SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u
- JohnnyS
#51 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u
Kad sam pogledao onaj isječak o Škorpionima prije par godina, 3 dana nisam mogao ništa od muke pojesti. Ne mogu zamislit koliko bi gore bilo pogledat film. A znate li tko je još gori od tih monstruma? Ona jebena balavurdija koja dan-danas na internetu svršava na te snimke.
post editovan zbog neprimjerenosti - moderacija
post editovan zbog neprimjerenosti - moderacija
-
bide_1986
#52 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u
Kad su ih sve pobili onaj sto je dokrajcio posao primjetio je da je jedan jos ziv, govori drugima da je to primijetio kad mu neki govori:" nemoj ga ubiti nek malo osijeti ".Pa mozes misliti te ne ljudskosti i tih zivotinja.Jos kad neko kaze to je bilo i proslo treba oprostiti.NIKAD tako je i bilo i nakon drugog Svjeckog rata pa sta se je desilo nakon 50 godina. Nikad nesmijemo zaboraviti ni oprostiti.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#53 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u
Jeli film već uploadovan na internet??
-
fukara_tz
#54 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u
Iz arhive...o ubijenim sa snimka...
Nura Alispahić na haškom snimku vidjela kako krvnici ubijaju njenog sina Azmira

"- Vidjela sam ga, ženo moja! Moj Azmir... Oni ga gone, a on se okrenu, vidim mu lice. Na njemu bratove pantalone, koje je ponio sa sobom kad je krenuo iz Srebrenice... I patike... Pucaju u njega... Vidim on pada... Očima svojim gledam kako mi dijete ubija dušmanin - zaplakala je jučer, prilikom našeg dolaska, na vratima svog izbjegličkog stana u Tuzli Nura Alispahić iz Srebrenice, majka šesnaestipogodišnjeg Azmira čije je smaknuće na Godinjskim barama kod Trnova 1995. godine, jučer putem TV ekrana obišlo cijeli svijet.
- Oba sina su mi poginula 1995. godine. Moj Admir, nakon što je u Srebrenici teško ranjen, helikopterom je bio prebačen u Tuzlu na liječenje. Čim se oporavio, ponovo se prijavio u vojsku. Ubila ga je dušmanska granata na Kapiji 25. maja 1995.Imao je 24 godine - govori Nura."

Ubijen joj je i muz u Srebrenici...sad zivi u tz naselju Solina...ima kcerku koja ima nekoliko djece pa je to drzi u zivotu....kaze da se ne smije vratiti u Srebrenicu ...
Nurina prica na "Latinici" prilog HTV-a
U udruzenju "Zene Srebrenice" u Tuzli...reakcija na hapsenje Karadzica

Nura Alispahić na haškom snimku vidjela kako krvnici ubijaju njenog sina Azmira

"- Vidjela sam ga, ženo moja! Moj Azmir... Oni ga gone, a on se okrenu, vidim mu lice. Na njemu bratove pantalone, koje je ponio sa sobom kad je krenuo iz Srebrenice... I patike... Pucaju u njega... Vidim on pada... Očima svojim gledam kako mi dijete ubija dušmanin - zaplakala je jučer, prilikom našeg dolaska, na vratima svog izbjegličkog stana u Tuzli Nura Alispahić iz Srebrenice, majka šesnaestipogodišnjeg Azmira čije je smaknuće na Godinjskim barama kod Trnova 1995. godine, jučer putem TV ekrana obišlo cijeli svijet.
- Oba sina su mi poginula 1995. godine. Moj Admir, nakon što je u Srebrenici teško ranjen, helikopterom je bio prebačen u Tuzlu na liječenje. Čim se oporavio, ponovo se prijavio u vojsku. Ubila ga je dušmanska granata na Kapiji 25. maja 1995.Imao je 24 godine - govori Nura."

Ubijen joj je i muz u Srebrenici...sad zivi u tz naselju Solina...ima kcerku koja ima nekoliko djece pa je to drzi u zivotu....kaze da se ne smije vratiti u Srebrenicu ...
Nurina prica na "Latinici" prilog HTV-a
U udruzenju "Zene Srebrenice" u Tuzli...reakcija na hapsenje Karadzica
-
fukara_tz
#55 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u
Dalje...
28.01.2006
Tokom procesa protiv "škorpiona" u Beogradu
Rodbina prepoznala pet žrtava okrutnog zločina kod Trnova

