prava sitnica...
koliko je para ovaj pljug
Moderators: _BataZiv_0809, anex
dottore,dottoredottore wrote:a cena?
prava sitnica...
koliko je para ovaj pljug
Ma Sprinter ili Crafter i rijesen problemchuchumbamayumbe wrote:Dajte ba ljudi, što se porodičnih automobila tiče, Renault Kangoo, Peugeot Partner, Citroen Berlingo, Fiat Doblo...
To su tito auta za porodicu, sa relativno jeftinim održavanjem, povoljnom cijenom, sigurna, itd...
Kangoo, još da je 4x4 (ali je pravo skup), nema dalje.
Pa Sprinter ili Crafter su zaista smiješan izbor pošto to i nisu porodični automobili, ali Kangoo je ODLIČAN porodični auto.muz66 wrote:Ma Sprinter ili Crafter i rijesen problemchuchumbamayumbe wrote:Dajte ba ljudi, što se porodičnih automobila tiče, Renault Kangoo, Peugeot Partner, Citroen Berlingo, Fiat Doblo...
To su tito auta za porodicu, sa relativno jeftinim održavanjem, povoljnom cijenom, sigurna, itd...
Recimo da su malo neugledni? Kvartet automobila koji su zamisljeni kao dostavna vozila a onda su im ubacena zadnja sjedista, malo tapacirunga i eto ga. Mislim, cak i pomisliti na Fiat Doblo kao mogucu opciju pored auta koje se ranije spominju...Subjektivni dojam.chuchumbamayumbe wrote:Pa Sprinter ili Crafter su zaista smiješan izbor pošto to i nisu porodični automobili, ali Kangoo je ODLIČAN porodični auto.muz66 wrote:Ma Sprinter ili Crafter i rijesen problemchuchumbamayumbe wrote:Dajte ba ljudi, što se porodičnih automobila tiče, Renault Kangoo, Peugeot Partner, Citroen Berlingo, Fiat Doblo...
Baš bih volio da čujem neke argumente koji će pobiti moju tvrdnju.
Radi se o Focusu 2001.g. A nije mi nesto posebno stalo ni da mi vjerujes ni da mi ne vjerujes.kone wrote:Ne samo da ti ja ne vjerujem,nego ti vjerovatno ne vjeruje barem pola ljudi na ovoj temi,osim ako si to sve mjenjao na fordu eskortu iz `90. godine.U pola one gore cifre sto sam napisao spada samo ulje,a koje ti ulje sipas,to ne znam,tako da ti ona moja gore napisana cifra i ne ide bas u prilog tog tvog dokazivanja...ali eto,ti znas najbolje....zgembo_sa wrote:To hoces li mi povjerovati ili ne mi ne ide ni iz dzepa ni u dzep. Ako hoces vjeruj, ako neces ne moras. Ja znam da meni samom ova tvoja cifra dokazuje ono sto sam i rekao, da je Renault skuplji za odrzavanje od Forda.kone wrote:@zgembo
Prijatelju,vicevi su u drugom podforumu.Ja sam zamijenio filter ulja,goriva,klime i zamijenio ulje + ruke(garaza,ne ovlasteni servis) za 190KM na renou.Kakav ti je je to zupcasti postavilo,onaj od 20kmica itd...Nema sanse da si sve to zamijenio za te pare....
Slažem se, Logan je best buy, bilo MCV ili onaj obični.mayab wrote:Ja bih preporučio prije neki monovolumen , nego karavan, praktičniji je i viši, lakše je utrpati djecu!
A niko ne spomenu Logana kombija ili ti ga MCV, ili kako ga već zovu!Poružan jeste ali prostora i opreme na pretek, i još ako neko preferira NOVO auto, onda je to to za otprilike te pare!
