Privatne osnovne škole

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
ljubav_aha

#51 Re: Privatne osnovne škole

Post by ljubav_aha »

Marker wrote:Postoji i Međđunarodna osnovna i Međunarodna srednja škola .... u istoj su zgradi!!! Misleći na diplome, govorila sam o srednjoj školi.

Nisam baš upućena u cijene, a što se tiče predmeta - bosanski, muzičko, likovno, tjelesni su na bosanskom... ostalo na engleskom.
u SAD mozes iz drzavne osnovne skole i srednje uci u privatni faks :-D bacanje novca indeed :lol:
Marker

#52 Re: Privatne osnovne škole

Post by Marker »

Mi nismo SAD, mi smo Bosna i Hercegovina!!!
Marker

#53 Re: Privatne osnovne škole

Post by Marker »

Možeš i ovdje....
Last edited by Marker on 15/02/2012 19:40, edited 1 time in total.
Gray

#54 Re: Privatne osnovne škole

Post by Gray »

Marker wrote:Mi nismo SAD, mi smo Bosna i Hercegovina!!!

Pa i iz BiH možeš iz javne osnovne škole (a i srednje) ući na bilo koji faks.
Marker

#55 Re: Privatne osnovne škole

Post by Marker »

mnogo, mnogo teže... (ako misliš na faks u inostranstvu)
zelenashica

#56 Re: Privatne osnovne škole

Post by zelenashica »

šaljivdžija wrote:zelenashica -znači radili smo u istoj firmi .. e sad .. da li bi ti svoje dijete upisala u tu školu ? :D
Ne.Moje ide u državnu.
zelenashica

#57 Re: Privatne osnovne škole

Post by zelenashica »

Marker wrote:Šaljivđija i zelenašice, pretpostavljam da sada radite u nekoj boljoj školi
U državnoj.Ne žalim se.Meni je isto raditi neovisno od škole u kojoj radim.
matsuda

#58 Re: Privatne osnovne škole

Post by matsuda »

Nista ne moze zamjeniti roditelja! Mozes ga poslati i na Mars u intergalakticku skolu, ako ti nisi tu da mu pokazes kako da se ponasa, sta je dobro, a sta ne, ako nisi tu da mu pokazes kako sa razlomcima, da mu pojednostavis njutnove zakone, ako nisi tu da mu kazes da se kaze "htio" a ne "stijo", ako nisi tu da ga podrzis bolje ti je da ga das nekom drugom tko zeli imati djete i moze i zeli se brinuti o njemu. Neke stvari skola ne moze zamjeniti.
Marker

#59 Re: Privatne osnovne škole

Post by Marker »

ne može niko zamijeniti roditelja... to je tačno! Al nije li super kad škola i roditelji rade zajedno u izgradnji "čovjeka"... A na kraju dijete ipak moraš slati u školu!
zelenashica

#60 Re: Privatne osnovne škole

Post by zelenashica »

Marker wrote:Ja sam se svakakvih gluposti naslušala o privatnim školama... al' ovo što pročitah ovdje su najveće gluposti...
Očigledno su saljivdžija i zelenašica toliko ostavili dojam i zadovoljili potrebe i standarde te škole, pa su radili samo godinu dana...
Uostalom, valjda neko ko radi mnoooogo duže u toj školi može dati objektivnije mišljenje....
Očito je samo jedno da se ne razumiješ u trenutno stanje u obrazovanju.
Na Tuzlanskom kantonu posljednjih godina NEMA rješenja na neodređeno radno vrijeme.
Isto tako i međunarodna škola ne prima nastavno osoblje na neodređeno jer je broj djece sve manji i manji.
Pogotovo u međunarodnoj jer je platežna moć roditelja mala i vrlo mali broj djece se i upisuje u odnosu na periode od ranije, a još više imajući u vidu činjenicu da si i roditelji shvatili da razlike između privatnih i državnih škola u kvalitetu nisu na strani privatnih škola.

