Dres reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Koja marka za novi BH dress????

Poll ended at 31/07/2009 23:13

Umbro
17
9%
Le qoc sportif
17
9%
Hummel
4
2%
Nike
46
24%
Adidas
59
30%
Puma
26
13%
Kappa
12
6%
Lotto
2
1%
Legea
6
3%
Reebok
5
3%

Total votes: 194

bijelo_dugme

#51 Re: Hocemo novi BH dres!!!!!

Post by bijelo_dugme »

Dres Njemacke je bijel i nema nikakve veze sa zastavom.
Dres Holandije je narandzast i nema nikakve veze sa zastavom.

Dres BH reprezentacije je bijel i tako ce ako Bog da ostati. To nema nikakve veze sa zastavom.
hepek071

#52 Re: Hocemo novi BH dres!!!!!

Post by hepek071 »

ja sam za to da Borac - Travnik napravi dres repke :thumbup:

Hebo vas i Adidas i Nike i Puma i Lotto i Hummel :x
Luke Perry

#53 Re: Hocemo novi BH dres!!!!!

Post by Luke Perry »

heh ko se jos sjeca onih Sport i Yassa dresova :)
riko-ga

#54 Re: Hocemo novi BH dres!!!!!

Post by riko-ga »

bijelo_dugme wrote:Dres Njemacke je bijel i nema nikakve veze sa zastavom.

Dres BH reprezentacije je bijel i tako ce ako Bog da ostati. To nema nikakve veze sa zastavom.

Tako je .Dosta mi je vise ovi novotarija.Da to ima kog ucinka pa hajde.Evo rukometna,kosarkaska .,.... reprezentacija igraju u tim novim dresovima i sta?Jeli gospoda iz hercegovine i RS-a sad navijaju za te repke.Ma jasta su slomise se sve sami transparenti na tekmama :B.Luka,Siroki.Grude.Bijeljina.............................

Zato na ovim dresovima fudbalske reprezentacije jedino sto se moze mjenjati su naziv firme koja iste izradjuje i sponzor ostalo NO
Last edited by riko-ga on 31/03/2009 16:37, edited 1 time in total.
hepek071

#55 Re: Hocemo novi BH dres!!!!!

Post by hepek071 »

Luke Perry wrote:heh ko se jos sjeca onih Sport i Yassa dresova :)
auuu bravo majstore..... haj ko je još ovdje imao djetinstvo?
riko-ga

#56 Re: Hocemo novi BH dres!!!!!

Post by riko-ga »

hepek071 wrote:
ja :-)
papacja

#57 Re: Hocemo novi BH dres!!!!!

Post by papacja »

hepek071 wrote:
A tek skafanderi oni zimski Yassa, e dobra stara vremena :thumbup:
A što se tiče dresa, kako neko reče može se mijenjati sponzor i proizvođač, ali ovakav neka ostane. Neće niko za repku navijati zbog boje dresa, već zato što mu srce tako osječai jače kuca (šta kuca, LUPA) kada ga Džeko zavali :bih:
Majjah

#58 Re: Hocemo novi BH dres!!!!!

Post by Majjah »

,,Oranjes'' ili narandjasta je nacionalna boja Nizozemaca, to je kao da Bosnjaci igraju u zelenim dresovima ili Hrvati u plavim ;)

Nijemci vec tradicionalno preko 100 godina igraju u bijelim dresovima, kada su 60-tih htjeli da uvedu neku kombinaciju sa crvenom i zutom, to nisu uradili samo iz jednog razloga-na tadasnjim crno-bijelim televizorima je to katastrofalno izgledalo :D

Dakle, bijela boja nasih dresova je mozda imala smisla dok smo imali kao drzavnu zastavu onu koja je sada samo jos prihvacena od Bosnjaka, ja bih iskreno volio kad bismo dobili neke dresove sa kojima bismo bili prepoznatljivi, kao sto su Hrvati u svojim kockastim, ili nijemci sa Bijelim dresovima i crnim shorcevima. talijani sa svojom Azzuro plavom itd. Na ovoj osnovi dole koju sam na brzaka sklepao u Paintu :) bi se po mom misljenju trebao uraditi novi dres, jer ma sta mi pricali, ova reprezentacija trenutne odlicne rezultate ima zahvaljujuci Chiri i njegovom ,,nafuravanju'', a gdje ces vece furke od dresova koje niko ni slicne nema u svijetu :bih: :bih:

Image
adnan_hz

#59 Re: Hocemo novi BH dres!!!!!

