SANJA VLAISAVLJEVIC

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Hoce li sloboda ...

#51 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC

Post by Hoce li sloboda ... »

VjecitiStudent wrote:
slavkoimamodilera wrote:Ne znam kako se mozete uopste zamarati osobom koja je potvrdjeni psihicki bolesnik, koja je imala (najmanje) dva nervna sloma, a od posljednjeg ne dolazi na posao vec mjesecima, ali zato se redovno pojavljuje na TVu i u novinama... za to valjda nije dovoljno bolesna...

Najobicnija fufica koja manipulise naivnim jadnicima oko sebe radi vlastite promocije, nikakva kultura dijaloga qrci palci nije njoj bitno, jedino JA, JA, JA, JA...
Anonimne trube gordo zvuce ...
Anonimno? Znam bar 100 ljudi koji javno i glasno govore puno gore stvari o Sanji, ali oni nemaju 15 vec 40 godina i ne pojavljuju se u novinama i na TV. Fufi joj je cak neka vrsta nadimka iz Veselin Maslesa, ali necemo ovdje otkrivati sve detalje ;-)

Cool mi je neko dijete na ovom forumu koje sasvim ozbiljno prica kako ga je Sanja pitala za misljenje :lol:

Carica je, Tite mi :lol:
dr.Gonzo

#52 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC

Post by dr.Gonzo »

Ja opet kažem neka ona ta svoja kvazifilozofska i kvazidemokratska načela o bontonu u novinarstvu zadrži za okrugle stolove ili interna okupljanja intelektualaca od kojih nikad neće biti koristi ni bogu ni narodu, a neka ih prestane prosipati u ovolikim količinama u javnim glasilima. Jer u situaciji u kojoj se nalazimo, kada nas ova zločinačkla bagra na vlasti nezaustavljivo vodi u finansijsku, moralnu i svaku drugu propast (a dobar dio stanovnika nema šta da jede!!!), podmuklo i sofistički prozivati "60 minuta" zbog neprikladnih riječi upućenih toj hunti je toliko licemjerno i odvratno da do neba vapi.

To je u stanju samo neko ko se poput nje dograbio neke unosne sinekure i onda može sebi dozvoliti luksuz da ganja i ideale o savršenom medijskom prostoru, očišćenom od svih natruha ružnog izražavanja i nepoštovanja sugovornika!
Sta je bolje za pravog lopova od situacije u kojoj se svi medjusobno nazivaju lopovima? Kad su svi krivi niko nije kriv.

Postoji razlika izmedju novinarstva i privatiziranja medijskog prostora za obracun sa politickim suparnicima. Neprofesionalno i nekulturno "novinarstvo" ne moze rezultirati drustvenim promjenama(ma kako one bile nuzne), upravo jer ga je nemoguce razgraniciti od obicnih politickih malverzacija.

Sto se tice Sanje, moje misljenje je pozitivno. Sto iz licnog iskustva iz Druge gimnazije, sto iz onoga sto sam vidio u medijima. Doduse, odavno je ocigledno da u drzavi kojom vladaju seljaci i mafija gotovo da ne postoji prostor za civilizovan javni diskurs.
VjecitiStudent

#53 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC

Post by VjecitiStudent »

Hoce li sloboda ... wrote:
VjecitiStudent wrote: Anonimne trube gordo zvuce ...
Anonimno? Znam bar 100 ljudi koji javno i glasno govore puno gore stvari o Sanji, ali oni nemaju 15 vec 40 godina i ne pojavljuju se u novinama i na TV. Fufi joj je cak neka vrsta nadimka iz Veselin Maslesa, ali necemo ovdje otkrivati sve detalje ;-)

Cool mi je neko dijete na ovom forumu koje sasvim ozbiljno prica kako ga je Sanja pitala za misljenje :lol:

Budi 101. i hrabro ispisi svoje ime, kad je sve tako javno i ocito.
slavkoimamodilera

#54 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC

Post by slavkoimamodilera »

Sanja jes' to ti?! :lol: :lol: :lol:
Tvrtko II Kotromanić

#55 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC

Post by Tvrtko II Kotromanić »

meni sanja predaje i mogu rec da je kao profesorica sasvim ono regularna zena.. stavise jedna je od bolijh profesora u Drugoj gimnaziji koja (usput receno) nije streberska, kao sto rece neko :wink:
VjecitiStudent

#56 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC

Post by VjecitiStudent »

slavkoimamodilera wrote:Sanja jes' to ti?! :lol: :lol: :lol:
Alergija na mahalanje je opaka boljka, ne mogu si pomoci.
slavkoimamodilera

#57 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC

Tvrtko II Kotromanić wrote:meni sanja predaje i mogu rec da je kao profesorica sasvim ono regularna zena.. stavise jedna je od bolijh profesora u Drugoj gimnaziji koja (usput receno) nije streberska, kao sto rece neko :wink:

Evo hajd reci ovome sa alergijom, kad ti je sanja zadnji put bila na nastavi?
jasko_ba

#58 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC

Post by jasko_ba »

još jedna sarajevska medijska "zvijezda" ko god da je...
:-) :x
Hoce li sloboda ...

