donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Da
130
61%
Ne
64
30%
Da, ali ne u kaficima, diskotecima
19
9%

Total votes: 213

Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#51 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by Pera Trta »

Luke Perry wrote:pusenje smrdi.
:lol: :lol: :lol:
Luke Perry i njegovi haiku komentari :D
:thumbup:
ljubav_aha

#52 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by ljubav_aha »

Pera Trta wrote:
pusaci takodjer kazu da im sve smrdi od dima :)
nihoniho

#53 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by nihoniho »

ima da izadjemo na ulicu s transparentima
smoking is beautiful,
smoke pride,
jos cete nam zabranirti usvajanje djece...fasisti
Erzsebet

#54 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by Erzsebet »

madner wrote:Najsmjesnije je sto nepusaci ne pune objekte koje imaju odvojene prostorije.

Zabrana pusenja bi trebala i morala biti odluka vlasnika kafica, s tim sto bi bilo upozorenje: Pusacka zona, udjite na sopstvenu odgovornost i to je to.
Pa to je postojeće stanje. Šta ćemo onda opet s nepušačima?
bez_ideje

#55 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by bez_ideje »

Erzsebet wrote:
madner wrote:Najsmjesnije je sto nepusaci ne pune objekte koje imaju odvojene prostorije.

Zabrana pusenja bi trebala i morala biti odluka vlasnika kafica, s tim sto bi bilo upozorenje: Pusacka zona, udjite na sopstvenu odgovornost i to je to.
Pa to je postojeće stanje. Šta ćemo onda opet s nepušačima?
Nepusaci ce lijepo i kulturno da zaobidju objekte u koima se po zelji i odluci vlasnika objekta-pusi! ukoliko imaju problem sa tim.
Ne razumijem,ali stvarno ne razumijem,jel vas ko tjera da sjedite tu.
Kakva je drskost nekom govoriti sta ce u svojoj kuci provoditi.....
Ponavljam,ja sam nepusac.......ali ovo sve vise podsjeca na neki globalni ustroj ,po kome cemo se svi poravnat :-?

Sigurna sam da ima dovoljno osvjestenih ljudi koji bi otvorili kafice u kojima bi pusenje bilo zabrajeno....zasto to ne cine? Zasto ih ima samo 2,3?
Op3r4t0r

#56 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by Op3r4t0r »

I pusaci SMRDE!!! :run:
Sunrise00

#57 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by Sunrise00 »

Vecina nepusaca ocito vise voli izaci na mjesto gdje nije zabranjeno pusenje i zanovijetati nego otici na mjesto gdje postoji odvojen dio za nepusace :roll:
nihoniho

#58 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by nihoniho »

Nepusaci ce lijepo i kulturno da zaobidju objekte u koima se po zelji i odluci vlasnika objekta-pusi! ukoliko imaju problem sa tim.
Ponavljam,ja sam nepusac.......ali ovo sve vise podsjeca na neki globalni ustroj ,po kome cemo se svi poravnat :-?
Sigurna sam da ima dovoljno osvjestenih ljudi koji bi otvorili kafice u kojima bi pusenje bilo zabrajeno....zasto to ne cine? Zasto ih ima samo 2,3?
ne postoje tu parcijalna rjesenja jer ga u tom slucaju, ovako ili onako, puse nepusaci. kad je dernek u nepusackom stanu, jal se premjesti na balkon ili u avliju, jal je fajronat poslije sat-dva . isto i sa nepusackim kafanama, popje se pice-dva , da se zadovolji forma, pa trk u neki bar i onda se svi tamo sjate. dje si vidio da se divlji prilagodi pitomom bez prisile!? nego ko EU, ne mozes nikako, pa ako ti se pusi, hodaj po ulici na - 4-5, na kraju ti dosadi
hocunecu

#59 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by hocunecu »

nihoniho wrote:
ne postoje tu parcijalna rjesenja jer ga u tom slucaju, ovako ili onako, puse nepusaci. kad je dernek u nepusackom stanu, jal se premjesti na balkon ili u avliju, jal je fajronat poslije sat-dva . isto i sa nepusackim kafanama, popje se pice-dva , da se zadovolji forma, pa trk u neki bar i onda se svi tamo sjate. dje si vidio da se divlji prilagodi pitomom bez prisile!? nego ko EU, ne mozes nikako, pa ako ti se pusi, hodaj po ulici na - 4-5, na kraju ti dosadi
ne kontam :?
hoces da kazes da je nepusacima dosadno bez pusaca,pa ovima treba zabraniti pusenje da bi nepusaci imali s kim denecit :shock: :D
zgembo_sa

