Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Locked
Amazonka27

#51 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by Amazonka27 »

e Boze ti sacuvaj....
Ovdje ako kazes:
- da volis (i kupio bi) cistokrvne pse automatski si mrzitelj i neprijatelj zivotinja;
- da smatras da bi odrasli i veliki psi trebali nositi brnjicu, opet si nepoznavaoc zivotinjske duse i zaboga nije do psa...do vlasnika je :-) (pas zaboravio staviti sam brnjicu ili vlasnik treba da nosi brnjicu...i inace se novcana kazna pise psu a ne vlasniku)

@baby: ne postaje se ljubitelj zivotinja registracijom na Sa-x i udomljavanjem psa preko foruma. Picis mi po zivcima mjesecima sa svojim glupim komentarima i upadicama...ko biva ti se nesto razletila da pomognes...i pljujes sve one koje u tom momentu nisu u stanju pomoci....jer ispadas "napismeno" veliki ljubitelj zivotinja i "fensi" medju ostalim aktivistima. Da tebe nije, niko nebi znao da se moze objaviti oglas preko "Super Oglasa".

Amazonka je udomljavala zivotinje mnogo prije pojave interneta na ovim prostorima...kako i sta...to znaju najbolje njeni roditelji :D Odgojila sam kujicu i njena dva okota (i pomagala da se okoti). U sred rata pod granatiranjem pjesacila 8 km da bi vratila svoje ukradeno stene. Imala i kanarince i papagaje i mace (koje su zajedno jele i spavale sa Sendy (zenka))
I na lijevoj i na desnoj imam oziljke od ugriza pasa (vlasnici poznati)...svaki put sam licno ja kriva bila.

Zasto ja ispadam mrzitelj zivotinja ako smatram da pas treba imati brnjicu? DA, trebaju da nose brnjicu. Desilo mi se da je moj dalmatiner (kojeg sam kupila odraslog) bas kod osnovne skole ugledao macku i pojurio za njim...valovi hladnog znoja su me prelili u tom momentu dok sam pokusala da ga zadrzim da mi se neotme iz ruku. Vrlo brzo nakon toga sam ga poklonila...jer nisam u stanji bila da otkrijem njegov karakter...i nisam zeljela da neko nastrada...

Pas osjeti strah, i bas taj strah ga ljuti i plasi u isto vrijeme....i to moze samo pogorsati situaciju kada neko zavristi ispred njega. Brnjica je veoma korisna u takvim situacijama. Zasto bi bilo ko vjerovao nepoznatom covjeku koji hoda sa psom bez brnjice? Moze li takav covjek iskoristiti situaciju....pustiti psa na tebe i opljackati te dok se ti boris sa psom? Ops :skoljka:

Imam prijateljicu koja kada vidi da je macka pola metra od nje....vristi i urla kao da je lava vidjela...ne moze je ni na slikama vidjeti....Trudila sam se maximalno da joj objasnim da je njen strah neopravdan...al uzalud...nacin na koji mene stische i sakriva se iza mene...vidim koliki strah cura prozivljava.... A sta je tek sa onima koji se ovako boje pasa.
Iskreno, ni meni nije svejedno kada vidim velikog psa...nekad bi najradje pozvala policiju...

i jos nesto...moji psi nikad nisu mene ujeli, u igri ih povucem za uho, klepim po guzi, cupkam rep, stavljam ruku u njegova usta, golicam ga...i svi sretni i zadovoljni....ali bilo je par ljudi koji jednostavno nisu mogli proci mirno pored nase kuce...cuke ih nisu volile...nisu nikad nikog ujeli....ali imali smo osjecaj da ti ljudi nebi prosli sa samo jednim ugrizom...
Last edited by Amazonka27 on 13/03/2009 10:11, edited 1 time in total.
ajde_vise

#52 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by ajde_vise »

