Trebali Sarajevu jedan muzicki festival poput EXITA?
- ProS
#51 Re: Trebali Sarajevu jedan muzicki festival poput EXITA?
otkupite i vodte ba gljivin oskar iz tuzle

-
shalaedin
#52 Re: Trebali Sarajevu jedan muzicki festival poput EXITA?
Ma trebamo pricati o sopstvenoj renesansi... da imam ovdje deset ljudi poput mene da su web dizajneri nastojio bi da ih spojim u ideju i da napravimo neki mali sajam, priredbu koji bi pokazao nase neke radove tj. web stranice, fotomontaze, neke umjetnicke radove, predloske za stampu, vizit karte i td. Usput bi stekao prijatelje i partnere a i produbio samo svoje znanje. To bi ujedno bilo zanimljivo i nekome investitoru i sponzoru i sutra bi taj festival od opcinskog, postao medjugradski, vremenom mozda medjunarodni i korak po korak dobio neku simboliku i status. A time bi moj rad ili neciji drugo bio nagradjen.uvjek dobar gost wrote:Prva je meni u Domu Mladih bila najbolja.... nekako nije bilo mnogo gužve, mjuza bila ok... sve u svemu meni bilo fino... dok mi se ona druga mislim u Vaso Miskin ... nije baš svidjela, mada smijao sam se kaljavim nogama napucanih cura...clav wrote:Sjeca li se iko Future? Mozemo se samo pitati sta bi bilo kad bi bilo.
No zamislite reege festival neki il nešto slično... umjesto festivala papanluka, dekadencije, javašluka i nacionalizma čemo prisustvujemo svaki dan !
Jedna ruka nemoze oprati samu sebe, dvije ruke vec to mogu
Povecanjem broja ljudi koji stanu iza neke ideje reciprocno povecavaju njihove mogucnosti u tome je stvar...
Nama je lakse samo da meljemo o tome...
-
shalaedin
#53 Re: Trebali Sarajevu jedan muzicki festival poput EXITA?
Samo je stvar dobre ideje, entuzijazma, optimizma i organizacionih sposobnosti... kada ljudi koji imaju novac vide neciji dar i sposobnost da izdignu neke stvari onda su i sami voljni ulagati u takvo sto. U Sarajevu to mnogi ljudi neshvataju... a to je golem problem...Johny wrote:Exit je nastao kao ideja mladih ljudi iz Novog Sada, iako je Beograd vukao gro kulturnih zbivanja nisu gubili nadu, imali su plan, dobro su bili organizovani, ponudili su Petrovaradinsku tvrdjavu kao sjajno mesto za par dana kampovanja, cirke, duvanja i skakanja uz razne svetske zvezde... na pocetku je to bila underground ideja, ali svake godine bio je vidan napredak, nije se menjao organizacioni odbor, politika je pokusala da umesa prste ali dan danas je glavni u tom timu lik od 30 godina, jedan od pokretaca te ideje...
Bitno je dovesti Engleze, ako se njima svidi oni odmah naprave sjajan marketing, doveli su im Franz Ferdinand, razne DJ-ove... preko dana spuste se na Dunav, osmekaju neku sisatu slaninarku u kostimu, napiju se momacki i trose pare...
Za nas Beogradjane je gust zapaliti sa uzarenog asfalta i skoknuti 80km u "srpsku Atinu", u to vreme oseca se kosmopolitski duh, ima dosta Bosanaca, Hrvata, Engleza...cak i faca sa egzoticnih destinacija...
Ima dosta depresivnih likova koji sumnjaju da je tako nesto moguce u Sarajevu, a ja vam tvrdim da je sve na licnoj inicijativi, od drzave stize neka pomoc tek kad se stvar razradi, a onda vise nije ni potrebna(kao panduracija na kraju filma) , ne mora to biti formata Exita, treba neka originalna ideja, ali ne sumnjam da Sarajevo kao specifican grad moze ponuditi nesto novo...
- Altsa
#54 Re: Trebali Sarajevu jedan muzicki festival poput EXITA?
Sarajevu treba festival i imalo ga je prije 20 godina pod nazivom Poet Rock.mislim na festival gdje se nece skupiti tzv. DJ i pustati muziku sa ploca.shalaedin wrote:EXIT je jedan od najvecih svijetskih muzickih festivala... Dali Bosna i grad Sarajevo trebaju da dobiju jedan takav festival?