Svjedočenja Srebreničanki na suđenju pripadnicima jedinice "Škorpioni" pomogla su da se i zvanično identificiraju petorica, od ukupno šestoricemuškaracačiju je okrutnu likvidaciju u Godinjskim Barama kod Trnova ovdašnja javnost vidjela na poznatom videosnimku koji su, inače,snimili sami pripadnici te jedinice u julu 1995. godine.
- Majke Nura Alispahić, Hana Fejzić i Hana Salkić na sudu su identificirale svoje sinove Azmira Alispahića, Safeta Fejzića i Saiba Salkića. TakođerSafeta Muhić prepoznala je svog brata Safeta Fejzića, dok je Semir Ibrahimović identificirao svog oca Smaila.
Na sudu se nisu pojavili članovi porodice Sidika Salkića, ali ga je njegov sin Saidin ranije prepoznao. Ostala je samo jedna osoba za koju se još niko nije javio kako bi potvrdio njen identitet.

Doduše, možda će ovo biti maloteže jer ovaj čovjek, vjerovatno od udaraca koje je zadobio od "škorpiona", imaveće natekline lica - kazala nam je jučer Hajra Ćatić iz Udruženja građana "Žene Srebrenice".
Ona je, zajedno sa desetak Srebreničanki, prisustvovala ovosedmičnom suđenju "škorpionima" u Beogradu.
Srebreničanke su zamolileda, nakon što u medijima budu objavljene fotografije ubijenih sa njihovimtačnim podacima, svi oni koji su preživjeli golgotu Srebrenice pokušaju pomoći da se identificira i šesti ubijeni sa snimka.(A.H.)
Petrašević prvi pucao
Beogradsko suđenje "škorpionima" omogućilo je porodicama da identificiraju i pojedine egzekutore svoje djece čiji se likovi pojavljuju na videosnimku.
- Ovaj u kapi je drugooptuženi Pera Petrašević, ustvari onaj što, kako snimak pokazuje, prvi puca u našu djecu - kažu u UG "Žene Srebrenice".
Identificirani i optuženi

Na videosnimku su identificirani i Aleksandar Vukov, prijeratni policajac u Hrvatskoj,kao i Aleksandar Medić, kumprvooptuženog Slobodana Medića. Svjedoci su ih prepoznali nakon što su se s njima sreli u sudnici. Iz UG "Žene Srebrenice" pretpostavljaju da se u jednom kadru pojavljuje i sam Slobodan Medić, ali će to provjeriti narednih dana.
___________________________________________________________________________________________________________

Kad je Smail Ibrahimović iz Konjević-Polja u julu 1995. godine krenuo "niz Srebrenicu prema Kazanima" kako bi se pridružio koloni muškaraca koja je s Buljima kretala prema Tuzli, njegov sin Semir imao je sedam godina.
Trčao je za babom, prisjeća se njegova majka Remza, i plakao govoreći da će se "baciti s kuće" ako ga mati ne pusti da ide s ocem. Smail je žurio da djeca ne vide kako glava kuće plače, doviknuo Remzi da čuva djecu i otišao.
On je bio vozač, hodao po cijeloj bivšoj Jugoslaviji, fino zarađivao - kroz plač govori Remza pokazujući rijetke fotografije koje su joj od muža Smaila ostale, a kojeg je prije nekoliko večeri, nakon deset godina, ponovo vidjela na videosnimku na kojem zloglasni srpski "Škorpioni" ubijaju šestoricu Srebreničana.
Smaila Ibrahimovića prvi je prepoznao njegov sin Semir. Bio je sam u kući i kada je ugledao snimak na TV-u, odmah je, kaže, prepoznao "svog babu".
- Babin lik mi se urezao u pamćenje. On je onaj u kožnoj jakni, viri mu malo plavkasta košulja. Poznao sam mu i obuću i pantalone, kao da ga sad gledam.
__________________________________________________________________________________________________________
09.07.2007
Hoće li srce Remze Ibrahimović moći izdržati bol za mužem i bratom
Tabuti s posmrtnim ostacima Srebreničana kojima će dženaza biti klanjana sutra, 11. jula, jučer oko 14 sati dovezeni su iz Visokog u Potočare.
Suočenje s istinom
U trenutku kada su se vozila s tabutima pojavila pred Tvornicom akumulatora u Potočarima činilo se da se nekoliko stotina majki i drugih članova porodica, iako za svojim nestalim članovima tragaju punih 12 godina, upravo u tom trenutku suočilo sa strašnom istinom da su njihovi najmiliji mrtvi.
- Tek sada sam svjesna da mog Smajla nema. Evo sina, donio je njegov tabut iz kamiona. Šta da učinim, mogu samo plakati i gledati u ovaj tabut i ništa više. Sada mi je ponovo slika njegovog strijeljanja na Godinjskim Barama pred očima. U srijedu ću ukopati i brata, pa se pitam da li će mi srce moći izdržati - uplakana ispričala nam je Remza Ibrahimović, supruga Smajlova, kojeg su "Škorpioni" strijeljali na Godinjskim Barama.
_________________________________________________________________________________________________________________________