:D prst u oko jel :lol:
lord-executioner

#53 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by lord-executioner »

fuse wrote:@terapija
Jok, ozbiljan sam. I ja sam s psima odrastao i dobro znam sta mogu u sekundi napravit jer psi imaju instinkt, a ne razum (kao sto to neki pokusavaju poreci). Zato se i segacim.
Nece cuko. Cuko te sine gleda i razmislja kako si simpatican i hoce da te onjusi i cuko zna da si ti mali i da ces pocet bjezat i onda on nece instinktivno potrcat za tobom, ako nista da te ne istraumira pa da se kasnije citav zivot bojis zivotinja. Nece ni ujest ako ga slucajno ubodes prstom u oko jer on zna da si ti mali. On je pametan, on samo sto ne prica sa svojim gazdom.
Ovo je receno pomalo provokativno i ironicno, ali sam nesto slicno htio reci: dijete uvijek moze napraviti neki pokret, potez ili zvuk kojeg pas moze protumaciti na sebi svojstven nacin i napasti, ili barem zalajati i zarezati na dijete. Onaj ko misli da ce time to dijete steci sliku o tome sta treba ciniti sa psom, a sta ne, nije u pravu, vjerovatan ishod je da ce djetetu ostati trauma i strah od pasa. To sto je taj strah bezrazlozan ne pomaze samom strahu; moja djevojka se istraumira kad vidi zmiju na ekranu, bez obzira sto je savrseno svjesna da j**ena stvar ne moze ispuzati i napasti. Zaista nisam primijetio da je iko u ovoj temi ispoljio neko neprijateljsko drzanje prema zivotinjama ( ako izuzmemo nepromisljeni komentar o sintorima, koji su kod nas obicni sadisti ), vec je samo ustvrdjeno da postoje odredjeni sigurnosni zahtjevi koje treba ispuniti radi sigurnosti drugih ljudi, a na koncu i samog psa, kako ne bi doslo do toga da neko psa ozlijedi ili ubije iz straha, bijesa ili slicnog osjecaja koji se javlja kad mrcina ujede ili napadne. Neodgovorno je nastupati sa komentarima "nije pas kriv, nego vlasnik", i smatrati da je to dovoljan argument za slobodno vodanje psa bilo koje pasmine. Je li moguce na pogled ocijeniti kakav je vlasnik, i da li je on odgojio psa dovoljno dobro da mu dijete moze prici bez potrebe roditelja da strahuje? Da li je odgoj psa uspjesan ili ne, nazalost, moze se u ovakvim situacijama utvrditi samo kad do susreta dodje, i susret prodje bez posljedica. Ne mora problem pocivati u agresivnosti, iako mi je pomalo apsurdno implicitno tvrditi kako do svih napada pit bulova, rotvajlera, ili dobermana dolazi zato sto su ih vlasnici koristili za borbe i ucinili ih masinama za ubijanje. Sta je sa ostalim psima koji procentualno imaju minimum ucesca u napadima? Moja retriverica je dusa od psa, i ja nikad ne propustam priliku dopustiti joj da se igra sa djecom, sto doprinosi i socijalizaciji psa i zblizavanju djeteta sa zivotinjama, ali i ona zna zaskociti, ogrebati, ili uzeti neciju ruku u usta; ne iz bilo kakve namjere da povrijedi, medjutim, takav cin moze uplasiti, a i povrijediti nekoga ko ju ne poznaje. Istina, ona je mlada i jos uci, ali je li potrebno izvrgavati nekoga riziku, i nastupiti sa izjavom "nece cuko nista", ako postoji realna mogucnost da moze biti nesto ako pas ne bude na uzici i pod kontrolom vlasnika? Takodjer, smijesno je reci "ja cu svom psu dati maksimalnu slobodu, kad mogu slobodno setati lopovi i ubice, moze i moj pas". To je analogno rezonovanju sudije, "kad lopova / ubicu ovi nisu htjeli ni optuziti za sve sto je radio, zato sto se boje da im se nesto ne desi porodicama kad lik izadje, sto bih ja rizikovao svoju porodicu i svoj zivot, idem ja njemu izreci minimalnu kaznu predvidjenu zakonom, ionako ce se to skinuti u postupku po zalbi". Lancanom reakcijom takvo rezonovanje vodi do apsurdnih, a i tragicnih ishoda. Mislim da nije neprijatelj psa neko ko zeli zastititi njega i druge od potencijalne opasnosti, nego je neprijatelj onaj ko zeli omoguciti psu da moze slobodno djelovati po svom instinktu, jer u potonjem slucaju ugrozen je i sam pas, a ne samo ljudi ( sjetimo se napada slobodnih pasa na pse na povocu, poput ovih u gore pomenutim clancima ). Zalosno je sto su ljudi takvi kakvi jesu, i sto je sigurnost gradjana minimalna, ali ne treba tu ionako slabu sigurnost umanjivati, jer ce naucen i socijalizovan pas ionako hodati uz vlasnika, tako da je povodac zanemariv stres koji moze znaciti mnogo u nekim situacijama. Ljubav prema psima ne treba stajati rame uz rame sa samouvjerenoscu o psecem karakteru, jer se nepredvidjeno uvijek moze desiti.
Klodovik

