Jugoslavenski nacionalisti

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#51 Re: Jugoslavenski nacionalisti

Post by KatarinaKosaca »

Pera Trta wrote:Nadam se da ćeš shvatiti da u onom sistemu NE BI MOGAO napisati ovo što si npr.sad a da prođeš bez posljedica. Jednostavno je tako. Za manje stvari ljudi su nagrabusili.
Hajd, što je bilo bilo. Neke druge okolnosti globalne, svjetske, takav sistem. Ali, ono što je za plakanje je da danas na forumu možeš naći otvorene pristalice verbalnog delikta i prizivače fizičkog obračuna sa političkim neistomišljenicima i to simpatizere pravnog nasljednika bivšeg režima.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#52 Re: Jugoslavenski nacionalisti

Post by Pera Trta »

KatarinaKosaca wrote:
Pera Trta wrote:Nadam se da ćeš shvatiti da u onom sistemu NE BI MOGAO napisati ovo što si npr.sad a da prođeš bez posljedica. Jednostavno je tako. Za manje stvari ljudi su nagrabusili.
Hajd, što je bilo bilo. Neke druge okolnosti globalne, svjetske, takav sistem. Ali, ono što je za plakanje je da danas na forumu možeš naći otvorene pristalice verbalnog delikta i prizivače fizičkog obračuna sa političkim neistomišljenicima i to simpatizere pravnog nasljednika bivšeg režima.
Pa i ja na takve ukazujem. Na iste mislimo.
gradska toplana

#53 Re: Jugoslavenski nacionalisti

Post by gradska toplana »

Da je sad situcija bar 50% kao u Titino doba narod u BiH bi zivjeo mnogo bolje i dostojanstvenije.Za one koji nevole njega i njegova djela samo jedno pitanje:Gdje ste sad i kako vam je?
:thumbup:
KatarinaKosaca

#54 Re: Jugoslavenski nacionalisti

Post by KatarinaKosaca »

gradska toplana wrote:Da je sad situcija bar 50% kao u Titino doba narod u BiH bi zivjeo mnogo bolje i dostojanstvenije.Za one koji nevole njega i njegova djela samo jedno pitanje:Gdje ste sad i kako vam je?
Nije stvar voliš ili ne voliš. Mogu se stvari kritizirati i analizirati. Iz sadašnjosti i iz prošlosti.
popajic

#55 Re: Jugoslavenski nacionalisti

Post by popajic »

gradska toplana wrote:Da je sad situcija bar 50% kao u Titino doba narod u BiH bi zivjeo mnogo bolje i dostojanstvenije.Za one koji nevole njega i njegova djela samo jedno pitanje:Gdje ste sad i kako vam je?
Evo ih i na forumu - ubjedjuju sve oko sebe ( jer su i njih ubijedili) da danas zivimo happy i dostojanstveno.U ovoj "demokratiji" u kojoj smo podjeljeniji,siromasniji,opljackaniji,obespravniji, nesigurniji od onog u diktaturi.
Kudeci samo ono juce - oni automatski brane ovog danasnjeg Kvazimoda od drzave.
A nisu nacionalisti...ne, nimalo :-)
KatarinaKosaca

#56 Re: Jugoslavenski nacionalisti

Post by KatarinaKosaca »

popajic wrote:Kudeci samo ono juce - oni automatski brane ovog danasnjeg Kvazimoda od drzave.
Podvučeno... jednostavno nije tačno. Znači da bi izrazio nezadovoljstvo sa ovim danas , moraš veličati ono prošlo :-) . Logika, nula bodova

Hajmo dalje... Eto, jesam, veliki sam nacionalista. Pa, de, živ bio reci cijelom forumu koje sam nacionalnosti :D

Inače, ako ne znaš (a ne znaš, jer nemam nacionalnih netrpeljivosti) ja sam valjda jedini živi primjerak nacionaliste nepoznate nacionalnosti :D :D

Al, kod istomišljenika sve moRe
:D
Vodenjak

#57 Re: Jugoslavenski nacionalisti

Post by Vodenjak »

Mislim da nema smisla covjeku kvariti temu sa ekonomijom, politikom i slicnim glupostima..
On hoce da se prica o jugoslovenskom nacionalizmu.
Jelde @Replay? :wink:

DakleM...
Ako zal za zivotom u drzavi koju je cinilo sest ravnopravnih naroda od kojih je vecina pripadala trima (medju najvecim svjetskim) konfesijama i u kojoj je zivio veliki broj nacionalnih manjina, pravno priznatih Ustavom te drzave, dakle ako je to jugoslovenski nacionalizam, onda sam ponosan sto pripadam tim nacionalistima.

