Haram im bilo.....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
giordania

#51 Re: Haram im bilo.....

Post by giordania »

Kraljica_Suza wrote:Evo moj prijedlog: Ako neko zivi blizu Bratunca a drage je volje da nam izidje u susret, njegovo je samo da ode na autobusnu stanicu i preuzme kovertu od sofera, a zatim se raspita gdje zivi taj momak (a vjerujem da za njega svi znaju u Bratuncu, posebno sada kada je bio pred kamerama) i dadne to momku.
Nas dio posla je otici do autobusne stanice, vidjeti kad ima bus prema Bratuncu i poslati novac po soferima.
I to je to! Najbrze i najucinkovitije! X puta sam i slala i primala novac busevima i nije bilo nikakvih problema.

Nije teska procedura...ko se javi voljan da preuzme novac i odnese momku, neka nam ostavi broj telefona, tako da mu mi svi redom javimo kojim busom smo poslali kovertu i kad da ocekuje.To se sve moze rijesiti brzo, pa da svi spavamo mirno.

PS.-eventualno, ako nema niko iz Bratunca ili okoline, valjda ima neko voljan sa autom ko bi licno preuzeo i otisao na lice mjesta sutra.
Izgleda da nema niko :sad:
Tako mi je zao sto nisam blize.....
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#52 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

gosnmerkel wrote:Bez obzira što su opravdane sumnje na rad Telekoma,iz razloga da tamo
svako radi ,i onaj tko treba i onaj tko ne treba,njejednostavniji način je
preko telefonskih impulsa.Davanje broja kreditnih kartica danas je veoma
razvijeno ali,sve manje osoba,ljudi,želi dati osobne podatke i broj kreditne
kartice,pogotovu agencijama sa Balkana.Impulsi koji se naplaćuju recimo
3-5 Eura ,sasvim su prihvatljiv vid pomoći.Jednostavno i čisto sa strane
onoga tko daje pomoć.Apsolutno glasam za Telefonske Impulse.
ocigledno nemas pojma.
U ovakvim situacijama nas ne interesuje ko radi u telekomu, vec je problem u tome sto kad ja nazovem u februaru neki humanitarni broj, te pare ta osoba tek nakon 2 mjesecadobije dok (citiram ti bh telekom) "naplate sve racune i skupe te pare"...

DOBRIce imaju cvrstu mrezu, ako ih ima online, bilo bi dobro da se odmah pokrene skupljanje para, i ne treba tu PAR SEDMICA...mi smo za paketice skupili preko 2 milje u roku od 10 dana...

Sve se moze kad se hoce.
zelenashica

#53 Re: Haram im bilo.....

Post by zelenashica »

Ada neko ko je blizu tog mjesta odakle je momak,naravno ako ima na forumu da svoj račun na uslugu pa da tu uplatimo novac :-D to bi bilo i brže i jednostavnije.....
bosanska rijec

#54 Re: Haram im bilo.....

Post by bosanska rijec »

Bolje da dobije i za 2 mjeseca nego nikad. Jer veci broj ljudi ce prije okrenuti taj broj nego
ici uplacivati na neki racun. Ima li ko da sredi da se dobije taj broj ... :sad:
mIRCerka

#55 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

Koliko kosta jedna ovca?
bosanska rijec

#56 Re: Haram im bilo.....

Post by bosanska rijec »

Nemam pojma :?
tetakk

#57 Re: Haram im bilo.....

Post by tetakk »

mIRCerka wrote:Koliko kosta jedna ovca?
150-250 KM
black

#58 Re: Haram im bilo.....

Post by black »

mIRCerka wrote:Koliko kosta jedna ovca?
do 300KM
ma najbolje bi bilo sakupiti i da neko odnese, naravno ko ima vremena
mIRCerka

#59 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

bosanska rijec wrote:Nemam pojma :?
Nesto kontam, ako jedan kurban kosta 300 maraka, onda i jedna ovca kosta otprilike toliko...
samo raja sa foruma zna u par dana skupiti duplo vise.
Da ne idem vani u ponedeljak, ja bih se javila za ovo, ali necu biti tu cijelu sedmicu...a momku je svaki dan bitan...
bosanska rijec

#60 Re: Haram im bilo.....

