M-tel prestize BH Telekom?
Moderator: anex
- Maystor
#51 Re: M-tel prestize BH Telekom?
BH telecom je smrdljiva kompanija prakticno u vlasnistvu Bakira Izetbegovica koja pljacka gradjane monopolskim ponasanjem. Usporedite cijene npr. ADSL-a BH telecoma i bilo kojeg drugog evropskog provajdera. Ne moramo uzeti Njemacku, pogledajte sta se nudi u Hrvatskoj i Srbiji npr.
-
kv99
#52 Re: M-tel prestize BH Telekom?
Privatnici koji iskoristavaju radnike to rade jer im je licni interes ispred drustvenog a izgovor je : Zasto bi ja Brankovicu placao ? Ne!dast.stanislav wrote:Naravno, koristim usluge koje meni odgovaraju vise i koje moj dzep manje opterecuju... Da ne bi Brankovicu placaO? Neee!kv99 wrote: Puni budzet srbije. I sada ispada da se brines i da ti je krivo za stanje u ovoj "lopovskoj " zemlji a punis budzet tudzoj
Sverceri koji ne placaju porez na robu to rade jer im je licni interes ispred drustvenog a izgovor je : Zasto bi ja Brankovicu placao ? Ne!
Oni koji primaju mito to rade jer im je licni interes ispred drustvenog a izgovor je : Zasto bi ja Brankovicu placao ? Ne!
Svi su oni sebicni i gledaju samo da imaju kratkorocno a da imaju imalo savjesti i empatije skontali bi da bi imali vise dugorocno da se drugacije ponasaju.
I na kraju kad se pitas sto je ovakva situacija i kad ti rodzak, prijatelj, komsija ostane bez posla/ penzije/ socijalnih primanja nemoj se cuditi kad skontas koji je razlog...samo se pogledaj u ogledalo.
-
visocicaguy
#53 Re: M-tel prestize BH Telekom?
prerasta u OT, ali mi je cudna zaista pojava da u kafanama, pogotovo u sarajevu, pa i prodavnicama - granapima ne mogu da dobijem nase proizvode. sta fali swity soku, je li losiji od juicy i fructala? sta fali vispak kafi? i.... u cemu je molim vas fol u vodi?!?! pa mi smo uveli preko 50 miliona maraka vode, HALO BA, VODE! (a ko je popije? pa mi, ti i ja i ona... kad bismo je bojkotovali, vidjeli bismo sto bi je iduce godine importovali...) a imamo tesanjsku oazu.. u zadnje vrijeme sam odlucio da izlazim iz granapa u kojima ne mogu da dobijem nas proizvod za koji znam da postoji, a ukoliko ga oni nemaju, odnosno nude mi strani (ultimativno!)kv99 wrote:Privatnici koji iskoristavaju radnike to rade jer im je licni interes ispred drustvenog a izgovor je : Zasto bi ja Brankovicu placao ? Ne!dast.stanislav wrote:Naravno, koristim usluge koje meni odgovaraju vise i koje moj dzep manje opterecuju... Da ne bi Brankovicu placaO? Neee!kv99 wrote: Puni budzet srbije. I sada ispada da se brines i da ti je krivo za stanje u ovoj "lopovskoj " zemlji a punis budzet tudzoj
Sverceri koji ne placaju porez na robu to rade jer im je licni interes ispred drustvenog a izgovor je : Zasto bi ja Brankovicu placao ? Ne!
Oni koji primaju mito to rade jer im je licni interes ispred drustvenog a izgovor je : Zasto bi ja Brankovicu placao ? Ne!
Svi su oni sebicni i gledaju samo da imaju kratkorocno a da imaju imalo savjesti i empatije skontali bi da bi imali vise dugorocno da se drugacije ponasaju.
