Šta bi ovo trebalo da predstavlja?!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

amrica

#51 Re: Šta bi ovo trebalo da predstavlja?!

Post by amrica »

Jutros nije prskalo, pa se vidjela "instalacija"...

Image

Inace, ovo crveno sto se vidi na drugoj slici je kao neko omotac oko crijeva za vodu (kao vatrogasno crijevo)....

Image

A kakva je voda unutra, ne bih zeljela saznati na svojoj kozi :D
A-R-N-I

#52 Re: Šta bi ovo trebalo da predstavlja?!

Post by A-R-N-I »

a koja je svrha ove prskigovnare? :D :D :D
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#53 Re: Šta bi ovo trebalo da predstavlja?!

Post by Romeo 80 »

black wrote:
Romeo 80 wrote:Danas na biciklu prolazio pored Likovne akademije i vidim da je u korito Miljacke postavljena nekakva skalamerija. Taman prolazim pored kad se upali to čudo poput fontane, samo ne znam šta bi to trebalo da predstavlja?

I da, kakvu vodu koristi jer pretpostavljam da je u pitanju sama voda iz Miljacke, a kako sam bio na licu mjesta kad je to upaljeno vjetar je nanio taj "sprej" direkt na mene, baš me okupalo! :D :x

Nadam se da neću biti zapamćen kao prva žrtva Ebole na ovim prostorima! :D

Image

Image
jesi li ovo ti :mrgreen:

Image
:lol: :lol: :lol: :lol:

Hahaha, fakat lik iz istog ugla slika, ali ja sam bio na biciklu! Ipak nisam ja... :D
HomeArt

#54 Re: Šta bi ovo trebalo da predstavlja?!

Post by HomeArt »

Ovo ko nasukani kit djeluje, sreca pa se "umjetnik" neigra vatrom zapalio bi pola grada :D
Lesli Eldridž

#55 Re: Šta bi ovo trebalo da predstavlja?!

Post by Lesli Eldridž »

Crko im akumuljator... :D
x0z0y0

#56 Re: Šta bi ovo trebalo da predstavlja?!

Post by x0z0y0 »

ako se radi o vodenom zidu na kome se "projektuju" reklame logicno je da nece raditi po danu ..
ovaj crveni kabl vjerovatno predstavlja dovod struje za pumpu ..za rasprsivanje
atko

#57 Re: Šta bi ovo trebalo da predstavlja?!

Post by atko »

Prodjoh danas maksuz pored te skalamerije, kad je pocelo da prska moro sam da smugnem u Radicevu, to bas rasprsuje vodu i skoro do krajnje lijeve trake kvasi :-)

Nekako se cini da ta skalamerija srce vodu iz miljacke ... vidio sam i to crveno crijevo ... moglo bi biti napajanje vode al prije da ce bit istruja jer ide od stuba za rasvjetu i previse se lomi i krivuda ... ali u svakom slucaju bih volio da je dovod vode ... jer kad pomislim da me ta vodena prasina zasula odmah se pocnem drpati po licu :cry:

Poslije sam prosao autom po noci ... vrti se nekla reklama ali jako slabo se to vidi

sve u svemu preserans :-x
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#58 Re: Šta bi ovo trebalo da predstavlja?!

Post by mIRCerka »

atko wrote:Prodjoh danas maksuz pored te skalamerije, kad je pocelo da prska moro sam da smugnem u Radicevu, to bas rasprsuje vodu i skoro do krajnje lijeve trake kvasi :-)

Nekako se cini da ta skalamerija srce vodu iz miljacke ... vidio sam i to crveno crijevo ... moglo bi biti napajanje vode al prije da ce bit istruja jer ide od stuba za rasvjetu i previse se lomi i krivuda ... ali u svakom slucaju bih volio da je dovod vode ... jer kad pomislim da me ta vodena prasina zasula odmah se pocnem drpati po licu :cry:

Poslije sam prosao autom po noci ... vrti se nekla reklama ali jako slabo se to vidi

ovo treba poslat na red carpet za novu rijec :D
JThomas

#59 Re: Šta bi ovo trebalo da predstavlja?!

Post by JThomas »

i zna li iko šta to uopšte treba da bude?
amrica

#60 Re: Šta bi ovo trebalo da predstavlja?!

Post by amrica »

JThomas wrote:i zna li iko šta to uopšte treba da bude?
atko wrote:P

Eto ti odgovor
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
gosnmerkel

#61 Re: Šta bi ovo trebalo da predstavlja?!

Post by gosnmerkel »

CODE b ''Vala iskreno, nek si nam rekao. od juce tu, i vec sve zna o nama... :D

PS Ako imas malu djecu, deder pohiti dok vjetra ima, prodji prvi ti sa njima ispod govnjive duge, eto nas za tobom odmah!