-
Johny
#55 Re: Trebali Sarajevu jedan muzicki festival poput EXITA?
shalaedin,
Slazem se, treba gajiti optimizam i verovati od zavisi od obicnih individua...ako cekas politicare, proklinjes Balkan, lenjost, primitivizam a pritom nista konkretno ne radis delom si i ti odgovoran...
Treba okupiti dobar tim, ti se bavis web dizajnom, treba nekoliko ljudi koji dobro poznaju popularne bendove, predstaviti im ideju, privuci ih motivom koji nije materijalan...onda oni kontaktiraju prijatelje iz stranih bednova i stvara se piramida uspeha...to je lako reci a tesko uraditi, mnogo faktora uticu ali verujem da nesto skroz originalno ima mesta pod suncem...
Sarajevo se sa druge strane Drine jos vecinski posmatra kao zrtva rata, opsade i topova... ljudi koji su dobronamerni gaje sazaljenje i grizu savesti, ali od uloge zrtve "nema selameta", mora da proklija mlada generacija, garantujem da bi mnogo vise omladine pohrlilo u Sarajevo sa nekim pozitivnim povodom, a to upravo zavisi od vas...
Slazem se, treba gajiti optimizam i verovati od zavisi od obicnih individua...ako cekas politicare, proklinjes Balkan, lenjost, primitivizam a pritom nista konkretno ne radis delom si i ti odgovoran...
Treba okupiti dobar tim, ti se bavis web dizajnom, treba nekoliko ljudi koji dobro poznaju popularne bendove, predstaviti im ideju, privuci ih motivom koji nije materijalan...onda oni kontaktiraju prijatelje iz stranih bednova i stvara se piramida uspeha...to je lako reci a tesko uraditi, mnogo faktora uticu ali verujem da nesto skroz originalno ima mesta pod suncem...
Sarajevo se sa druge strane Drine jos vecinski posmatra kao zrtva rata, opsade i topova... ljudi koji su dobronamerni gaje sazaljenje i grizu savesti, ali od uloge zrtve "nema selameta", mora da proklija mlada generacija, garantujem da bi mnogo vise omladine pohrlilo u Sarajevo sa nekim pozitivnim povodom, a to upravo zavisi od vas...
-
shalaedin
#56 Re: Trebali Sarajevu jedan muzicki festival poput EXITA?
Pa znam savrseno o cemu govoris, ali ocigledno mnogi ovdje cekaju da neko drugi uradi za njih... Znam da je moja krivica to sto se desava oko mene koliko i tudja jer ja svojom sutnjom takvo sto odobravam. Za sebe trazim uvijek nacina da izadjem iz sjene i volim da upoznajem ljude i da se dogovaram oko nekih dobrih stvari. Volim da guram komunikaciju ka kompromisu i ka nekom zajednickom dobru. Bas to gruvanje topova po Sarajevu je izrodilo masu horova, sekcija, aktivnosti u Sarajevu i skretalo ljudima paznju sa uzasa mnogih ratnih desavanja...Kao dijete sam bio neustrasiv, vrlo su me lako mogli vidjeti kako za vrijeme rata trazim granate, gelere, cahure od metaka stotinjak metara od dobrinjskih linija razgranicenja... da bi me sklonili sa ulice uvalili su me u hor, pa u SRCE (organizacija koja je promovisala sport) ... cak sam u tadasnjoj ratnoj 94 godini trebao da pjevam kao solista na malom slageru sezone, uprpo sam se i na kraju zavrsio u horu... tako mi je bilo puno lakse nego da sam pjevam. Vjeruj mi da je u tadasnjem Sarajevu bilo vise pozitivnih zbivanja u svemu tome negativnom. Upravo iz svog tog negativnog naucio sam da vise cijenim zivot, svoje vrijeme i da tezim kompromisu a ne diskriminaciji i nekoj segregaciji i ulozi zrtve. Naucio sam ljude da cijenim po njihovoj dobroti i dijelima a ne onome sto govore. Meni je dosta toga, 14 godina je proslo od rata i nezelim da mi se citav zivot svodi na period kada sam se hranio lunch paketima i zivotario izmedju podjela humanitarne pomoci. Mogu ti reci da su ljudi vise imali snage i volje da promjene stvari na bolje. Iza svega toga ostalo je samo posljeratno razocarenje...ljudi ocekivali da ce jesti zlatnim kasikamaJohny wrote:shalaedin,
Postalo je draze sljediti papanluk, javasluk i ostale gluposti...a kriminalce i mahalce i odvratne lopove od politicara smatrati uzorima i reci kako Sarajevu netrebaju festivali poput EXIT-a. Smjesno i jadno...