Tu ne treba vise mudrovati! :oops:
stepsky

#58 Re: Jugoslavenski nacionalisti

Post by stepsky »

popajic wrote:
Evo ih i na forumu - ubjedjuju sve oko sebe ( jer su i njih ubijedili) da danas zivimo happy i dostojanstveno.U ovoj "demokratiji" u kojoj smo podjeljeniji,siromasniji,opljackaniji,obespravniji, nesigurniji od onog u diktaturi.
Nekim su tata i mama pricali bajke o proslom vremenu. Ti ili su djeca ex komunisticke burzoazije ili su malkice zaostali u vremenu. :-)
osa

#59 Re: Jugoslavenski nacionalisti

Post by osa »

stepsky wrote:
popajic wrote:
Nekim su tata i mama pricali bajke o proslom vremenu. Ti ili su djeca ex komunisticke burzoazije ili su malkice zaostali u vremenu. :-)
bilo super, za pojest i popit, svakih 6 godina dođeš na red u odmaralištu, voziš par nepar .ebiga zdravije je malo biciklo malo pješke, rodijak iz trule njemačke pošalje 200 dm pa si car dva mjeseca, ma......
Drvosjeca iz Dejcica

#60 Re: Jugoslavenski nacionalisti

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

osa wrote: bilo super, za pojest i popit, svakih 6 godina dođeš na red u odmaralištu, voziš par nepar .ebiga zdravije je malo biciklo malo pješke, rodijak iz trule njemačke pošalje 200 dm pa si car dva mjeseca, ma......
Osa ti si mozda zavio u Albaniji, ja sam zivio u SFRJ, svake godine isao na na Jadran, nekad hotel, jednom kamp, nekad privatni smjestaj, ali se islo. Zimi skijanje isto tako... Redova jeste bilo ali ne uvijek, a od od 1986. nikad vise, isto kao ni par/nepar. Ali sigurno nije bilo Tasima, Dodika, Karadzica, Bobana, Brankovica i ostalih propalica i dubioznih likova. E zbog ovoga SFRJ veliko HVALA.
osa

#61 Re: Jugoslavenski nacionalisti

Post by osa »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
osa wrote: bilo super, za pojest i popit, svakih 6 godina dođeš na red u odmaralištu, voziš par nepar .ebiga zdravije je malo biciklo malo pješke, rodijak iz trule njemačke pošalje 200 dm pa si car dva mjeseca, ma......
Osa ti si mozda zavio u Albaniji, ja sam zivio u SFRJ, svake godine isao na na Jadran, nekad hotel, jednom kamp, nekad privatni smjestaj, ali se islo. Zimi skijanje isto tako... Redova jeste bilo ali ne uvijek, a od od 1986. nikad vise, isto kao ni par/nepar. Ali sigurno nije bilo Tasima, Dodika, Karadzica, Bobana, Brankovica i ostalih propalica i dubioznih likova. E zbog ovoga SFRJ veliko HVALA.
bilo ih je samo nisi smio pisnuti o njima, jer bi zasigurno završio na moru, znaš gdje.
Drvosjeca iz Dejcica

#62 Re: Jugoslavenski nacionalisti

osa wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
bilo ih je samo nisi smio pisnuti o njima, jer bi zasigurno završio na moru, znaš gdje.
Naravno da nije i ako nisi bio u pelenama i ti to vrlo dobro znas. Krajem70-tih i pocetkom 80-tih jeste bilo ali to je jedan kratak, relativno kratak period koji nista ne znaci u poređenju sa desavanjima nakon prvih visestranacih izbora u YU. Zato ne dezavujisi mlađe ljude po forumu, SFRJ je bila daleko od idealnog drustva ali isto tako daleko od tvojih demonskih predstava. :oops:
HAVANA

#63 Re: Jugoslavenski nacionalisti

Post by HAVANA »

Sad i yu nacionalisti :? Islamofobi :-) ...
Najbolje godine života i zdravlje sam dao za ovu nakaradnu državu punu mržnje,torova,kriminala...i volio bih da mogu reći da je sad bolje nego prije,al ne mogu pa me jebi.
Da nostalgičan sam,bio sam sretniji i bilo je više dobrih nego loših stvari.
Od nacionalizma,bilo kakvog sam operisan od malih nogu.Josip broz-dobar skroz :D
KatarinaKosaca

#64 Re: Jugoslavenski nacionalisti

Post by KatarinaKosaca »

HAVANA wrote:Od nacionalizma,bilo kakvog sam operisan od malih nogu.Josip broz-dobar skroz :D
Zamisli i ja :razz: . A ne pričam kako su ruže cvjetale u prošlom sistemu, niti sam pristalica sankcioniranja verbalnog delikta ;-) ;-)
Drvosjeca iz Dejcica