Sad u vezi sa temom, sve i da jeste pitka voda, strasno odvratno djeluje...''. CODE.

E vala iskreno i od tebe .....zaljepila bi govna na šteku onoga tko je to izmislio.

I ti ko neki od prekjuč,pa sve znaš , pa sve po tvome.
mIRCerka

#62 Re: Šta bi ovo trebalo da predstavlja?!

Post by mIRCerka »

gosnmerkel wrote:CODE b ''Vala iskreno, nek si nam rekao. od juce tu, i vec sve zna o nama... :D

PS Ako imas malu djecu, deder pohiti dok vjetra ima, prodji prvi ti sa njima ispod govnjive duge, eto nas za tobom odmah!

Sad u vezi sa temom, sve i da jeste pitka voda, strasno odvratno djeluje...''. CODE.

E vala iskreno i od tebe .....zaljepila bi govna na šteku onoga tko je to izmislio.

I ti ko neki od prekjuč,pa sve znaš , pa sve po tvome.
Ja recimo znam da su studenti biologije na trecoj godini radili istrazivanje "Bakterioloska analiza gradskog prijevoza i rkohvata u istom" i da su nalazili od tragova ebole, do svih mogucih fekalnih bakterija na rukohvatima tramvaja, tako da govnjiva shteka nece biti nista prljavija, samo ce biti gadnija za pogledati...

i za tebe isto vazi, bujrum idi prsci se onom vodom, da su imali mozga, instalacija bi bila visha a manjeg obima, pa ne bismo imali osjecaj da nas prscu razmucenim izmetom.

Sto se mene tice, moze kroz crijevo teci EVIAN, lokacija promasena totalno...
karanana

#63 Re: Šta bi ovo trebalo da predstavlja?!

Post by karanana »

pa ja mirci, u pravu si. zasto nisu povukli kakvu sajlu i digli ovu instalaciju na 5-6 metara iznad vode i smanjili pritisak da ne prska ni cistu vodu po raji. ionako ce ako milja malo nadodje ovo sve otici u helac. a i karina im je ovaj nacin reklamiranja.
mIRCerka

#64 Re: Šta bi ovo trebalo da predstavlja?!

Post by mIRCerka »

karanana wrote:pa ja mirci, u pravu si. zasto nisu povukli kakvu sajlu i digli ovu instalaciju na 5-6 metara iznad vode i smanjili pritisak da ne prska ni cistu vodu po raji. ionako ce ako milja malo nadodje ovo sve otici u helac. a i karina im je ovaj nacin reklamiranja.
Ideja je super, al je izvedba nula bodova.
Lokacija , tj cijela Miljacka je SHUGA i fakat meni djeluje opasno...
E sad, bolje bi bilo da su napravili nesto kao fontanu u nekom parku i tamo furali te reklame, ali znam zasto je ova lokacija odabrana...ne mogu je razvaliti tako lako...
gosnmerkel

#65 Re: Šta bi ovo trebalo da predstavlja?!

Post by gosnmerkel »

"Bakterioloska analiza gradskog prijevoza i rkohvata u istom" ,se može primjeniti na
sva istraživanja u vezi gradskog prijevoza.Ništa ta analiza nema veze sa Sarajevom
osim u gradskom prijevozu.Ako si ti mislio da ta analiza ima veze sa Sarajevom i
gradskim prijevozom,otkud ta veza sa Miljackom.Osim ako ne misliš da svi muslemani
prije ulaska u gradski prijevoz,prvo se poseru u Miljacku a onda operu zadnjicu i tako
sa fekali rukama i prstima '' vaćaju'' šipke u tramvaju i taku se uklapaju u tvoju
viziju '' ................."Bakterioloska analiza gradskog prijevoza i rkohvata u istom".
karanana

#66 Re: Šta bi ovo trebalo da predstavlja?!

Post by karanana »

gosnmerkel wrote:"Bakterioloska analiza gradskog prijevoza i rkohvata u istom" ,se može primjeniti na
sva istraživanja u vezi gradskog prijevoza.Ništa ta analiza nema veze sa Sarajevom
osim u gradskom prijevozu.Ako si ti mislio da ta analiza ima veze sa Sarajevom i
gradskim prijevozom,otkud ta veza sa Miljackom.Osim ako ne misliš da svi muslemani
prije ulaska u gradski prijevoz,prvo se poseru u Miljacku a onda operu zadnjicu i tako
sa fekali rukama i prstima '' vaćaju'' šipke u tramvaju i taku se uklapaju u tvoju
viziju '' ................."Bakterioloska analiza gradskog prijevoza i rkohvata u istom".
sto ti je ovo trebalo allaha ti?

a ionako ne kontam post.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#67 Re: Šta bi ovo trebalo da predstavlja?!

