Stadion: Bilino Polje, Zenica

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Treba li se stadion dograditi??

Da
334
80%
Ne
84
20%

Total votes: 418

hidrant

#51 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by hidrant »

Rauber je izdajnik.

:smajlisazacepljenimnosom
Šaner

#52 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Šaner »

ljudi manite se price tipa zenica mrzi sarajevo ili obrnuto...sve je to BiH i svaki normalan covjek voli i zenicu i sarajevo...uvijek primitivne price tipa zenica vs. sarajevo, dijaspora vs. domaci, "gradjani" vs "doslje"...vazan je karakter i dusa covjeka a ne njegovo porijeklo...zato nam je trenutno i BiH takva...ja sam navijac sarajeva i volim zenicu, tuzlu, mostar, banja luku (skoro) :D isto kao i sarajevo
leo karan

#53 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by leo karan »

udrch wrote:Bilino polje treba srediti i to pravo..
Ali utakmice reprezentacije se trebaju igrati na Koševu zbog normalnih ljudi..da neko ne strada..
Protiv Belgije prvo razvališe prepreke na ulazu za istok, pa onda razvališe vrata na ulazu, pa baciše sprej, pa dođoše specijalci..bilo je povrijeđenih momaka..pokraj mene je bio čovjek koji na ramenima drži dijete od jedno 7 godina i ne zna šta da radi, samo što niie zaplako..
U Zenici se ne može, niti zna organizirati utakmica imalo veće važnosti..na svakoj utakmici repke sam bio i poslije svake sam rekao da neću više nikad, jer sam svaki put najebo..em moraš doći tri sata prije tekme, pa opet se guraš do iznemoglosti, em te zamalo prebiju jer nisi iz Zenice, em ti obavezno obiju kola ako nemaš sreće sa parkingom..
Nisam iz Sarajeva, ali se na Koševu odlično osjećam i nikad nisam imao ni najmanji problem..
Najbolji potez Ćire bi bio da vrati repku u Sarajevo..
Ko zna neka igra, ko ne zna i ne mora (Ibričić), ima svakako Pjanić, ionako je bolji..
Ma neka se igraju u zenici, samo treba organizovati svaku tekmu kako bog zapovijeda. a ne da das drotu cenera i udjete dvojica.
pa unutra bude ko na koridi. mislim i u sarajevu je tako bilo protiv danske. to je nas bosanski problem opcenito.
ako se ima para ne se digne 10 000 mjesta, taman :D
zenica je zazivila fino, da su se pare koje su se ulozile u mostar nakon rata pa sve do sada ulozile u zenicu, bio bi to danas drugi grad u BiH po svim pitanjima
i sada je ispred mostara svakako, zali boze bacenih para
a ovi sto zenicane gledaju samo kroz fudbal, nek se stide svog neznanja i ogranicenosti
bijelo_dugme

#54 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by bijelo_dugme »

-LIBERO- wrote:
bijelo_dugme wrote:Kosevo je prevelik za nas, jedva cemo ga napuniti puta 2 u godini. Ljepse je gledati utakmicu sa shaban-stadiona nek pred praznim tribinama u Sarajevu.

Dovoljno je samo pogledati atmosferu kad igra Sarajevo :skoljka: :mrgreen:
Image
Govoris o atmosferi ili broju posjetilaca kada igra Sarajevo?
O broju posjetilica, da bi imo dobru atmosferu na Kosevu moro bi najmanje 20 000 navijaca ugurat.
Rauber

#55 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Rauber »

hidrant wrote:Rauber je izdajnik.

A ti si coban ako podrzavas nacin na koji se prepucava i razmislja vjecnobordo.
:smajlikojiseibretikakvihsvecobanaima
hidrant

#56 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by hidrant »

Rauber wrote:

Haj otidi u Zenicu kod svojih jarana nek te fino docekaju.
Pored olimpijskog stadiona da igramo po nekim provincijama.Sramotno.
bhxxl

#57 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by bhxxl »

ljubomora je teska bolest ne izljeciva ...
vjecnobordo

#58 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by vjecnobordo »

Jeste me napali :lol: :lol: :lol:

@ekvivalent, zar nešto griješim? Najiskrenije, meni Zenica nije ništa posebno. Malo veće selo. Sarajevo možda i nije velegrad tipa Pariza, Londona, ali za zenicu to jeste. Možda je i Sarajevo sivo, ali za Zenicu, ono blista. Da se sjetim Litvanije? Ne znam o čemu pričaš, 1-1, pred oko 3-4000 ljudi, nakon poraza od Belgije u Briselu 4-1. Sasvim normalna stvar. Što se mene tiče, sasvim je uredu da se na Bilinom polju ili bilo gdje drugo igra utakmica sa Armenijom, Estonijom, Lihtenštajnom, ali sve veće selekcije lijepo na Koševo. I bolje tako, jer su recimo gledaoci u Tuzli sigurno željniji tekmi repke, pošto nikad tamo ne igra. A takvo mjenjanje destinacije, čestoo loše utiče na igru.