#54 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by Klodovik »

Baby wrote:Svom psu ću staviti brnjicu samo kad budem vidjela da opasni ljudi po gradu hodaju sa lisicama na rukama...
Znači,psi su najmanji problem u ovom gradu....
Ako bi moje dijete, nekog meni bliskog ili mene tvoj pas bezrazložno napao, u tom trenutku bi on za mene bio najveći problem u gradu. A taj problem bih rješavao na način koji se ne bi svidio ni tvom psu, a ni tebi. Naravno, isti pristup bih imao i prema opasnim ljudima koje si spomenula.
Gavaz

#55 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by Gavaz »

Dile wrote:pas ti se nece eto sad odjednom iz cista mira zaletiti i pojesti... sto mrzim ovakvu paranoju...
Da li ti to tvrdiš pod materijalnom, moralnom i krivičnom odgovornošću????
Gavaz

#56 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by Gavaz »

Baby wrote:Hvala što si me nazvao debilom,sad ću te tužit Mirci ;);) Uostalom,jel to psi ne smiju sad ni šetat normalno????
Za psa da šeta normalno je na povodcu, sa brnjicom i sa lijeve strane onoga ko ga vodi!!!!!!!!!!!
Pasiflora

#57 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by Pasiflora »

Ne mogu vjerovati koliko ste omeđeni :?:
ajde_vise

#58 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by ajde_vise »

nego.. mrsko mi citat to gore sve.. nego da skratim pricu .. mozete i ostali odmah preci na moj post :D
"imam" odnosno "posudjujem" .. setam ga i te stavri.. krasnog cuku.. :) igra se sa drugim psima .. mazi se.. voli ljude ...blablabla
elem... kad vidi djecu.. il bilo sta malo patuljasto.. sto mase rukama :lol: kesom.. bilo sta sto trci.. .. pojeo bi ga :D nako u igri..
iz cista mira ga prenese.. svaki shum viska .. svaka dreka.. sve ga iritira.. a dobrica..:)
i nema sanse da ga vise pustam bez povodca... TACKA
:) dalje.. vecina pasa je takva.. rijetko nad kojim gazda ima kotrolu jacu od njegovog instinkta.. i ispadne da se takva postize malo "jacom" disciplinom.. :( il jednostavno.. desi se .. al rijetko.. da je pas jednostavno .. merhametli :D
eto.. nesto kontam .. stalno ja udarim zadnji post.. poslije se niko ne javi ccc
medda