Safeta Muhić iz Jezera kod Srebrenice imala je samo 14 godina u trenucima kad se u julu 1995. posljednji put vidjela sa svojim bratom Safetom Fejzićem. Vidjela ga je prekjučer, na prikazanom filmu Haškog tribunala, kako ga pred kamerama ubijaju pripadnici jedinice ˝Škorpioni˝.
- Moj Safet uzeo je bio sedamnaestu godinu. Kad je došlo vrijeme da se rastanemo, on je s ocem krenuo šumom, a ja i mati došle smo u Potočare kako bismo s ostalom ženskom čeljadi iz familije stigle do Tuzle. Sjećam se k´o sad da je bilo - imao je plavu majicu na sebi - priča nam kroz suze Safeta, sa svojom majkom, suprugom i djecom sada nastanjena u Špionici kod Srebrenika.
______________________________________________________________________________________________________________________________
Mido Salkić na australskoj televiziji SBS vidio kako mu zločinci ubijaju oca Sidika
Kada je 5. juna u Melburnu, na australskoj televiziji SBS emitiran snimak mučkog pogubljenja šestorice Srebreničana, Saidinu Midi Salkiću učinilo se da je u jednom trenutku vidio lik svoga oca Sidika.
Snimak je, međutim, bio prekratak da bi Mido, njegova sestra Mubera i majka Zifa bili potpuno sigurni da je jedan od ljudi koje strijeljaju zločinci iz jedinice "Škorpioni" njihov otac, odnosno suprug.
Potvrđene slutnje
- Odmah sam počeo okretati brojeve telefona, zvati poznanike ovdje u Melburnu, tražiti videosnimak, zvati Bosnu, Hag... Nekoliko noći niko od nas troje oka nije sklopio - kaže Mido.
Njegove slutnje potvrđene su 13. juna, kada mu je iz Haga javljeno da je čovjek u plavoj košulji njegov otac Sidik.
28.01.2006
Tokom procesa protiv "škorpiona" u Beogradu
Rodbina prepoznala pet žrtava okrutnog zločina kod Trnova

Svjedočenja Srebreničanki na suđenju pripadnicima jedinice "Škorpioni" pomogla su da se i zvanično identificiraju petorica, od ukupno šestoricemuškaracačiju je okrutnu likvidaciju u Godinjskim Barama kod Trnova ovdašnja javnost vidjela na poznatom videosnimku koji su, inače,snimili sami pripadnici te jedinice u julu 1995. godine.
- Majke Nura Alispahić, Hana Fejzić i Hana Salkić na sudu su identificirale svoje sinove Azmira Alispahića, Safeta Fejzića i Saiba Salkića. TakođerSafeta Muhić prepoznala je svog brata Safeta Fejzića, dok je Semir Ibrahimović identificirao svog oca Smaila.
Na sudu se nisu pojavili članovi porodice Sidika Salkića, ali ga je njegov sin Saidin ranije prepoznao. Ostala je samo jedna osoba za koju se još niko nije javio kako bi potvrdio njen identitet.

Doduše, možda će ovo biti maloteže jer ovaj čovjek, vjerovatno od udaraca koje je zadobio od "škorpiona", imaveće natekline lica - kazala nam je jučer Hajra Ćatić iz Udruženja građana "Žene Srebrenice".
Ona je, zajedno sa desetak Srebreničanki, prisustvovala ovosedmičnom suđenju "škorpionima" u Beogradu.
Srebreničanke su zamolileda, nakon što u medijima budu objavljene fotografije ubijenih sa njihovimtačnim podacima, svi oni koji su preživjeli golgotu Srebrenice pokušaju pomoći da se identificira i šesti ubijeni sa snimka.(A.H.)
Petrašević prvi pucao
Beogradsko suđenje "škorpionima" omogućilo je porodicama da identificiraju i pojedine egzekutore svoje djece čiji se likovi pojavljuju na videosnimku.
- Ovaj u kapi je drugooptuženi Pera Petrašević, ustvari onaj što, kako snimak pokazuje, prvi puca u našu djecu - kažu u UG "Žene Srebrenice".
Identificirani i optuženi

Na videosnimku su identificirani i Aleksandar Vukov, prijeratni policajac u Hrvatskoj,kao i Aleksandar Medić, kumprvooptuženog Slobodana Medića. Svjedoci su ih prepoznali nakon što su se s njima sreli u sudnici. Iz UG "Žene Srebrenice" pretpostavljaju da se u jednom kadru pojavljuje i sam Slobodan Medić, ali će to provjeriti narednih dana.
___________________________________________________________________________________________________________

