Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
H2SO4 wrote:"A te pricice za djecu o bajonetima i "srpskoj deci" su supljak koji je sluzio RTSu da Srbe uvjeri kako su oni najvece zrtve na ovom svijetu. Da to nema veza sa zivotom je jasno svima."
ja sam recimo taj supljak ucio u skoli za vrijeme SFRJ
ma i ja sam...... svaki put je broj zrtava bio vec (na kraju mislim da je presao 2mio!)
da ne govorim razne price o bajonetima, nozevima i bla bla bla
nije postao predsjednik,jer ga je stjepan kljujic cuvao ko oci u glavi da se ovaj ne domogne kormila.
a da se domogao kormila onda bi bosnjaci zajedno sa srbima prvo ratovali protivu hrvata a onda bi srbi zabili noz u ledja bosnjacima pa ratovali sa hrvatima protivu bosnjaka,pa onda bi opet zabili hrvatima noz u ledja pa opet sa bosnjacima ratovali protiv hrvata.
a posto se nije domogao kormila onda su bosnjacizajedno sa hrvatima ratovali protivu srba a onda su hrvati zabili noz u ledja bosnjacima pa ratovali sa srbima protivu bosnjaka,pa onda zabili srbima noz u ledja pa opet sa bosnjacima ratovali protiv srba
H2SO4 wrote:
A sa majkom se ne slazem glede Sarajeva,ali pogledaj danas Hrvatsku i reci mi koliko je Srba ostalo tamo?I oni sto su ostali recimo u Zagrebu,presli su na katolicku vjeru da bi opstali
Joj plače mi se zbog ovoga. Ti si stvarno neki plemenit covjek, kako na sve i svakoga mislis.
I kakve veze (ovi prelasci na katoličanstvo) imaju s Bosnjackom istorijom, i s ovom temom Fikret Abdic, (grebator za cigarete) prvi presdjednik....
Prelazaka/ preuzimanja drugih religija je bilo i bice ih uvijek. Zidovi su precesto prihvatali religiju drzave u kojoj jesu, to je jedan od najmasovnijih prelazaka u istoriji. A Srbi, i prihvatanje katolicanstva u Zagrebu, i njihov obstoj u Sarajevu, mislim....takvih je toliko malo, da to mozemo i zanemariti.
I sad nesto razmisljam, da li da posaljem ili brisem ovaj post, hocu - necu, hocu - necu....
H2SO4 wrote:
A sa majkom se ne slazem glede Sarajeva,ali pogledaj danas Hrvatsku i reci mi koliko je Srba ostalo tamo?I oni sto su ostali recimo u Zagrebu,presli su na katolicku vjeru da bi opstali
Joj plače mi se zbog ovoga. Ti si stvarno neki plemenit covjek, kako na sve i svakoga mislis.
I kakve veze (ovi prelasci na katoličanstvo) imaju s Bosnjackom istorijom, i s ovom temom Fikret Abdic, (grebator za cigarete) prvi presdjednik....
Prelazaka/ preuzimanja drugih religija je bilo i bice ih uvijek. Zidovi su precesto prihvatali religiju drzave u kojoj jesu, to je jedan od najmasovnijih prelazaka u istoriji. A Srbi, i prihvatanje katolicanstva u Zagrebu, i njihov obstoj u Sarajevu, mislim....takvih je toliko malo, da to mozemo i zanemariti.
I sad nesto razmisljam, da li da posaljem ili brisem ovaj post, hocu - necu, hocu - necu....
Nek si poslala...
Inace je rijetkost na ovom forumu da se skrene s teme...pogotovo kad je rijec o politici
nije postao predsjednik,jer ga je stjepan kljujic cuvao ko oci u glavi da se ovaj ne domogne kormila.
a da se domogao kormila onda bi bosnjaci zajedno sa srbima prvo ratovali protivu hrvata a onda bi srbi zabili noz u ledja bosnjacima pa ratovali sa hrvatima protivu bosnjaka,pa onda bi opet zabili hrvatima noz u ledja pa opet sa bosnjacima ratovali protiv hrvata.
a posto se nije domogao kormila onda su bosnjacizajedno sa hrvatima ratovali protivu srba a onda su hrvati zabili noz u ledja bosnjacima pa ratovali sa srbima protivu bosnjaka,pa onda zabili srbima noz u ledja pa opet sa bosnjacima ratovali protiv srba
Slusaj ti Akumulatorska kiselino, ja ovdje ne procitah da su Srbi zabili bilo kome noz u ledja ? Oni su izgleda specijalizirali se za kruzno kretanje nozem oko vrata !