Post by bosanska rijec »

Nikad hajra od tog mahalskog skupljanja zato i postoje ovi brojevi :roll: i racuni

p.s. mozda ti imas pozitivna iskustva ja ne ...
Last edited by bosanska rijec on 04/04/2009 21:28, edited 1 time in total.
mIRCerka

#61 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

bosanska rijec wrote:Nikad hajra od tog mahalskog skupljanja zato i postoje ovi brojevi :roll: i racuni
kao sto vec napisah, mi smo u roku od 8 dana u Sarajevu skupili 2.500 KM Kesha. Imas teme na hum.akcijama kako su te pare skupljene i kako su potrosene.
bosanska rijec

#62 Re: Haram im bilo.....

Post by bosanska rijec »

mIRCerka wrote:
bosanska rijec wrote:Nikad hajra od tog mahalskog skupljanja zato i postoje ovi brojevi :roll: i racuni
kao sto vec napisah, mi smo u roku od 8 dana u Sarajevu skupili 2.500 KM Kesha. Imas teme na hum.akcijama kako su te pare skupljene i kako su potrosene.

Pa lijepo ako neko ima itakvih iskustava , ja ih nemam, bas naprotiv licno se uvjerila nekoliko puta, odziv je bio mali a kad je bio racun ili broj telefona e onda je bilo druga prica...
Last edited by bosanska rijec on 04/04/2009 21:32, edited 1 time in total.
kockica_kockica

#63 Re: Haram im bilo.....

Post by kockica_kockica »

:( tuzno

Moram vam reci da humanitarni telefon nije najbolje rjesenje za ovog mladica.. jer je skupo i traje citavu vjecnost ( znam iz iskustva)

Prikljucak 300 KM
mjesecno 40 KM

kad napravis poziv da bi prebacio bh telecom novac svi oni koji su zvali moraju platiti svoj racun i tek onda oni prabace novac.. ovo traje vjecnost... recimo moja organizacija je imala akciju u okobru i prve pare smo za to dobili tek krajem decembra :sad:

bolje je otvoriti mu ziro racun i neka svako uplati koliko moze, ili nek se skupi grupica ljudi pa uplati odredjenu svotu
Neposlusna

#64 Re: Haram im bilo.....

Post by Neposlusna »

Tuzno i zalosno. :(
callmethebreeeze

#65 Re: Haram im bilo.....

Post by callmethebreeeze »

mozda bi najbolje bilo da neko pomogne tom liku da otvori jedan devizni i jedan lokalni racun i da mu onda moze uplatiti koliko ko moze i kad moze.
zar to nije najjednostavnije.
trippy

#66 Re: Haram im bilo.....

Post by trippy »

giordania wrote:
Kraljica_Suza wrote:Evo moj prijedlog: Ako neko zivi blizu Bratunca a drage je volje da nam izidje u susret, njegovo je samo da ode na autobusnu stanicu i preuzme kovertu od sofera, a zatim se raspita gdje zivi taj momak (a vjerujem da za njega svi znaju u Bratuncu, posebno sada kada je bio pred kamerama) i dadne to momku.
Nas dio posla je otici do autobusne stanice, vidjeti kad ima bus prema Bratuncu i poslati novac po soferima.
I to je to! Najbrze i najucinkovitije! X puta sam i slala i primala novac busevima i nije bilo nikakvih problema.

Nije teska procedura...ko se javi voljan da preuzme novac i odnese momku, neka nam ostavi broj telefona, tako da mu mi svi redom javimo kojim busom smo poslali kovertu i kad da ocekuje.To se sve moze rijesiti brzo, pa da svi spavamo mirno.