Kad je Smail Ibrahimović iz Konjević-Polja u julu 1995. godine krenuo "niz Srebrenicu prema Kazanima" kako bi se pridružio koloni muškaraca koja je s Buljima kretala prema Tuzli, njegov sin Semir imao je sedam godina.
Trčao je za babom, prisjeća se njegova majka Remza, i plakao govoreći da će se "baciti s kuće" ako ga mati ne pusti da ide s ocem. Smail je žurio da djeca ne vide kako glava kuće plače, doviknuo Remzi da čuva djecu i otišao.
On je bio vozač, hodao po cijeloj bivšoj Jugoslaviji, fino zarađivao - kroz plač govori Remza pokazujući rijetke fotografije koje su joj od muža Smaila ostale, a kojeg je prije nekoliko večeri, nakon deset godina, ponovo vidjela na videosnimku na kojem zloglasni srpski "Škorpioni" ubijaju šestoricu Srebreničana.
Smaila Ibrahimovića prvi je prepoznao njegov sin Semir. Bio je sam u kući i kada je ugledao snimak na TV-u, odmah je, kaže, prepoznao "svog babu".
- Babin lik mi se urezao u pamćenje. On je onaj u kožnoj jakni, viri mu malo plavkasta košulja. Poznao sam mu i obuću i pantalone, kao da ga sad gledam.
__________________________________________________________________________________________________________
09.07.2007
Hoće li srce Remze Ibrahimović moći izdržati bol za mužem i bratom
Tabuti s posmrtnim ostacima Srebreničana kojima će dženaza biti klanjana sutra, 11. jula, jučer oko 14 sati dovezeni su iz Visokog u Potočare.
Suočenje s istinom
U trenutku kada su se vozila s tabutima pojavila pred Tvornicom akumulatora u Potočarima činilo se da se nekoliko stotina majki i drugih članova porodica, iako za svojim nestalim članovima tragaju punih 12 godina, upravo u tom trenutku suočilo sa strašnom istinom da su njihovi najmiliji mrtvi.
- Tek sada sam svjesna da mog Smajla nema. Evo sina, donio je njegov tabut iz kamiona. Šta da učinim, mogu samo plakati i gledati u ovaj tabut i ništa više. Sada mi je ponovo slika njegovog strijeljanja na Godinjskim Barama pred očima. U srijedu ću ukopati i brata, pa se pitam da li će mi srce moći izdržati - uplakana ispričala nam je Remza Ibrahimović, supruga Smajlova, kojeg su "Škorpioni" strijeljali na Godinjskim Barama.
_________________________________________________________________________________________________________________________

