje.
Nije li pokušavanje da "dokažete" postojanje Boga ili oborite "dokaze" ateista znak da je vaša duša i vaša vjera slaba i ogriješena sumnjom?
Compact

#62 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by Compact »

Bitte_Halt_ja_ja wrote:
1. Mislim da nije OK da vrijedjas homosexualce i nazivas ih bolesnim kad je zvanicni medicinski stav, jos od sedamdesetih godina, da homosexualnost nije bolest
Ja mislim da nije ok da prvo ljude stotinama godina proglašavaju bolesnima, da bi kasnije rekli da su zdravi! :D

To bi ti bilo isto kada bi pacijent došao kod doktora sa leukemijom, a doktor ga potapše po ramenu i kaže, ma ti si k'o beton!
Neelix

#63 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by Neelix »

Compact wrote:
Nisam mislio na knjige, već na pojavu. Istraga kada se vodi, istražuju se dokazi, tragovi, i uglavnom na osnovu tragova nastanu padovi! E sada ja tebe pitam, kakav si ti trag? Nemoj mi reći da te donijela roda, ili da si nastao od majmuna! U stvari možeš reći da si nastao od majmuna, ali ti slijedi pitanje, a majmun? :D
a bog?
Compact

#64 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by Compact »

Neelix wrote:
Compact wrote: Nisam mislio na knjige, već na pojavu. Istraga kada se vodi, istražuju se dokazi, tragovi, i uglavnom na osnovu tragova nastanu padovi! E sada ja tebe pitam, kakav si ti trag? Nemoj mi reći da te donijela roda, ili da si nastao od majmuna! U stvari možeš reći da si nastao od majmuna, ali ti slijedi pitanje, a majmun? :D
a bog?
E onda ne bi bio Bog! :D
PeroKosoric

#65 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by PeroKosoric »

mercur wrote:ljudi stalno pitaju:
"koji je dokaz da Bog postoji"?

A mene zanima
koji je dokaz da Bog ne postoji
Veliki svemoguci Bog, koji voli sviju i svakoga od nas, potpuno je indeferentan na svakodnevne patnje milijardi ljudi na svijetu.
Bitte_Halt_ja_ja

#66 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

Compact wrote:
Bitte_Halt_ja_ja wrote:
Ja mislim da nije ok da prvo ljude stotinama godina proglašavaju bolesnima, da bi kasnije rekli da su zdravi! :D

To bi ti bilo isto kada bi pacijent došao kod doktora sa leukemijom, a doktor ga potapše po ramenu i kaže, ma ti si k'o beton!

ili ili hiljadama godina smo govorili da je zemlja ko tepsija a u zadnjem periodu prihvatamo da je okrugla. Hebo napredak nauke, medicine i svega, bitno je sta smo duze vjerovali. A sad se vrati na politeizam koji je duze trajao od monoteizma jer zaboga koliko dugo smo govorili da je vise bogova a ne jedan. Toliko o toleranciji vjernika!
F.G.R.

#67 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by F.G.R. »

:shock: :shock: :shock: :shock:
nigdje.nikog

#68 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by nigdje.nikog »

Da bog postoji, ponasao bi se ko moderator i sve nas ukinuo!

A sad ozbiljno.
Ja sam svoje rasprave na ovu beskonacnu temu sveo na nesta drugo - ne na postojanje/nepostojanje Boga, vec na fenomen vjera i vjernika na ovome dunjaluku.
Kao ateista ja tvrdim samo ono sto mogu dokazati, a tvrdim da je MANIFESTACIJA VJEROVANJA SASVIM POGRESNA I BEZBOZNA !

Ako Boga tumacimo kao APSOLUTNI MORAL, onda ja nikako ne mogu pronaci niti jedan razuman razlog zasto bi svakodnevne molitve, izgradnja bogomolja i, konacno, sami religijski sistemi i institucije bili dokazi o "ispravnom odnosu spram Boga"?!
Ja tvrdim da se to sve pretvorilo u svoju suprotnost.

Dakle, umjesto pitanja - da li Bog postoji/nepostoji, ja postavljam drugo pitanje - sto je svrha molitve Bogu?
mercur

#69 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by mercur »

nigdje.nikog wrote:Da bog postoji, ponasao bi se ko moderator i sve nas ukinuo!

A sad ozbiljno.
Ja sam svoje rasprave na ovu beskonacnu temu sveo na nesta drugo - ne na postojanje/nepostojanje Boga, vec na fenomen vjera i vjernika na ovome dunjaluku.
Kao ateista ja tvrdim samo ono sto mogu dokazati, a tvrdim da je MANIFESTACIJA VJEROVANJA SASVIM POGRESNA I BEZBOZNA !

