Kartica koja '

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

kone

#51 Re: Kartica koja '

Post by kone »

Eh to ti mislis.I ja sam mislio,pa nigdje para...KAd ti odigras ta cetiri para,jedan ce te oboriti ko da gledam :D
Dok naberes kvotu 3 na nasoj ligi,moras staviti na citavu ligu :lol:
Globus

#52 Re: Kartica koja '

Post by Globus »

kone wrote:Eh to ti mislis.I ja sam mislio,pa nigdje para...KAd ti odigras ta cetiri para,jedan ce te oboriti ko da gledam :D
Dok naberes kvotu 3 na nasoj ligi,moras staviti na citavu ligu :lol:
hahahahaha ma jok :) ne mora tri m0re i dva hahaha :D malo me muci hrvatska liga ovaj dinamo proslo kolo nerijeseno .. al zato sam ubijedjen da sljedece i on i hajduk uzimaju :D a nasu lig :D ima timova koji nikad u historiji nisu izgubili kuci HAHAHAA :D
Globus

#53 Re: Kartica koja '

Post by Globus »

Evo sad mi vise ne pise da provjerim u banci nego da promjenim nacin placanja .... nemoze direktno sa kartice vjerovatno .. ode spavat sad sutra cu na money bookers pa onda na bwin valjda ce moci
vox-populi

#54 Re: Kartica koja '

Post by vox-populi »

Erzsebet wrote:Na internetu možeš plaćati samo i samo kreditnom karticom, ili eventualno preko internet bankarstva
Samo si djelimicno upravu. Na internetu mozes placati samo i samo kredinom karticom, ili nekim debitnim karticama ili eventualno preko internet bankarstva.

Za vrlo brzu provjeru ovoga sto sam rekao, idi na amazon.com, regirstuj se i izaberi nacin placanja, vidjeces da u meniju ima Visa Debit Card ili Visa Electron, ne znam kako su je nazvali. Na amazon.de se prihvataju platne kartice sa Kontonummer i BLZ-om koje su u principu debitne kartice.

Eto cisto da znas.
Erzsebet

#55 Re: Kartica koja '

Post by Erzsebet »

Pa super ako može, mada moje kartice ni iz RB-a nisu mogle, iako su imale taj kod o kojem govorite. Ja ne vidim da je čovjek još uplatio, ali ako jeste, biće mi drago, jer ću onda i ja moći koristiti tu karticu, da ne moram kreditnu opterećivati.
Erzsebet

#56 Re: Kartica koja '

Post by Erzsebet »

vox-populi wrote:
Erzsebet wrote:Na internetu možeš plaćati samo i samo kreditnom karticom, ili eventualno preko internet bankarstva
Samo si djelimicno upravu. Na internetu mozes placati samo i samo kredinom karticom, ili nekim debitnim karticama ili eventualno preko internet bankarstva.

Za vrlo brzu provjeru ovoga sto sam rekao, idi na amazon.com, regirstuj se i izaberi nacin placanja, vidjeces da u meniju ima Visa Debit Card ili Visa Electron, ne znam kako su je nazvali. Na amazon.de se prihvataju platne kartice sa Kontonummer i BLZ-om koje su u principu debitne kartice.

Eto cisto da znas.
Super ako je tako. Ja sam probao još davno Skype da platim debitnom karticom, jer je pisalo da može, ali mi je svaki put odbijena. Naravno, u bankama pojma nemaju kako, zašto, niti šta ih pitam. Baš ću probati opet, pa javim šta je bilo. Još nekad davno sam dobio informaciju kako samo bh. kartice ne mogu, a sad ne znam je li to istina i da li je još tako.
Globus

#57 Re: Kartica koja '

Post by Globus »

Nista moram nazvat banku nemogu nigdje izvrsit uplatu .. ili nije lego novac :S u sto sumnjam il je nesto do njih .....
Globus

#58 Re: Kartica koja '

Post by Globus »

Zvao banku .. nakon sto me ona nije ispitala jos samo broj patika xD rekla mi stanje na racunu .. novac lego ... i nije joj jasno sto nece pita jel paypal jer za njega trebaju ona tri cetri broja a danas oni sa karticnom ne rade .. reko da nije paypal i nezna ni ona sto ne moze kaze da probam kasnije al pretpostavljam da ce i kasnije isto biti ....... tako da ne gine mi cekat do ponedjeljka da vidim to sa karticnom :S
kone

#59 Re: Kartica koja '

Post by kone »

