Udri brate!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

oldplague

#51 Re: Udri brate!

Post by oldplague »

madner wrote:Vjerske zajednice (sa pravom, jer one to ovdje i jesu) sebe smatraju iznad zakona i tako se ponasaju.
Ovo samo država može promijeniti. Uzmi za primjer najnoviji razvoj u odnosima SAD i RKC. Ali za to mora postojati volja većine. U slučaju SAD, okidač su bile brojne tužbe za seksualno zlostavljanje djece.
slavkoimamodilera

#52 Re: Udri brate!

Post by slavkoimamodilera »

cukundede wrote:Fina moja Latina :

Ovi , kojima si navela samo mali primjer Golog otoka i ne znaju šta je to . Oni misle da je to nekakav otok za nudiste .
U suštini moje je mišljenje da u našem specifičnom okružju ( isključivo Bosna i Hercegovina ) ateizam u smislu nevjerovanja u Boga uopšte i ne postoji . Ateizam ovih sarajevo-xsovskih T-Rexsova ( ne onih muzičkih već prahistorijskih i izumrlih dinosaurusa ) je isključivo političke naravi . Čitao sam na jednom drugom podforumu ovde na sa-x mislim da je tema bila u koju ste osnovnu školu išli . Milostivi moj Bože on je " ratna generacija " ( ovog jučerašnjeg ) te i te škole . I priča o Titi i njegovoj Titonik državi ( aluzija na " (ć)čamac iz 1912-te je namjerna ). A " ateista " je jer mu je babo bio službenik u firmi od koje je dobio garsonjeru od 24 kvadrata za njegovu četvoročlanu obitelj , pa su došle ove jebene " hodž(đ)e " i popovi , i sve razjebale . A tako im je dobro bilo . Usput govereći , babo ateista , mu je nadi ime Anđelko . Ateista je jer ga je stid reći da su mu bar 18 ili 25 generacija predaka bili muslimani , katolici ili pravoslavci , a on fino pročito u manifestu " đe jasno kaže da je religija opijum za mase " . Nije to ateiste ni u putu srelo , što bi reko Daco Dž.
Pročitah negdje : Ko biva nakav kršćanin prešao na islam i ode nekom imamu da mu se eto požali . Veli dragi moj efendija ja sam stvarno srcem prihvatio islam i sve je to uredu ali kad god začujem zvono sa crkve , nekako mi srce zaigra od nake radosti . Već pomagaj da se kutarišem toga . Hodža mu reče da obavi hadž i da ga obavlja toliko dugo sve dok ne iskorijeni to što ga eto muči . Trebalo mu je 19 godina hadža .

E pa možeš zamisliti koliko godina ateizma treba ovima da zaborave ono šta im je u krvi ( 500 godina islama ili čak 2000 godina kršćanstva [ uvjetno govereći ]) . A " ateistički hadž " mogu komotno obaviti na Golom otoku ili u nedavno otkrivenoj jami u Sloveniji .

Glede ovog " lemanja " novinara . I ja bih istjero iz svoje kuće svakog ko bi došao bez mog poziva i počeo slikat moju spavaću sobu ili halu . Usput govoreći ni ti je Vaskovića a ni Avdu iko prstom " barno " .
:lol: :lol: :lol: Ima terapija lijekovima za ovaj tvoj problem... dok si pod lijekovima, uopste nemas takvih problema... nije shizofrenija tako grozna kako se na prvi pogled cini, samo treba potraziti profesionalnu pomoc...
cukundede

#53 Re: Udri brate!

Post by cukundede »

... ma ko mi je to Skriven iza lažnog imena . Odmah sam te prepozno' : Milan Tarot aka slavkoimamo.... Dr. Milan je ispostavio i dijagnozu i propiso' terapiju i povrh toga ispo' smješli ( nacrto bruku smalija ) pa se smije ko minđa na nove gaće .Tvoj idiotski komentar bez komentara je ko' kad ono papak ( tako smo mi nekad u Sarajevu zvali one koji ispričaju vic i samo se oni smiju misleći da je vic dobar ) misli da je smješli .

Ne , meni definitivno ne treba nikakva medicina , a za te neznam jer te osobno ne poznajem ( a nešto i nisam zainteresiran da te upoznam ) .

Sam naslov ove teme aludira da je neko izmlatio nedužne novinare . Prvo ponavljam da ( na žalost ) niko nije pipnuo ni obrijanog četnika , Vaskovića a ni (permanentno)alkoholiziranog Avdu Avdića .
Sloboda govora ne isključuje pravo na privatnu svojinu . U oba slučaja slobodnogovornici su imali sreće što su svoje slobode ispoljili u BiH . Da su , primjera radi , tu slobodu pokušali u SAD ili u nekoj od drugih visoko demokratiziranih država bili bi poslije prvog upozorenja UPUCANI zbog povrede privatne svojine . I nikom ništa .

