Prva recenica: Nije nikakav problem u Hrvatskoj.kockica_kockica wrote:don vito wrote:Sveuciliste u Mostaru napucano po evropskim standardima. Otkud pare? Vjerovatno, ne vjerovatno vec skoro sigurno, iz hrvatskog proracuna. Osim za obrazovanje, najvise para Iz hrvatskog proracuna Hrvatima u BiH daju za zdravstvo i obnovu infrastrukture. U isto vrijeme Puljic godinama gradi, nikako da zavrsi crkvu na Alipasinu, a razlog je vjerovatno sto nema para.
Uporediti izdvajanje za obrazovanje, zdravstvo i dzamije od donacija islamskih zemalja namijenjenih bh. muslimanima i sve ce biti jasno. Islamofobija
jeli to problem sto Hrvatska ulaze i pomaze BiH ili sam ja pogresno razumjela???? RH daje pare za infrastrukturu, obrazovanje, kulturu a ne za gradnju Crkava bilo gdje... znas zasto ? zato sto vjeruje u obrazovanje kulturu i sve ostalo, vjeruje u mlade ljude koji imaju nesto opipljivije za sebe od zidova Crkve... i uostalom sta ce nam Crkve, Dzamije i ostali objekti ako nece biti mladih ... uzalud... pomrijet ce ono mali starosti sto lize crkvene i dzamijske pragove i kljuc u bravu... jer mladi ljudi ovdje nemaju buducnosti dok god su nam prioritet crkve i dzamije a ne obrazovanje, danas je pravo tesko naci donatora da ti da pare za obnovu necije kuce ali kad spomens gradnju crkve ili dzamije odmah su u prvim redovima... ne mozes naci donatora koji ce investirati u poljoprivredu, zanastvo, privredu ali zato spomeni vjerski objekt bilo koje vrste eto ih odmah...imamo mi sasvim dovoljno vjerskih objekata ali nemamo pare, nemamo posla, nemamo normalne politicare, nemamo buducnosti, imamo Brankovica njegove poreze i nebuloze i vjerske poglavare koji imaju dobre trpeze a narodu sole pamet o vjeri i kako treba imati vjere ... sit gladnog ne razumije...
Ostatak: Sve tacno.