UniCredit lopovluk!

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#51 Re: Nije aprilili - Unicredit banka diže kamate na kredite

Post by corolla02 »

nuernberg wrote:hahhahahhaha obrij se :)
Eh, eno ti Forex pa finansiraj
:D
P.S.
ako hoces da te neko drugi brije
Prijepoljka

#52 Re: Nije aprilili - Unicredit banka diže kamate na kredite

Post by Prijepoljka »

Ma, sve je to ista fela, po sistemu "dok te mame, secerom te hrane, kad namame i hljeba zabrane". I ja sma jedna od onih koja je moooooooooooorala podici kredit, istina izbjegla sam hipoteku jer je bila akcija nenemjenskih kredita do 40.000,00, tako da sam ja podigla kredit u jednoj ,a muz u drugoj banci (onoj na koju se odnosi ova tema) i znam da kada su meni povecali kamatu da su njima u Unicreditu govorili kako su oni jedina banka koja nece povecavati kamate na postojece kredite :D , ali doslo vrijeme da mijenjaju izjave i obecanja, to je bar lako....Blago onom ko nema kredita, i ko nece imati potrebe da i ovaj teret trpi za vratom...
VjecitiStudent

#53 Re: Nije aprilili - Unicredit banka diže kamate na kredite

Post by VjecitiStudent »

Kad ovo radi Gasi, to se zove lihvarenjem, kad to radi Unicredit to se zove "promijenjeni uslovi poslovanja" :D
Medjutim, nije Unicredit ovdje najveci krivac, vec drzava, koja je bankama omogucila da rade ovo sto rade.
nuernberg

#54 Re: Nije aprilili - Unicredit banka diže kamate na kredite

Post by nuernberg »

corolla02 wrote:
nuernberg wrote:hahhahahhaha obrij se :)
Eh, eno ti Forex pa finansiraj
P.S.
ako hoces da te neko drugi brije
to forex sranja ja ne bi ni pipno ... najbolje slusaj svoj stomak malo uzmi vremena pozabavi se tim i onda investiraj ... e sada da ti neko predlaze nesto i jos preko foruma suplja prica...
Ja mislim bas ovaj sto je poreno ovaj topic je plasiran da siri ovake stvari
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#55 Re: Nije aprilili - Unicredit banka diže kamate na kredite

Post by corolla02 »

Eh, nema vise, sto si sirio, sirio si
Nema zakljucano!
nineinchnails

#56 UniCredit lopovluk!

Post by nineinchnails »

Ovim putem se zahvaljujem UniCredit banci, njenim uposlenicima, a posebno sefovima i direktorima sto su se sjetili i za Uskrs mi poslali cestitku sa povecanjem kamate od 0.8% sto na moj kredit dodje jos dodatnih 6,000.00 KM.
Bas im od srca hvala. Kad je kamatna stopa padala, nisu se sjetili da mi tada "posalju cestitku", ali evo sada jesu :-D
Bas sam sretan zbog toga sto im mogu pomoci da imaju od sada malo vece plate.
Last edited by nineinchnails on 13/04/2009 13:49, edited 1 time in total.
karanana

#57 Re: UniCredit lopovluk!

Post by karanana »

i dalje dizu?! sram ih bilo. ja ocekujem eventualno da ce je spustati a oni dizu. uzas.
*mima*

#58 Re: UniCredit lopovluk!

Post by *mima* »

Nek si im skresao u lice.
amrica

#59 Re: UniCredit lopovluk!

Post by amrica »

Ne bih da ti pristajem na muku, znam koliko je to love... ali ostale banke su to uradile jos prosle godine, cak bi trebao biti srecan, uhvatio si bar 7-8 mjeseci sa starom kamatom. (RABA, WB...)
karanana

#60 Re: UniCredit lopovluk!

Post by karanana »

a unicredit nje ranije dizala? ja reko ovo ponovo dizu
dnaxy

#61 Re: UniCredit lopovluk!

Post by dnaxy »

moja djevojka radi u unicredit, i kako sam po njenoj prici shvatio da kamata za keditr ostaje uvijek ista tokom cijelog ugovora..cudi me sad ovo :?
amrica

#62 Re: UniCredit lopovluk!

Post by amrica »

karanana wrote:a unicredit nje ranije dizala? ja reko ovo ponovo dizu

njet, ovo prvi put :)
*mima*

#63 Re: UniCredit lopovluk!

Post by *mima* »

Lose ti je djevojka informisana......od 01.04. povecane kamate....a nekom od 01.05.
amrica

#64 Re: UniCredit lopovluk!