#59 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by medda »

adnan je u uvodnom postu potpuno u pravu.
ja kad vidim nekog dzukca prepadnem se za svog kokera a sta bi da imam dijete...mada nije nikad napadnut, postoji sansa...
necu da vodim racuna sa tudjom neuracunljivoscu! bio to blentav pas ili vlasnik.. kad se steta napravi nije ni bitno

vezi pasce na ulici...ne dozvoli da si TI razlog necijeg straha i nelagode...u bih za 10 minuta si u cistoj divljini iz bilo kojeg centra grada...povedi pasce i izletaj ga u sumi...bacaj mu lopticu, ganjaj se sa njim, ponesi sendvic i sok...odmori mozak...opusti se...sta bih ja dala da imam takvu prirodu u blizini...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#60 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by mIRCerka »

adnan.BIH wrote:
Baby wrote:ahahahahahah što me nasmija... :lol: Pa ako te nije ugrizla što onda praviš paniku ????
Kretenčino, nije mene, nego moje dijete.
btw, najedi se govana i fino odjezdi... :wink:
Iako u potpunosti razumijem tvoj strah, koji jeste opravdan, ovo nije nacin komuniciranja na ovom forumu.
Banned user for reason “vrijedjanje sagovornika”
» adnan.BIH

7 dana.
A iskreno se, kao ljudsko bice i veliki ljubitelj hajvana, nadam da ces imati dovoljno zivaca i svaki put kad je pas vani zvati policiju VLASNIKU psa, jer sa takvim stvarima nema shale.
Cober

#61 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by Cober »

"..a prema nama krenu doga..", ("..ja sam pogriješio, doberman je ipak bio u pitanju..")

"..sa krvoločnim psima.."

"..znam da pas (bolje reći zvijer).."

"..odjednom može poludjeti i raskomadati moje dijete.."

"..sa monstrumom bez brnjice.."

"..takve zivotinje i vlasnika ponekad zakolju.."

"..da ga napadne glava i lice bi bili odmah na meti.."

"..ne smijem ni zamisliti šta se sve može dogoditi.."

"..bez razmishljanja bih ga udario.."

"..na mene zaletio iz chista mira pas.."

"..da više vlastito dijete više ne smiješ pustiti.."

"..izražavam brigu o svom djetetu, kao najnormalnija osoba.."

"..ja sad trebam pustiti da se ta džukela bezbrižno šeće.."

"..a doga može za jedan obrok i mene i nju i užu joj familiju poklati.."

"..mjerka usjajenim ocima zrtvu dok mu slina curi niz usta.."

"..njegovano pashce izvedu i puste bez uzeta.."

"..Ja sam nedavno vidio babuskaru od 70 godina, drži ogromnog džukca na uzici.."

"..Ako je penzionerka, a vjerovatno da jeste, mogu misliti koliko procenata njene penzije ode na ishranu te nemani.."

"..Zaista nisam primijetio da je iko u ovoj temi ispoljio neko neprijateljsko drzanje prema zivotinjama .."
bez_ideje

#62 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by bez_ideje »

Mislim da je ovo ipak ispoljavanje straha za vlastitu i sigurnost djece jer vlasnici doticnih rasa misle da su najpametniji i eto bas njihovom psu ne treba uzica :roll:
hamza_sa

#63 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by hamza_sa »

Dile wrote:@illuminated
to sve stoji, samo je razlika sto je uzagrebu obezbjedjen prostor na koji mozes odvesti psa i pustiti ga da se istrci, bez brnjice, postoje parkovi za to, a u sarajevu to nisu obezbjedili, samo svi hoce da se psi vezu i stave im se brnjice...
kad vec hoce tu zakonsku odredbu trebalo se obezbjediti park u kome se mogu psi nesmetano igrati. ja se potpuno slazem da treba biti ili na povodcu ili sa brnjicom cuko, ali ako ga mozes i odvesti na mjesto gdje ce biti slobodan, a ne na ovakav nacin
i sve dok takva situacija bude, moje pasce ce da hoda pusteno po mahali
I ja imam dijete od 3,5 godine. A, ti dovedi svog "mezimca" kod mene u Dobrinju pa ga pusti, bez brnjice i povodca, da se igra. Ja ti garantujem da bih te ubio na licu mjesta, i tebe i tvog mezimca samo ukoliko bi osjetio opasnost za svoje dijete. Ovo ti garantujem 100%. Nisam nasilan covjek, ali za svoje dijete bih to uradio bez razmisljanja i odlezao bih te na jednom guzu.
opet ja