PS.-eventualno, ako nema niko iz Bratunca ili okoline, valjda ima neko voljan sa autom ko bi licno preuzeo i otisao na lice mjesta sutra.
Izgleda da nema niko :sad:
Tako mi je zao sto nisam blize.....
ima, evo ja sam tu, hajde da se sutra sve to organizuje pa bih ja u ponedjeljak otisao na lice mjesta, samo da mi neko objasni kako doci do tamo, ili ako ima dobrovoljaca da bi isli sa mnom ;-)
pustopoljina

#67 Re: Haram im bilo.....

Post by pustopoljina »

narode-smislite bilo sta-i javite i za nas koji smo vani- ta nijesmo sugavi...pa covjek je kruha gladan...hej...kruha...
taman,ako treba postom slati-dajte adresu.
za mene je autobus takodjer opcija...ako neko moze ujutru oko 7-8 sati cekati na autobusnoj centrotransov iz austrije...
cikavelja?
cini mi se da ste u sa? sutra navecer bus krece odavde-u utorak ujutru je u sa...
black

#68 Re: Haram im bilo.....

Post by black »

callmethebreeeze wrote:mozda bi najbolje bilo da neko pomogne tom liku da otvori jedan devizni i jedan lokalni racun i da mu onda moze uplatiti koliko ko moze i kad moze.
zar to nije najjednostavnije.
ma jeste to je najbolje, al bilo bi dobro makar nesto da se sakupi i odnese u ovih par dana, dok se sredi to sa racunima ..
ne znam sto nema ahme, mozda ima nekih vise informacija
muha_sa

#69 Re: Haram im bilo.....

Post by muha_sa »

valjda ce se i pokretac teme javit :-)
mi smo tu da pokazemo da nismo zaboravili ljudi biti.
mIRCerka

#70 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

kako je tema na RAZNE DISKUSIJE i nije Humanitarnog imena, ja sam link na temu proslijedila DOBRIcama, oni vec imaju i racune i sve, pa ce se valjda sve pomac naprijed...
callmethebreeeze

#71 Re: Haram im bilo.....

Post by callmethebreeeze »

meni je uvijek drago vidjeti da nas ipak ima koji smo spremni pomoci, ali me nervira sto nam je drzava dotle mjere u djavolu da ljudi hljeb sanjaju.
pirmin

#72 Re: Haram im bilo.....

Post by pirmin »

Moze li mi neko navesti nacin na koji se moze pomoci, nisam citao cijelu temu?
PP ili kvotirano.
Ahmmed

#73 Re: Haram im bilo.....

Post by Ahmmed »

Oprostite što se nisam ranije javio, nisam uspio.....

Dečko se zove Adis Hodžić....i kao što sam rekao, povratnik je u selo Podčauš kod Bratunca. Živi sa majkom i bratom, oca nema. Priču sam vidio na TV Vogošća.
5ar5rovic

#74 Re: Haram im bilo.....

Post by 5ar5rovic »

Evo ja se javljam da mu odnesem pomoć u novcu, paketima i hrani u to mjesto Podčauš kod Bratunca. Imam relativno velik terenac kojim vjerovatno mogu doći do njegove kuće. Hajde da se dogovorimo gdje da se nađemo, jedan radni dan slijedeće nedelje, što prije, skupimo koliko ko može hrane, odjeće, novca i ja mu to odvezem.
amrica

#75 Re: Haram im bilo.....

Post by amrica »

5ar 5rovic
:thumbup: :thumbup:
ja ponavljam poziv za sutra u 10h kod tete razapete, prije pocetka setnje za zivot....
Da se dogovorimo, da damo lovu, ko moze spremiti paket... a mozemo i skupa poslije do nekog shopping centra da odmah pokupujemo nekih stvari nepohodnih za trenutni opstanak.
Ali i dalje treba vise podataka gdje je to tacno? Ili ne treba ? :?
Locked