#65 Re: Jugoslavenski nacionalisti

KatarinaKosaca wrote:
HAVANA wrote:Od nacionalizma,bilo kakvog sam operisan od malih nogu.Josip broz-dobar skroz :D
Zamisli i ja :razz: . A ne pričam kako su ruže cvjetale u prošlom sistemu, niti sam pristalica sankcioniranja verbalnog delikta ;-) ;-)
Sucur Allahu sto nam je lijepo danas bez verbalnog delikta, sto policajca mogu slobodno demokratski pljunuti i opsovati dijete nerođeno. Amin. :cry:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#66 Re: Jugoslavenski nacionalisti

Post by Pera Trta »

Drvosječo, kad shvatiš da sa verbalnim deliktom ti ne bi mogao ovdje pisati šta hoćeš, kao ni ja, ni bilo ko od nas, vidjećeš da to nije baš lijepa stvar. Niko ne voli ići u zatvor zato što je nešto rekao ili mislio.
Drvosjeca iz Dejcica

#67 Re: Jugoslavenski nacionalisti

Pera Trta wrote:Drvosječo, kad shvatiš da sa verbalnim deliktom ti ne bi mogao ovdje pisati šta hoćeš, kao ni ja, ni bilo ko od nas, vidjećeš da to nije baš lijepa stvar. Niko ne voli ići u zatvor zato što je nešto rekao ili mislio.
Jesi li ti cuo za "PATRIOT Act", zakon jedno 10 puta gori od verbalnog delikta. Zelim da kazem da je verbalni delikt iz raja izasao uzimajuci u obzir sta nam je sve kvazi demokratija donijela na ove prostore. Zato ne kukajte kada vam Tasim sutra u sudnici potegne pistolj na dijete. :oops:
Vodenjak

#68 Re: Jugoslavenski nacionalisti

Post by Vodenjak »

osa wrote:
stepsky wrote:
popajic wrote:
bilo super, za pojest i popit, svakih 6 godina dođeš na red u odmaralištu, voziš par nepar .ebiga zdravije je malo biciklo malo pješke, rodijak iz trule njemačke pošalje 200 dm pa si car dva mjeseca, ma......
Otac i mati radnici na pilani. Kuca napravljena. Jeste, bilo je potesko ali na more se islo svake godine. A zamisli, nijedne tetke u Americi.
Ni u Njemackoj :wink:
Za mene i sestru - djecije odmaraliste po 15 dana. Svake godine. Hvar! ;-)
Pa onda u mladosti kampovi... Ne sto se nije imalo vec sto je bio cejf.
Ishpartala se Juga uzduz i porijeko i gdje god dodjes - ko kod kuce. I jeste, bilo je nestasica. Malo se teze znalo dolaziti do kafe, deterdzenata, goriva...
Ali islo je nekako... U svakom slucaju, bilo se vazda cisto, kafice su se ispijale nemilice, u miru i rahatluku, naravno... :dance:

Auta nekoliko mjeseci od onih 45 godina postojanja one i onakve zemlje odmarala jedan dan sedmicno ali nekako smo i to prezivjeli.
Vidim da je to tebi ocito tesko bilo palo i iskreno mi je zao zbog trauma koje si zbog toga zaradio.
Morao bi malo vise poraditi na sebi.
Ne valja to vuci u starost. :oops:
Pera Trta

#69 Re: Jugoslavenski nacionalisti

Post by Pera Trta »

Jesam ČUO. To je Bushova Amerika. Bilo je u toj Americi do nedavno i gorih stvari. Ali pojmi sebi taj stepan neslobode u kome ti ne smiješ ovdje pisati šta hoćeš, dakle zamisli sebe bez ovakvog foruma gdje svako priča šta mu volja. E, u komunizmu i Titinoj Jugoslaviji tako bi ti bilo. Tj. i bilo je tako, samo nije bilo Interneta.
Vodenjak

#70 Re: Jugoslavenski nacionalisti

Post by Vodenjak »

Pera Trta wrote:Drvosječo, kad shvatiš da sa verbalnim deliktom ti ne bi mogao ovdje pisati šta hoćeš, kao ni ja, ni bilo ko od nas, vidjećeš da to nije baš lijepa stvar. Niko ne voli ići u zatvor zato što je nešto rekao ili mislio.
A kad ti shvatis da te je u onoj zemlji bolio djoko za ovim i ovakvim temama i da od ucenja, rada, provoda, izlazaka, putovanja i svega ostalog nisi imao kad ni da se naspavas, tek onda shvatis koliko je danas ruzno jer o svemu pobrojanom najmanje polovina stanovnistva moze samo sanjati ali i, priznajem, uzivati u slobodi svog govora kojeg, objektivno, niko ne slusa niti za izgovoreno mari! :oops:
KatarinaKosaca

#71 Re: Jugoslavenski nacionalisti

Post by KatarinaKosaca »

Ne želim da pljujem policajce. Psovke mi nisu u rječniku. Žalim ljude koji su zbog drugačije ideje robovali.

