Imate li BH zastavu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mayab

#51 Re: Imate li BH zastavu?

Post by mayab »

S obzirom da zivimo u zemlji gdje je toliko "bolesnika" nebi mi palo napamet da javno postavljam bilo kakve simbole, počev od zastavice omiljenog FC u autu , na primjer, pa do zastave BiH na kuću.Uvijek mozeš očekivati da kakvom ludako to ne paše i da te hladno kamenuje zbog toga! :bih:
chuchumbamayumbe

#52 Re: Imate li BH zastavu?

Post by chuchumbamayumbe »

Image
Nekako s proljeća

#53 Re: Imate li BH zastavu?

Post by Nekako s proljeća »

:D

Iskreno, samo zastavu FK Sarajevo.
branimir stulic

#54 Re: Imate li BH zastavu?

Post by branimir stulic »

Vozdra raja wrote:
mostarac wrote:Image

u sobi, al doci ce opet vrijeme da bude na celu kolone :D
Poslednji puta kada smo vidjeli ovu zastavu na celu kolone, bilo je za vrijeme fasistickog JNA napada na Vukovar i BiH!!

Ne dao Bog nikada vise!
I mog rodjaka ubise na Uborku ljudi sa ovakvom zastavom...Cudi me a MOstarac si...
http://www.youtube.com/watch?v=Wpl8Xdw0gzs
mmostar

#55 Re: Imate li BH zastavu?

Post by mmostar »

Johny wrote:Aj neko bez sprdancije da mi objasni kakva je simbolika elemenata na BIH zastavi, sta znaci zuti trugao, sta simbolisu ove zvezdice...

Znam da je zastava oktroisana od medjunarodne zajednice, ali nisam nigde nasao sta znaci...
odron na putu :lol:
paja_patak

#56 Re: Imate li BH zastavu?

Post by paja_patak »

vee-jay wrote:

aBd NECE dosta je visila :wink:

imamo novu -> nasu
Image
nek visi do kraja svijeta i svih planeta
:bih: :bih: :bih:
ne moze se ova naljepnica za americke donacije u ratu mjeriti sa ovom titovom zastavom...
shapla

#57 Re: Imate li BH zastavu?

Post by shapla »

Mahalac wrote:Image

Ovo necete cesto vidjeti u BH mozda cak i nigdje drugo. Zato sam je i uslikao. Medjutim ovo je nesto sto vrlo cesto mozemo vidjeti bilo gdje mozda ponajvise kod susjeda Hrvata. U Americi mu to dodje kao ukras svakoj kuci i sasvim normalno isticanje drzavne zastave(barem po onome sto sam vidio iz filmova i dokumentaraca).
Mi izgleda nemamu tu kulturu niti svijest pa cak ni onda kada bi trebali da to radimo zbog praznika. Mislim da nije do prihvatanja zastave jer se ni ljiljani nisu nesto mnogo isticali.
Evo ova slika je po meni jedan vrlo pozitivan primjer(izgleda kao privatni stan) i trebala bi povuci nas ostale da pocnu ciniti isto, pogotovo onda kada to treba.
Dabogda za pocetak sutra navece nakon tekme cijeli grad i drzava bude u zastavama i slavlju :bih:
What a coinsidence!! My friend told me about this forum, and the apartment on the photo is mine!! I'm a Norwegian and came here about a month ago, gonna be here for six months as an exchange student. I'm glad u like that I'm having a Bosnian flag, but as u mention, I really have'nt seen alot of them here.. Too bad! U should be proud of ur country and ur flag!! In Norway we really love our flag, and show it as often as we can, maybe the circumstances are different here (clivil war/ nationalism/ republica Serbska etc..), but I think the flag can be a uniting factor for all peoples living in BiH. I myself, just wanna praise the country that I'm living in.

Image
sarlo

#58 Re: Imate li BH zastavu?