Eh sad što se tiče onog dijela koje ljubav_aha pomenu o tome ću malo detaljnije kasnije.Trenutno nisam sa raspoloživim vremenom za tako obimna pojašnjenja.
bez_ideje

#61 Re: Privatne osnovne škole

Post by bez_ideje »

Marker wrote:ne može niko zamijeniti roditelja... to je tačno! Al nije li super kad škola i roditelji rade zajedno u izgradnji "čovjeka"... A na kraju dijete ipak moraš slati u školu!
a ko biva....suradnja= uplata
Marker

#62 Re: Privatne osnovne škole

Post by Marker »

ja već četiri godine imam ugovor na neodređeno!
pročitaj moje druge postove pa ćeš saznati koliko "opada" interes za ovom školom!!!
Last edited by Marker on 15/02/2012 19:41, edited 1 time in total.
zelenashica

#63 Re: Privatne osnovne škole

Post by zelenashica »

Marker wrote:ne može niko zamijeniti roditelja... to je tačno! Al nije li super kad škola i roditelji rade zajedno u izgradnji "čovjeka"... A na kraju dijete ipak moraš slati u školu!
Kvalitetan sistem obrazovanja je koncipiran na sistemu pravouglog trougla.

De pokušam ti ovako pojasniti.
Katete su ti nastavnik i roditelj, a dijete je hipotenuza.
p.s.Znam sad ćeš da pitaš a što to dijete hipotenuza, ali o tome u onom objašnjenju koje sam dužna @ ljubav_aha.
Marker

#64 Re: Privatne osnovne škole

Post by Marker »

bez_ideje wrote:
a ko biva....suradnja= uplata
To nema veze sa uplatom... već sa mentalitetom nastavnika i praksom škole
zelenashica

#65 Re: Privatne osnovne škole

Post by zelenashica »

Marker wrote:hmmmmm... a ja već četiri godine imam ugovor na neodređeno!!! hmmmmmm

pročitaj moje druge postove pa ćeš saznati koliko "opada" interes za ovom školom!!!
Naravno ti imaš, kao prvo bitan je smjer koji predaješ, a kao drugo i sve ono protiv čega se u TK prosvjetari godinama bore-korupcija u obrazovanju.
Znaš ti bolje od mene kako funkcionisu zaposljenja,....eh sad to što ja radim 10 godina bez ugovora na neodređeno nije moja sramota, nego državna.
A vjeruj moja kolegica je ove godine napunila cijelih 14 godina takvog rada.
Ove školske godine nije bio NI JEDAN konkurs razredne nastave na neodređeno.Prosle je bilo 12 mjesta ali radi pravilnika koji je na snazi ta mjesta su dobile učiteljice pred penziju, sele na blize relacije.Prema tome, pronađi nekog drugog da mu soliš pamet o obrazovnom sistemu, meni koja radim 10 godina u obrazovanju i koja pored sebe ima u kuci penzionisanu učiteljicu i nastavnika pred penziju nemoj Allaha ti.
Marker

#66 Re: Privatne osnovne škole

Post by Marker »

to što su ti roditelji prosvjetni radnici nema nikakve veze sa neistinama koje iznosite o privatnim školama... i moji su roditelji prosvjetni radnici... pa šta???

Opet napominjem.... nije me briga za državne škole... ali nemojte izmišljati gluposti o privatnim školama
bez_ideje

#67 Re: Privatne osnovne škole

Post by bez_ideje »

Marker wrote:to što su ti roditelji prosvjetni radnici nema nikakve veze sa neistinama koje iznosite o privatnim školama... i moji su roditelji prosvjetni radnici... pa šta???

Opet napominjem.... nije me briga za državne škole... ali nemojte izmišljati gluposti o privatnim školama
A izmisljotine i gluposti su zato sto ti tako kazes?
Hau konvinsing
zelenashica

#68 Re: Privatne osnovne škole

Post by zelenashica »

Marker wrote:to što su ti roditelji prosvjetni radnici nema nikakve veze sa neistinama koje iznosite o privatnim školama... i moji su roditelji prosvjetni radnici... pa šta???