Post by adnan_hz »

ljudi budite pametnii... boje dresova se nikad ne mjenjaju... jeste li normalni??? to isto kao kad bi sarajevo napravilo plave dresove... ja sam za to da ostane bijeo-plava boja.. ona je meni super i sa njom se mogu napraviti super kombinacije.. samo treba proizvodzaca naci novog.. pa vidite kako su grckoj sminka dresovi.. isto bijelo plavi...
Ripicipi

#60 Re: Hocemo novi BH dres!!!!!

Post by Ripicipi »

Ma ja ba, kakve mjenjanje boja :-)

Mislim, samo je steta sto od starta nisu bordo, al' et.. :D
bijelo_dugme

#61 Re: Hocemo novi BH dres!!!!!

Post by bijelo_dugme »

adnan_hz wrote:ljudi budite pametnii... boje dresova se nikad ne mjenjaju... jeste li normalni??? to isto kao kad bi sarajevo napravilo plave dresove... ja sam za to da ostane bijeo-plava boja.. ona je meni super i sa njom se mogu napraviti super kombinacije.. samo treba proizvodzaca naci novog.. pa vidite kako su grckoj sminka dresovi.. isto bijelo plavi...
:thumbup:
davilla1

#62 Re: Hocemo novi BH dres!!!!!

Post by davilla1 »

ma i mene nervira dres

kako nemozemo da nam bude sminkerski dres kao kod italijana ili spanaca:)

predlazem PUMA :)
Bijeli_sa

#63 Re: Hocemo novi BH dres!!!!!

Post by Bijeli_sa »

i ja sam za novi dres, daj ba koja legea nigdje veze majke mi, zastupnik iz sirokog pa su namontirali njemu, ma kriminal mrtvi, sarajevo nosi NIKE a repka ne moze nesto bolje, ne znam ali ne gotivim ni ja nikako ovaj dres i ovu marku, nekako mi je jadna pravo :roll:
cyprus

#64 Re: Hocemo novi BH dres!!!!!

Post by cyprus »

Ma OK neko ostanu bijelo-plavi, al nek promjene dizajn. Vako je totalno bezlično i stvarno da nije grba, nikad se ne bi skontalo o čijem se dresu radi. To nije slučaj sa većinom dresova drugih država, gdje se iz aviona može skontat o kome se radi.

Al ne vidim ni šta bi bio problem da budu plavo-žuti. I za ove što ničim izazvani spominju stari grb, pa zar on nije plav, a ljiljani žuti ;-) ?

Što se tiče Legee, meni to ne smeta, zar je stvarno marka bitna?

I još nešto, zašto se na dresovima reprezentacije inače nalaze grbovi nogometnih saveza. Ja mislim da bi bolje bilo staviti državni grb.
BaileyS

#65 Re: Hocemo novi BH dres!!!!!

Post by BaileyS »

Zamisli Italiju u u zeleno-bijelo-crvenoj kombinaciji

:lol: :lol:

Bijela je tradicionalna boja bh reprezentacije a tradicija je tu da se cuva i njeguje. Cini mi se kad bi je promijenili u onu ukrajinsku plavo-zutu ogadili bi mi reprezentaciju. Nije iskljuceno da ce takvu incijativu uskoro pokrenuti jer sve su nam ogadili i jos samo ovo je ostalo.

btw...Nike ili Adidas mozete zaboraviti dok je ovakvog Saveza. Znamo da je njihova specijalnost potpisivanje stetnih ugovora i ne bi me zacudilo da su sa Legeom napravili neki stogodisnji po kojem Savez njima mora placati za opremu. Pogledajte samo ujdurmu oko TV prava i sve ce vam biti jasno zasto je Nike-u Estonija interesantna a BiH nije.
paral0c0

#66 Re: Hocemo novi BH dres!!!!!

Post by paral0c0 »

cyprus wrote:Ma OK neko ostanu bijelo-plavi, al nek promjene dizajn. Vako je totalno bezlično i stvarno da nije grba, nikad se ne bi skontalo o čijem se dresu radi. To nije slučaj sa većinom dresova drugih država, gdje se iz aviona može skontat o kome se radi.