#64 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by opet ja »

hamza_sa wrote:
Dile wrote:@illuminated
to sve stoji, samo je razlika sto je uzagrebu obezbjedjen prostor na koji mozes odvesti psa i pustiti ga da se istrci, bez brnjice, postoje parkovi za to, a u sarajevu to nisu obezbjedili, samo svi hoce da se psi vezu i stave im se brnjice...
kad vec hoce tu zakonsku odredbu trebalo se obezbjediti park u kome se mogu psi nesmetano igrati. ja se potpuno slazem da treba biti ili na povodcu ili sa brnjicom cuko, ali ako ga mozes i odvesti na mjesto gdje ce biti slobodan, a ne na ovakav nacin
i sve dok takva situacija bude, moje pasce ce da hoda pusteno po mahali
I ja imam dijete od 3,5 godine. A, ti dovedi svog "mezimca" kod mene u Dobrinju pa ga pusti, bez brnjice i povodca, da se igra. Ja ti garantujem da bih te ubio na licu mjesta, i tebe i tvog mezimca samo ukoliko bi osjetio opasnost za svoje dijete. Ovo ti garantujem 100%. Nisam nasilan covjek, ali za svoje dijete bih to uradio bez razmisljanja i odlezao bih te na jednom guzu.
ocam

odoh :run:
black

#65 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by black »

"Imam tattoo, felge, gumice, vodam kera nije Lesi, g***m p****ce..."
to su vecina danasnjih 'kerovodja' od kojih se ne moze proci...i manite se shuplje u stilu nece itd. pa shta trebam, nosati kristalnu kuglu da gatam hoce li me napasti ili ne...sve je postalu furka i pomodarstvo pa i to...volim i ja jako pse (jednom sam bas po forumu pitao da li neko prodaje vucjaka) kao i ostale zivotinje, ali ne treba mi ker da se shepurim okolo i glumim mangupa..
BSn

#66 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by BSn »

Baby wrote:Svom psu ću staviti brnjicu samo kad budem vidjela da opasni ljudi po gradu hodaju sa lisicama na rukama...
Znači,psi su najmanji problem u ovom gradu....
Baby wrote::roll: To je samo što mogu reći... Eto zbog čega nas zovu Balijama,Poturicama....

I upravu si ti. Zbog ovakvih nas stavova (kakve ti imas) i zovu onako kako ti rece. :thumbup:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#67 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by mIRCerka »

1. hamza sa, to sto imas dijete ti ne daje za pravo da ovako direktno prijetis.
2. pasoljuBci, majka mu stara, pa jesmo li se dogovorili da svako ima pravo iznijeti svoje misljenje dokle god je u skladu sa pravilima? I ja smatram da mnogo vise ljudi treba nositi brnjicu i biti na kratkoj uzici, ali opet, dozvolite da ima ljudi koji se za svoje dijete boje i bore ko mi za nase hajvane.
3. Black, ti samo isturis zlatni lanac, izbacis tetovaze i nabildane tricepse i ne treba ti pas :)
Baby