I na kraju kad se pitas sto je ovakva situacija i kad ti rodzak, prijatelj, komsija ostane bez posla/ penzije/ socijalnih primanja nemoj se cuditi kad skontas koji je razlog...samo se pogledaj u ogledalo.
a prije 3 sedmice sam se zadesio u kiseljaku sa prijateljom... i on ono trazi sarajevsko pivo... onaj ga pogleda... kaze "nema, ima bavaria, tuborg, karlovacko, tandara-mandara"..... hajd uzme on nesto... lasko.. kad dodnosi tip.... nakon dva-tri gutljaja skonta mi jaran da je krnjav grlic flase... :/ (ne mogu dusu grijesiti pa tvrditi da je to uradio 100% namjerno, ne bil se ovaj posjeko il popio staklo, al ako jest....odron)
-
cocochanel
#54 Re: M-tel prestize BH Telekom?
ja jednostavno ne mogu da vjerujem da neko i ukuca telecomsrpske.com ..
jednostavno ne mogu..zasto smo mi ti koji sve zaboravljaju, i koji samo mislimo na vlastitu korist prije svega.. znam ih dosta iz rs-a..i niko od njih ne bi presao na bhtelecom ni da im zlatne poluge daju...jednostavno ne razmisljaju o tome..i ne uzimaju u obzir..
i ne mogu da shvatim sta to mtel toliko ljudima nudi vise od bhtelecoma..znamo svi-nista.. to je jednostavno odbojnost prema bhtelecomu jer se mi ne mozemo zaposliti tamo..kazem MI..jer ne mogu ni ja.. i ja sam to prihvatila..ali ne mogu puniti budjet srbiji..jednostavno ne mogu i ne mogu da shvatim da neko moze..i ostavite se one price i brankovica..znate i sami da nije sve u tome..
nije ovdje samo problem u bhtelecomu..problem je u cijeloj drzavi..ali nemojte da vam to bude izgovor da ono malo patriotizma iscezne iz nas..
zanemarite brankovice i izetbegovice..
jednostavno ne mogu..zasto smo mi ti koji sve zaboravljaju, i koji samo mislimo na vlastitu korist prije svega.. znam ih dosta iz rs-a..i niko od njih ne bi presao na bhtelecom ni da im zlatne poluge daju...jednostavno ne razmisljaju o tome..i ne uzimaju u obzir..
i ne mogu da shvatim sta to mtel toliko ljudima nudi vise od bhtelecoma..znamo svi-nista.. to je jednostavno odbojnost prema bhtelecomu jer se mi ne mozemo zaposliti tamo..kazem MI..jer ne mogu ni ja.. i ja sam to prihvatila..ali ne mogu puniti budjet srbiji..jednostavno ne mogu i ne mogu da shvatim da neko moze..i ostavite se one price i brankovica..znate i sami da nije sve u tome..
nije ovdje samo problem u bhtelecomu..problem je u cijeloj drzavi..ali nemojte da vam to bude izgovor da ono malo patriotizma iscezne iz nas..
- chuchumbamayumbe
#55 Re: M-tel prestize BH Telekom?
Pa naravno da ne vjeruješ kada ta stranica i ne postoji.cocochanel wrote:ja jednostavno ne mogu da vjerujem da neko i ukuca telecomsrpske.com ..
Da, ja mislim prvenstveno na svoju korist i korist svog djeteta.
Koliko je BH Telecom donirao za izgradnju porodilišta, a koliko mtel?!
A ako ne možeš da shvatiš šta to mtel daje više od bh telecoma (ti kažeš ništa), onda očito ili ne želiš da znaš, ili ne znaš kako to da saznaš.
I da, ne mogu, sve i da hoću, da zanemarim brankoviće i izetbegoviće. A ti zanemaruj i uživaj...
-
stric
#56 Re: M-tel prestize BH Telekom?
postoji stranica http://www.telekomsrpske.com/Telekom/sr-SP-Latn/ ( znači sa k)
BH Telecom jeste tehnološki ispred M:tel-a, a ima i veći broj usluga.