Kad na bwin-u vrsis uplatu i kad ukucas broj racuna(kartice),da slucajno u onu rubriku cvc broj ne upisujes pin kod :lol: umjesto ona zadnja tri broja na kartici sto su odvojena od broja racuna???
Probaj na expekt-u,mada ce ti oni prije uplate traziti da im kopiras licnu kartu i mislim karticu(ako se dobro sjecam).Znaci morat ces uslikati LK i RB karticu sa obje strane i onda im poslati,pa da ti oni odobre uplatu.Ne mogu da vjerujem da ti nece kartica na net....
Globus

#60 Re: Kartica koja '

Post by Globus »

kone wrote:Kad na bwin-u vrsis uplatu i kad ukucas broj racuna(kartice),da slucajno u onu rubriku cvc broj ne upisujes pin kod :lol: umjesto ona zadnja tri broja na kartici sto su odvojena od broja racuna???
Probaj na expekt-u,mada ce ti oni prije uplate traziti da im kopiras licnu kartu i mislim karticu(ako se dobro sjecam).Znaci morat ces uslikati LK i RB karticu sa obje strane i onda im poslati,pa da ti oni odobre uplatu.Ne mogu da vjerujem da ti nece kartica na net....
hahaha a jbg sad jesam glup ko i svi al nisam toliko xD kucam ona tri broja hahaha .. Koliko se to ceka kad im ja uslikam to i posaljem jel mailom ? koliko vremena im treba ...
kone

#61 Re: Kartica koja '

Post by kone »

Globus wrote:
kone wrote:Kad na bwin-u vrsis uplatu i kad ukucas broj racuna(kartice),da slucajno u onu rubriku cvc broj ne upisujes pin kod :lol: umjesto ona zadnja tri broja na kartici sto su odvojena od broja racuna???
hahaha a jbg sad jesam glup ko i svi al nisam toliko xD kucam ona tri broja hahaha .. Koliko se to ceka kad im ja uslikam to i posaljem jel mailom ? koliko vremena im treba ...
E to ne znam.Zaboravio sam,jer sma se ja registrovao prije nekih godinu dana.Mislim da je par minuta u pitanju.Uslikaj to sto treba,a treba ti minuta dvije za to.Onda ih prebaci na telefona na komp u jedna fajl i posalji kao atachment u rubrici gdje budu trazili.Uglavnom za sve ti treba nekih 20-ak minuta,pa probaj,nista te ne kosta...Svakako ces cekati do ponedjeljka zbog bwin-a,ali probaj jos par puta na bwin-u do ponedjeljka.Mozda proguli :D
Globus

#62 Re: Kartica koja '

Post by Globus »

kone wrote:
Globus wrote:
E to ne znam.Zaboravio sam,jer sma se ja registrovao prije nekih godinu dana.Mislim da je par minuta u pitanju.Uslikaj to sto treba,a treba ti minuta dvije za to.Onda ih prebaci na telefona na komp u jedna fajl i posalji kao atachment u rubrici gdje budu trazili.Uglavnom za sve ti treba nekih 20-ak minuta,pa probaj,nista te ne kosta...Svakako ces cekati do ponedjeljka zbog bwin-a,ali probaj jos par puta na bwin-u do ponedjeljka.Mozda proguli :D
Ev sad cu svakako treba prvo verifikovat karticu ? ako to ne prodje .. :D

EDIT: Evo prvo poslao mail pitao za koliko ce nakon sto posaljem slike biti aktivan racun .. covjek mi odg u roku 10 minuta da ce bit aktivan cim oni dobiju i pogledaju to ... evo sad sam poslao sliku licne i kartice ( jes da je mutno kamera od komp :D ) i cekam sad da mi posalju sta :D
SxDude

#63 Re: Kartica koja '

Post by SxDude »

Jesi li verifikovao PayPal acc?
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#64 Re: Kartica koja '

Post by corolla02 »

EDIT: Evo prvo poslao mail pitao za koliko ce nakon sto posaljem slike biti aktivan racun .. covjek mi odg u roku 10 minuta da ce bit aktivan cim oni dobiju i pogledaju to ... evo sad sam poslao sliku licne i kartice ( jes da je mutno kamera od komp :D ) i cekam sad da mi posalju sta :D
Ako imas kakvu digitalnu kameru, koristi je, ona ti pomaze tu
Globus

#65 Re: Kartica koja '

Post by Globus »

corolla02 wrote:
Eh nemogu da vjerujem xD prebacio sam konacno rekao bih na expekt.com 14 € e sad onaj bonus hocul dobit xD :D ode opucat nesto da vidim kako ide :D
kone

#66 Re: Kartica koja '

Post by kone »