Slusaj ti Akumulatorska kiselino, ja ovdje ne procitah da su Srbi zabili bilo kome noz u ledja ? Oni su izgleda specijalizirali se za kruzno kretanje nozem oko vrata !
Tebi su izgleda Srbi kost u grlu??A Hrvati ko fol malo bolji?
Ja samo analiziram dvije moguce opcije rata ?Sta bi bilo da je bilo?Jer za rat je potrebno dvoje!Jedan jak ,koji misli da ce pobjediti i taj pocinje rat i jedan slab koji suti i ceka,a zna sta ga ceka i kad ovaj jaki napadne onda se ovaj slabi brani.
Kod nas je poseban slucaj i kod nas je za rat dovoljno dvoje,ali uvjek bude troje.Znaci dvoje sto se mrze izmedju sebe i treci u sredini a trecek mrze i jedni i drugi!Jedni to rade u rukavicama a drugi malo otvorenije ...
H2SO4 wrote:
Nek si poslala...
Inace je rijetkost na ovom forumu da se skrene s teme...pogotovo kad je rijec o politici
Niko ne skrece sa teme i sve to ima veze sa BiH historijom i Fikret i Pavelic i Draza Mihajlovic.I ne samo sa BiH historijom vec sa historijom svih zemalja bivse Jugoslavije
"I kakve veze (ovi prelasci na katoličanstvo) imaju s Bosnjackom istorijom.."
evo konkretan odgovor:
To svjedoci u kakvom su polozaju Srbi u hrvatskoj!Hrvatska je ocistila Srbe sa svoga teritorija a ono malo sto je ostalo,ostalo je jer su presli na katolicku vjeru!Kakve to veze ima sa BiH historijom?
Ima i te kakve veze,jer velika vecina tih Srba iz Hrvatske je zavrsila u BiH a sve po dogovoru iz Karadjordjeva.
Uzeir Hadzihasanovic, Mustafa Softic (tadasnji gradonacelnik Sarajeva) i Suljaga Salihagic (Banja Luka) porucuju Hitleru: "Mi, bosanski muslimani nismo odani njemackom narodu zbog trenutnog racuna i interesa. Iako zivimo u ovoj zemlji u kojoj vecinu cine slovenski narodi, iako govorimo bosanskim jezikom koji je slican srpsko-hrvatskom, po rasi i krvi mi nismo Sloveni, vec gotskog porijekla. Mi Bosnjaci dosli smo sa sjevera na Balkan u trecem vijeku kao germansko pleme..."
Da ne bi Hitler nesto posumnjao, saopstava mu se da su u "nasu zemlju" dosli Slaveni u sestom vijeku i da su antropoloske razlike izmedju muslimanskih "gota" i pridoslih Slavena vidne sve do danas. Jer, 90 posto Bosnjaka imaju "tanku, plavu kosu, plave oci i svijetlu boju koze" dok 80 posto Srba i Hrvata imaju gustu crnu kosu, crne oci i tamnu boju koze. Uz to, "Bosnjaci su poznati kao ljudi otvorenog karaktera, dok su Sloveni skloni da budu potcinjeni"!
The President of the NDH Nazi-fascist state was Poglavnik Ante Pavelic, who was born in Bradina, Bosnia-Hercegovina. The Vice-President, from November, 1941 to April, 1945, was Bosnian Muslim Dzafer Kulenovic, born in Bihac, Bosnia-Hercegovina. The Minister of the Interior was Andrija Artukovic, born in Ljubuski, Bosnia-Hercegovina. The top leaders of the NDH were thus not from Croatia proper, but were all Bosnians from Bosnia-Hercegovina.