Njihov najveći problem je u marketingu što ljudi nemaju pojma koje usluge imaju (pogotovo u mobilnoj telefoniji), npr većina ljudi koji su na prepaid-u i dalje koristi prepaid zato što nezna da tzv. pretplata više ne postoji , i da je sve što se plati u toj pretplati uključeno u saobraćaj , a još su tarife na tzv. pretplati puno niže.
plus što je neko spomenuo M:tel ne podliježe zakonu o javnim nabavkama kad hoće nešto da nabavi ode i kaže: dobar dan treba nam to i to dostavite nam ponudu z atu opremu, dok bht kad govorimo o novoj opremi raspiše tender na koji se može jeviti svako, ako nem atri ponude tender se poništava, plus nakon toga svako može uložiti lažnu žalbu na ishod tendera i zakočiti proces, npr Kaldera koja radi u RS drži je dobar dodikov drug može se javiti na tander za izvođenje nekih radova i nakon što izgubi tender žali se konkurentskom vijeću ... i to sve traje i traje ...
naravno svako ima pravo izbora :
tk usluge 80.000.000
pivo 140.000.000
voda 50.000.000
prodati cržavne resurse... neprocjenjivo
stric
BH Telecom jeste tehnološki ispred M:tel-a, a ima i veći broj usluga.
Njihov najveći problem je u marketingu što ljudi nemaju pojma koje usluge imaju (pogotovo u mobilnoj telefoniji), npr većina ljudi koji su na prepaid-u i dalje koristi prepaid zato što nezna da tzv. pretplata više ne postoji , i da je sve što se plati u toj pretplati uključeno u saobraćaj , a još su tarife na tzv. pretplati puno niže.
plus što je neko spomenuo M:tel ne podliježe zakonu o javnim nabavkama kad hoće nešto da nabavi ode i kaže: dobar dan treba nam to i to dostavite nam ponudu z atu opremu, dok bht kad govorimo o novoj opremi raspiše tender na koji se može jeviti svako, ako nem atri ponude tender se poništava, plus nakon toga svako može uložiti lažnu žalbu na ishod tendera i zakočiti proces, npr Kaldera koja radi u RS drži je dobar dodikov drug može se javiti na tander za izvođenje nekih radova i nakon što izgubi tender žali se konkurentskom vijeću ... i to sve traje i traje ...
naravno svako ima pravo izbora :
tk usluge 80.000.000
pivo 140.000.000
voda 50.000.000
prodati cržavne resurse... neprocjenjivo
stric
- chuchumbamayumbe
#57 Re: M-tel prestize BH Telekom?
Nakon kupovine mobisa os strane srbijanskog telekoma, BH Telecom nije uveo niti jednu uslugu u mobilnoj telefoniji prije mtela.
Mtel je uvodio prvi, a onda se dinosaurus pokretao.
Da mtel nije uvodio usluge, dinosaurus se ne bi ni počešao, eto toliko se brinu za korisnike svojih usluga.
Mtel je uvodio prvi, a onda se dinosaurus pokretao.
Da mtel nije uvodio usluge, dinosaurus se ne bi ni počešao, eto toliko se brinu za korisnike svojih usluga.
-
stric
#58 Re: M-tel prestize BH Telekom?
o da jeste uveo, samo problem sam već naveo informisanost korisnika i prodaja, i tu je bht definitivno najtanji ; ali tehnološki ne.
evo tri primjera usluga koje je bht prije oveo u mobilnoj: M-ton odnosno. ring back tone, nadopuna sa računa na račun putem m comerca, vpn za fiksne i mobilne korisnike.
stric.
evo tri primjera usluga koje je bht prije oveo u mobilnoj: M-ton odnosno. ring back tone, nadopuna sa računa na račun putem m comerca, vpn za fiksne i mobilne korisnike.
stric.
-
cocochanel
#59 Re: M-tel prestize BH Telekom?
pa eto raspitaj se i ti, jer ja jesam. m-tel napredniji ima samo marketing od bhtelecoma..
ali ocito to na ovom forumu i nije bitno..
a sto se tice porodilista, pa bio je i red da ga obnove kada su ga vec i srusili. A skontaj i ti sam koliko samo stvari bhtelecom sponzorira..ja isto mislim u korist svakog djetea,i korist svakog penzionera, borca..
ok..my bad..telekomsrpske.com
a sto se tice porodilista, pa bio je i red da ga obnove kada su ga vec i srusili. A skontaj i ti sam koliko samo stvari bhtelecom sponzorira..ja isto mislim u korist svakog djetea,i korist svakog penzionera, borca..
- Thinker
#60 Re: M-tel prestize BH Telekom?
