Ovdje ako kazes:
- da volis (i kupio bi) cistokrvne pse automatski si mrzitelj i neprijatelj zivotinja;
- da smatras da bi odrasli i veliki psi trebali nositi brnjicu, opet si nepoznavaoc zivotinjske duse i zaboga nije do psa...do vlasnika je
@baby: ne postaje se ljubitelj zivotinja registracijom na Sa-x i udomljavanjem psa preko foruma. Picis mi po zivcima mjesecima sa svojim glupim komentarima i upadicama...ko biva ti se nesto razletila da pomognes...i pljujes sve one koje u tom momentu nisu u stanju pomoci....jer ispadas "napismeno" veliki ljubitelj zivotinja i "fensi" medju ostalim aktivistima. Da tebe nije, niko nebi znao da se moze objaviti oglas preko "Super Oglasa".
Amazonka je udomljavala zivotinje mnogo prije pojave interneta na ovim prostorima...kako i sta...to znaju najbolje njeni roditelji
I na lijevoj i na desnoj imam oziljke od ugriza pasa (vlasnici poznati)...svaki put sam licno ja kriva bila.
Zasto ja ispadam mrzitelj zivotinja ako smatram da pas treba imati brnjicu? DA, trebaju da nose brnjicu. Desilo mi se da je moj dalmatiner (kojeg sam kupila odraslog) bas kod osnovne skole ugledao macku i pojurio za njim...valovi hladnog znoja su me prelili u tom momentu dok sam pokusala da ga zadrzim da mi se neotme iz ruku. Vrlo brzo nakon toga sam ga poklonila...jer nisam u stanji bila da otkrijem njegov karakter...i nisam zeljela da neko nastrada...
Pas osjeti strah, i bas taj strah ga ljuti i plasi u isto vrijeme....i to moze samo pogorsati situaciju kada neko zavristi ispred njega. Brnjica je veoma korisna u takvim situacijama. Zasto bi bilo ko vjerovao nepoznatom covjeku koji hoda sa psom bez brnjice? Moze li takav covjek iskoristiti situaciju....pustiti psa na tebe i opljackati te dok se ti boris sa psom? Ops
Imam prijateljicu koja kada vidi da je macka pola metra od nje....vristi i urla kao da je lava vidjela...ne moze je ni na slikama vidjeti....Trudila sam se maximalno da joj objasnim da je njen strah neopravdan...al uzalud...nacin na koji mene stische i sakriva se iza mene...vidim koliki strah cura prozivljava.... A sta je tek sa onima koji se ovako boje pasa.
Iskreno, ni meni nije svejedno kada vidim velikog psa...nekad bi najradje pozvala policiju...
i jos nesto...moji psi nikad nisu mene ujeli, u igri ih povucem za uho, klepim po guzi, cupkam rep, stavljam ruku u njegova usta, golicam ga...i svi sretni i zadovoljni....ali bilo je par ljudi koji jednostavno nisu mogli proci mirno pored nase kuce...cuke ih nisu volile...nisu nikad nikog ujeli....ali imali smo osjecaj da ti ljudi nebi prosli sa samo jednim ugrizom...