Ja sam iznijela svoje misljenje, a to sto je ono u sukobu s tvojim nije moj problem, nego tvoj jer očito je da nemaš ono što svaki prosvjetni radnik treba imati-sluha za druge i drugačije.
Nikome ja niti mogu niti želim sugerisati gdje svoju djecu da upišu u školu, roditelji imaju pravo na izbor i neka sami biraju.
Marker

#69 Re: Privatne osnovne škole

Post by Marker »

bez_ideje wrote:

A izmisljotine i gluposti su zato sto ti tako kazes?
Hau konvinsing
Ja ipak imam mnooogo više iskustva i godina provedenih u ovoj školi. A ko voli, nek izvoli - volja mu državna, volja mu privatna...
Marker

#70 Re: Privatne osnovne škole

Post by Marker »

zelenashica wrote:

Ja sam iznijela svoje misljenje, a to sto je ono u sukobu s tvojim nije moj problem, nego tvoj jer očito je da nemaš ono što svaki prosvjetni radnik treba imati-sluha za druge i drugačije.
Nikome ja niti mogu niti želim sugerisati gdje svoju djecu da upišu u školu, roditelji imaju pravo na izbor i neka sami biraju.
Zelenashice, meni je samo zasmetalo ono što je moj bivši kolega, šaljvidžija, napisao
Imaju roditelji pravo... i bogu hvala da imaju pravo izbora gdje će dijete upisati. Nije mi bila namjera promovisati školu, nego zapitati šaljivdžiju: odakle mu ovaj nonsens!
Marker

#71 Re: Privatne osnovne škole

Post by Marker »

da ja govorim izmišljotine o tvom kolektivu i školi gdje radiš... i ti bi reagovala... je l' tako???
zelenashica

#72 Re: Privatne osnovne škole

Post by zelenashica »

Marker wrote:
zelenashica wrote:

Zelenashice, meni je samo zasmetalo ono što je moj bivši kolega, šaljvidžija, napisao
Imaju roditelji pravo... i bogu hvala da imaju pravo izbora gdje će dijete upisati. Nije mi bila namjera promovisati školu, nego zapitati šaljivdžiju: odakle mu ovaj nonsens!
Nadam se da promocija škole nije bila cilj, jer ako jeste onda je postigla kontraefekat.
Sretno svima, ma gdje se školovali.Ali idalje mislim da škola kao institucija je manje bitna za obrazovanje od mogučnosti djeteta i svjesnosti roditelja za obrazovanje.
Mogu ja tebi dati mali milion primjera gdje djeca u nikakvim uslovima i pored nepismenih roditelja koji bi kao trebali da im pomognu u radu postignu vrhunske rezultate, ali isto tako i primjera gdje djeca imaju svu podršku ali rezultata nemaju.Sve je to individualno.

A to što ja mislim da su privatne škole lošije od državnih, pokušaj sam provjeriti nekoliko učenika koji su iz Gračanice( treba li spominjati da im je babo lokalni gigant) i koji su u školi gdje ja radim imali jakoooo nisko znanje i ocjene, a sad tu u tvojoj su odlikaši :-)
Ili da pomenem i to da im neki daju privatno instrukcije, a nakon njih zvrcnu kolege u međunarodnoj sa pričom: daj ba malo tu budi fleksibilniji uzeo sam lovu, pa znaš.....lapo-lapo. :-)
Ne vuci me dalje za jezik molim te.

Roditelji su punoljetni i nek sami biraju gdje njihova djeca trebaju da pohađaju školu.
zelenashica

#73 Re: Privatne osnovne škole

Post by zelenashica »

Marker wrote:da ja govorim izmišljotine o tvom kolektivu i školi gdje radiš... i ti bi reagovala... je l' tako???
U svakom slučaju nemam pravo da negiram tuđe mišljenje.Nisi li ti već za moj državni kolektiv reagovao kako već jesi? :-)
Kolega smiri strasti, treba znati povući i ručnu kočnicu ponekad.

P.S.I samo još jedno pitanje.Koliko djece sa posebnim potrebama imaš u razredima?(mislim na djecu koja su prošla kategorizaciju).
Marker

#74 Re: Privatne osnovne škole

Post by Marker »

No comment na tvoj post, zelenashice...
zelenashica

#75 Re: Privatne osnovne škole

Post by zelenashica »

Marker wrote:No comment na tvoj post, zelenashice...
Naravno, ako želiš imena i prezimena imaš opciju pp. :wink:
Ups tek sad vidjeh da si reg ženski spol.
Engleski jezik? :D
Last edited by zelenashica on 14/02/2012 19:20, edited 1 time in total.
Post Reply