Post by Romeo 80 »

Eto ga Mirci, čak i na ovoj temi posta ti islamofob! :-)
mIRCerka

#68 Re: Šta bi ovo trebalo da predstavlja?!

Post by mIRCerka »

gosnmerkel wrote:"Bakterioloska analiza gradskog prijevoza i rkohvata u istom" ,se može primjeniti na
gradskim prijevozom,otkud ta veza sa Miljackom
.Osim ako ne misliš da svi muslemani
Merkelu, eto me u tvoj komsiluk u ponedeljak, ponijecu ti flasicu vode iz miljacke pa se umij.
Analizirani jesu rukohvati u tramvajima i trolejbusima u Sarajevu, ocigledno odavno nisi bio ovdje pa ne znas da i dalje samo Sarajevo ima TRAMVAJ.
Dalje, Miljacka je OTVORENA KANALIZACIJA, open collector sto bi tvoje komsije rekle, pa higijenski voda nije ispravna.
Dalje, kad ti budu govna tekla preko Nijagarinih vodopada, onda mi se javi, do tada se poklopi.
PS sto se tice tvoje provokacije na nacionalnoj osnovi, to ostavi za Bogorovca i njegove raje, od mene u troskoku odskakuci.
slavkoimamodilera

#69 Re: Šta bi ovo trebalo da predstavlja?!

Post by slavkoimamodilera »

mIRCerka wrote:PS sto se tice tvoje provokacije na nacionalnoj osnovi, to ostavi za Bogorovca i njegove raje, od mene u troskoku odskakuci.
Vidis ba da si islamofob... :mrgreen:
mIRCerka

#70 Re: Šta bi ovo trebalo da predstavlja?!

Post by mIRCerka »

slavkoimamodilera wrote:
mIRCerka wrote:PS sto se tice tvoje provokacije na nacionalnoj osnovi, to ostavi za Bogorovca i njegove raje, od mene u troskoku odskakuci.
Vidis ba da si islamofob... :mrgreen:
мрш! :lol: :lol: :lol: i to s motkom :)

Dabogda ti ova instalacija frizuri dohakala!
mericak

#71 Re: Šta bi ovo trebalo da predstavlja?!

Post by mericak »

Kakve veze imaju muslimani sa citavom njenom pricom?
sodom

#72 Re: Šta bi ovo trebalo da predstavlja?!

Post by sodom »

mIRCerka wrote:
karanana wrote:jebo bi im ja mater da je mene to poprskalo. ko god je to postavio fakat nije normalan, poprska raju onim govnima. jebe mi se cak i da je neka umjetnicka postavka okrenutih umjetnika, polomio bi mu i postavku i njega/nju.

a ima li kakav kabal, crijevo, kako to fercera? odakle vodi taj kabal ako ga ima?
prekrsi ti pravila, ali ja te potpisujem 100%. Ja bih im jos govnetom namazala steku na ulaznim vratima....
Grohotom sam se nasmijao :lol: , hvala vam na ovako jakim potovima :razz:
Irm@

#73 Re: Šta bi ovo trebalo da predstavlja?!

Post by Irm@ »

Sheremet wrote:
Irm@ wrote:pa prodji pored toga necega pa ces se sam uvjeriti je li tvoja izlucevina ili pitka voda :-D :D
Da malo informisem, miljacka nije kanalizacija za vodu iz WC solja, vec za odvod vode iz tvoje kade, umivaonika i slicno... a sto se tice fontane ne znam koju vodu koriste :)
ja prvi put cujem za to sto govoris... inace ja koga god sam pitala rekoshe mi Miljacka = kanalizacija...
a i smrdi tako :D
btw neko je gore napisao da ne dopire do obale... josh jednom: ne bih komentirala da me nije poprskala kisha te famozne instalacije...
sve to lijepo izgleda ali je nehigijenski...
sodom

#74 Re: Šta bi ovo trebalo da predstavlja?!

Post by sodom »

Ja mislim da je ovo najbolja stvar koja nam se mogla dogoditi, mislim hajde realno :D
Ovo je savršen opis realnog stanja u zemlji- samo jos da furaju slike političara na tome čudu, i eto ga. :lol:
mIRCerka

#75 Re: Šta bi ovo trebalo da predstavlja?!

Post by mIRCerka »

sodom wrote:Ja mislim da je ovo najbolja stvar koja nam se mogla dogoditi, mislim hajde realno :D
Ovo je savršen opis realnog stanja u zemlji- samo jos da furaju slike političara na tome čudu, i eto ga. :lol:
odlichna predizborna antikampanja...
isto sranje drugo pakovanje! :D
:lol: hvala tebi na ovoj dubokoumnosti
Post Reply