#60 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by zgembo_sa »

A pusaci izlaze samo da bi mogli pusiti?
burek_in_space

#61 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by burek_in_space »

Opet cu ponoviti,ako nam je ovo najveci problem u drzhavi kad sam prespavao to da smo postali Shvica?! :shock:
zgembo_sa

#62 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by zgembo_sa »

Nije najveci problem, ali ne vidim razlog zasto bi se odlagao, ne iziskuje nikakve posebne finansijske izdatke ili nesto slicno, a pozitivno utice na zdravlje stanovnistva.
burek_in_space

#63 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by burek_in_space »

zgembo_sa wrote:Nije najveci problem, ali ne vidim razlog zasto bi se odlagao, ne iziskuje nikakve posebne finansijske izdatke ili nesto slicno, a pozitivno utice na zdravlje stanovnistva.
Zabranimo automobile,ne trazhi nikakve finansijske izdatke a pozitivno utiche na zdravlje stanovnishtva. :D

Shalu na stranu,ne mozhemo da se slozhimo oko GRAS-a ti i ja a oko pushenja bi i mogli,samo shto su nepushachi ti koji su netolerantni (naravno,ne svi).Kafici i restorani i sve slichno za pushache i nepushache odvojeno i rijeshen problem.
Ali nepushachi to ne zhele.
hocunecu

#64 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by hocunecu »

zgembo_sa wrote:A pusaci izlaze samo da bi mogli pusiti?
kakav je ovo komentar :?
izgleda da je do mene,ja danas nista ne kontam :D

bureKE-iduci zakon je o sexu,propisat ce nam koliko puta mjesecno
ne moze to bas koliko ko hoce,poslije se moras kupat i eto ti osta planeta bez vode :oops:
nije fer prema ovima koji ne mogu g**it,ne moraju se kupat a isto ce ostat bez vode :D
burek_in_space

#65 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by burek_in_space »

hocunecu wrote:
zgembo_sa wrote:A pusaci izlaze samo da bi mogli pusiti?
kakav je ovo komentar :?
izgleda da je do mene,ja danas nista ne kontam :D

bureKE-iduci zakon je o sexu,propisat ce nam koliko puta mjesecno
ne moze to bas koliko ko hoce,poslije se moras kupat i eto ti osta planeta bez vode :oops:
nije fer prema ovima koji ne mogu g**it,ne moraju se kupat a isto ce ostat bez vode :D
Kad smo vec kod sexa,shta mislish o tome,koliko bi mjesechno bilo dovoljno?! :mrgreen:
hocunecu

#66 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by hocunecu »

ja bih prva u zatvor
zbog potrosnje vode naravno
sta cu kad me kupanje opusta :-) :D
i ne zacatavaj :oops:
zgembo_sa

#67 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by zgembo_sa »

burek_in_space wrote:
zgembo_sa wrote:Nije najveci problem, ali ne vidim razlog zasto bi se odlagao, ne iziskuje nikakve posebne finansijske izdatke ili nesto slicno, a pozitivno utice na zdravlje stanovnistva.
Zabranimo automobile,ne trazhi nikakve finansijske izdatke a pozitivno utiche na zdravlje stanovnishtva. :D

Shalu na stranu,ne mozhemo da se slozhimo oko GRAS-a ti i ja a oko pushenja bi i mogli,samo shto su nepushachi ti koji su netolerantni (naravno,ne svi).Kafici i restorani i sve slichno za pushache i nepushache odvojeno i rijeshen problem.
Ali nepushachi to ne zhele.
Ma stani malo. Mozes ti biti tolerantan dok to tebe ne ugrozava. Nepusaci samo hoce da mogu izaci u kafanu bez da im ugrozavaju zdravlje i bez da im usmrde odjecu. Ne traze puno, ne traze nikakva odvajanja i sl. Hajde reci iskreno, jel cilj svega da se ljudi dijele, zar ne mozemo svi zajedno izaci u kafic i uzivati u drustvu, sto je valjda cilj tog izlaska. Nije valjda cilj da izadjes i napusis se u nekom zatvorenom prostoru. Pusenje je jedna nezdrava navika i u to nema sumnje. Nepa potrebe za nasom standardnom tvrdoglavoscu, izbacivanje pusenja iz zatvorenih javnih prostorija je u interesu svih gradjana, ukljucujuci pusace.

