Engleski koker spaniel
Moderator: anex
- Friesian
#51 Re: Engleski koker spaniel
salzem se sa @zdruzdjo... jako tvrdoglava pasmina pa tako da ih ne bi ni preporucio onima koji nemaju strpljenja za rad... ipak spada u lovacke pse pa se prema tome treba uzeti u obzir i izvanredan njuh... sto samim tim otezava bilo kakvu dresuru...
-
DuVE.^^
#52 Koker spanijel
Dobar dan zelio bih da znam neke karakteristike o koker spanijelu i kako se hrani, kada se hrani i sve vezano za to jer sam ga kupio prije 2 dana.
Unaprijed hvala
Unaprijed hvala
-
arwen76
#53 Re: Engleski koker spaniel
Pozdrav,
javljam se iz Mostara i bavim se mišlju da nabavim kokera roditeljima koji žive u stanu, pa me zanimaju iskustva i gdje da nabavim, naišla sam na broj mobitela neke Tanje u Travniku , za čije kučiće tvrde da su njegovani i da se o njima vodi računa.
Znam da su kao tvrdoglavi, nestašni, neposlušni, tersavi itd. ali oni su meni jednostavno slatki i kad ih vidim kad trče i klepeću onim ušima ja bi ih izljubila....
imam loše iskustvo sa susjedovim psom , isto kokijem, ali oni ga po noći zavore u garažu pa on zavija...ipak to je do njih i laje na svakoga živog, puste ga odvezanog da hoda svukuda po naselju , viđala sam ga i oko smeća kako njuška, mrzim takve ljude što nabave psa radi mode a onda ga puste i ne vode računa o njemu...
javljam se iz Mostara i bavim se mišlju da nabavim kokera roditeljima koji žive u stanu, pa me zanimaju iskustva i gdje da nabavim, naišla sam na broj mobitela neke Tanje u Travniku , za čije kučiće tvrde da su njegovani i da se o njima vodi računa.
Znam da su kao tvrdoglavi, nestašni, neposlušni, tersavi itd. ali oni su meni jednostavno slatki i kad ih vidim kad trče i klepeću onim ušima ja bi ih izljubila....
imam loše iskustvo sa susjedovim psom , isto kokijem, ali oni ga po noći zavore u garažu pa on zavija...ipak to je do njih i laje na svakoga živog, puste ga odvezanog da hoda svukuda po naselju , viđala sam ga i oko smeća kako njuška, mrzim takve ljude što nabave psa radi mode a onda ga puste i ne vode računa o njemu...
-
opet ja
#54 Re: Engleski koker spaniel
medju najzahebanijom pasminom, definitivno....pricam iz iskustva. Odlazak bilo gdje van grada je zavrsavao tako da smo ljudima placali ubijene kokosi...a u gradu je ubijala golubove...triput je skocila u miljacku za galebovima (ili vec koje ono ptice budu ljeti
)...na moru iz broda...svakodnevno kopanje po smetljarniku...prozdrljiva je i inace bila...ukratko, nicemu...ali nicemu je nisi mogao nauciti.... Odanost
. Da je bila lijepa...bila je preljepa
Psa ne kupujes prema izgledu...psa kupujes ili jos bolje usvajas prema nekom osjecaju kada ga vidis.
Psa ne kupujes prema izgledu...psa kupujes ili jos bolje usvajas prema nekom osjecaju kada ga vidis.
-
arwen76
#55 Re: Engleski koker spaniel
pa o tome osjećaju sam i pričala
mogu ja nabaviti i malterzera, ali nije mi to to kao što je koki
a naročito su im slatki kučići, ona mala slatka tupava glavica
njemački mali špic je u isto u opciji , on je za stanove super, samo ga treba redovito četkati, ali mi je puno dati 1000 eura za psa, tako da je špic odšpicio
mogu ja nabaviti i malterzera, ali nije mi to to kao što je koki
a naročito su im slatki kučići, ona mala slatka tupava glavica
njemački mali špic je u isto u opciji , on je za stanove super, samo ga treba redovito četkati, ali mi je puno dati 1000 eura za psa, tako da je špic odšpicio
-
No_oNe__
#56 Re: Engleski koker spaniel
Evo jos jednog vlasnika kokera (na zalost ne znam gdje u sa kupiti ima jer ne zivim na nasim prostorima)
i onako samo ukratko da kazem koju rijec o nasem kucnom iskustvu
presladak!