Safeta Muhić iz Jezera kod Srebrenice imala je samo 14 godina u trenucima kad se u julu 1995. posljednji put vidjela sa svojim bratom Safetom Fejzićem. Vidjela ga je prekjučer, na prikazanom filmu Haškog tribunala, kako ga pred kamerama ubijaju pripadnici jedinice ˝Škorpioni˝.
- Moj Safet uzeo je bio sedamnaestu godinu. Kad je došlo vrijeme da se rastanemo, on je s ocem krenuo šumom, a ja i mati došle smo u Potočare kako bismo s ostalom ženskom čeljadi iz familije stigle do Tuzle. Sjećam se k´o sad da je bilo - imao je plavu majicu na sebi - priča nam kroz suze Safeta, sa svojom majkom, suprugom i djecom sada nastanjena u Špionici kod Srebrenika.
______________________________________________________________________________________________________________________________
Mido Salkić na australskoj televiziji SBS vidio kako mu zločinci ubijaju oca Sidika
Kada je 5. juna u Melburnu, na australskoj televiziji SBS emitiran snimak mučkog pogubljenja šestorice Srebreničana, Saidinu Midi Salkiću učinilo se da je u jednom trenutku vidio lik svoga oca Sidika.
Snimak je, međutim, bio prekratak da bi Mido, njegova sestra Mubera i majka Zifa bili potpuno sigurni da je jedan od ljudi koje strijeljaju zločinci iz jedinice "Škorpioni" njihov otac, odnosno suprug.
Potvrđene slutnje
- Odmah sam počeo okretati brojeve telefona, zvati poznanike ovdje u Melburnu, tražiti videosnimak, zvati Bosnu, Hag... Nekoliko noći niko od nas troje oka nije sklopio - kaže Mido.
Njegove slutnje potvrđene su 13. juna, kada mu je iz Haga javljeno da je čovjek u plavoj košulji njegov otac Sidik.
-
kv99
#56 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u
dr.gog wrote:Jeli film već uploadovan na internet??
Nije emisija sa RTFBiH ali je isti video:
http://video.aol.com/video-detail/fhp-s ... 4146385633
-
goran5
#57 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u
Gledao sam davno film i bila mi muka u zelucu i svaki put kad se sjetim.
A onda se sjetim da je ovo kap u moru zlocina na balkanu : prije ovoga su bili WWII , WWI , dva balkanska , 500 godisnji rat , pa razni klasni , politicki , vjerski , revolucionarni ...
Kolko su nacisti samo ubili ljudi i na kakve sve nacine
U Jasenovcu se cekicem u glavu ubijalo malo po malo
Pa nabijanje zivih ljudi na kolac
Pa igranje nogometa sa odsjecenim glavama
Raznorazni keratermi , paljenja , silovanja
I uvjek se kaze ne smije se zaboravit i opet se ponovi samo se zrtve i narodi mjenjaju
A ova nadolazeca generacija je jos krvolocnija .... e onda mi definitivno bude muka od balkana a ne mozes nista
A onda se sjetim da je ovo kap u moru zlocina na balkanu : prije ovoga su bili WWII , WWI , dva balkanska , 500 godisnji rat , pa razni klasni , politicki , vjerski , revolucionarni ...
Kolko su nacisti samo ubili ljudi i na kakve sve nacine
U Jasenovcu se cekicem u glavu ubijalo malo po malo
Pa nabijanje zivih ljudi na kolac
Pa igranje nogometa sa odsjecenim glavama
Raznorazni keratermi , paljenja , silovanja
I uvjek se kaze ne smije se zaboravit i opet se ponovi samo se zrtve i narodi mjenjaju
A ova nadolazeca generacija je jos krvolocnija .... e onda mi definitivno bude muka od balkana a ne mozes nista
-
dobar loš ja
#58 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u
Pogledao film ,bio u ratu i opet mi se smučilo neželim optuživati nikoga ali takve stvari su se nažalost radile organizirano.Koliko je bilo takvih događaja bolje je ne znati.Ne smije se zaboraviti.
- tetakk
#59 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u
"Glumcima",
Onima sto su ispijali pivo i divili se kako "srpski junaci" ubijajaju prljave Turke dok su gledali iznajmljenu kasetu,
Onima koji su po objavljivanju snimaka govorili kako je to sve namjestaljka i gluma te kako se ustvari svi ubijeni zivi,
Onima koji slave svoje "junake",
Srpskim svestenicima koji ih blagosilju te i druge "junake" dok krecu u ubijanje "povampirenih turaka",
od srca zelim sve najgore u zivotu.
Ako ne svaku onda svaku drugu vece na RTR sumske je prikazuju dokumentarci o navodnim nasim zlocinima nad nevinim srpskim narodom. Ne kazem da zlocina nije bilo, ali ta preuvelicavanji, pretvaranja cetnika, vojnika i pljaskasa koji su ubijeni u tudjim selima u nevine srpske zrtve prelazi svaku granicu.
Davno je vakat bio da se snime dokumentarci, gdje bi bila prikazana istina, o svakom mjestu gdje su se desili pokolji.