Al ne vidim ni šta bi bio problem da budu plavo-žuti. I za ove što ničim izazvani spominju stari grb, pa zar on nije plav, a ljiljani žuti ;-) ?

Što se tiče Legee, meni to ne smeta, zar je stvarno marka bitna?

I još nešto, zašto se na dresovima reprezentacije inače nalaze grbovi nogometnih saveza. Ja mislim da bi bolje bilo staviti državni grb.
Jest bitno marka, posto Legea dress ne mozes nigdje kupiti na internetu, cak mozes dress Albanije kupit, od BiH nista.

HomeShirt: bijeli :bih:
AwayShirt: zuto, plavo, bijeli :bih:

Meni su dobri od Lotto:D
Last edited by paral0c0 on 31/03/2009 21:43, edited 1 time in total.
paral0c0

#67 Re: Hocemo novi BH dres!!!!!

Post by paral0c0 »

Evo ako neko moze kontaktirati Delta sport: http://www.deltasport.com/kontakt.php

Oni su zastupnici za nike i jo neke marke. :bih:
bijelo_dugme

#68 Re: Hocemo novi BH dres!!!!!

Post by bijelo_dugme »

Vako nesta:

Image

U mjesto crvene farbe zuto staviti i to je to. Netreba vise nista.
paral0c0

#69 Re: Hocemo novi BH dres!!!!!

Post by paral0c0 »

bijelo_dugme wrote:Vako nesta:

Image

U mjesto crvene farbe zuto staviti i to je to. Netreba vise nista.
Dobar, ali da kad igramo vani bude plavo, zuti, bijeli, ali da plavo bude vise :bih:
Compact

#70 Re: Hocemo novi BH dres!!!!!

Post by Compact »

Ja sam se nadao da ću dočekati da moje Sarajevo obuče dres od nekog uglednog proizvođača, pa je krenulo:

Umbro (pratili dres engleske reprezentacije), Lotto (pratili mnoge italijanske klubove), ali kada dođe Nike razočarao sam se.

Nema na svim dresovima grba, a da ne govorim da je bolji bio onaj dres iz 1965. tekstilnog kombinata "Đuro Salaj" od ovoga kojeg trenutno igrači nosaju.

Izgledaju kao da nose siperčiće. Prije ovih dresova bili su isti ovi koje nose naši reprezentaivci, i bili su najljepši, i najkvalitetnije su izgledali do sada.

Ja jesam da se promijeni oprema, ali ako će se oprema mijenjati kao u mom dragom klubu onda bolje da se vrate na Rojš nego da eksperimentišu.
KPNCTNJAH

#71 Re: Hocemo novi BH dres!!!!!

Post by KPNCTNJAH »

davilla1 wrote:ma i mene nervira dres

kako nemozemo da nam bude sminkerski dres kao kod italijana ili spanaca:)

predlazem PUMA :)
Ma kakva puma, na proslom SP najsmijesniji su mi bili ti dresovi, kad se igraci oznoje izgleda kao da su obukli kesu i na kraju jos zamijene dresove :-) :-D a nasi su bijeli jer su bijele zvjezdice na zastavi :roll: :D
paral0c0

#72 Re: Hocemo novi BH dres!!!!!

Post by paral0c0 »

Evo ovde mozete kupiti orginalni BH dress www. sportin. ba
elSaik

#73 Re: Hocemo novi BH dres!!!!!

Post by elSaik »

Meni su vala plavo žuti dresovi oduvijek bili ružni.

Jedino možda se odradi neki baš beton dizajn, ali ovako, ne znam baš... :D
Compact

#74 Re: Hocemo novi BH dres!!!!!

Post by Compact »

elSaik wrote:Meni su vala plavo žuti dresovi oduvijek bili ružni.

Jedino možda se odradi neki baš beton dizajn, ali ovako, ne znam baš... :D
Meni su jedino od tih ružniji oni Željini dresovi koji liče na ludačke košulje, samo što ovi mogu pomalo i rukicama mahati.
vjecnobordo

#75 Re: Hocemo novi BH dres!!!!!

Post by vjecnobordo »

Joj o cemu sve necemo raspravljati :D
Cuj dresovi :shock: :shock: Ko da je važno. A pogotovo oanj odozgo barbar, što unosi nemir. Ko da bi Hrvati navijali az BiH da nosimo zute dresove :D
Ovaj je idealan.

Moze nesto i na ovaj fazon:

Image
Post Reply