Ali eto tipično za novokomponirane BiH demokrate - ateiste ( posebice sa ovog portala ) važi ona : danas jedan prdnuo a sutra se po čaršiji priča da se nakav usro' dozavrat.
tranquil

#54 Re: Udri brate!

Post by tranquil »

Ovi , kojima si navela samo mali primjer Golog otoka i ne znaju šta je to . Oni misle da je to nekakav otok za nudiste .
U suštini moje je mišljenje da u našem specifičnom okružju ( isključivo Bosna i Hercegovina ) ateizam u smislu nevjerovanja u Boga uopšte i ne postoji . Ateizam ovih sarajevo-xsovskih T-Rexsova ( ne onih muzičkih već prahistorijskih i izumrlih dinosaurusa ) je isključivo političke naravi . Čitao sam na jednom drugom podforumu ovde na sa-x mislim da je tema bila u koju ste osnovnu školu išli . Milostivi moj Bože on je " ratna generacija " ( ovog jučerašnjeg ) te i te škole . I priča o Titi i njegovoj Titonik državi ( aluzija na " (ć)čamac iz 1912-te je namjerna ). A " ateista " je jer mu je babo bio službenik u firmi od koje je dobio garsonjeru od 24 kvadrata za njegovu četvoročlanu obitelj , pa su došle ove jebene " hodž(đ)e " i popovi , i sve razjebale . A tako im je dobro bilo . Usput govereći , babo ateista , mu je nadi ime Anđelko . Ateista je jer ga je stid reći da su mu bar 18 ili 25 generacija predaka bili muslimani , katolici ili pravoslavci , a on fino pročito u manifestu " đe jasno kaže da je religija opijum za mase " . Nije to ateiste ni u putu srelo , što bi reko Daco Dž.
Pročitah negdje : Ko biva nakav kršćanin prešao na islam i ode nekom imamu da mu se eto požali . Veli dragi moj efendija ja sam stvarno srcem prihvatio islam i sve je to uredu ali kad god začujem zvono sa crkve , nekako mi srce zaigra od nake radosti . Već pomagaj da se kutarišem toga . Hodža mu reče da obavi hadž i da ga obavlja toliko dugo sve dok ne iskorijeni to što ga eto muči . Trebalo mu je 19 godina hadža .

E pa možeš zamisliti koliko godina ateizma treba ovima da zaborave ono šta im je u krvi ( 500 godina islama ili čak 2000 godina kršćanstva [ uvjetno govereći ]) . A " ateistički hadž " mogu komotno obaviti na Golom otoku ili u nedavno otkrivenoj jami u Sloveniji .

Glede ovog " lemanja " novinara . I ja bih istjero iz svoje kuće svakog ko bi došao bez mog poziva i počeo slikat moju spavaću sobu ili halu . Usput govoreći ni ti je Vaskovića a ni Avdu iko prstom " barno " .
cukundede wrote:... ma ko mi je to Skriven iza lažnog imena . Odmah sam te prepozno' : Milan Tarot aka slavkoimamo.... Dr. Milan je ispostavio i dijagnozu i propiso' terapiju i povrh toga ispo' smješli ( nacrto bruku smalija ) pa se smije ko minđa na nove gaće .Tvoj idiotski komentar bez komentara je ko' kad ono papak ( tako smo mi nekad u Sarajevu zvali one koji ispričaju vic i samo se oni smiju misleći da je vic dobar ) misli da je smješli .

Ne , meni definitivno ne treba nikakva medicina , a za te neznam jer te osobno ne poznajem ( a nešto i nisam zainteresiran da te upoznam ) .

Sam naslov ove teme aludira da je neko izmlatio nedužne novinare . Prvo ponavljam da ( na žalost ) niko nije pipnuo ni obrijanog četnika , Vaskovića a ni (permanentno)alkoholiziranog Avdu Avdića .
Sloboda govora ne isključuje pravo na privatnu svojinu . U oba slučaja slobodnogovornici su imali sreće što su svoje slobode ispoljili u BiH . Da su , primjera radi , tu slobodu pokušali u SAD ili u nekoj od drugih visoko demokratiziranih država bili bi poslije prvog upozorenja UPUCANI zbog povrede privatne svojine . I nikom ništa .

Ali eto tipično za novokomponirane BiH demokrate - ateiste ( posebice sa ovog portala ) važi ona : danas jedan prdnuo a sutra se po čaršiji priča da se nakav usro' dozavrat.
Hajde nećemo uspostavljati dijagnozu, samo ćemo malo analizirati ova dva posta, neka dijagnoze uspostavljaju stručnjaci na osnovu ovoga.