Onima sto su ispijali pivo i divili se kako "srpski junaci" ubijajaju prljave Turke dok su gledali iznajmljenu kasetu,
Onima koji su po objavljivanju snimaka govorili kako je to sve namjestaljka i gluma te kako se ustvari svi ubijeni zivi,
Onima koji slave svoje "junake",
Srpskim svestenicima koji ih blagosilju te i druge "junake" dok krecu u ubijanje "povampirenih turaka",
od srca zelim sve najgore u zivotu.
Ako ne svaku onda svaku drugu vece na RTR sumske je prikazuju dokumentarci o navodnim nasim zlocinima nad nevinim srpskim narodom. Ne kazem da zlocina nije bilo, ali ta preuvelicavanji, pretvaranja cetnika, vojnika i pljaskasa koji su ubijeni u tudjim selima u nevine srpske zrtve prelazi svaku granicu.
Davno je vakat bio da se snime dokumentarci, gdje bi bila prikazana istina, o svakom mjestu gdje su se desili pokolji.
- mayab
#60 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u
Stvarno koje junačine, sto se i vidjelo 1995. jer lako je bilo ubijati slabo naoruzan narod
-
generator
#61 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u
Nije normalno,čovjek se kao takvo smeće mora roditi da može raditi takvu gnjusobu kao "škorpioni",j.... dođe mi da .....................................
-
Johny
#62 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u
Skorpioni su jedna morbidna jedinica, psi rata, psihopate koje isplivaju kada god se voda zamuti... taj film o njima je mucan za gledanje, moras preskociti sledeci obrok... gledajuci to ljudi u Srbiji su konacno shvatili razmere zlocina koji je neko vrsio u njihovo ime... ali ako zele vlasti u Sarajevu normalizaciju odnosa onda treba malo manje da pustaju te stravicne slike, one radjaju bes, zelju za osvetom...a to ne vodi nigde...
- and
#63 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u
škorpioni su specijalna jedinica mupa srbije?ko ih je i sa kojim zadatkom poslao u bih?Johny wrote:
Skorpioni su jedna morbidna jedinica, psi rata, psihopate koje isplivaju kada god se voda zamuti... taj film o njima je mucan za gledanje, moras preskociti sledeci obrok... gledajuci to ljudi u Srbiji su konacno shvatili razmere zlocina koji je neko vrsio u njihovo ime... ali ako zele vlasti u Sarajevu normalizaciju odnosa onda treba malo manje da pustaju te stravicne slike, one radjaju bes, zelju za osvetom...a to ne vodi nigde...
-
Vertigo
#64 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u
ovi zlocini su se desavali po naredenju glavne komande karadiceve vojske,Johny wrote:
nije ovo djelo izolvanih snaga koje nazivas "morbidne jedinice, psi rata i psihopate", vec suprotno
a na pomirenju treba raditi...
Last edited by Vertigo on 13/03/2009 23:23, edited 1 time in total.
-
Johny
#65 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u
Metallica, taj bend se na plastican nacin bavi besmislom rata u mnogim pesmama...
Ajde iskreno reci koje emocije preovladavaju kad gledas taj film... tuga, bes, ocaj... to se guta u sebi i ako se stalno potencira eksplodirace kad tad...
LJude u Srbiji su masovno trovani Jasenovcem krajem 80-ih, a to se posle izrodilo u krvavu osvetu svakom ko nije Srbin...
Ne kazem da teba zaboraviti, to je nemoguce, ali nek bar drzavna tv da sansu vedrijim temama, a pre svega odgovoru na pitanje "kako dalje", a ne "sta je bilo"...ovo drugo svako zna jer je iskusio na svojoj kozi, a ovo prvo malo ko uopste ima razuman i realan plan...
Ajde iskreno reci koje emocije preovladavaju kad gledas taj film... tuga, bes, ocaj... to se guta u sebi i ako se stalno potencira eksplodirace kad tad...
LJude u Srbiji su masovno trovani Jasenovcem krajem 80-ih, a to se posle izrodilo u krvavu osvetu svakom ko nije Srbin...
Ne kazem da teba zaboraviti, to je nemoguce, ali nek bar drzavna tv da sansu vedrijim temama, a pre svega odgovoru na pitanje "kako dalje", a ne "sta je bilo"...ovo drugo svako zna jer je iskusio na svojoj kozi, a ovo prvo malo ko uopste ima razuman i realan plan...
- Ahmmed
#66 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u
Johny wrote:Metallica, taj bend se na plastican nacin bavi besmislom rata u mnogim pesmama...
Slažem se da je danas malo realnih i razumnih planova....I slažem se da je većina nas osjetila na svojoj koži , kako kažeš,"krvavu osvetu svakom ko nije Srbin..."
No, gledanje ovakvih filmova ima svoju svrhu....Pogotovo ako bi se ovakvi filmovi što češće prikazivali u Srbiji....
-
Johny