- uvjek dobar gost
#57 Re: Trebali Sarajevu jedan muzicki festival poput EXITA?
.... koncept je OK, pozitiva je OK, entuzijazam je OK, sve je to više nego manje. mislim to je pomak u odnosu na sadašnje stanje koje je više nego loše kada je riječ o pozitivnoj energiji, kada je riječ o prilici, opciji ili nečemu što proizvodi pozitivni naboj...
dvadesetorica su nastupala u sobi mislim i na još par lokacija uvijek se radi o nekoj vrsti gerila nastupa.. planira se neka svirka i biće obavještenje o svemu tome... no njima i ostalima treba vjetar u leđa... Dom Mladih to nije bio, Kino Prvi maj to jeste... sve skupa sa gospođom Senom kojoj svaka čast !
Šta hoću reći.... mi smo recimo organizovali izložbu za sarajevske proteste i panel diskusiju.. i još dva dana izložbe.... mislite li da je recimo na sve to došlo više od 400 ljudi... što je promil populacije koja naseljva ovu kotlinu...
Ujedinimo snage, nije nas mnogo ostalo, ponudimo energiju koju će ostatak prepoznati i zakačiti se na nju... znači sa riječi preći na djela ostaviti sujetu i ego tripove po strani jer radi se o opstanku !
dvadesetorica su nastupala u sobi mislim i na još par lokacija uvijek se radi o nekoj vrsti gerila nastupa.. planira se neka svirka i biće obavještenje o svemu tome... no njima i ostalima treba vjetar u leđa... Dom Mladih to nije bio, Kino Prvi maj to jeste... sve skupa sa gospođom Senom kojoj svaka čast !
Šta hoću reći.... mi smo recimo organizovali izložbu za sarajevske proteste i panel diskusiju.. i još dva dana izložbe.... mislite li da je recimo na sve to došlo više od 400 ljudi... što je promil populacije koja naseljva ovu kotlinu...
Ujedinimo snage, nije nas mnogo ostalo, ponudimo energiju koju će ostatak prepoznati i zakačiti se na nju... znači sa riječi preći na djela ostaviti sujetu i ego tripove po strani jer radi se o opstanku !
-
shalaedin
#58 Re: Trebali Sarajevu jedan muzicki festival poput EXITA?
Ma ne radi se samo o promovisanju bendova Rock scene, trebaju Sarajevu i rockeri i punkeri, dj-i i svi drugi koji imaju kvalitetAltsa wrote:Sarajevu treba festival i imalo ga je prije 20 godina pod nazivom Poet Rock.mislim na festival gdje se nece skupiti tzv. DJ i pustati muziku sa ploca.shalaedin wrote:EXIT je jedan od najvecih svijetskih muzickih festivala... Dali Bosna i grad Sarajevo trebaju da dobiju jedan takav festival?
- uvjek dobar gost
#59 Re: Trebali Sarajevu jedan muzicki festival poput EXITA?
... Ja ću još samo ovo reći.. Sarajevu treba da ono malo raje odbaci ego trip i da prestanu biti licemjeri i narcisoidni.. treba da se formira front i da se krene raditi, od malih sajmova preko panel diskusija i izložbi, do festivala amaterskog i dokumentarnog filma, pa naravno neki festival muzike , a zašto ne i neki festival mlade raje tipa kombinacija i mix svega i svačega od grafita, preko skejta do fotografije navečer da bude neka kino proekcija a onda svirka...
Po meni super mjesto za sve ovo je Kino 1 maj kao nukleus jer i sada tamo se okuplja čitav niz grupa koje su tamo našle prostor za rad i djelovanje...
Ja sam za za, znam neke ljude imam neke ideje... spreman sam uložiti živce i trud... spreman sam da radim u grupi ili da pomognem nekoj grupi koja već postoji...
Sve u svemu sa riječi sam spreman preći na djela...!
Po meni super mjesto za sve ovo je Kino 1 maj kao nukleus jer i sada tamo se okuplja čitav niz grupa koje su tamo našle prostor za rad i djelovanje...
Ja sam za za, znam neke ljude imam neke ideje... spreman sam uložiti živce i trud... spreman sam da radim u grupi ili da pomognem nekoj grupi koja već postoji...
