Krmetina u BBI-u!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
veljaca

#51 Re: Krmetina u BBI-u!

Post by veljaca »

stochar wrote:danas sam u BBI-u naletio na stravichan prizor: medju normalnim igrackama u Turbo limachu, kravama, vinxicama, akcionim herojima, na dnu police, stoji, ona: svinja! i to roze! glavom i bradom: Peppa! mislim da je to skandalozno! nedopustivo! strashno!

Image

Peppa, like a krme in Teheran!
Ne valja joj boja haljine ..... ( bolja je PLAVA ) .....
Luke Perry

#52 Re: Krmetina u BBI-u!

Post by Luke Perry »

darkpitar wrote:
black wrote:napisah na temi BBI ali evo da se citiram i ovde

ma da se ne lazemo sve je ovo shuplja pricha, i ne smeta ovima shto se bune to shto nema klempe i alkohola (masa je takvih mjesta po gradu pa niko nista), vec smeta investitor, odakle dolazi i ono sto predstavlja, a sve ostalo je debela laz i predrasude..
da je vlasnik i ulagach bilo ko drugi, niko ni 'a' ne bi rekao...providno skroz..a o sitnim provokacijama je suvisno govoriti, to dovoljno govori o malogradjanstini itd.
AFERIM brate....
Ma nek pocrkaju dusmani :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Hoce trg :oops: :lol:
slavkoimamodilera

#53 Re: Krmetina u BBI-u!

Post by slavkoimamodilera »

darkpitar wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Za ne povjerovati kako vam je krivo zbog BBI-centra...
hahahahahahahahahahahahahahaha
levati otpusteni ste......
P.S. I svatite vec jednom da je ovo SEHER SARAJEVO pa pocrkajte dusmani hahahahahhahaa
Buraz, primas se k'o saucesce... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#54 Re: Krmetina u BBI-u!

Post by ladyblue18 »

A zasto ste od zafrkancije napravili "ozbiljnu temu" :?
sta je vama ba ljudi, jestel vi skontali da je u pitanju zajebancija cista? :run:
shiz

#55 Re: Krmetina u BBI-u!

Post by shiz »

slavkoimamodilera wrote:
darkpitar wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Za ne povjerovati kako vam je krivo zbog BBI-centra...
hahahahahahahahahahahahahahaha
levati otpusteni ste......
P.S. I svatite vec jednom da je ovo SEHER SARAJEVO pa pocrkajte dusmani hahahahahhahaa
Buraz, primas se k'o saucesce... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:
veljaca

#56 Re: Krmetina u BBI-u!

Post by veljaca »

ladyblue18 wrote:A zasto ste od zafrkancije napravili "ozbiljnu temu" :?
sta je vama ba ljudi, jestel vi skontali da je u pitanju zajebancija cista? :run:
U BIH ni lokum nije rahat ...... Ovdje su sve teme ozbiljne ..... Evo kladim se kada bi se pokrenula trivijalna tema - recimo sinus(0) nije jednako 0 i u to ukljucili nacionalnu primjesu - sve bi ovdje prstilo od diskutanata .... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
gold'n'brown

#57 Re: Krmetina u BBI-u!

Post by gold'n'brown »

Ma nema tu neke zafrkancije, 90 % su maliciozni komentari koji su kao zafrkancija.
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#58 Re: Krmetina u BBI-u!

Post by markioni »

Mnogo sam iznenadjen..i uvredjen.
damirm

#59 Re: Krmetina u BBI-u!

Post by damirm »

Ja nikako da skontam u cemu je fazon. Do kad ovaj narod nece imati pametnijeg posla nego da navija za omiljene lokalne korumpirane dripce, bili oni crveni ili zeleni? Vidi li iko dalje od surle?
neshto

#60 Re: Krmetina u BBI-u!

Post by neshto »

Alfons Kauders wrote:grozno... :D ja i moje 4 zene vise nikad necemo krociti u bbi... :D

kcerke ionako ne vodim, da ih kakav pervertit iz iz-a ne zaskoci... :D

hahahaha, kralju, šahu :D
Kruler

#61 Re: Krmetina u BBI-u!