#67 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u
Ne znam dal vi u Bosni znate, ali film o streljanju klinaca od strane Skorpiona je prvi put javno prikazan bas u Srbiji, neko iz jedinice je prodao tu kasetu za dobru lovu, B92 i RTS pustili u udarnim terminima i svako je to video...Ahmmed wrote:Johny wrote:Metallica, taj bend se na plastican nacin bavi besmislom rata u mnogim pesmama...
Slažem se da je danas malo realnih i razumnih planova....I slažem se da je većina nas osjetila na svojoj koži , kako kažeš,"krvavu osvetu svakom ko nije Srbin..."
No, gledanje ovakvih filmova ima svoju svrhu....Pogotovo ako bi se ovakvi filmovi što češće prikazivali u Srbiji....
Nemoj da uopste imas dilemu dal se za to zna, samo neki ljudi tesko to gutaju, ne zele da veruju svojim ocima... ali njih je manje... za vreme rata je bila cenzura u medijima i malo sta osim propagande rezimskih medija je izlazilo na videlo... to je trajalo do kraja 1993, tad Sloba zeli da bude mirotvorac, otpisuje Srbe u Bosni i Hrvatskoj, i zato drasticno pada njihova moc na terenu...
Jeste da su skorpioni bili jedinica poreklom iz Srbije, ali naredjenja za pokolj daju Karadzic i Mladic iz totalno maloumnih motiva "osveta Turcima...", to govori o njihovoj iracionalnosti i neuraculjivosti, ko god slavi takve likove kao heroje ima ozbiljne mentalne smetnje...
- and
#68 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u
johny,jedinicu mupa srbije ne mogu zovnuti karadžić i mladić,moraju ih poslati organi srbije i dati im zadatak.u drugu državu?
-
Johny
#69 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u
Moguce da su neke strukture iz vrha MUP-a Srbije izdale naredbu da oni predju Drinu i izvrse masakr, ali ne mislim da je Sloba zeleo to u tom trenutku, prateci hronologiju dogadjaja on vec 1994 nema nikakvu kontrolu nad Karadzicem i Mladicem, zabranjuje im da se pojave u Dejtonu, Krajisnika izoluje iz pregovora...
To samo govori kolki je Sloba bio manipulator Srbima iz Bosne, prvo ih je uveo u rat a posle prao ruke... za Srebrenicu direktno su odgovorni Karadzic i Mladic, ali generalno Sloba je kriv sto im je dopustio 1992 da se razmasu...
To samo govori kolki je Sloba bio manipulator Srbima iz Bosne, prvo ih je uveo u rat a posle prao ruke... za Srebrenicu direktno su odgovorni Karadzic i Mladic, ali generalno Sloba je kriv sto im je dopustio 1992 da se razmasu...
-
Bijeli_sa
#70 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u
ja sam uhvatio zadnjih 20 minuta, ono kada onom momku vec mrtvom, srpski heroj puca jos 3 puta u glavu da bi potrosio metke, HEROJSKI NEMA STA, rece neko treba pustati ono svaki dan da se zna sa kakvim govnima mi imamo posla, naravno da treba jer narod ovdje mnogo brzo zaboravlja sta su i ko su, a zive tako blizu nas u tzv. istocnom s... ne mogu ni izgovoriti ime mog grada jer ono nije Sarajevo. niti ono predgradje ima ista sa mojim Sarajevom, neka svi znaju i neka se stave u poziciju sta bi bilo sa njima da su igrom sudbine rodjeni u Srebrenici ili u Foci itd.... Nakon svega vidjenog sinoc samo mi jedno pitanje ono dolazi samo od sebe, ZAMISLI STA VEC NIJE SNIMLJENO, i opet i da se sutra zarati bez obzira koliko nas je sve potresao onaj snimak od sinoc mislim da mi ne bi mogli ni nakon svega onog isto uciniti, mislim da nema sanse ustvari da ono iko moze uciniti, a posto znam da ih ima mnogo takvih koji citaju ovaj forum i koji podrzavaju skorpione samo jedno za njih....LAKO JE MISEVI UBIJATI NENAORUZANE CIVILE.....GOLORUKI SMO SE ODBRANILI OD VELIKIH OBILICA I SAMO VAS JE BOSNJACKA LJUDSKOST SPASILA 1995, I ZBOG TOGA MI DANAS IMAMO POSTOVANJE I NASU KRVAVU ALI CASNU PROSLOST A VI DANAS ZAPITAJTE SE STA VAM JE OSTALO AKO UOPSTE NESTO JESTE...
- Ahmmed
#71 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u
Znajući da su B92 i RTS prikazali snimke pogubljenja šestorice Srebreničana, napisao sam "što češće"....Svim našim društvima potrebno je suočavanje sa istinom, svojevrsna denacifikacija,u manjoj ili većoj mjeri ....Srbiji pogotovo.
Za djelovanje "Škorpiona" u prvom je redu odgovorna država Srbija.U haškim pravosnažnim optužnicama Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću, "Škorpioni" su nedvojbeno označeni kao specijalna jedinica MUP-a Srbije, a ovoj dvojici se pred Haškim Tribunalom i sudi za ubistvo šestorice Bošnjaka, po komandnoj odgovornosti.