#59 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC

jasko_ba wrote:još jedna sarajevska medijska "zvijezda" ko god da je...
:-) :x
:lol:

Nekada je Druga gimnazija bila ozbiljna matematicka gimnazija a danas tamo predaju estradne dive Meliha Alic i Sanja Vlaisavljevic. Nije cudo sto iz nje izlaze Deen, Erato i ostala estradna bratija. Nekad su imena profesora izlazila u "Statistical Science" a danas u Expressu i ostalim Avazovim izdanjima :lol:
Tvrtko II Kotromanić

#60 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC

Post by Tvrtko II Kotromanić »

slavkoimamodilera wrote:
Tvrtko II Kotromanić wrote:meni sanja predaje i mogu rec da je kao profesorica sasvim ono regularna zena.. stavise jedna je od bolijh profesora u Drugoj gimnaziji koja (usput receno) nije streberska, kao sto rece neko :wink:

Evo hajd reci ovome sa alergijom, kad ti je sanja zadnji put bila na nastavi?
na bolovanju je podugo :D tj. nema mi je na casu od decembra, mada kazu da bi se trebala vratit, al nezz se nista
slavkoimamodilera

#61 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC

Tvrtko II Kotromanić wrote:na bolovanju je podugo :D tj. nema mi je na casu od decembra, mada kazu da bi se trebala vratit, al nezz se nista
Hvala ;-) Eto vjeciti alergicni, jel sad mahalanje?
Banksy

#62 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC

Post by Banksy »

slavkoimamodilera wrote:
Tvrtko II Kotromanić wrote:na bolovanju je podugo :D tj. nema mi je na casu od decembra, mada kazu da bi se trebala vratit, al nezz se nista
Hvala ;-) Eto vjeciti alergicni, jel sad mahalanje?
Naravno je da je mahalanje.
Čitajući temu saznali smo samo da ima puno cipela, da su je zvali Fufi, da je otišla na živcima ...
Zna li ko šta o familiji? Ono, majka kurva, otac alkoholičar, amidža silovatelj i to? Ima li ko u familiji da mu smrde noge, to ne bi valjalo ...
Miki123

#63 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC

Post by Miki123 »

Od nosenja markirane odjece i obuce, nije problem sto ih nosi ali sto ih onako kompleksaski, ofirno istice npr. okrecuci stranu sala prema vani sa natpisom Benetton do filozofiranja tipa "Sta je to gravitacija, da li gravitacija postoji". Na ovo zadnje profesor fizike Ramiz je najbolje rekao: "Dovedite mi je da je bacim kroz prozor pa da vidi sta je gravitacija" :D :D
:lol: :lol: :lol: :thumbup: :evil:
burek_in_space

#64 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC

Post by burek_in_space »

Miki123 wrote:
Od nosenja markirane odjece i obuce, nije problem sto ih nosi ali sto ih onako kompleksaski, ofirno istice npr. okrecuci stranu sala prema vani sa natpisom Benetton do filozofiranja tipa "Sta je to gravitacija, da li gravitacija postoji". Na ovo zadnje profesor fizike Ramiz je najbolje rekao: "Dovedite mi je da je bacim kroz prozor pa da vidi sta je gravitacija" :D :D
Ramiz legendaaaaaaaaaa! :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:

A inache mi je Sanja bila skroz ok profesorica,nisam joj bio na 80% chasova i imao sam stabilnu 4! :mrgreen:
lala_sa

#65 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC

Post by lala_sa »

VjecitiStudent wrote:
Hoce li sloboda ... wrote:
VjecitiStudent wrote: Anonimne trube gordo zvuce ...

Budi 101. i hrabro ispisi svoje ime, kad je sve tako javno i ocito. :thumbup:
I ti si meni cool, za jednog mahalca :lol:
lala_sa

#66 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC

Post by lala_sa »

Miki123 wrote:
:lol: Ramiz je uvijek znao šuknuti...