-
shalaedin
#60 Re: Trebali Sarajevu jedan muzicki festival poput EXITA?
Pa moj "uvijek dobri goste" rado trazim istomisljenike s kojom bi nesto konkretno mogao da i uradim, ali cesto nadjem oni koji su samo takvi na jeziku a kad je kakvo dijelo u pitanju onda svi rado spugnu i predpostave strah mogucem uspjehu. Reci ti meni : "kako da budem u toku s vasim zbivanjima?"uvjek dobar gost wrote:.... koncept je OK, pozitiva je OK, entuzijazam je OK, sve je to više nego manje. mislim to je pomak u odnosu na sadašnje stanje koje je više nego loše kada je riječ o pozitivnoj energiji, kada je riječ o prilici, opciji ili nečemu što proizvodi pozitivni naboj...
-
shalaedin
#61 Re: Trebali Sarajevu jedan muzicki festival poput EXITA?
Kakve su tvoje ideje? Cire nam jednu?uvjek dobar gost wrote:... Ja ću još samo ovo reći.. Sarajevu treba da ono malo raje odbaci ego trip i da prestanu biti licemjeri i narcisoidni.. treba da se formira front i da se krene raditi, od malih sajmova preko panel diskusija i izložbi, do festivala amaterskog i dokumentarnog filma, pa naravno neki festival muzike , a zašto ne i neki festival mlade raje tipa kombinacija i mix svega i svačega od grafita, preko skejta do fotografije navečer da bude neka kino proekcija a onda svirka...
- uvjek dobar gost
#62 Re: Trebali Sarajevu jedan muzicki festival poput EXITA?
možemo se čuti telefonom za početak....
Pored toga samo udruženje građana akcija građana (UGAG) ima kontakt telefon...062 576 623 , a u pripremi je i web paket cijeli...
Ideje.... festival amaterskog i dokumentarnog filma, sajam pozitivne energije, stvaranje mreže formalnih i neformalnih grupa sa ciljem otvaranja fronta, organizovanje radne akcije i skvotiranje Doma pionira Boško Buha (ili nekog sličnog objekta)... izložda fotografija Sarajeva (što amaterskih što polu-amaterskih) uz fokus na objekte i lokacije kojima prijeti propast... etc ... lokacija izložbe Velika aleja. , uža saradnja sa gradskim i kantonalnim vlastima nas građana !
Cilj je da se kreira pozitivna energija i da se ljudi prema afinitetima uključuju u djelovanje što formalnih što neformalnih grupa... cilj je da se stvari počnu kretati sa mrtve tačke...
Cilj je da se prestane samo palamuditi da se krenu nuditi rješenja koja za cilj imaju promociju grada Sarajeva i nas u njemu... primjer afirmativni za sve ovo je recimo organizovanje biciklijade i još nekih stvari koje su krenule sa ovog foruma ili nekih drugih foruma...
Pored toga samo udruženje građana akcija građana (UGAG) ima kontakt telefon...062 576 623 , a u pripremi je i web paket cijeli...
Ideje.... festival amaterskog i dokumentarnog filma, sajam pozitivne energije, stvaranje mreže formalnih i neformalnih grupa sa ciljem otvaranja fronta, organizovanje radne akcije i skvotiranje Doma pionira Boško Buha (ili nekog sličnog objekta)... izložda fotografija Sarajeva (što amaterskih što polu-amaterskih) uz fokus na objekte i lokacije kojima prijeti propast... etc ... lokacija izložbe Velika aleja. , uža saradnja sa gradskim i kantonalnim vlastima nas građana !
Cilj je da se kreira pozitivna energija i da se ljudi prema afinitetima uključuju u djelovanje što formalnih što neformalnih grupa... cilj je da se stvari počnu kretati sa mrtve tačke...
Cilj je da se prestane samo palamuditi da se krenu nuditi rješenja koja za cilj imaju promociju grada Sarajeva i nas u njemu... primjer afirmativni za sve ovo je recimo organizovanje biciklijade i još nekih stvari koje su krenule sa ovog foruma ili nekih drugih foruma...
-
shalaedin
#63 Re: Trebali Sarajevu jedan muzicki festival poput EXITA?
za pola tih stvari nisam cuo evo dok mi ti sada nisi rekao... svakako da mi se ovakvo sto svidja...uvjek dobar gost wrote:možemo se čuti telefonom za početak....
za biciklijadu sam cuo i to je super stvar
eto jednog velikog problema "neobavjestenost" ...