Dobro ovo malo Avaza udara PR za telekom srpske, ipak je ta firma bila žirant za Avazov kredit kod Komercijalne banke.
Ja se za BH Telecom ne bojim, vlasnici su prepoznali da postoji problem i zato su i angažovali Semihu Borovac i Samira Silajdžića da dovedu stvari u red. Dakle spavjate mirno, najveći umovi se oko ovog brinu!!!!
Ja se za BH Telecom ne bojim, vlasnici su prepoznali da postoji problem i zato su i angažovali Semihu Borovac i Samira Silajdžića da dovedu stvari u red. Dakle spavjate mirno, najveći umovi se oko ovog brinu!!!!
-
VjecitiStudent
#61 Re: M-tel prestize BH Telekom?
Firma koja u svojim redovima ima i Sanelu i Minelu i Samira Silajdzica ne treba da se boji za svoju buducnost!

-
akcija007
#62 Re: M-tel prestize BH Telekom?
ja necu da predjem ni na jednu drugu mob mrezu jer je troduplo skuplji poziv s fiksnog broja
i ne nude nista novo u odnosu na BHT isto pljacaju na obracunskim jedinicama
i ne nude nista novo u odnosu na BHT isto pljacaju na obracunskim jedinicama
- osa
#63 Re: M-tel prestize BH Telekom?
u hrvatskoj je zakon tele-2, 49 lipa minuta prema svim mrežama u svako vrijeme, a za fiksnu je zakon optima telekom 128 kuna flat rate i brzina od 512 kbs.Maystor wrote:BH telecom je smrdljiva kompanija prakticno u vlasnistvu Bakira Izetbegovica koja pljacka gradjane monopolskim ponasanjem. Usporedite cijene npr. ADSL-a BH telecoma i bilo kojeg drugog evropskog provajdera. Ne moramo uzeti Njemacku, pogledajte sta se nudi u Hrvatskoj i Srbiji npr.
-
izvor
#64 Re: M-tel prestize BH Telekom?
LJudi moji, kad cemo vec jednom shvatiti, ne treba rusiti nase resurse, nase firme, bh firme, zbog Brankovića, izetbegoviča i dr. treba njih mozda mijenjati, ali telecom, elektrodistribuciju i dr..treba cuvati i nedati lopovima da ih prodaju za dzaba. Vecini Srba iu RSu je Srbija bliza od BiH pa su i prodali Telekom Srpske Telekomu Srbije (dali bi im ga dzabe). Zato, mijaenjajmo politicare, upravu Telecoma, ali nedajmo NAS BHTELECOM. Jer ako ovako nastavimo, nema nas nigdje... 
- chuchumbamayumbe
#65 Re: M-tel prestize BH Telekom?
Ma ja, srušio mtel porodilište...Koja šuplja.cocochanel wrote:pa eto raspitaj se i ti, jer ja jesam. m-tel napredniji ima samo marketing od bhtelecoma..
A bhtelecom sponzorira kojekakve koncerte dine merlina i ostalih podobnih stranačkih pulena, podobnih sportskih timova, kriminalci peru novac kroz sponzorstva i bogate se...
Eno gledam večeras rukomet, mtel ima reklamu na dresovima naših igrača! Prelijepo!
- Distortion
#66 Re: M-tel prestize BH Telekom?
M-tel gdje god je dosao (grad) nesto pozitivno je napravio. Dosli ljudi u Zenicu i odmah napravili djeciji park na Kamberovic polju, dali nekih 50.000 KM neznam tacno sto je za svaku pohvalu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#67 Re: M-tel prestize BH Telekom?
pa dao je i BH telekom Saneli&Samiru nešto
platu
platu
-
vryzas
#68 Re: M-tel prestize BH Telekom?