Iako je izvan teme, prepručujem knjigu Filozofija nauke od Samira Okashe, mislim da će ti ukazati na smisao pitanja šta je gravitacija... Ali nećemo o tome...
IBM

#67 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC

Post by IBM »

na primjeru ugo i sanje se vidi potvrdjeno pravilo da novinarsko-politicka saveznistva su kratkog trajanja.
jazz001

#68 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC

Post by jazz001 »

da se i ja malo ukljucim,,,,vidim zakuhalo se :-) :-) oko sanjoline :-D ja je znam licno puno,puno godina,,,druzili smo se nekada,,, a by the way,,,zabavljala se sa mojim dobrim drugom,,,to je bila ljubav na duge staze,,,ali moram iskreno reci da je bila HAŠARIJASTA u svoj vakat :-) :-) i nije joj bilo mrsko otici mimo te duge ljubavne staze :-D ali isito tako da je bila dobra pravoo,,, :-D ali nije nista drugacija bila od danasnjih cura koje muski svijet naziva fufama ili kako vec,,, tako da mislim da je u biti pozitiva....ono mamina kći,,,jer je mama neki sudija,,,NIJE U NASOJ PREMIER LIGI :D :D :D vec na osnovnom sudu,,,toliko o sanji :lol:
Armen

#69 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC

Post by Armen »

Toffee karamela wrote:Nakon toliko godina javnog djelovanja doprinos Sanje Vlaisavljević razvoju demokratije i poboljšavanju stanja kod nas nije odmakao dalje od treninga djece i omladine za kojekakve debate i popunjavanju praznina u dječjem programu.

Od prodanih intelektualaca gori su mi samo oni koji presipaju iz šupljeg u prazno čitavu vječnost lebdeći na oblacima, odakle se zemlja i ne vidi baš dobro. :zzzz:
Nju je potreslo najvise jer nije ispala glavna faca na debati, nisam bio ali kazu da je bilo zestoko i da se Sanjica iznervirala i da nije znala gdje udara, a jos je i muza povela da je podrzi u lupetanju.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4122467,00.html
paja_patak

#70 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC

Post by paja_patak »

ona je obicni placenik od strane talibana iz sda!
Hoce li sloboda ...

#71 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC

jazz001 wrote:da se i ja malo ukljucim,,,,vidim zakuhalo se :-) :-) oko sanjoline :-D ja je znam licno puno,puno godina,,,druzili smo se nekada,,, a by the way,,,zabavljala se sa mojim dobrim drugom,,,to je bila ljubav na duge staze,,,ali moram iskreno reci da je bila HAŠARIJASTA u svoj vakat :-) :-) i nije joj bilo mrsko otici mimo te duge ljubavne staze :-D ali isito tako da je bila dobra pravoo,,, :-D ali nije nista drugacija bila od danasnjih cura koje muski svijet naziva fufama ili kako vec,,, tako da mislim da je u biti pozitiva....ono mamina kći,,,jer je mama neki sudija,,,NIJE U NASOJ PREMIER LIGI :D :D :D vec na osnovnom sudu,,,toliko o sanji :lol:
Kakva mamina kći? Pošto je Džemka umrla neću pisati ko je i šta je bila ali vidim da je poznaješ pravo :lol:
piupiu

#72 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC

Post by piupiu »

jazz001 wrote:da se i ja malo ukljucim,,,,vidim zakuhalo se :-) :-) oko sanjoline :-D ja je znam licno puno,puno godina,,,druzili smo se nekada,,, a by the way,,,zabavljala se sa mojim dobrim drugom,,,to je bila ljubav na duge staze,,,ali moram iskreno reci da je bila HAŠARIJASTA u svoj vakat :-) :-) i nije joj bilo mrsko otici mimo te duge ljubavne staze :-D ali isito tako da je bila dobra pravoo,,, :-D ali nije nista drugacija bila od danasnjih cura koje muski svijet naziva fufama ili kako vec,,, tako da mislim da je u biti pozitiva....ono mamina kći,,,jer je mama neki sudija,,,NIJE U NASOJ PREMIER LIGI :D :D :D vec na osnovnom sudu,,,toliko o sanji :lol:
Nisam neki ljubitelj Sanjinog djela i lika, ali to da je Sanja mamina kci je daleko od istine. Stvarno mi nije jasno zasto je bitno sta je Sanja radila dok je bila tinejdzerka, s kim se zabavljala, s kim je ocijukala ... nije nikakva svetica, niko od nas nije svet, i moze joj se pripisati milion djecijih i drugih aferima, ali ovo raspredanje o tome sta je neko radio dok je izlazio u Bosnu prije 20 i kusur godina i da li je neko kompetentan/elokventan/podoban da daje svoj sud o kulturi dijaloga na osnovu njegovog ponasanja u srednjoj skoli ili kolicine cipele koju posjeduje je stvarno infantilno, maliciozno i bez veze.