Dakle, nema potrebe pokušavati relativizirati ulogu Srbije kao agresora na BiH....Znam da to srpska javnost teško prihvata, ali dugoročno, odbijanje prihvatanja stvarne pozicije srpske politike u ratovima vođenim devedesetih godina prošloga stoljeća na teritoriji bivše Jugoslavije,najviše će o glavu obiti upravo Srbima u Srbiji.
Za djelovanje "Škorpiona" u prvom je redu odgovorna država Srbija.U haškim pravosnažnim optužnicama Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću, "Škorpioni" su nedvojbeno označeni kao specijalna jedinica MUP-a Srbije, a ovoj dvojici se pred Haškim Tribunalom i sudi za ubistvo šestorice Bošnjaka, po komandnoj odgovornosti.
Dakle, nema potrebe pokušavati relativizirati ulogu Srbije kao agresora na BiH....Znam da to srpska javnost teško prihvata, ali dugoročno, odbijanje prihvatanja stvarne pozicije srpske politike u ratovima vođenim devedesetih godina prošloga stoljeća na teritoriji bivše Jugoslavije,najviše će o glavu obiti upravo Srbima u Srbiji.
- and
#72 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u
pa da nije imao kontrolu oni ga ne bi slušali i ne bi im mogao zabranjivati.srpska politika se vodila iz jednog centra i imala je 1 vođu.Johny wrote:Moguce da su neke strukture iz vrha MUP-a Srbije izdale naredbu da oni predju Drinu i izvrse masakr, ali ne mislim da je Sloba zeleo to u tom trenutku, prateci hronologiju dogadjaja on vec 1994 nema nikakvu kontrolu nad Karadzicem i Mladicem, zabranjuje im da se pojave u Dejtonu, Krajisnika izoluje iz pregovora...
-
kv99
#73 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u
Da li si ti proveo zadnjih 20 godina u nekom bunkeru citajuci "best of SANU i RTS" pa nam prosipas njihovu propagandu ? Da krvnik sa Dedinja nije znao sta je radio ? Da nije znao za hiljade "dobrovoljaca" pod komandom SDB Srbije/ vojnika JA/ tenkove, municiju, gorivo ? Upravo ove sedmice si mogao cuti da su u Hagu predocili stotine dokumenata koji pokazuju kako su 94/95 slali stotine tona municije i granata a ti tvrdis da je on "digao " ruke od njih i da nije znao ? I da treba da se pustaju "radosnije " teme na RTVFBiH jer ce dokumentarci o zrtvama uznemiriti nekoga ? Koga ? One koji negiraju genocid ? Koji opet ostre kame i pozivaju na klanje ? Mislis li da emisije na BN , RTRS propagiraju Gandija ili Drazu ? Cetnici i kvislinzi ne zele da se o tome prica jer nece da se podsjeca na njihove zlocine i oni zele da se zaborave zrtve pa da opet mogu sve od pocetka da ponove.Johny wrote:Moguce da su neke strukture iz vrha MUP-a Srbije izdale naredbu da oni predju Drinu i izvrse masakr, ali ne mislim da je Sloba zeleo to u tom trenutku, prateci hronologiju dogadjaja on vec 1994 nema nikakvu kontrolu nad Karadzicem i Mladicem, zabranjuje im da se pojave u Dejtonu, Krajisnika izoluje iz pregovora...
Last edited by kv99 on 14/03/2009 00:05, edited 2 times in total.
- IBM
#74 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u
Napomena: U Grckoj su uradili malu "cenzuru" snimka skorpiona.Naime, izbacili su dio gdje pop govori o borbi protiv "povampirenih turaka" i kako prska mitraljez vodicom.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#75 Re: SKORPIONI - srpski dok. film na FTV-u
to je to...Amazonka27 wrote:Ljudi moji...ne smijemo zaboraviti nikada, ali ne smijemo biti ko oni... ovdje treba iskra da plane sve u tri lijepe...ali opet ljudi saberite se...zbog koga i zbog cega su ti ljudi ginuli? Jel nihovim porodicama dobro? Nije! Jel dobro onima sto su stajali po strani i izdavali naredjenja? Jeste! Jel dobro onom covjeku sto je izgubio djelove tjela? Sta on moze? Slusati kako lezihljebovici sebi dizu platu dok on nije sposoban zaraditi sebi rucak...
Prestanimo sami sebe da krademo pa necemo morati uvoziti autobuse i kombije iz Beograda....prestanimo prodavati fabrike za 1 KM pa necemo morati kupovati hranu iz srbije...ljudi mi smo u kolektivnom logoru shvatite vec jednom. Sve dok ne mozemo slobdono hodati mi smo u logoru! Nas neubijaju, ali nam sva prava ukidaju tako da se neusudjujemo tek tako razmnozavati....prijeti nam bijela kuga...Ne dozvolite da mrznja pobjedi razum.
mi smo glup narod i nacija, i zato sto zaboravljamo, ponavlja se i ponavljat ce se, JER ZABORAVLJAMO!goran5 wrote: I uvjek se kaze ne smije se zaboravit i opet se ponovi samo se zrtve i narodi mjenjaju
a tih generacije me strah...savrsen pokazatelj njihovih umova je facebook.