Nakon što si u prvom postu ti dao dijagnozu svim ateistima (koja je, barem u mom slučaju 100% netačna jer niti se zovem Anđelko niti sam ateista zbog oca niti me je stid zbog predaka), ljutiš se kada tebi neko drugi daje dijagnoze.

I dalje tvrdiš da je Goli Otok nešto što nije, iako je već rečeno:
tranquil wrote:Čitajući tvoje postove neinformisana osoba može pomisliti kako je Goli Otok bio mjesto na koje su zli ateisti nasumice silom odvodili vjernike iz crkvi i džamija.

Goli Otok je bio mjesto gdje su se odmarali uglavnom članovi KPJ, mahom staljinisti, neprijatelji KPJ. Ljudi koji bi, da su došli na vlast 1948 radili gore stvari od tog Golog Otoka. Mislim da je većini suđeno (mada ne bih smio staviti ruku u vatru da je kvalitet suđenja bio naročito visok, po današnjim standardima)
Dalje, tvoji postovi prozivaju ateizam za mržnju a istovremeno su puni mržnje i uvreda (idiot, papak).

Na kraju, stvarno je nevjerovatno kada ista osoba koja je prozivala ateiste za Goli Otok izražava žaljenje zbog toga što novinari nisu dobili batine (ustvari, trebaju biti sretni što nisu dobili metak).

Eto, neću dati dijagnozu, uradi sam, dobro ti ide.
HAVANA

#55 Re: Udri brate!

Post by HAVANA »

:shock: Sir Olivere Sir Olivere :zzzz:
Image

Image
Last edited by HAVANA on 23/03/2009 21:50, edited 1 time in total.
Kupalo

#56 Re: Udri brate!

Post by Kupalo »

Ubi ovaj religionizam. Prijedlog novčano kažnjavanje svakog predstavnika religijskih zajednica za svaki pokušaj bavljenja politikom. To bi riješilo problem bankrota.
lopta

#57 Re: Udri brate!

Post by lopta »

Sarayman wrote:Prvo Gluha Bukovica a evo danas i Trebinje. Zajedenicko su lokalne vjerske zajednice sa svojim vjernicima kao napadaci na novinare.
Zasto su bas vjernici ti koji tuku, mlave, marishu? Zasto su tako agresivni?
Zar ne bi trebali biti primjer onima koji nisu vjernici?
Bespotrebno generalizovanje, nisu nikog tukli vjernici, no siledzije.
Sa druge strane postavi kontra pitanje, hoces da kazes da se ''nevjernici'' ''ne tuku, mlave, marishu i nisu agresivni''?
Ili da uzmes procenat ovih ''vjernika'' i ovih ''nevjernika'' da pa vidimo ko se vise ''tuce, mlavi, marishe i ispoljava agresivnost''.
Ili opet da se zapitas je li ijedan novinar bio ''istucen i izmarisan'' od tih kako kazes ''vjernika''? Je li samar makar dobio?

I za kraj opet filozofski odgovor, ''vjernici'' koji se tuku, mlave, marishu i ispoljavaju agresivnost, automatski su u suprotnosti sa nacelima svoje vjere i time prestaje biti ''vjernici''.
Kupalo

#58 Re: Udri brate!

Post by Kupalo »

lopta wrote:
Sarayman wrote:Prvo Gluha Bukovica a evo danas i Trebinje. Zajedenicko su lokalne vjerske zajednice sa svojim vjernicima kao napadaci na novinare.
Bespotrebno generalizovanje, nisu nikog tukli vjernici, no siledzije.
Sa druge strane postavi kontra pitanje, hoces da kazes da se ''nevjernici'' ''ne tuku, mlave, marishu i nisu agresivni''?
Ili da uzmes procenat ovih ''vjernika'' i ovih ''nevjernika'' da pa vidimo ko se vise ''tuce, mlavi, marishe i ispoljava agresivnost''.
Ili opet da se zapitas je li ijedan novinar bio ''istucen i izmarisan'' od tih kako kazes ''vjernika''? Je li samar makar dobio?

I za kraj opet filozofski odgovor, ''vjernici'' koji se tuku, mlave, marishu i ispoljavaju agresivnost, automatski su u suprotnosti sa nacelima svoje vjere i time prestaje biti ''vjernici''.
Znači puna zemlja nevjernika?
straggler

#59 Re: Udri brate!