Post by Kruler »

Ja znam da je tema počela kao zajebancija, ali stvarno, za one koji ovo strašno ozbiljno shvataju:

Ponekad se stvarno zapitam o stanju osnovne (ne)kulture u ovoj našoj maloj napaćenoj zemlji. Kako je moglo doći do toga da su kvazi "Branitelji Nacije, Vjere i svega Našeg (BNVISN)" i sami ne razumjevajući tematiku u potpunosti i ne koristeći ono malo (u ovom slučaju, stvarno) malih sivih ćelija uspjeli ubjediti ovako veliku masu u ovakvu gomilu gluposti. Ekipu sa stvarno dobrim, sarkastičnim, komentarima ne bih ubrojio u masu. Samo mislim da ponekad zaboravljamo da je forum otvoreno mjesto na koje dolaze ljudi raznih profila, i intelignetni, duhoviti i sarkastični, ali i oni kojima su misaoni procesi blokirani balvanima, kojima je mrsko čitati više od dva reda (interesantan fenomen upotrebe medija gdje se čita), koji ne žele razmišljati i puštaju Velike Vođe i BNVISN da to rade za njih. Za takve, koji su sve ovo, čini mi se, preozbiljno shvatili, malo ponavljanja nije na odmet. Ipak, repetitio est mater studiorum.

Idemo redom:
Ja se ne sjećam da su svinje zabranjene kao životinje bilo gdje u Islamu. Zašto bi Allah kreirao nešto i onda zabranio postojanje tog nečega? Gdje je tu bilo kakav razum? Da, svinje su prljave, ali to im ne zabranjuje pravo na postojanje.

Sa vjerskog/Islamskog aspekta:
Jedina stvar je ta što Muslimanima nije dozvoljeno konzumirati meso svinja, jednako kao što im nije dozvoljeno konzumirati krv ili bilo kakvo hranu koja je pripremljena u neko drugo ime osim Allahovo. Ne sjećam se djela gdje se pominje da se ne mogu praviti male ružičaste plišane igračke. Naravno osim u slučaju idolopoklonstva, ali, budimo realni, igračka nije idol i ako bi smo tako posmatrali onda bi se sve igračke sa bilo kakvim likovima trebale zabraniti u islamskim zemljama. Ovo, koliko mi se čini, nije slučaj. Ah, da, kad sam već kod religija, zabrana konzumacije svinjskog mesa je prisutna i u Judeizmu, zabranjuje ga i Adventistička crkva, kao i Rastafarijanci, dok je kod starih Škota svinjetina/krmetina bila tabu koji je počekom 19. stoljeća počeo isčezavati.

Drugo... Igračka nije krmetina. Krmetina, u našem jeziku, ma kako da ga hoćete zvati (ja ga zovem Bosanski) označava svinjsko meso, ne male, slatke, plišane igračke. Očigledno je da brojim problemima uzrokovanim pogrešnom upotrebom vlastitog jezika (nevjerovatno koliko problema je uzrokovano ovim) možemo dodati i ovaj.

E sad, za neupućene:
S medicinske strane postoje razlozi zašto se ne preporučuje konzumacija svinjskog mesa. Budući da svinjsko meso ima bolje predispozicije za toksine, parazite i latentne bolesti od drugih životinja, postoji veća mogućnost zaraze nego prilikom konzumacije mesa drugih životinja. Ovo je radi toga što svinje jedu bilo koju vrstu hrane, uključujući razni otpad, a nekad i druge svinje. Uz ovo, ljudska i svinjska DNK imaju određene sličnosti, tj. dovoljno su slične da je moguće raditi transplantaciju organa iz svinje u čovjeka, tako da bi se moglo tvrditi da je konzumacija svinjskog mesa blizu kanibalizmu.

I na kraju. Ovo ne znači da svinje trebaju biti protjerane iz Islamskog svijeta, poubijane, uništene itd. I svinje su živa bića.

Pogledati: Damn, vidi teksta.... ja očito imam previše slobodnog vremena.
Last edited by Kruler on 10/04/2009 14:48, edited 1 time in total.
stochar

#62 Re: Krmetina u BBI-u!