Ako Boga tumacimo kao APSOLUTNI MORAL, onda ja nikako ne mogu pronaci niti jedan razuman razlog zasto bi svakodnevne molitve, izgradnja bogomolja i, konacno, sami religijski sistemi i institucije bili dokazi o "ispravnom odnosu spram Boga"?!
Ja tvrdim da se to sve pretvorilo u svoju suprotnost.

Dakle, umjesto pitanja - da li Bog postoji/nepostoji, ja postavljam drugo pitanje - sto je svrha molitve Bogu?
najkraće:

zašto se ljudi mole Bogu tj. šta je svrha, pitaš ti
pa... kad zagusti onda se brzo i nepogrešivo dosjetimo... komšije, rođaka, brata...haha
pa kad zagusti ,onako globalno,momački, brat i rođak prvo pomažu sebi
a ni sebi, često, ne mogu pomoći,međutim, istini za volju,

šta se imamo sjećati koga drugoga - to je suvišno
tu je najsavršenije biće na planeti,oličenje pameti ,susretljivosti ,morala...
zar da pored njega molim nekog drugog za pomoć...?
naravno -čovjek

dovoljno je reći "čovjek" pa da ti odmah bude lakše
kad i ne može pomoći (zaokupljen je sobom npr.ili je nemoćan) važno je da znamo da je iskrena namjera da učini sve sigurno postojala

pozdrav svim filantropima :lol: :lol:
tovarish

#70 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by tovarish »

Niko ne može dokazati da bog postoji ili ne postoji. To je nemoguće, jer kad bi bilo moguće onda bi se umjesto termina vjera ili nevjera koristio termin znanje.

Sva prepucavanja na ovu temu su jednostavno besmislena i veliko gubljenje vremena.
arzuhal

#71 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by arzuhal »

tovarish wrote:Niko ne može dokazati da bog postoji ili ne postoji. To je nemoguće, jer kad bi bilo moguće onda bi se umjesto termina vjera ili nevjera koristio termin znanje.

Sva prepucavanja na ovu temu su jednostavno besmislena i veliko gubljenje vremena.
Živio! Al' ništa od toga...Kristl još nije razvalila Aleksis, a da Blejk to vidi...ima još...
Bolonjac

#72 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by Bolonjac »

Kako cu ti logicno objasniti preko nauke da bog ne postoji kad ne vjerujes u nauku ?

Bog ne postoji!

eto ti dokaza preko tvog alata koja se uklapa u tvoj model razmisljanja - vjeruj ili nemoj ;)

tj. vjera je samo jedan model kroz kojeg ljudi gledaju svijet a taj model je stvoren kroz ispiranje mozga od najranijeg djetinstva.

Imas masu dokaza nauke koji su totalno jasni da vjere nisu u pravu sa teorijom nastanka covjeka a vjere su te koje su ti stvorile model boga u glavi i uopste model razmisljanja.

Al nekad neko pametan rece vjernik ne razmislja racionalno i logicno vec prema modelu i nema smisla opste voditi ovu diskusiju

Ja sam tvojim alatom dokazao da bog ne postoji sad ti meni dokazi mojim tj naukom ;)
mercur

#73 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by mercur »

Bolonjac wrote:Kako cu ti logicno objasniti preko nauke da bog ne postoji kad ne vjerujes u nauku ?

Bog ne postoji!

eto ti dokaza preko tvog alata koja se uklapa u tvoj model razmisljanja - vjeruj ili nemoj ;)

tj. vjera je samo jedan model kroz kojeg ljudi gledaju svijet a taj model je stvoren kroz ispiranje mozga od najranijeg djetinstva.

Imas masu dokaza nauke koji su totalno jasni da vjere nisu u pravu sa teorijom nastanka covjeka a vjere su te koje su ti stvorile model boga u glavi i uopste model razmisljanja.

Al nekad neko pametan rece vjernik ne razmislja racionalno i logicno vec prema modelu i nema smisla opste voditi ovu diskusiju

Ja sam tvojim alatom dokazao da bog ne postoji sad ti meni dokazi mojim tj naukom ;)

pročitaj što si napisao
pa ćeš shvatiti da ništa nisi objasnio
a pogotovo dokazao :lol:
Bolonjac

#74 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by Bolonjac »

pa upravo sluzim se alatom vjere tj. shuplje ;)
Compact

#75 Re: Ko ima dokaz da Bog ne postoji

Post by Compact »

Bolonjac wrote:Kako cu ti logicno objasniti preko nauke da bog ne postoji kad ne vjerujes u nauku ?

Bog ne postoji!

Meni si ovdje dokazao da ti postojiš, i da baš se ne snalaziš u mjestu i vremenu! :D
Locked