MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Drvosjeca iz Dejcica
#51 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
Koliko su učinkoviti svi ovi sprejevi za čišćenje komponenti motora, konkretno EGR/AGR ventila?
- Ned071
#52 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
ako si sretan, ne treba ti sprej, dovoljno je malo benzina. ako nisi, spremi nekoliko stoja za mijenjanje...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Koliko su učinkoviti svi ovi sprejevi za čišćenje komponenti motora, konkretno EGR/AGR ventila?
- kabal1337
#53 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
Ako mislis skinut EGR i izribati ga ucinkovito.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Koliko su učinkoviti svi ovi sprejevi za čišćenje komponenti motora, konkretno EGR/AGR ventila?
Ako mislis sprej kao vrsta aditiva bez skidanja sa auta, ucintovito ako EGR ima na sebi malo naslaga. Takve vrste cistaca se vise koriste u "preventivne" svrhe.
- kafanski_covjek
#54 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
kod tebe ono megane? ocisti sam, nije teskoDrvosjeca iz Dejcica wrote:Koliko su učinkoviti svi ovi sprejevi za čišćenje komponenti motora, konkretno EGR/AGR ventila?
samo ne znam zasto je na ovome videu zakrenuo EGR
-
preludezalude
#55 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
Moze pomoci, ali najbolje ciscenje je da ga skines i potopis u benzin preko noci. Naredni dan malo ga jos ocetkas mekanom cetkom i on je kao nov. Rodjak na meganu je tako uradio sa svojim tj mehanicar mu uradio. Egr bio zablokirao. Naredni dan je radio kao nov.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Koliko su učinkoviti svi ovi sprejevi za čišćenje komponenti motora, konkretno EGR/AGR ventila?
- Drvosjeca iz Dejcica
#56 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
Kod mene je Scenic sada mada su isti motori. Ja nešto kontam to više preventive radi odraditi sa sprejom. Hvala svima na odgovorima.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#57 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
jer su ga odbili da bude inzinjer za razvoj u renoVu...kafanski_covjek wrote:
- Drvosjeca iz Dejcica
#58 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
Ma to su one gluposti sa blokiranjem EGR ventila...slavenska posla.bitanga_sa_otesa wrote:jer su ga odbili da bude inzinjer za razvoj u renoVu...kafanski_covjek wrote:
- kafanski_covjek
#59 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
bitanga_sa_otesa wrote:jer su ga odbili da bude inzinjer za razvoj u renoVu...kafanski_covjek wrote:
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#60 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
Možda je tema mrtva odavno ali da probam ovako, da ne otvaram novu temu.
Auto slabo vuče, naročiti uz brdo, osjetno. Odem do servisera i utvrdi da je MAF senzor stradao. Njegova preporuka je da se isključi senzor i da se tako vozi ili naravno zamjena ali cijena je oko 250 KM nov. Oko 50-ak je polovan, prema njegovim riječima. Inače, vozilo je Passat 1997 god TDI 1.9. Hoće li mi šta stradati dok ne promijenim taj dio i da li je uopšte preporučljivo voziti sa isključenim senzorom? Hvala.
Auto slabo vuče, naročiti uz brdo, osjetno. Odem do servisera i utvrdi da je MAF senzor stradao. Njegova preporuka je da se isključi senzor i da se tako vozi ili naravno zamjena ali cijena je oko 250 KM nov. Oko 50-ak je polovan, prema njegovim riječima. Inače, vozilo je Passat 1997 god TDI 1.9. Hoće li mi šta stradati dok ne promijenim taj dio i da li je uopšte preporučljivo voziti sa isključenim senzorom? Hvala.
- Bakir1
#61 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
kako je u pitanju stariji auto, ja bih ti preporucio da kupis polovan dio, ne bih ti preporucio da vozis sa iskljucenim, ukoliko nisi probaj sa ciscenjem istog
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#62 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
Probao bih prvo sa tim čišćenjem. Ima li neki sprej provjereno dobar. Vidim neki spominju WD 40 čak mada mi se to ne čini kao dobra ideja. Zamastiće ga samo a možda neće imati pravi učinak?
- Bakir1
#63 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
sprej za skidanje masnoce sa kocnica, 6-10 km je bocica.
-
moke_31
#64 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
Ja sam očistio taj senzor na pežou sa običnim Abro sprejem za elektorniku, imaš ga na svaoj pumpi. Nakon čišćenja auto počelo da vuče kao i prije što je vuklo, nevjerovatno. Samo kažu da ovo čišćenje rijetko upali, sve zavisi od slučaja do slučaja, i ako imaš sreće.
- basicm
#65 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
Ne fali nista probati ocistiti prije zamjene. Ali ne mora maf uvijek biti problem. Ja sam imao gresku na maf, cistio, mijenjao sa drugih auta za probu, uvijek ista greska. Ocistim usisnu granu i greske nema. Najbolje jedan dan odvojiti skinuti sve sa usisne strane, okupati i onda si rahat.
-
ayd
#66 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
Gdje ima kupiti ovaj maf senzor sprej?
- Travnički Noćni Šetač
#67 Re: MAF SENZOR-SENZOR PROTOKA ZRAKA
I ja sam cistio sa tim sprejem za elektro kontakte i ok je...