Post by stochar »

damirm wrote:Ja nikako da skontam u cemu je fazon. Do kad ovaj narod nece imati pametnijeg posla nego da navija za omiljene lokalne korumpirane dripce, bili oni crveni ili zeleni? Vidi li iko dalje od surle?
ne.

ho's ovdje il' da ti zamotam u papir? :-) :-)
ladyblue18

#63 Re: Krmetina u BBI-u!

Post by ladyblue18 »

veljaca wrote:
U BIH ni lokum nije rahat ...... Ovdje su sve teme ozbiljne ..... Evo kladim se kada bi se pokrenula trivijalna tema - recimo sinus(0) nije jednako 0 i u to ukljucili nacionalnu primjesu - sve bi ovdje prstilo od diskutanata .... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
definitivno :roll:
gold'n'brown wrote:
Ma nema tu neke zafrkancije, 90 % su maliciozni komentari koji su kao zafrkancija.
tema je krenula kao zafrkancija, i svako normalan ce shvatiti da je tema cista zafrkancija, i postovi na pocetku su bili takvi, a onda dodju ljudi koji to ne kontaju :?
ovaj narod treba poduku iz pojmova realnost, fikcija, sarkazam, ironija, ozbiljnost...itd...i to podhitno
Judge_Dread

#64 Re: Krmetina u BBI-u!

Post by Judge_Dread »

ladyblue18 wrote:
veljaca wrote:
definitivno :roll:
gold'n'brown wrote:
tema je krenula kao zafrkancija, i svako normalan ce shvatiti da je tema cista zafrkancija, i postovi na pocetku su bili takvi, a onda dodju ljudi koji to ne kontaju :?
ovaj narod treba poduku iz pojmova realnost, fikcija, sarkazam, ironija, ozbiljnost...itd...i to podhitno
Da skratimo treba lobotomiju :(
ladyblue18

#65 Re: Krmetina u BBI-u!

Post by ladyblue18 »

Judge_Dread wrote: Da skratimo treba lobotomiju :(
moze i tako :|
bos

#66 Re: Krmetina u BBI-u!

Post by bos »

Koje preseravanje, znam da je ovaj stochar pacenik zestok ali majku mu vise...
stochar

#67 Re: Krmetina u BBI-u!

Post by stochar »

veljaca wrote:
na tu opkladu bi ti kvota bila k'o u njemackom rukometu - 1,01...
chuchumbamayumbe

#68 Re: Krmetina u BBI-u!

Post by chuchumbamayumbe »

Samo za zapisnik...
Jebena kokoshka je dokazano 100x prljavija i po zdravlje opasnija zivotinja od jebene svinje, tako da prica da je svinja prljava, 'vaka, 'naka, ne pije vode...
Svinja je gospodin za neke gurbete koje srecem u liftu svaki dan, a Peppa je Cindy Crawford za sve njih!
8-)
nastavite
stochar

#69 Re: Krmetina u BBI-u!

Post by stochar »

bos wrote:Koje preseravanje, znam da je ovaj stochar pacenik zestok ali majku mu vise...

stani u red:

Image
sheilak

#70 Re: Krmetina u BBI-u!

Post by sheilak »

Je li oni to idu kakiti? :D
in33sa

#71 Re: Krmetina u BBI-u!

Post by in33sa »

BBI izdao saopcenje: "Danas se to desilo nama, sutra ko zna kome!"
black

#72 Re: Krmetina u BBI-u!

Post by black »

vrhunac "istrazivackog novinarstva" i providno vadnje na jos providniju zafrkanciju :mrgreen:
Loulou

#73 Re: Krmetina u BBI-u!

Post by Loulou »

HAVANA wrote:Samo se vi zajebajite,danas igračka sutra prava. :D
:lol: :lol:
stochar

#74 Re: Krmetina u BBI-u!

Post by stochar »

black wrote:vrhunac "istrazivackog novinarstva" i providno vadnje na jos providniju zafrkanciju :mrgreen:
ne znam o cemu pricas, ovo je tema na forumu. ne znam otkad se pokretanje teme na forumu poistovjecuje sa istrazivackim novinarstvom, fakat. haj' i ti u red pred Damirov wc...
black

#75 Re: Krmetina u BBI-u!

Post by black »

.
Last edited by black on 10/04/2009 15:43, edited 1 time in total.
Locked