Post by sarlo »

Norvezanin objesio Vestendorpovu zastavu. Koja ironija.
U ratu smo jako voljeli zastavu sa ljiljanima. Pod njom je poginulo 30 000 momaka. Poslije rata prljavi politicari su je ukinuli. Kao sto su nam ukinuli i domovinu. Nacionalne osjecaje i simbole su proglasili retrogradnim, zigosali terminom seljakluk. Na kraju filma Hair pred bijelom kucom masa pjeva let it sunshine, kadar posivi i u sredini iznad mase se vijori americka zastava. Slika ostaje zamrznuta.
Ponosan sam na zastavu sa ljiljanima i kad je vidim nekako se osjecam drugacije. To je nazalost samo nostaligija na dane kad smo bili neko i nesto. Prica o "ljiljanima" i o momcima koji su se borili pod njom je vec sada mitska.
Pitanje ponosa i casti.
Chisum

#59 Re: Imate li BH zastavu?

Post by Chisum »

Naravno da imam!

Image

I

Image :D

A ovo zuto plavo NAMETNUTO govno sa zvjezdicama, pod kojim me ove SDA balije potkradaju, cetnici i ustase mi se, zasticeni k'o koale, setaju po gradu i uzimaju hiljade maraka pausala... To govno ne bih ni kraj hale objesio.
Last edited by Chisum on 28/03/2009 11:20, edited 4 times in total.
ahmed_dv

#60 Re: Imate li BH zastavu?

Post by ahmed_dv »

Imam dvije sa ljiljanima i jednu novu :bih:
Šaner

#61 Re: Imate li BH zastavu?

Post by Šaner »

smijesno je kako jedinci "mrze" svoju zastavu zbog nekih kriminalaca...kao da je zastava kriva...kao da njemci mrze svoju zastavu zbog hitlera i zlocina...kako neki ljudi lijece svoje frustracije na ovom forumu to nije normalno
vee-jay

#62 Re: Imate li BH zastavu?

Post by vee-jay »

paja_patak wrote:
vee-jay wrote:

aBd NECE dosta je visila :wink:

imamo novu -> nasu
Image
nek visi do kraja svijeta i svih planeta
:bih: :bih: :bih:
ne moze se ova naljepnica za americke donacije u ratu mjeriti sa ovom titovom zastavom...
1. ne ovo nije naljepnica
2. ovo je tvoja i moja zastava
3. hvala Bogu prosla su vremene gdje su se ljudi stavljali na crne liste ako kojim slucajem ne posjeduju zastavu i sliku predsjednika, dakle ako ne zelis da imas ovu zastavu u svojoj kuci -> ne moras
4. :bih:
vee-jay

#63 Re: Imate li BH zastavu?

Post by vee-jay »

Šaner wrote:smijesno je kako jedinci "mrze" svoju zastavu zbog nekih kriminalaca...kao da je zastava kriva...kao da njemci mrze svoju zastavu zbog hitlera i zlocina...kako neki ljudi lijece svoje frustracije na ovom forumu to nije normalno
u pravu si, samo -> njemacka nema istu zastavu koju su imali za vrijeme treceg rajha, tako da i nemaju sta da mrze

inace citava zapadna sfera mrzi svastiku radi hitlera koja je inace veoma pozitivan i lijep znak :roll:
paja_patak

#64 Re: Imate li BH zastavu?

Post by paja_patak »

vee-jay wrote:
Šaner wrote:smijesno je kako jedinci "mrze" svoju zastavu zbog nekih kriminalaca...kao da je zastava kriva...kao da njemci mrze svoju zastavu zbog hitlera i zlocina...kako neki ljudi lijece svoje frustracije na ovom forumu to nije normalno
u pravu si, samo -> njemacka nema istu zastavu koju su imali za vrijeme treceg rajha, tako da i nemaju sta da mrze

inace citava zapadna sfera mrzi svastiku radi hitlera koja je inace veoma pozitivan i lijep znak :roll:
hahaha svastika je veoma pozitivan i lijep znak, ovaj fasizam zasluzuje zestoke sankcije!
Erzsebet

#65 Re: Imate li BH zastavu?