Ja sam siguran da ti imas u svom drustvu nekoga kome smeta dim cigareta. Jel u redu da se zbog toga prestanete druziti? Po meni je lakse da ti izadjes i ispusis tu jednu cigaretu, ako ti je vec tolika frka i vratis se u kafanu gdje cete provesti ostatak vremena druzeci se, nego da on u tu tvoju pusacku kafanu ne udje nikako.
burek_in_space

#68 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by burek_in_space »

zgembo_sa wrote: Ma stani malo. Mozes ti biti tolerantan dok to tebe ne ugrozava. Nepusaci samo hoce da mogu izaci u kafanu bez da im ugrozavaju zdravlje i bez da im usmrde odjecu. Ne traze puno, ne traze nikakva odvajanja i sl. Hajde reci iskreno, jel cilj svega da se ljudi dijele, zar ne mozemo svi zajedno izaci u kafic i uzivati u drustvu, sto je valjda cilj tog izlaska. Nije valjda cilj da izadjes i napusis se u nekom zatvorenom prostoru. Pusenje je jedna nezdrava navika i u to nema sumnje. Nepa potrebe za nasom standardnom tvrdoglavoscu, izbacivanje pusenja iz zatvorenih javnih prostorija je u interesu svih gradjana, ukljucujuci pusace.

Ja sam siguran da ti imas u svom drustvu nekoga kome smeta dim cigareta. Jel u redu da se zbog toga prestanete druziti? Po meni je lakse da ti izadjes i ispusis tu jednu cigaretu, ako ti je vec tolika frka i vratis se u kafanu gdje cete provesti ostatak vremena druzeci se, nego da on u tu tvoju pusacku kafanu ne udje nikako.
Pa ja i jesam tolerantan i necu ganjati inat (u ovom sluchaju namjernim paljenjem cigarete) tamo gdje joj nije mjesto.Odem kod prijatelja u goste,nepushache i lijepo mi ljudi kazhu izvini nema pushenja ovdje,ja na balkon ocejfim tu jednu i rijeshena stvar.Ali kada izadjem sa tim prijateljem na pivu,necu stati na samo jednoj cigareti.Njegov zhivotni prostor ne ugrozhavam jer je to njegova privatna svojina u kojoj on namece pravila ponashanja.Stvarno ne vidim drugachije rjeshenje od otvaranja restorana i kafica,odvojenih za pushache i nepushache,a da ne budu svi zadovoljni i sretni.Koliko god moja/nasha navika bile loshe po zdravlje.
Gavaz

#69 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by Gavaz »

Zabranite automoboile, autobise i ostale koji rade po sistemu unutrašnjeg sagorijevanja!!!!!!!!!!!!!!!
zijancer

#70 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by zijancer »

Image
takkoO YEEEEEEEEEE
JohnnyS

#71 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by JohnnyS »

zgembo_sa wrote: Ma stani malo. Mozes ti biti tolerantan dok to tebe ne ugrozava. Nepusaci samo hoce da mogu izaci u kafanu bez da im ugrozavaju zdravlje i bez da im usmrde odjecu. Ne traze puno, ne traze nikakva odvajanja i sl. Hajde reci iskreno, jel cilj svega da se ljudi dijele, zar ne mozemo svi zajedno izaci u kafic i uzivati u drustvu, sto je valjda cilj tog izlaska. Nije valjda cilj da izadjes i napusis se u nekom zatvorenom prostoru. Pusenje je jedna nezdrava navika i u to nema sumnje. Nepa potrebe za nasom standardnom tvrdoglavoscu, izbacivanje pusenja iz zatvorenih javnih prostorija je u interesu svih gradjana, ukljucujuci pusace.

Možda to nije cilj svega, ali doći će do toga... Ja bih prvi pristao da se podijelimo. Ako nisam dobrodošao u nepušačkom društvu, OK, neću ni dolazit. Ali, neka meni ne brane da pušim u kafani dok god su cigarete i duhan legalni i mogu se kupit svugdje osim valjda u crkvama i džamijama...
vjesticanametli

#72 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by vjesticanametli »

zgembo zamoli grasove sofere da ne duvanaju dok voze ........... nek pusU kuci
zgembo_sa

#73 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by zgembo_sa »

vjesticanametli wrote:zgembo zamoli grasove sofere da ne duvanaju dok voze ........... nek pusU kuci
A sto ih ti ne zamolis? Nisi mutava...
ljubav_aha

#74 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by ljubav_aha »

Image

Image

pusaci nemaju pravo ugrozavati ne-pusace :!:
potočanka

#75 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by potočanka »

nepušači, počnite pušiti i riješen problem :D
Locked