Mislim, ako su Sanja Vlaisavljevic i njena proslost najveci problem ove drzave, onda stvarno imamo nerjesiv problem. Na kraju balade, neko se i kulturom dijaloga mora baviti! Al' eto, drznula se jedna 'fufica', pa joj treba zacepiti usta. Onako, fino, sarajevskom kulturom dijaloga. "Ma, sta ce ona, drolja!". Fino. Kulturno. Argumentovano. Nema sta. :roll:
Bušman

#73 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC

Post by Bušman »

lala_sa wrote: Nama kao da nije ista osoba predavala. Ja imam iskustvo koje je potpuno suprotno, znači ona je jedina profesorica u Drugoj koja me je fakat pitala za mišljenje, i koja ni u jednom trenutku nije tražila štrebanje gradiva. Dobro se sjećam kada bi oni naši dežurni štreberi nabubali čitavu knjigu i sve joj izbiflali, a Sanja kaže: Sjedi, 3 :D . Ako odgovoriš na svoj način, onako kako si ti to shvatio, situacija je mnogo bolja u dnevniku. Zato je dežurna zlatna djeca nisu mogla smisliti. Pa me sve ovo navodi na pitanje jesi li siguran da ti je mišljenje bilo argumentovano? :D

P.s. Ti što me upućuješ da se poslužim rJJJJJJJJečnikom, pogledala sam, i nema te tvoje rečenice :lol:
Pise se "rjecnik". Barem je tako bilo dok Halilovic nije poceo da se sere sa jezikom (ne znam ko mi je gori, onu u Hrvatskoj ili Halilovic).

Ja se dobro sjecam da sam jednom na casu otvoreno podrzao socijalizam (cijem se konceptu divim i predstavlja vrhovni sistem, prije svega moralnih, vrijednosti, to sto je u praksi promasio potpuno je skroz druga stvar). Njeni argumenti su bili kao kod onog omladinca na temi o matematickoj logici (ono njegovo davljenje Goedelovom teoremama o nepotpunosti, ko je citao sjetit ce se). Dakle, pola ih nije imalo veze sa zdravim razumom, ona druga polovina pravo lose iskoristena. Na kraju me je izvrijedjala (kako neki vole reci, poklopila), u smislu da sam sanjar, da pojma nemam sta je moral i sta je moralno, da pricam prazne price. Naravno, sve uz upadice, bas nekorektno. Ja izasao sa casa.
Poslije sam zavrsio kod direktorice.

Ako je prema tebi bila korektna, da znas da je to puka sreca. Zena jednostavno nema kriterij. Uostalom, vidjelo se to i na onim debatama. Desavalo se da je najbolji debatant pravi debitant u jeziku :D
Armen

#74 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC

Post by Armen »

piupiu wrote:
Nisam neki ljubitelj Sanjinog djela i lika, ali to da je Sanja mamina kci je daleko od istine. Stvarno mi nije jasno zasto je bitno sta je Sanja radila dok je bila tinejdzerka, s kim se zabavljala, s kim je ocijukala ... nije nikakva svetica, niko od nas nije svet, i moze joj se pripisati milion djecijih i drugih aferima, ali ovo raspredanje o tome sta je neko radio dok je izlazio u Bosnu prije 20 i kusur godina i da li je neko kompetentan/elokventan/podoban da daje svoj sud o kulturi dijaloga na osnovu njegovog ponasanja u srednjoj skoli ili kolicine cipele koju posjeduje je stvarno infantilno, maliciozno i bez veze.

Mislim, ako su Sanja Vlaisavljevic i njena proslost najveci problem ove drzave, onda stvarno imamo nerjesiv problem. Na kraju balade, neko se i kulturom dijaloga mora baviti! Al' eto, drznula se jedna 'fufica', pa joj treba zacepiti usta. Onako, fino, sarajevskom kulturom dijaloga. "Ma, sta ce ona, drolja!". Fino. Kulturno. Argumentovano. Nema sta. :roll:
Sve je ovo nebitno i mislim da smo otisli u pogresnom pravcu u diskusiji. Ipak, sve ovo nebitno ne umanjuje kolicinu njenog neznanja i pokusaja da bude poklopac svakom loncu. Pretjerala je i nastup joj je agresivan i ponasa se kao razjarena zvjercica sa kojom se mnogi ne slazu i sada reaguje i iz kante za smece, a propagira dijalog. Ovo sve lici na na vec vidjeni scenario, nestalo je love za rad centra pa treba naci sponzore, a usput popljuvati sve sto stignes, naravno na kulturan nacin.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#75 Re: SANJA VLAISAVLJEVIC

Post by KatarinaKosaca »

Kako je jadno sad udarit po ženi, njenoj majci, mužu, biografiji, stručnosti i svemu ostalom, jer se usudila drznuti da navede njegovo veličanstvo Bakira kao loš primjer (a jete loš primjer i može se školski izučavati u školama novinarstva). Da je kojim slučajem spomenula neko drugo ime sad bi bila heroina, profesionalka, bez mrlje na prošlosti :D . Kako mi se gade dvojaki kriterijumi, isključivosti i netrpeljivosti prema drugačijem čak i mišljenju. I to upravo od onih koji se busaju u prsa kako nisu u torovima :-) . A jesu, da užim ne mogu biti.
Locked