@zecko_kupuz pošto je tvoj komentar konkretan, da ti i odgovorim. Koševo ima svoje probleme. Od WC-a, do semafora, ali su to iste pare za rekonstrukciju ko za BP, a veći i bolji stadion. Pa na BP na jugu i sjeveru nemaš ni priliku gdje pišati.

@Gandalf, bio u Zenici mnogo puta. Što na gostovanju (a znaš da je tada malo teže vidjeti grad ili bilo šta drugo), što turistički ili poslom. Zelenilo :lol: :lol: :lol: Normalno da ga ima, sasvim normalno. A u Sarajevu recimo nema? Još uvijek itekako, i mnogo više od Zenice.

@Rauber, Sarajlijo :D Šta znači da sam iz Sarajeva? Koliko daleko u prošlost? Bogu sam zahvalan što nisam čaršijaner i Sarajlija k'o ti, pa d ami svi drugi smetaju. Moji su u Sarajevo došli nakon drugog svjetskog rata, otprilike. Znači, nisam došao '90, ni '97, ali ljudi iz Istočne Bosne, Hercegovine, Sandžaka doselili u Sa su mi itekako dragi ;-)
Rijetko koga znam a da ima pozitivnu priču o Zenici. Nit' ja želim, nit' hoću da sam veći Sarajlija od onog što zaista jesam.
Još sad samo reci i ti kako oni imaju Cimburijadu :lol: :lol:

@hidrant :thumbup: :thumbup:
ekvivalent

#59 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by ekvivalent »

vjecnobordo wrote:Jeste me napali :lol: :lol: :lol:

@ekvivalent, zar nešto griješim? Najiskrenije, meni Zenica nije ništa posebno. Malo veće selo. Sarajevo možda i nije velegrad tipa Pariza, Londona, ali za zenicu to jeste. Možda je i Sarajevo sivo, ali za Zenicu, ono blista. Da se sjetim Litvanije? Ne znam o čemu pričaš, 1-1, pred oko 3-4000 ljudi, nakon poraza od Belgije u Briselu 4-1. Sasvim normalna stvar. Što se mene tiče, sasvim je uredu da se na Bilinom polju ili bilo gdje drugo igra utakmica sa Armenijom, Estonijom, Lihtenštajnom, ali sve veće selekcije lijepo na Koševo. I bolje tako, jer su recimo gledaoci u Tuzli sigurno željniji tekmi repke, pošto nikad tamo ne igra. A takvo mjenjanje destinacije, čestoo loše utiče na igru.

@zecko_kupuz pošto je tvoj komentar konkretan, da ti i odgovorim. Koševo ima svoje probleme. Od WC-a, do semafora, ali su to iste pare za rekonstrukciju ko za BP, a veći i bolji stadion. Pa na BP na jugu i sjeveru nemaš ni priliku gdje pišati.

@Gandalf, bio u Zenici mnogo puta. Što na gostovanju (a znaš da je tada malo teže vidjeti grad ili bilo šta drugo), što turistički ili poslom. Zelenilo :lol: :lol: :lol: Normalno da ga ima, sasvim normalno. A u Sarajevu recimo nema? Još uvijek itekako, i mnogo više od Zenice.