Post by straggler »

nosara wrote:
Takva ti je vjera i vjernici generalno (skoro)... :D Cudo od finoce... :D Prema istomisljenicima... :D
Vidim, ti si mi ovako 'širok' i nagodan... Onako, k'o s poslom generalno (doduše skoro), vjeru i vjernike opisa k'o nešto - gluho bilo. :zoka: E baš takve je Tito slao na Goli otok, dok je nas vjernike puštao da živimo ko gospoda prakticirajući svoju vjeru u svim okvirima koje ta vjera nalaže. Eh, a ako ti je to bilo malo, pa si počeo izlaziti iz tih okvira (naravno, uvijek je u pozadini bio neki kokošarski motiv), onda ti je slijedio KPZ Foča ! Ali Goli otok nije... On je ipak bio rezervisan za takve. Znao je Tile dobro šta radi. Kao što neko u prethodnim postovima reče, treba biti umjeren u svemu, pa tako i u vjeri, ali i u nevjerovanju... Međutim, riba od glave smrdi, pa tako je i sa ovim slučajem. Stanje u IZ nikada nije bilo gore kao u zadnjih 15ak godina. Poslati onako jednog primitivca hodžu u onako jednu primitivnu sredinu- ubitačna kombinacija. Mene su u Titino vrijeme kroz mektebsku nastavu vodili učeni profesori, tako da danas nemam nedoumica u smislu da mi svaka šuša seljačka (tipa vehabija npr., ili ovih priučenih hodžica)može doći i soliti pamet šta je u vjeri ispravno a šta ne. A ovim ljudima država treba da obezbijedi normalnu komunikaciju sa ostatkom svijeta, urediti im ceste, pristup školama, uvesti kablovsku (i to samo sa onim science kanalima, jer nije politika za budale), internet, pa će ovi fićfirići od hodža sami odstupiti iz takvih sredina, jer im to nije pogodno tlo za manipulaciju ljudima. Sticanje znanja je i u vjeri stroga obaveza, a neznalicama je bili oni vjernici ili ne, veoma lahko manipulisati. Pokojni Branko Ćopić jednom reče:'Zemlja je čista, samo je ljudi prljaju'. a ja ću to na svoj način modificirati: vjera je čista, budale je prljaju. 8-)
Last edited by straggler on 06/04/2009 16:37, edited 1 time in total.
oldplague

#60 Re: Udri brate!

Post by oldplague »

za kraj opet filozofski odgovor, ''vjernici'' koji se tuku, mlave, marishu i ispoljavaju agresivnost, automatski su u suprotnosti sa nacelima svoje vjere i time prestaje biti ''vjernici''.
E ne mogoh... što sam sita i ovog spina za budale. Probajmo ovako:

'ateisti'' koji se tuku, mlave, marishu i ispoljavaju agresivnost, automatski su u suprotnosti sa nacelima svog ateizma i time prestaje biti ''ateisti''. :roll:

Finta za malu djecu.
straggler

#61 Re: Udri brate!

Post by straggler »

oldplague wrote:
za kraj opet filozofski odgovor, ''vjernici'' koji se tuku, mlave, marishu i ispoljavaju agresivnost, automatski su u suprotnosti sa nacelima svoje vjere i time prestaje biti ''vjernici''.
E ne mogoh... što sam sita i ovog spina za budale. Probajmo ovako:

'ateisti'' koji se tuku, mlave, marishu i ispoljavaju agresivnost, automatski su u suprotnosti sa nacelima svog ateizma i time prestaje biti ''ateisti''. :roll:

Finta za malu djecu.
Hahaha...oštra kao i uvijek. :) Ma nije baš gore navedena definicija tačna. Trebalo je ubaciti pred kraj da prestaju biti 'ispravni' vjernici. Ovo nekako zvuči blago jel' de? :D A nije... Nije kada se uzme u obzir da oni u Islamu imaju čak i naziv - munafici, iliti prevedeno na naški - licemjeri! Posvećeno im je jedno čitavo poglavlje u Kur'anu, gdje su decidno opisani i gdje im se prijeti teškom kaznom. Tu je opisana božija kazna, ali šta je sa nama, običnim ljudima i odnosom prema njima. Ja to gledam ovako; Obzirom da su oni prije svega loši ljudi, oni zaslužuju osudu, prezir, adekvatnu kaznu ili šta već i od ljudi- vjernika i od ljudi- nevjernika. Usudit ću se reći, od vjernika još više jer kaljaju obraz vjere. Ali, ima ona izreka u našem narodu:'Vrana vrani očiju ne kopa'. Kakve vođe (ko ih smatra vođama), takvi i sljedbenici. 8-)
Mister Talibean

#62 Re: Udri brate!

Post by Mister Talibean »

Ma nisu to nikakvi vjernici, to su kvazivjernici i ima ih svugdje u svakom narodu i kada da se suprostavis njima oni te proglase izdajnikom, otpadnikom, ma babska posla.
Post Reply