Post by Erzsebet »

Šta su ti "jedinci"?
Kaže se "Nijemci".
O velikim slovima da ne pričamo :).

Btw, pošto vidim da prozivaš (po)jedince, da ti odgovorim. Ne mrzim zastavu, Bože sačuvaj, samo kažem da me ponekad podsjeća na kriminal, za koji se nismo borili pod tom zastavom, a kako vrijeme prolazi, sve više i više stvari isplivavaju na vidjelo, nažalost.

Meni je pojam državnosti u ovom smislu potpuno besmislen i pokušavam reći da smo pod zastavom Jugoslavije ipak bili građani prvog reda, a danas smo građani trećeg reda. I pored svega toga, volim ovu zemlju, volim zastavu s ljiljanima, pa čak i ovu zvjezdanu 6+2/2 karikaturu. :bih: :sax:
Johny

#66 Re: Imate li BH zastavu?

Post by Johny »

Nosferatu wrote: Ti si sine, mimo toga sto si Srpskom propagandom nafilovan kurban, nesvjestan izgleda da je Americka zastava prije 10 godina letjela i dokazala se iznad Srbije. To je jedini rat jos u istoriji - u kojoj je 50 aviona porazilo jednu vojsku i natjeralo je u povlacenje da nebi Sipce klali ili iseljavali po Makedoniji (sto bi kreiralo novi rat) ili Albaniji (sto bi opet uzrokovalo gerilskom borbom kojoj nebi bilo kraja - dok se nebi svelo na ovo danas).

Tebi je Amerika naj-seljackija, ali shvati samo ovo. Ne moze biti seljacka vise od Srbije i Srba. Jer to je jedini narod u Europi koji je pocinio genocid ili gledao ga na televiziji kao kulturno-zabavni program. Amerika i dan danas - po Iraku i Afganistanu sije smrt, al' je zato i 2 drzave u Europi napravila jedna od kojih je dominantno muslimanskog Kosovo, a drugo pretezno muslimanska Bosna. Pored i mimo svega toga, Amerika je i #1 drzava po broju BiH dijaspore, svaki 10 Bosanac je u Americi, a i mimo i pored toga, jesi vidjeo sta bi u svijetu finasija kad se zatrese Amerika - svijetska kriza. I to nisu mogli uzrokovati Srbi, vec upravo seljaci iz Iraka, Afganistana, Egipta i slicnih drugih zemalja iz kojih su Al-Qaidovci, jerbo - oni su zavaljeni do beonjaca i sa glavom, do cim Srbija je zavaljena samo dok moze atakovati na zene, djecu, nenaoruzane civile i svoje dojucerasnje komsije koje su pola Beograda izgradili, da bi Amerikanci ga dosli kao Svabe rusiti, prije 10 godina, jerbo nikad ne znas kako je to kad nesto gori, dok ne gori pred tvojom kucom.

Amerika ima svojih mana, ali ja iz BiH nisam mogao sa Srbima da zivim vise, a mogu sa Amerikancima. Ako sam Amerikancima koji ratuju s Islamom, ja kao musliman dovoljno dobar da budem medju gornjem esalonom drustva, kako to Srbima nisam valjao. Jerbo - trebalo je seljake opljackati. Ti vidis samo - kako Amerikanci peljaju Amere, a gdje je ta instrospekcija kad treba se govoriti o drzavi u kojoj nije rata ni bilo osim NATO bombardovanja najpreciznijim laserskim i GPS navodjenim bombama, i u naroda koji je placen 370 evra mjesecno, a 60% Srbijanaca nema ni pola od te svote - 200 evra mjesecno. Ja da sam Srbin - prekrstio bih se. Jerbo, ja vise volim pare od nacije i od boga. A ti - ti vidi koliko ce te Srpstvo platiti. Do tad - mecku ne cackaj, niti si Kinez niti Arap, a niti Rus. Ima da ti skroje kapu a i ispod nje frizuricu, upravo ti kojeg seljaci iz Amerike odabrasa, pa uzese nekog crnca kojem je otac musliman i emigrant iz Kenije. De da u Srbiji vidim da izaberu nekog kome je otac musliman iz Bosne, hoc'e al' kurko. Zemlja za iskljucivo jednu naciju. Zalosno je to, al' eto, ponadao se i ti da ces nesto moci doci po Americi da pro-seravas ovuda.