visocicaguy wrote:ne kontam sta ti zelis da dokazes? ti cas skaces na nekakve kucne switcheve, pa malo skaces na kablovsku televiziju, pa onda na digitalnu satelitsku...tema je da li mtel prestize BHTelecom. ja tvrdim da to nije tacno, niti u ekonomskom, a pogotovo ne u tehnoloskom smislu. moja poenta je takodjer da uvijek tezimo da hvalimo tudje, cak i ako ono nije kvalitetnije. ja ne kazem da BHT ne moze bolje, cak mnogo bolje, ali je neistina da ga mtel prestize.JohnGotti wrote:Ha, joj... pa kad ja mogu napraviti 10gb mrezu, iz svog dzepa, zar mislis da je problem napraviti dwdm bilo kojoj firmi sa milonskim budzetom? Imas takvih koliko hoces... eto, mtel nudi iskljucivo flat internet, a bhtelecom bas i ne, to ti dovoljno govori o njihovim kapacitetima. Kabal opticki je problem postaviti, zbog zvanicnog i nezvanicnog monopola, koga drzava gura i gleda sto dalje da odrzi, a ne krajnju opremu.
Mislim, vidim subjektivan si, jer ocigledno da radis u bhtelekomu. Na stranu kablovski operateri koji dvb-c nude vec poodavno, a i dwdm, kao prenos jelte,i iptv koga ti pominjes je jos u debeloj fazi testiranja. Ni blizu gotovog servisa koji se prodaje. Digitalnu satelitsku imas godinama, a ni po cemo ne zaostaje za iptv, imas cak i pay per view kanala, analogiju video on demand-u. A koliko je xDSL inferioran kablovskom netu, ne treba ni govoriti. Pa vec sad imas DOCSIS 3.0 standard, nesto sto preko telefonske parice nikade nece biti moguce progurati... ali nije to tema danasnje emisije.
![]()
I mislim, kako sada da je 100 i nesto miliona 25% budzeta? Pa znas li ti da budzet kantona, opstina i entiteta iznosi sigurno preko 10 milijardi? Telekom je mrvica obicna. Koji u stvari nista ne pravi i stvara, nego preprodaje, kupujuci od medjunardonih operatera, po mnogo povoljnijim cijenama. Znaci trgovac obicni, i to koji dere sa debelom marzom.
tacno je da bi BHT-u dobro dosao "novi vjetar" (ali to se moze napraviti i ovako - pa vlada je ta koja upravlja telecomom, nek prodaju dio, nek reformisu dio, nek od profitabilne firme naprave jos profitabilniju), posto ima jos dosta starog nacina rasmiljanja u pojedinim segmentima, ali to definitivno nije tako kakvim ga pojedinci ovdje predstavljaju; pri tome treba imati na umu da je BHT najveca firma koja puni budzet (nije 25%, fulio sam tu, sad sam provjerio, oko 100 miliona KM godisnje - ali i 100 miliona neces imati ukoliko ga prodas, a te pare na znadnes investirati na pravi nacin, pa od te milijarde i po za 5 godina ne napravis sistem koji ce ti opet donositi barem 100 miliona godisnje; a znamo mi dobro kako ide provodjenje projekata kod nas; doci cemo u situaciju da cemo nakon 5 godina imati samo elektroprivredu BiH, a od milijarde i po KM nece ostat ni marka, o uspjesnim projektima da i ne pricamo.)
skupo kosta taj "kvalitet" bhtelecoma
-
cocochanel
#69 Re: M-tel prestize BH Telekom?
chuchumbamayumbe, potpuno si u pravu..svi trebamo preci na mtel.. 
-
huble2007
#70 Re: M-tel prestize BH Telekom?
Dobit je najvaznija, zbog dobiti se posluje ... sve treba da bude podredjeno dobiti .. sto u BH Telecomu nije tako jer je to firma sa klasicnim komunistickim uredjenjem. Tu vlada nepotizam i La Familia sacinjena od clanova uprave, nad kojima niko, pa ni Brankovic nema ama bas nikakvog uticaja ...
Najvaznije u svemu ovome je da je privatizacija pozitivna stvar ... mislim da bi BH Telecom u vlasnistvu nekog telekomunikacijskog giganta imao dobit od 300 miliona najmanje sa korisnicima koji mogu koristiti sve usluge koje se koriste u 21. vijeku, a ne kao mi sto danas imamo na raspolaganju u glavnom usluge iz proslog vijeka ...