@Pera... džaba objašnjavaš... Ići će karikiranjem i podmetanjem. Kako je i naučeno.
Pera Trta

#72 Re: Jugoslavenski nacionalisti

Post by Pera Trta »

Vodenjak wrote:A kad ti shvatis da te je u onoj zemlji bolio djoko za ovim i ovakvim temama i da od ucenja, rada, provoda, izlazaka, putovanja i svega ostalog nisi imao kad ni da se naspavas, tek onda shvatis koliko je danas ruzno jer o svemu pobrojanom najmanje polovina stanovnistva moze samo sanjati ali i, priznajem, uzivati u slobodi svog govora kojeg, objektivno, niko ne slusa niti za izgovoreno mari! :oops:
Valjda si ti zato nabro preko 7000 postova :D
Jesi li čuo da je neko otišao onomad u zatvor jer je opsov'o Titu?
KatarinaKosaca

#73 Re: Jugoslavenski nacionalisti

Post by KatarinaKosaca »

Vodenjak wrote:A kad ti shvatis da te je u onoj zemlji bolio djoko za ovim i ovakvim temama i da od ucenja, rada, provoda, izlazaka, putovanja i svega ostalog nisi imao kad ni da se naspavas, tek onda shvatis koliko je danas ruzno jer o svemu pobrojanom najmanje polovina stanovnistva moze samo sanjati ali i, priznajem, uzivati u slobodi svog govora kojeg, objektivno, niko ne slusa niti za izgovoreno mari! :oops:
Ima ljudi koje JESTE bolio đoko. Zašto uvijek samo do svog nosa gledamo? Ja sam bila mala ili mlada, pa me nije interesiralo, ali zašto ljudima koji su imali drugu i drugačiju ideju to osporavaš? Ako ideja nije propovijedala nasilje, zašto su zbog nje morali robovati i robijati?
O tome se radi, a ne kako si ti išo na more. Išo ja na more i sve bilo lijepo :D
popajic

#74 Re: Jugoslavenski nacionalisti

Post by popajic »

stepsky wrote:
popajic wrote:
Ja, vidim da su mnoge mame i tate prepadale djecu sa proslim vremenom. Da bi odbranili ovaj poludjeli "vjersko" -sovinisticki mrak.
Jer, kada ih se isprepada babarogom od bivse drzave, manje ce postavljati pitanja kao:
- zasto mi ne mozemo nigdje putovati ?( a u babarogi se moglo)
- zasto za 20 god. u glavnom gradu nije izgradjena ni jedna fabrika?( u babarogi ih bilo vise od 20)
- zasto citav svijet uzima nase politicare kao primjer korumpiranosti, nesposobnosti,netolerantnosti,( onog iz babaroge citav svijet cvijecem docekivao - valjda morali !?)
- zasto su odjednom hodze i popovi postali politicari i kao takvi prihvaceni( u babarogi su se bavili bogom u crkvama i dzamijama gdje im i jeste mjesto)
- zasto danas skole imaju nekakva dva krova koja nas sortiraju po "vrstama"( u babarogi su djeca bila "samo" djeca)
-zasto raste potreba za narodnim kuhinjama pored tolikih milijardi donacija za obnovu- drzave,ne privatnih konta ( u babarogi toga nije bilo ni nakon WW2)
Ama, spisku nema kraja...svasta bi ova danasnja djeca mogla sa pravom pitati...zato su kamuflaze tipa ove teme neophodne.
Sto se zaostalosti u vremenu tice- mi danas nismo zaostali nego smo se galopom vratili u daleku proslost.U doba plemenskih zajednica.
-
Pera Trta

#75 Re: Jugoslavenski nacionalisti

Post by Pera Trta »

Tako je, Katarina. Jednostavno sama pomisao da su ljudi išli u zatvor, gubili karijere, morali napuštati zemlju jer su bili kritički raspoloženi prema pojavama u društvu nekako mi zasjenjuje sve ovo pozitivno. Pa i u nacističkoj Njemačkoj je privreda cvjetala, a radnici dobivali priliku po prvi put u životu odu na godičnje odmore, na krstarenja za smješno male pare i sl. Vjerujem da su ti ljudi tada bili sretni. Ali bilo je i onih drugih, za koje su bila rezervisana malo drukčija "ljetovališta".
Post Reply