- alphonse kauders
#64 Re: Trebali Sarajevu jedan muzicki festival poput EXITA?
shalaedin wrote:EXIT je jedan od najvecih svijetskih muzickih festivala... Dali Bosna i grad Sarajevo trebaju da dobiju jedan takav festival?
Sarajevu, između ostalog, treba prvenstveno više ljudi koji znaju da se "treba li?" i "da li?" piše odvojeno
Lijep pozdrav.
- sodom
#65 Re: Trebali Sarajevu jedan muzicki festival poput EXITA?
jel iko ide na ex yu rock i postojil taj fest uopste sada*
niej bio los 2005-e u jablanici karta solidna, bendovi ok i lokalno stanovnistvo jako ljubazno.
bio bih zadovoljan i sa reprizom toga samo kad bi bilo.
exit je postao preskup

niej bio los 2005-e u jablanici karta solidna, bendovi ok i lokalno stanovnistvo jako ljubazno.
bio bih zadovoljan i sa reprizom toga samo kad bi bilo.
exit je postao preskup
-
neshto
#66 Re: Trebali Sarajevu jedan muzicki festival poput EXITA?
shalaedine ne može na preskakala kako već rekoh, polako se to gradi, godinama. srbija nikad nije izgubila kontinuitet koncerata svjetskih imena. skoro niko ih ne zaobilazi dok kod nas 2x godišnje dođe neki poznatiji izvođač da odradi svirku u pola cijene.shalaedin wrote:EXIT je jedan od najvecih svijetskih muzickih festivala... Dali Bosna i grad Sarajevo trebaju da dobiju jedan takav festival?
za početak možeš prisustvovati "integround" festivalu koji se održava od 12. - 28.03. u accessu http://www.igsfest.info
ako taj festival bude rastao onda možda nekad neka veća riba skuži da i od rokenrola ima hljeba pa napravi neki pokušaj bar veličine future ali naravno sa živim bendovima a ne nekim ublehašima sa pločama...
-
shalaedin
#67 Re: Trebali Sarajevu jedan muzicki festival poput EXITA?
neshto wrote:shalaedine ne može na preskakala kako već rekoh, polako se to gradi, godinama. srbija nikad nije izgubila kontinuitet koncerata svjetskih imena. skoro niko ih ne zaobilazi dok kod nas 2x godišnje dođe neki poznatiji izvođač da odradi svirku u pola cijene.shalaedin wrote:EXIT je jedan od najvecih svijetskih muzickih festivala... Dali Bosna i grad Sarajevo trebaju da dobiju jedan takav festival?
za početak možeš prisustvovati "integround" festivalu koji se održava od 12. - 28.03. u accessu http://www.igsfest.info
ako taj festival bude rastao onda možda nekad neka veća riba skuži da i od rokenrola ima hljeba pa napravi neki pokušaj bar veličine future ali naravno sa živim bendovima a ne nekim ublehašima sa pločama...
U jednom se samo slazem s tobom da se sve te stvari grade polako... nigdje nisam takvo sto ubrzavao ... samo sam postavio pitanje dali takav jedan dogadjaj treba sarajevu ili ne.
Ok. Srbija ima mozda kontinuitet, gdje je taj kontinuitet Crnoj Gori?
Zadnje dvije godine imaju velike koncerte... tih koncerata nikada prije nije ni bilo.
A sto se tice ublehasa sa plocama, oni imaju popularnost sirom svijeta, bas rokeri sigurno razvaljuju na Loveparade-u i po Ibizi i mnogim svijetskim top destinacijama... ti ublehasi prave dosta dobre stvari i mozda tebi nisu dovoljno cijenjeni umjetnici...
Mozda tebi ne znace imena poput David-a Guette, Carl Cox-a, Steve Angela, Bob Sinclaira i mnogi drugih. Medjutim nepljujem po mnogim muzickim pravcima iako mi se nepodudaraju sa mojim ukusom...
Volio bih tebe pustiti za miksetu pa da te vidim kako bi ti izmikso neku popularnu pjesmu ili napravio svoj miks...
-
shalaedin
#68 Re: Trebali Sarajevu jedan muzicki festival poput EXITA?