Hvala ti na iscrpnom odgovoru - kada čovjek govori iz iskustva, onda je to zlata vrijedno. Hvala i ostalima na savjetima, ali je ipak iskustvo nešto drugo (stavljanje djece unutra npr. ).dugi wrote:Ja ti mogu reci iz iskustva, ako hoces porodicno auto onda samo monovolumeni tipa Scenic, Zafira, Picasso itd...
Prije svega je lakse djecu staviti i izvaditi iz auta, cuvas ledjaImao sam prije karavana ali kad sam jednom probao voziti monovolumen ne znam hocu li se moci ikad vratiti "niskim" autima.
Trenutno vozim Opel Zafiru i imam samo rijeci hvale za to auto, jedina "mana" je sto je malo "tvdje" podesen ovjes pa ne znam kako ce to tebi odgovarati.
U klasi malih monovolumena imas Merivu I Nissan Note a u klasi kompaktnih monovolumena imas C-max, Zafira, Scenic, Picasso, Touran i svi ovi auti su dobri na svoj nacin.
Uglavnom bih ti preporucio da sam odes i pogledas a ako mozes i provozas auta koja te interesuju pa se sam odluci.
Ako te nesto interesuje slobodno pitaj.
Kako bi ti smjestio 2 sjedalice i suprugu na zadnje sjedište u svakom od ovih auta ? Ja sam sjedio u Octavia autu pozadi, između dvoje, na dužoj relaciji, vjeruj da je užasno....dottore wrote:za 15 000 porodicno auto
skoda fabia karavan(1.9 TDI)
octavia
Golf 4 karavan
seat toledo
.....
MA neces ni dobiti,jer ono sve nije mogao ni kupiti(originalne dijelove)za te pare,a kamoli uraditi u ovlastenom servisu.Pitanje je je li mogao samo kupiti remen i spanere za te pare,a ne postaviti u ovlastenom servisu,a kamoli jos kupiti one filtere,pa ulje koje samo kosta od minimalnih 50 do realnih 85 KM.ALi hajde,neka mu budeslavkoimamodilera wrote:Zgembo - jos cekam racun iz tog ovlastenog servisa za navedene radove...
A kad to vidim, onda cemo nastaviti pricu....
Tri sjedalice odozada u V50, supruga naprijed.adnan.BIH wrote:Kako bi ti smjestio 2 sjedalice i suprugu na zadnje sjedište u svakom od ovih auta ? Ja sam sjedio u Octavia autu pozadi, između dvoje, na dužoj relaciji, vjeruj da je užasno....dottore wrote:za 15 000 porodicno auto
skoda fabia karavan(1.9 TDI)
octavia
Golf 4 karavan
seat toledo
.....
Seat i golf, ista priča.
Dam ti ja telefon pa mi se javis i dodjes do mene kuci pa ti pokazemslavkoimamodilera wrote:Zgembo - jos cekam racun iz tog ovlastenog servisa za navedene radove...
A kad to vidim, onda cemo nastaviti pricu....
Ok, vjeruj sta hoceskone wrote:MA neces ni dobiti,jer ono sve nije mogao ni kupiti(originalne dijelove)za te pare,a kamoli uraditi u ovlastenom servisu.Pitanje je je li mogao samo kupiti remen i spanere za te pare,a ne postaviti u ovlastenom servisu,a kamoli jos kupiti one filtere,pa ulje koje samo kosta od minimalnih 50 do realnih 85 KM.ALi hajde,neka mu budeslavkoimamodilera wrote:Zgembo - jos cekam racun iz tog ovlastenog servisa za navedene radove...
A kad to vidim, onda cemo nastaviti pricu....![]()
Adnane,pravi izbor za kupovinu.Neces sigurno pozaliti,samo kupi auto u nekom od ovlastenih servisa ili ga prije kupovine odvezi u jedan od ovlastenih servisa na pregled.Kostat ce te do 50 KM,ali ces barem znati sta kupujes
Znaci lazes... kao sto sam i mislio...zgembo_sa wrote:Dam ti ja telefon pa mi se javis i dodjes do mene kuci pa ti pokazem