@Rauber, Sarajlijo :D Šta znači da sam iz Sarajeva? Koliko daleko u prošlost? Bogu sam zahvalan što nisam čaršijaner i Sarajlija k'o ti, pa d ami svi drugi smetaju. Moji su u Sarajevo došli nakon drugog svjetskog rata, otprilike. Znači, nisam došao '90, ni '97, ali ljudi iz Istočne Bosne, Hercegovine, Sandžaka doselili u Sa su mi itekako dragi ;-)
Rijetko koga znam a da ima pozitivnu priču o Zenici. Nit' ja želim, nit' hoću da sam veći Sarajlija od onog što zaista jesam.

e ovim si ubio i onu najmanju zelju da ti ista rastumacim :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pitao sam te za litvaniju upravu iz tog razloga
vi kosevo mozete napuniti samo kad spanija gostuje...to upravo govori o vama kao navijacima
uostalom ni kad je spanija na terenu ,na tribinama je najmanje sarajlija
sarajlije obicno budu oko stadiona
prodaju cevap u somunu
kao atrakciju :lol: :lol: turisticku :lol:
Rauber

#60 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Rauber »

hidrant wrote:
Rauber wrote:

Haj otidi u Zenicu kod svojih jarana nek te fino docekaju.
Naravno da odem, nadjemo se na jednoj vikendici na Sebuju, zarakijamo se,prepucavamo oko fudbala na jedan normalan nacin, odvedu oni mene kod Seje na cevape, ja njih kod Hodzica,Ferhatovica...
Ja hvala Bogu nemam problema s ljudima i ne gledam ko je odakle i jeli mu protice cista rijeka kroz grad i jeli mu grad siv.
Da ne volim celik ne volim , cak sam se i prepucavao i ovdje s robijasima, ali ono sto tvoj kolega vjecnobordo pise su za mene nebuloze, ja to ne govorim jer sam zeljan nekog prepucavanja na forumu vec sto fakat ovakve price cujem samo od cobana i klosara koji nemaju pametnijih stvari u zivotu nego palamuditi o cistoci rijeke bosne,smogu u zenici,miljacki,cimburijadi, o tome gdje je zetra trebala biti,ko je trebao biti glavni grad i slicno. Iste stvari slusam-o jos od 1996... :run:
Pored olimpijskog stadiona da igramo po nekim provincijama.Sramotno.
Sta znam,volio bih i ja da se igra na Kosevu i sigurno ce se igrati u buducnosti ali ako selektor i igraci kazu da im je ljepse igrati u zenici zbog atmosfere pa neka se igra tamo...
Rauber

#61 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Rauber »

ekvivalent wrote:
vjecnobordo wrote:Jeste me napali :lol: :lol: :lol:

e ovim si ubio i onu najmanju zelju da ti ista rastumacim :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pitao sam te za litvaniju upravu iz tog razloga
vi kosevo mozete napuniti samo kad spanija gostuje...to upravo govori o vama kao navijacima
uostalom ni kad je spanija na terenu ,na tribinama je najmanje sarajlija
sarajlije obicno budu oko stadiona
prodaju cevap u somunu
kao atrakciju :lol: :lol: turisticku :lol:
Kad vidim tvoj komentar onda mi je krivo sto sam se uopste i ukljucio u ovu diskusiju.
Furam odavde
:run:
LSD

#62 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by LSD »

dosta se Bilino polje renoviralo i forsiralo...dosta više.
Kad ce se Grbavica renovirati?? što to NS ne pomogne Grbavici ko B.Polju? kakva je to igra dvostrukih aršina?
ma sramota :oops:
bhxxl

#63 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by bhxxl »

LSD wrote:dosta se Bilino polje renoviralo i forsiralo...dosta više.
Kad ce se Grbavica renovirati?? što to NS ne pomogne Grbavici ko B.Polju? kakva je to igra dvostrukih aršina?
poslije ce mo o grbavici sad govorimo o stadionima :D :-D :lol: :P
Rauber

#64 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Rauber »

vjecnobordo wrote:
:
Onda nisi ti kriv, do roditelja je, ljudi tolike godine ovdje a nisu te uspjeli odgojiti i nauciti da se s ljudima ne prepucavas samo zato sto nisu iz Sarajeva, da ih ne vrijedjas i da ne omalozavas njihov grad, nazivas ih provincijalcima, a zamisli jos uz sve to mene optuzujes da mi drugi smetaju :lol:
Ma odoh odavde, budala sam sto sam se i ukljucivao u ovu budalastinu od prepucavanja...
:) :run:
LSD

#65 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by LSD »

bhxxl wrote:
buraz,nekad je reprezentacija Jugoslavije igrala na Grbavici...tad se o B.Polju nije ni pomišljalo niti je taj stadion padao kome na pamet.
Malo poštovanja prema legendarnom stadionu.
Gandalf

#66 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Gandalf »