#68 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by Baby »

mIRCerka wrote:1. hamza sa, to sto imas dijete ti ne daje za pravo da ovako direktno prijetis.
2. pasoljuBci, majka mu stara, pa jesmo li se dogovorili da svako ima pravo iznijeti svoje misljenje dokle god je u skladu sa pravilima? I ja smatram da mnogo vise ljudi treba nositi brnjicu i biti na kratkoj uzici, ali opet, dozvolite da ima ljudi koji se za svoje dijete boje i bore ko mi za nase hajvane.
3. Black, ti samo isturis zlatni lanac, izbacis tetovaze i nabildane tricepse i ne treba ti pas :)
Hvala bogu,neko normalno zbori..
Ovdje šta god da kažeš shvata se pogrešno...Svejedno nisam htjela ništa ružno da kažem osim,da su LJUDI TI KOJI ĆE TE SAČEKAT IZ ZGRADE,KOJI NOSAJU PIŠTOLJE,BOKSERE,NOŽEVE...I slažem se pas nije za svaku budalu...A pošto sam i sama naučila svog psa,da hoda uz nogu,ne ganja mačke,ne obazire se na "razigranu"dječicu,neću mu niti staviti brnjicu,jer mu ne treba!!
black

#69 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by black »

mIRCerka wrote:1. hamza sa, to sto imas dijete ti ne daje za pravo da ovako direktno prijetis.
k'o taxista :mrgreen:
kad smo kod pasa ostadoh duzan fotku haskija (ne nadjoh vucjaka onda) ;-)
hamza_sa

#70 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by hamza_sa »

Mislim da nisi dobro razumjela sta sam napisao.

Ako procitas post na koji sam reagovao, primjetices bahato ponasanje jednog od vlasnika psa, koji je rekao da njega ne interesuje nista, sve dok mu se ne omoguci da njegov "mezimac" ima prostor za slobodnu setnju i da ce do tada njegovo pasce ce da hoda pusteno po mahali. Ako smatras da je moja reakcija gdje mu kazem da bi u slucaju da osjetim opasnost po svoje dijete od njegovog psa ubio i jednog i drugog, direktna prijetnja, onda se nema vise sta reci.

Moje dijete sigurno nece niti moze ugroziti zivot njegovog "mezimca", dok se obratno moze desiti, samo zbog vlasnikove bahatosti. Pa, cak i u prirodi zivotinje svoju mladuncad stite na ovaj nacin.

Sta bi mu trebao napisati?? Ne brini jarane znam ja da tvoj "mezimac" nece nista mom djetetu, a i ako ga ujede nema veze. Sta fali da mi djete ima malo trauma u zivotu ionako joj je zivot monoton. Bitno je da se tvoj "mezimac" malo poigra slobodan, bez brnjice i povodca.

Smijesno!
hamza_sa

#71 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by hamza_sa »

Zaboravio sam jos samo dodati da bih vas volio cuti onog dana kad postanete roditelji, kako cete da razmisljate i govorite o eventualnim opasnostima po vase dijete.

Do tada cemo voditi ovakve rasprave.
Baby

#72 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by Baby »

hamza_sa wrote: Mislim da nisi dobro razumjela sta sam napisao.

Ako procitas post na koji sam reagovao, primjetices bahato ponasanje jednog od vlasnika psa, koji je rekao da njega ne interesuje nista, sve dok mu se ne omoguci da njegov "mezimac" ima prostor za slobodnu setnju i da ce do tada njegovo pasce ce da hoda pusteno po mahali. Ako smatras da je moja reakcija gdje mu kazem da bi u slucaju da osjetim opasnost po svoje dijete od njegovog psa ubio i jednog i drugog, direktna prijetnja, onda se nema vise sta reci.

Moje dijete sigurno nece niti moze ugroziti zivot njegovog "mezimca", dok se obratno moze desiti, samo zbog vlasnikove bahatosti. Pa, cak i u prirodi zivotinje svoju mladuncad stite na ovaj nacin.