WOW probudli me svetli covjece ... Pardon... prosvijetli me mudri covjece!alphonse kauders wrote:shalaedin wrote:EXIT je jedan od najvecih svijetskih muzickih festivala... Dali Bosna i grad Sarajevo trebaju da dobiju jedan takav festival?
Sarajevu, između ostalog, treba prvenstveno više ljudi koji znaju da se "treba li?" i "da li?" piše odvojeno![]()
Lijep pozdrav.
Jel to mozda jedino zdravo sto imas da kazes na ovoj temi?
- minimall
#69 Re: Trebali Sarajevu jedan muzicki festival poput EXITA?
Festival tipa EXIT bi imao znacaja za cijelu BiH a ne samo za Sarajevo tako da je naslov topica lose formulisan.
Uglavnom odgovor je da nam treba, koliko za promociju nase lijepe tako i za predstavljanje mladih muzicara, umjetnika
i talenata iz svih podrucja koja se naravno uklapaju u takav program.
Pored navedenog bi strusili i barijeru koja nama je nametnuta a mi je bez otpora prihvatili, svi znate o kojoj barijeri govorim a to je slika nas koja se salje u svijet kao zaostale primitivce, nacionaliste, balije, seljake itd. da ne nabrajam. Moramo promijeniti sliku o sebi i ukloniti predrasude u koje se ne uklapamo , nadam se vecina.
Puni smo pesimizma, negativnosti, razocarenja i ostalih sranja koja nam skracuju zivot i takav festival je terapija i nacin
da se makar na korak izadje iz ovog zacaranog kruga.
Kada otvirimo vrata Europi i ona ce nama ali to necemo postici koncertima za gazu koje licno podrzavam ali ne odobravam toliku medijsku explotacija koja veoma cesto poprimi dvosmislen oblik i prikazuje nas kao jebenu naciju talibana.
Sada o organizaciji istog, sposobnih i ambicioznih ljudi ima mnogo, bez obzira da li oni bili iz Sarajeva, Tuzle, Zenice... svi gradovi imaju pojedince koji su postavili velike stvari na noge sa malo ili nikako podrske i sredstava tj. velikih dogadjaja i partyja je u Sarajevu i Tuzli bilo prije nego sto je EXIT i postojao.
Ne vidim razloga zasto bi to sada bilo nemoguce, sada kada smo svi na neki nacin uvezani, kada imamo veliki izbor medija i sponzora pomucu kojih mozemo poslati siru i jacu poruku nego prije.
Naravno pri svemu tome treba biti unikatan i razviti identitet tog doadjaja tako da to ne bude samo jos jedan festival.
Uglavnom odgovor je da nam treba, koliko za promociju nase lijepe tako i za predstavljanje mladih muzicara, umjetnika
i talenata iz svih podrucja koja se naravno uklapaju u takav program.
Pored navedenog bi strusili i barijeru koja nama je nametnuta a mi je bez otpora prihvatili, svi znate o kojoj barijeri govorim a to je slika nas koja se salje u svijet kao zaostale primitivce, nacionaliste, balije, seljake itd. da ne nabrajam. Moramo promijeniti sliku o sebi i ukloniti predrasude u koje se ne uklapamo , nadam se vecina.
Puni smo pesimizma, negativnosti, razocarenja i ostalih sranja koja nam skracuju zivot i takav festival je terapija i nacin
da se makar na korak izadje iz ovog zacaranog kruga.
Kada otvirimo vrata Europi i ona ce nama ali to necemo postici koncertima za gazu koje licno podrzavam ali ne odobravam toliku medijsku explotacija koja veoma cesto poprimi dvosmislen oblik i prikazuje nas kao jebenu naciju talibana.
Sada o organizaciji istog, sposobnih i ambicioznih ljudi ima mnogo, bez obzira da li oni bili iz Sarajeva, Tuzle, Zenice... svi gradovi imaju pojedince koji su postavili velike stvari na noge sa malo ili nikako podrske i sredstava tj. velikih dogadjaja i partyja je u Sarajevu i Tuzli bilo prije nego sto je EXIT i postojao.
Ne vidim razloga zasto bi to sada bilo nemoguce, sada kada smo svi na neki nacin uvezani, kada imamo veliki izbor medija i sponzora pomucu kojih mozemo poslati siru i jacu poruku nego prije.
Naravno pri svemu tome treba biti unikatan i razviti identitet tog doadjaja tako da to ne bude samo jos jedan festival.
-
Judge_Dread