Ova rasprava je otišla totalno u k... Nemam ništa protiv Koševa ali kada dolazi Španija ili Turska stadion kapaciteta Nou Camp bio bi premalen taman da je je napravljen u Sapni a ne u Sarajevu - Poenta - ne mijenjati stadion na kojem pobjeđujemo i to u onom trenutku kada imamo ogromnu šansu za veliko takmičenje :bih: - nebitno gdje je stadion, koji klub na njemu igra a prepucavanja Ze vs Sa treba kažnjavati banovima - dodijalo više, dodijalo
Bord

#67 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Bord »

Ne mogu da vjerujem oko cega se mi raspravljamo...Sto se tice utakmica i Bilinog polja, meni kao Zenicaninu je svejedno, ako hocu gledati repku idem bez obzira jel igrala u Bihacu ili Sarajevu. U ovim kvalifikacijaama nisam gledao ni jednu, iako mi je stadion u carsiji, a razlog nije ni reprezentacija, nego jednostavno losa organizacija. Neko je vec gore pisao o tome. Ali da ne bude zabune utakmice ne organizuju ni grad Zenica ni Celik ni Zenicani, nego Nogometni savez BiH, koji dovede svoje ljude. Obezbjedjenje je iz Sarajeva i sve ostalo Savez vodi sa sobom bez obzira gdje se igralo. NK Celik samo iznajmi stadion i to je to. Vjerovatno cemo igrati na Kosevu sa Spanijom i Turskom da ovi lopovi malo zarade. U proslim kvalifikacijama kada smo bili sa Spancima igralo se na BP, a istina je da smo na BP ostvarili najbolje rezultate, ali mislim da to uopste nije bitno, vazno je da pobjedjuju.
Rekonstrukcija Bilinog polja krece sljedece sedmice, a ne obnavlja ga ni Savez, ni Sarajevo ni Bihac ni Buzim, nego gradjani Zenice...Opcina sa milion maraka ce obrnoviti sto je planirano. A on se ne renovira ni zbog Sarajeva, ni zbog Bihaca, nego zbog grada Zenice. A reprezentacija je uvijek dobro dosla u nas grad i svi nasi navijaci, a ako je nekome obijeno auto, ne znaci da nije dobro dosao. Ja ga obijaso nisam, kao sto ni ti nisi moje u Sarajevu...
vjecnobordo

#68 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by vjecnobordo »

Gandalf wrote:Ova rasprava je otišla totalno u k... Nemam ništa protiv Koševa ali kada dolazi Španija ili Turska stadion kapaciteta Nou Camp bio bi premalen taman da je je napravljen u Sapni a ne u Sarajevu - Poenta - ne mijenjati stadion na kojem pobjeđujemo i to u onom trenutku kada imamo ogromnu šansu za veliko takmičenje :bih: - nebitno gdje je stadion, koji klub na njemu igra a prepucavanja Ze vs Sa treba kažnjavati banovima - dodijalo više, dodijalo
Stvar i jeste u tome da ga sad ne treba mjenjati, kad je krenulo, samo loše može da utiče na igrače, ali inače je bolje da se igra na Koševu.

@rauber, nemoj tumačiti kako ti ćeif ono što napišem ;-) Mrzim one koji su iz drugih gradova? Ni blizu toga.
Epitop

#69 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Epitop »

LSD wrote:
bhxxl wrote:
buraz,nekad je reprezentacija Jugoslavije igrala na Grbavici...tad se o B.Polju nije ni pomišljalo niti je taj stadion padao kome na pamet.
Malo poštovanja prema legendarnom stadionu.
Za tvoj info igrala je Juga i na Bilinom
Distortion

#70 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Distortion »

Strasno je kakva se diskusija vodi...

:roll:

:bih:
BaileyS

#71 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by BaileyS »

Ma treba igrati u Zenici taman niko drugi iz ostatka BiH nemogao doci na utakmice (ne zale se samo Sarajlije na neprijateljsku atmosferu, Mostarci, BHF takodje - pretukose momka iz Kozarca na pravdi boga itd. itd) razlog je sto se tamo igraci najbolje osjecaju. Nego samo treba promijeniti podlogu, uzasna je. Valjda ce to biti do utakmice sa Turskom.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#72 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by -LIBERO- »