Dobit BH Telecoma polako ali sigurno u zadnje tri godine samo pada, a dobit M:Tela, koji je nekada bio cumez u poredjenju sa BH Telecomom, raste u neslucene visine, od nekih 20tak miliona 90tih, dostigli su dobit od 119 miliona, dok BH Telecom ima dobit 143 miliona vec zadnjih 10 godina i konstantno pada, dakle samo se nazaduje, kada je pitanje dobit, a i ugled medju korisnicima...
Sve je to zbog katastrofalne uprave, groznog menadzmenta, neadekvatnosti rodbine koju oni uposljavaju, nepotizma i svega sto razbija i drzave, kamo li preduzeca ... Nadam se da ce se sto prije prodati da se spasi sto se ima spasiti, a i da Bosanci i Hercegovci vise ne budu taoci lopova koji za 3.5 KM daju 5 MB GPRS-a!??? dno dna
Najvaznije u svemu ovome je da je privatizacija pozitivna stvar ... mislim da bi BH Telecom u vlasnistvu nekog telekomunikacijskog giganta imao dobit od 300 miliona najmanje sa korisnicima koji mogu koristiti sve usluge koje se koriste u 21. vijeku, a ne kao mi sto danas imamo na raspolaganju u glavnom usluge iz proslog vijeka ...
Dobit BH Telecoma polako ali sigurno u zadnje tri godine samo pada, a dobit M:Tela, koji je nekada bio cumez u poredjenju sa BH Telecomom, raste u neslucene visine, od nekih 20tak miliona 90tih, dostigli su dobit od 119 miliona, dok BH Telecom ima dobit 143 miliona vec zadnjih 10 godina i konstantno pada, dakle samo se nazaduje, kada je pitanje dobit, a i ugled medju korisnicima...
Sve je to zbog katastrofalne uprave, groznog menadzmenta, neadekvatnosti rodbine koju oni uposljavaju, nepotizma i svega sto razbija i drzave, kamo li preduzeca ... Nadam se da ce se sto prije prodati da se spasi sto se ima spasiti, a i da Bosanci i Hercegovci vise ne budu taoci lopova koji za 3.5 KM daju 5 MB GPRS-a!??? dno dna
Last edited by huble2007 on 20/03/2009 10:39, edited 1 time in total.
- Truba
#71 Re: M-tel prestize BH Telekom?
imam osjecaj da se pola grada zaposlilo u telekomu...
-
VjecitiStudent
#72 Re: M-tel prestize BH Telekom?
Supported mobile providers
Bolivia
* Entel SA
* Nuevatel PCS De Bolivia SA
Bosnia-Herzegovina
* HT Mobile Communications Ltd Mostar
* RS Telecommunications JSC Banja Luka
Brazil
* TIM Celular S.A.
* TNL PCS S.A.
http://www.google.com/support/calendar/ ... 6&ctx=tltp
- Truba
#73 Re: M-tel prestize BH Telekom?
a m:tela mozes u japan zvati i slati poruke
- karanana
#74 Re: M-tel prestize BH Telekom?
svaka cast m-telu. prosisali su telecom u marketingu za 100.000 kilometara. i dok telecom svaki dan zaposljava neke stele u marketing sektor jer je u tom sektoru najlakse pravdati nerad, i dok izlaze sa reklamama i kampanjama toliko glupim da je to za ne povjerovat; m-telove marketinske kampanje i sponzorstva raznoraznih kulturno-sportskih dogadjaja su pun pogodak.
- chuchumbamayumbe
#75 Re: M-tel prestize BH Telekom?
Ne kazem ja da svi treba da predjemo na mtel, daleko od toga.cocochanel wrote:chuchumbamayumbe, potpuno si u pravu..svi trebamo preci na mtel..
Ja koristim usluge bh telecoma, zena mtela, tako da nisam ja ovdje nikakav glasnogovornik mtela.
Samo hocu da kazem da mi je moj novcanik vazniji i od bhtelecoma, i od mtela, a i od eroneta.
Ko ponudi bolje, kvalitetnije, jeftinijem sigurnije taj ce me i pridobiti.
Ovo nema nikakve veze sa patriotizmom, patriotizam se dokazuje na drugi nacin, a ne da gledamo ko ima koji broj.
Patriote moje drage.