Post by amrica »

dnaxy wrote:moja djevojka radi u unicredit, i kako sam po njenoj prici shvatio da kamata za keditr ostaje uvijek ista tokom cijelog ugovora..cudi me sad ovo :?
pise na svakom ugovoru BANKA IMA PRAVO PROMIJENITI KAMATNU STOPU ZAVISNO OD SVJETSKIH KRETANJA KAPITALA... ili kako vec formulirano, i takav ugovor je potpisao svako ko je digao kredu.
dnaxy

#65 Re: UniCredit lopovluk!

Post by dnaxy »

amrica wrote:
dnaxy wrote:moja djevojka radi u unicredit, i kako sam po njenoj prici shvatio da kamata za keditr ostaje uvijek ista tokom cijelog ugovora..cudi me sad ovo :?
pise na svakom ugovoru BANKA IMA PRAVO PROMIJENITI KAMATNU STOPU ZAVISNO OD SVJETSKIH KRETANJA KAPITALA... ili kako vec formulirano, i takav ugovor je potpisao svako ko je digao kredu.
cuj to :D
a ona se meni hvali kako ostale Banke to rade a "oni" ne :D doces ti meni kuci :D
jazzer

#66 Re: UniCredit lopovluk!

Post by jazzer »

Bh banke koje orocavaju sredstva kod ino banaka dobijaju kamatu od 0,6 - 0,8 %?? Do prije
ove krize dobijale su u rasponu od nekih 3% pa navise. Sada sve centralne banke smanjuju kamate kako
bi bankama isplativije bilo davati kredite nego orocavati sredstva (a tako i povecavati potrosnju gradjana), jedino
kod nasih raste kamata. Ovo kod nas je zaista tesko objasniti.
swirl

#67 Re: UniCredit lopovluk!

Post by swirl »

Zna li neko vise o ovome? Je li se ovo povecanje kredita odnosi na sve kredite u UniCredit, ili?
*mima*

#68 Re: UniCredit lopovluk!

Post by *mima* »

swirl wrote:Zna li neko vise o ovome? Je li se ovo povecanje kredita odnosi na sve kredite u UniCredit, ili?

Kako mislis na sve?
ZZZlica

#69 Re: UniCredit lopovluk!

Post by ZZZlica »

Bila već tema prije 10-ak dana
Klodovik

#70 Re: UniCredit lopovluk!

Post by Klodovik »

nineinchnails wrote:Ovim putem se zahvaljkujem UniCredit banci, njenim uposlenicima, a posebno sefovima i direktorima sto su se sjetili i za Uskrs mi poslali cestitku sa povecanjem kamate od 0.8% sto na moj kredit dodje jos dodatnih 6,000.00 KM.
Bas im od srca hvala. Kad je kamatna stopa padala, nisu se sjetili da mi tada "posalju cestitku", ali evo sada jesu :-D
Bas sam sretan zbog toga sto im mogu pomoci da imaju od sada malo vece plate.
Obrati se pismeno banci ako smatraš da imaš neke argumente.
swirl

#71 Re: UniCredit lopovluk!

Post by swirl »

mima wrote:
swirl wrote:Zna li neko vise o ovome? Je li se ovo povecanje kredita odnosi na sve kredite u UniCredit, ili?

Kako mislis na sve?
Pa je li samo na one velike, tj. hipotekarne i slicno, ili i na one u iznosu od 5000, 10000 KM? Kontas?
*mima*

#72 Re: UniCredit lopovluk!

Post by *mima* »

ZZZlica wrote:Bila već tema prije 10-ak dana

GRAS i BBI imaju o po 20 tema.
*mima*

#73 Re: UniCredit lopovluk!

Post by *mima* »

swirl wrote:
mima wrote:

Kako mislis na sve?
Pa je li samo na one velike, tj. hipotekarne i slicno, ili i na one u iznosu od 5000, 10000 KM? Kontas?

Na sve .... :(
swirl

#74 Re: UniCredit lopovluk!

Post by swirl »

Na sve .... :(
Sad cu ih majke mi zvati, meni ostala jos jedna rata kredita, nisu valjda :) Uf, taman mi se svadja sa nekim :D
barby02

#75 Re: UniCredit lopovluk!

Post by barby02 »

Imam kredit kod njih. . Kredit bez ziranata :D Kad sam dizala doticni, rece mi zena, jeste da je kod nas visoka kamata 11,5 % ALI VEC 35 GODINA NIJE RASLA (znaci koliko god puta banka mjenjala ime-kamata je bila fiksna) i rece mi, ma sad ce ostale banke dizati kamate, pogotovo one od 7-8 % A MI - MA NEMA SANSE !
Evo vidim. . ahaaaaaaaa :x
Locked