I sto je jedan Kosovar, koji mi je automobil popravljao niz godina, rekao, "pred moju kucu samo jedna zastava moze visiti". Znas koja je ta jedna bila?
Image
Toliko si se nalupetao da bi mogao svakoj recenici da se smejem...

MOzda bi i imao volje da ti ozbiljno odgovorim na post ali kad pogledam facu u tvom avataru mine me svaka zelja...jbg...
Erzsebet

#67 Re: Imate li BH zastavu?

Post by Erzsebet »

Fakat Nosferatu, čovjek nije ništa prosrpski rekao, a i meni se povraća od holivudskih nebuloza. Ne znam jesi li primijetio, u svakom filmu se bar jednom pojavi američka zastava.
vjecnobordo

#68 Re: Imate li BH zastavu?

Post by vjecnobordo »

Image
Luke Perry

#69 Re: Imate li BH zastavu?

Post by Luke Perry »

BiH je zemlja 21.vijeka te joj ne treba ni zastava ni himna.
mostarac

#70 Re: Imate li BH zastavu?

Post by mostarac »

Nosferatu wrote:
Ti si sine, mimo toga sto si Srpskom propagandom nafilovan kurban, nesvjestan izgleda da je Americka zastava prije 10 godina letjela i dokazala se iznad Srbije. To je jedini rat jos u istoriji - u kojoj je 50 aviona porazilo jednu vojsku i natjeralo je u povlacenje da nebi Sipce klali ili iseljavali po Makedoniji (sto bi kreiralo novi rat) ili Albaniji (sto bi opet uzrokovalo gerilskom borbom kojoj nebi bilo kraja - dok se nebi svelo na ovo danas).

Tebi je Amerika naj-seljackija, ali shvati samo ovo. Ne moze biti seljacka vise od Srbije i Srba. Jer to je jedini narod u Europi koji je pocinio genocid ili gledao ga na televiziji kao kulturno-zabavni program. Amerika i dan danas - po Iraku i Afganistanu sije smrt, al' je zato i 2 drzave u Europi napravila jedna od kojih je dominantno muslimanskog Kosovo, a drugo pretezno muslimanska Bosna. Pored i mimo svega toga, Amerika je i #1 drzava po broju BiH dijaspore, svaki 10 Bosanac je u Americi, a i mimo i pored toga, jesi vidjeo sta bi u svijetu finasija kad se zatrese Amerika - svijetska kriza. I to nisu mogli uzrokovati Srbi, vec upravo seljaci iz Iraka, Afganistana, Egipta i slicnih drugih zemalja iz kojih su Al-Qaidovci, jerbo - oni su zavaljeni do beonjaca i sa glavom, do cim Srbija je zavaljena samo dok moze atakovati na zene, djecu, nenaoruzane civile i svoje dojucerasnje komsije koje su pola Beograda izgradili, da bi Amerikanci ga dosli kao Svabe rusiti, prije 10 godina, jerbo nikad ne znas kako je to kad nesto gori, dok ne gori pred tvojom kucom.