mi ga gnjavimo od kad je dosao tako da doobro podnosi jednog 4godisnjaka koji tu i tamo dodje u posjetu i gnjavi ga od jutra do mraka
super je i sa komsijinom malom od 1 godinu!
obozava da se vozi u autu i to mu niko ne moze oduzeti
ici vani na bilo koji moguci nacin (cak i iskakanje kroz prozor, zivimo nisko) je ultimate goal!
tvrdoglav do booola
ima dlaka na bacanje i to je jedini i najveci problem, stvaraju mu se gutice krzna ispod nogica i gdje je god moguce (zato treba imati kaputic kad je mokro vani i cesljati ga cesto)
sa usima nemamo problema (hvala Bogu)
sa ocima isto
jede sve sto stigne da pojede!
imamo macku ... i nju super podnosi u smislu on bi se igrao sa njom ali ona je stara i ters tako da... ali zato ostale macke ... MRZI!
druge pse isto jaaaako voli i voli se igrati sa njima - osim ako nisu malo neprijateljski raspolozeni onda i on pokaze zube
eto toliko!
slike u slikama kucnih ljubimaca
Alex!
i onako samo ukratko da kazem koju rijec o nasem kucnom iskustvu
presladak!
mi ga gnjavimo od kad je dosao tako da doobro podnosi jednog 4godisnjaka koji tu i tamo dodje u posjetu i gnjavi ga od jutra do mraka
super je i sa komsijinom malom od 1 godinu!
obozava da se vozi u autu i to mu niko ne moze oduzeti
ici vani na bilo koji moguci nacin (cak i iskakanje kroz prozor, zivimo nisko) je ultimate goal!
tvrdoglav do booola
ima dlaka na bacanje i to je jedini i najveci problem, stvaraju mu se gutice krzna ispod nogica i gdje je god moguce (zato treba imati kaputic kad je mokro vani i cesljati ga cesto)
sa usima nemamo problema (hvala Bogu)
sa ocima isto
jede sve sto stigne da pojede!
imamo macku ... i nju super podnosi u smislu on bi se igrao sa njom ali ona je stara i ters tako da... ali zato ostale macke ... MRZI!
druge pse isto jaaaako voli i voli se igrati sa njima - osim ako nisu malo neprijateljski raspolozeni onda i on pokaze zube
eto toliko!
slike u slikama kucnih ljubimaca
Alex!
-
kekie
#57 Re: Engleski koker spaniel
Svog sam kokera dobila kada je imao samo dva mjeseca. Dok sam ga naučila kako da ide vani za nuždu, prevario me je bezbroj puta, pojeo je 6 kila smokija i i dan danas zna kako da me prevari kao da treba na wc, a on bi samo napolje da se igra. Prvo je bio u kući 8 mjeseci a onda mu je dlaka strašno počela opadati, pa me mama natjerala da ga izbacimo iz kuće. Sad ima pet i po godina.
Za to vrijeme je bio kod tatinog prijatelja koji je imao dva lovačka psa, pa se s njima družio. Neki dan sam ga vratila nazad, jer sam čula da ga ovaj pušta po ulici da hoda kao da je uličar a ne moj rasni koker. Sada je ošišan skroz na kratko jer imao puno gutica od dlake po trbuhu i šapicama. Izgleda smiješno...ali kao da do sad nije
Veliki problem je taj što, ne znam zašto, zavija kad uči ezan. Pošto živim odmah pored džamije, svaki puta kada ezan zauči on krene glasno da zavija. Sad zamislite kako je to ujutro oko 5 sati zanimljivo...hahahhah...jel' neko zna kako da to riješim? Sve smo pokušavali, ali ništa ne radi.
Za to vrijeme je bio kod tatinog prijatelja koji je imao dva lovačka psa, pa se s njima družio. Neki dan sam ga vratila nazad, jer sam čula da ga ovaj pušta po ulici da hoda kao da je uličar a ne moj rasni koker. Sada je ošišan skroz na kratko jer imao puno gutica od dlake po trbuhu i šapicama. Izgleda smiješno...ali kao da do sad nije
Veliki problem je taj što, ne znam zašto, zavija kad uči ezan. Pošto živim odmah pored džamije, svaki puta kada ezan zauči on krene glasno da zavija. Sad zamislite kako je to ujutro oko 5 sati zanimljivo...hahahhah...jel' neko zna kako da to riješim? Sve smo pokušavali, ali ništa ne radi.