Zadnja utakmica protiv Belgije na Bilinom,Ulazimo u Zenicu kod trznog centra se parkiramo...na mjestu gdje je bilo platno i zajednicko gledanje utamice neki momci najijaju nesto protiv sarajeva (kao grada mislim),idemo preko mosta prema Bilinom,kod nebodera uz sami stadion cuga ekipa Robijasa,kacketi i ta furka,znaci neka vasa ekipa,piju i navijaju jebem te Sarajevo.
Ulazimo na Bilino,Nikola Bilic kao da bi dizao atmosferu,a nidje veze :D ,proziva gradove po BiH,tipa " pozdrav za navijace iz Zepca",i onda poslije toga ide cijeli stadion Oleeeee :D ,standardna Biliceva furka :D ,i svi se gradovi pozdravljaju,kada Nikola kaze "pozdravimo navijace iz sarajeva" ide uuuuuuuuuuu i zvizdanje od strane 70% stadiona.

Prema tome,to je samo sa zadnje utakmice,uz jos par prozivanja gazi gazi Pitare,i oo jebem te Sarajevo...i jedan je zakljucak

Ogromna vecina navijaca u Zenici su teski pacenici,i ogromni kompleksasi,toliki da ih licno prezirem

Da ne kazem kao se odnosite i prema BHF,koliko su ti momci napada dozivjeli u Zenici,u Zenicu dolaze bukvalno kao u gostujuci grad jer je napad na njih sasvim realna varijanta,a da ne kazem da se namjerno na utakmici ne prihvata njihova pjesm,i onda kada se pokusava sa njihove strane uspostaviti ta neka verbalna sinhronizovanost sa Robijom,namjerno se ignorisu.

Zenica nije zasluzila da se u njoj igraju utakmice reprezentacije,

Tuzla nema adekvatan stadion,Mostar isto tako..na zalost.
Po meni je najbolje rjesenje da se ulozi malo i u Grbavicu i u Kosevo,pa da se odigravaju utkmice u Sarajevu.
U sarajevu niko nece prozivati bilo koji grad,niti ce biti bilo kakve sanse da BHF dozivi napad od strane TM i HZ :thumbup:

Moj post ako izazove nke polemike ili slicno,apsolutno me nije briga,on je krajne istinit i to sto ce neki zenicani pokusati osporiti to je cista laz.
Stoji iza svake napisane rijeci i "optuzbe" :thumbup: :mrgreen: :run:
Gandalf

#73 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Gandalf »

@Libero, zar stvarno misliš da su svi koji su zviždali na pomenutoj utakmici iz Zenice :?: Stvarno misliš da je na toj utakmici 70% navijača na stadionu bilo iz Zenice :?: Čisto sumnjam, a zašto na pomen Sarajeva zvižde i psuju ljudi iz drugih BH gradova ne znam.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#74 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by -LIBERO- »

Gandalf wrote:@Libero, zar stvarno misliš da su svi koji su zviždali na pomenutoj utakmici iz Zenice :?: Stvarno misliš da je na toj utakmici 70% navijača na stadionu bilo iz Zenice :?: Čisto sumnjam, a zašto na pomen Sarajeva zvižde i psuju ljudi iz drugih BH gradova ne znam.
Na tribini na kojoj sam ja bio,zvizdanje na pomen Sarajeva je dolazilo u najvecoj mjeri,da ne kazem skoro pa skroz,od zenicaka jer momci koji su stajali iza transova Gracanica,Gradacac,Mostar i sl,apsolutno nisu odreagovali na sve to. A po dijalektu,naglasku... 10 tak momaka koji su bili blizu mene,i po njihovoj prici lako se da skontati da su iz Zenice,pored tog zvizdanja na pomen Sarajeva,kasnije su imali jos enkih interesantnih opasku,parola i slicno na tom istom "fonu"

Klubski je to sasvim ok,cak sta vise,meni godi taj rivalitet,jer je puno interesantnije ici na gostovane i nama u Zenicu :D ,a i vama u Sarajevo :D .
Ali prebacivati tu klupsku varijantu na reprezentativnu,to je smijesno i tuzno totalno.
hidrant

#75 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by hidrant »

Gandalf wrote:@Libero, zar stvarno misliš da su svi koji su zviždali na pomenutoj utakmici iz Zenice :?: Stvarno misliš da je na toj utakmici 70% navijača na stadionu bilo iz Zenice :?: Čisto sumnjam, a zašto na pomen Sarajeva zvižde i psuju ljudi iz drugih BH gradova ne znam.
Ljubomora je cudo!
Post Reply