Sta bi mu trebao napisati?? Ne brini jarane znam ja da tvoj "mezimac" nece nista mom djetetu, a i ako ga ujede nema veze. Sta fali da mi djete ima malo trauma u zivotu ionako joj je zivot monoton. Bitno je da se tvoj "mezimac" malo poigra slobodan, bez brnjice i povodca.
Mislim da se ovo odnoslilo na mene...Da je moj pas opasan,i ne predvidljiv,slažem se imao bi brnjicu...Ali već sam rekla zašto mu je ne nosim...I nigdje nisam rekla da mi pas hoda bez uzice ;)Pročitaj šta sam prije napisala,pa odna komentariši...
Last edited by Baby on 13/03/2009 14:10, edited 1 time in total.
Baby

#73 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by Baby »

hamza_sa wrote:Zaboravio sam jos samo dodati da bih vas volio cuti onog dana kad postanete roditelji, kako cete da razmisljate i govorite o eventualnim opasnostima po vase dijete.

Do tada cemo voditi ovakve rasprave.
Pa vjerujem da će se do tada situacija u našoj Zemlji,što se tiče životinja prilično popraviti...
Baby

#74 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by Baby »

Amazonka27 wrote:e Boze ti sacuvaj....

@baby: ne postaje se ljubitelj zivotinja registracijom na Sa-x i udomljavanjem psa preko foruma. Picis mi po zivcima mjesecima sa svojim glupim komentarima i upadicama...ko biva ti se nesto razletila da pomognes...i pljujes sve one koje u tom momentu nisu u stanju pomoci....jer ispadas "napismeno" veliki ljubitelj zivotinja i "fensi" medju ostalim aktivistima. Da tebe nije, niko nebi znao da se moze objaviti oglas preko "Super Oglasa".
Prva stvar,meni je Sa-x zadnje mjesto u životu koje bih posjetila...Više volim pomoć životinji,a da ja znam samo za to ;)
Drugo,izvini nisam znala da ti pičim po živcima,samo zato što želim pomoći na svoj način...
Treće,izvini kad sam ja to "pljuvala"nekog ko želi da pomogne...Svako pomaže za sebe i životinju ,a ne za mene ;)
A,šta ja znam,ima ljudi koji ne znaju za Super Oglase,nisu svi upućeni...
Btw,sljedeći put reci slobodno..."NE TREBAŠ TI POMOGATI ŽIVOTINJAMA,JER SVE ŠTO URADIŠ NEVALJA"
Amazonka27

#75 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by Amazonka27 »

Baby wrote:
Amazonka27 wrote:e Boze ti sacuvaj....

Prva stvar,meni je Sa-x zadnje mjesto u životu koje bih posjetila...Više volim pomoć životinji,a da ja znam samo za to ;)
Drugo,izvini nisam znala da ti pičim po živcima,samo zato što želim pomoći na svoj način...
Treće,izvini kad sam ja to "pljuvala"nekog ko želi da pomogne...Svako pomaže za sebe i životinju ,a ne za mene ;)
A,šta ja znam,ima ljudi koji ne znaju za Super Oglase,nisu svi upućeni...
Btw,sljedeći put reci slobodno..."NE TREBAŠ TI POMOGATI ŽIVOTINJAMA,JER SVE ŠTO URADIŠ NEVALJA"
bejbe...nadam se da ne pomazes zivotinjama samo zato da bi neko rekao kako je to super ili kako to NEVALJA. Uglavnom, par vas sa ovog podforuma smatra se iskrenim ljubiteljem zivotinja, a mi ostali koji se nekada USUDIMO reci nesto kontra vaseg stava smo rasisti, mrzitelji i neprijatelji zivotinja...okacite vi to svojim ljubimcima na repic...

...komentar...dajte psima livadu kao u zg pa nece biti problema oko brnjice....hjoj hjoj....pa u sa su sva moguca djecija igralista pretvorena ili u parkinge ili neke zgradurine...djeca nemaju gdje da trce a vi sad nesto ultimatume postavljate. Bas me interesuje koliko od vas je uzelo rukama govno vaseg ljubimca sa zelene povrsine gdje se i djeca igraju...a da se djete pokaki rekli bi puuuuuuuf kakav odgoj...
Locked