Amerika ima svojih mana, ali ja iz BiH nisam mogao sa Srbima da zivim vise, a mogu sa Amerikancima. Ako sam Amerikancima koji ratuju s Islamom, ja kao musliman dovoljno dobar da budem medju gornjem esalonom drustva, kako to Srbima nisam valjao. Jerbo - trebalo je seljake opljackati. Ti vidis samo - kako Amerikanci peljaju Amere, a gdje je ta instrospekcija kad treba se govoriti o drzavi u kojoj nije rata ni bilo osim NATO bombardovanja najpreciznijim laserskim i GPS navodjenim bombama, i u naroda koji je placen 370 evra mjesecno, a 60% Srbijanaca nema ni pola od te svote - 200 evra mjesecno. Ja da sam Srbin - prekrstio bih se. Jerbo, ja vise volim pare od nacije i od boga. A ti - ti vidi koliko ce te Srpstvo platiti. Do tad - mecku ne cackaj, niti si Kinez niti Arap, a niti Rus. Ima da ti skroje kapu a i ispod nje frizuricu, upravo ti kojeg seljaci iz Amerike odabrasa, pa uzese nekog crnca kojem je otac musliman i emigrant iz Kenije. De da u Srbiji vidim da izaberu nekog kome je otac musliman iz Bosne, hoc'e al' kurko. Zemlja za iskljucivo jednu naciju. Zalosno je to, al' eto, ponadao se i ti da ces nesto moci doci po Americi da pro-seravas ovuda.

I sto je jedan Kosovar, koji mi je automobil popravljao niz godina, rekao, "pred moju kucu samo jedna zastava moze visiti". Znas koja je ta jedna bila?
Image

Ako se ne varam za ovo ide jedna suspenzija u solidnom vrmenskom trajanju.
Johny

#71 Re: Imate li BH zastavu?

Post by Johny »

Erzsebet wrote:Fakat Nosferatu, čovjek nije ništa prosrpski rekao, a i meni se povraća od holivudskih nebuloza. Ne znam jesi li primijetio, u svakom filmu se bar jednom pojavi američka zastava.
Covek je osetio potrebu da se istrese na nekome, to sto je mene zakacio a ne nekog drugog je puka slucajnost...

Posto sam Srbin verovatno mnogo stavova su mi "prosrpski", i sta je u tome lose?! Kao kad bi optuzio nekoga da iznosi probosanske stavove :-?

A moji stavovi o temama koje je on "pokupio u prolazu" su u arhivi mojih postova, i nemam nameru da spamam ovu temu sa time, iz njih se vidi kolko je besmisleno sto se meni obraca ovim postom...ali to je internet, forum trpi svacije izdrkavanje...
vee-jay

#72 Re: Imate li BH zastavu?

Post by vee-jay »

paja_patak wrote:
vee-jay wrote:

hahaha svastika je veoma pozitivan i lijep znak, ovaj fasizam zasluzuje zestoke sankcije!
aaaaaaa @dalintone

knjigu u ruke....... ili ako si vec toliko lijen, proguglaj malo..... nece te glava zaboliti ako nesto naucis :wink:

p.s. nakon toga ocekujem izvinjenje
karanana

#73 Re: Imate li BH zastavu?

Post by karanana »

Imam.

Modra boja na bijelome platnu, 6 ljiljana vezenih u zlatu, to je zastava nasa bosanska.
legendo_moja

#74 Re: Imate li BH zastavu?

Post by legendo_moja »

Više osjećaja gajim prema adidas logotipu i onoj ljubičastoj kravi sa milke, nego prema tim geometrijskim oblicima u plavo-žutoj.
paja_patak

#75 Re: Imate li BH zastavu?

Post by paja_patak »

Erzsebet wrote:Fakat Nosferatu, čovjek nije ništa prosrpski rekao, a i meni se povraća od holivudskih nebuloza. Ne znam jesi li primijetio, u svakom filmu se bar jednom pojavi američka zastava.
sta ocekivati od tog bolesnog naroda kad vojnik na filmu kaze poginite svi odreda ali zastavu neprijatelj ne smije uzeti eto ti bolesnika...jos kad kazu americki san povraca mi se
Post Reply