VjecitiStudent wrote:Ovogodisnji budzet Kantona Sarajevo je iznosio preko 800 miliona maraka. Sam Kanton po Ustavu, ima gomilu ovlastenja, i u rad mu se za mnoge gradjanima bitne stvari, barem kad je Kanton Sarajevo u pitanju, ne petljaju ni "ustase", ni "cetnici".Ali_G wrote:Ja samo kazem da se stvari puno lakse rade kada si ti gornji, a ne donji kao sto smo mi izasli iz rata. Ni sa kojeg aspekta ne mozemo vala porediti ucinak vlasti sto naravno ne opravdava lopovluke koji su se radili i jos rade.
Sto se tice Japana, bravo Jonny. Da je nekom bilo stalo da od Bosne napravi neku normalnu drzavu koja lici na nesto ne bi nam nametnuli Dejton i sve sto uz njega ide. Ja ne vidim formulu koja bi od ove drzave i nacina na koji je ona ustrojena napravio nesto
Medjutim, jedan od vrhunskih "uspjeha" Kantona, je bio zavrsavanje tri kilometra zapadnog izlaza, kojeg su gradili nekoliko godina i na ciju su gradnju spiskali desetine miliona.
Kako tumacis gore opisani fenomen?
odlican primjer! to sam i ja u vise navrata govorio, ne mozemo uvijek za neuspjehe kriviti "drugog", srbe, hrvate, bosnjake, ove one...
jedan od najgovnijih primjera bahatosti bosnjackih politicara sam procitao u novinama prilikom jos jednog svecanog otvaranja jos jedne dionice autoputa" (sto je samo po sebi absurd) kada je jedan od ministara saljivo primjetio kako ima vise sluzbenih audija na otvaranju nego sto ima kilometara autoputa. sama ta izjava je dovoljna da mu se otkaz da.