Globus wrote:
corolla02 wrote:
Eh nemogu da vjerujem xD prebacio sam konacno rekao bih na expekt.com 14 € e sad onaj bonus hocul dobit xD :D ode opucat nesto da vidim kako ide :D
Dobit ces bonus,samo si trebao vise uplatiti,jer dobijas 100% bonus.Veca uplata,veci i bonus.Ako slucajno budes igrao bingo i tu imas opet 100% bonus,tako i tu uplati veci iznos,radi bonusa.Eh sad da ti objasnim to za bingo.Nemoj da te buni ta uplata za bingo.Za bingo ne uplacujes sa svoje kartice,nego samo prebacujes sredstva sa sportbook-a(kladionice) u bingo.I tu mozes malo i manipulisati.Uplatis recimo 10-15 eura i dobijes jos toliko bonusa.Kad to dobijes,onda mozes vratiti te pare u sportbook,a tamo(u bingo dvorani) trositi taj bonus...itd...Bitno je da si uplatio i da moze i sad polako sa parama...da ne bi nosio gace na stapu :-D
Globus

#67 Re: Kartica koja '

Post by Globus »

kone wrote:
Globus wrote:
corolla02 wrote: Ako imas kakvu digitalnu kameru, koristi je, ona ti pomaze tu
Dobit ces bonus,samo si trebao vise uplatiti,jer dobijas 100% bonus.Veca uplata,veci i bonus.Ako slucajno budes igrao bingo i tu imas opet 100% bonus,tako i tu uplati veci iznos,radi bonusa.Eh sad da ti objasnim to za bingo.Nemoj da te buni ta uplata za bingo.Za bingo ne uplacujes sa svoje kartice,nego samo prebacujes sredstva sa sportbook-a(kladionice) u bingo.I tu mozes malo i manipulisati.Uplatis recimo 10-15 eura i dobijes jos toliko bonusa.Kad to dobijes,onda mozes vratiti te pare u sportbook,a tamo(u bingo dvorani) trositi taj bonus...itd...Bitno je da si uplatio i da moze i sad polako sa parama...da ne bi nosio gace na stapu :-D
Ma kakav bingo jos mi to treba da se navucem xD Nisam uplatio vise .. htjeo sam vise radi bonusa .. ali nisam vise jer ono nisam bas bio siguran kako to sve radi ... sigurno kad budem na drugu kladionicu se reg da cu vise uplatit :D haha a na tom bingu se moze prati novac :D
hocu zaradit na prvoj opkladi xD stavio sam na argentinu 0.10 hahahaha :D ovo je mocno :D
kone

#68 Re: Kartica koja '

Post by kone »

Ne mozes prati,jer je to samo na prvu uplatu.Expekt je dobar zbog sistema.Odigras sistem 2/6 sa uplatom od 0,1€ po kombinaciji i na kraju te sistem izadje 1,5€ :D
Globus

#69 Re: Kartica koja '

Post by Globus »

kone wrote:Ne mozes prati,jer je to samo na prvu uplatu.Expekt je dobar zbog sistema.Odigras sistem 2/6 sa uplatom od 0,1€ po kombinaciji i na kraju te sistem izadje 1,5€ :D
Ma samo da legne bonus .. onda cu da se razbacujem sa euricima :D ovako ne smijem jos haha a primjetio sam da su kvote veoma male na nekim utakmicama dok su na pobjednike takmicenja .. lige prvaka i tako to .. vece u odnosu na ostale kladionice :D
kone

#70 Re: Kartica koja '

Post by kone »

Globus wrote:
kone wrote:Ne mozes prati,jer je to samo na prvu uplatu.Expekt je dobar zbog sistema.Odigras sistem 2/6 sa uplatom od 0,1€ po kombinaciji i na kraju te sistem izadje 1,5€ :D
Ma samo da legne bonus .. onda cu da se razbacujem sa euricima :D ovako ne smijem jos haha a primjetio sam da su kvote veoma male na nekim utakmicama dok su na pobjednike takmicenja .. lige prvaka i tako to .. vece u odnosu na ostale kladionice :D
Leci ce bonus,ali ne treba se razbacivati.Najlakse je zijaniti lovu :D zato polako....A kvote su dosta vece nego na bwin-u.Evo ja bas sad pregledam kvote na bwinu i bezobrazno su niske u odnosu na Expekt...Mislio sam nesto odigrati,ali kad sam vidio kvote,nema sanse..
Globus

#71 Re: Kartica koja '

Post by Globus »

kone wrote:
Globus wrote:
Leci ce bonus,ali ne treba se razbacivati.Najlakse je zijaniti lovu :D zato polako....A kvote su dosta vece nego na bwin-u.Evo ja bas sad pregledam kvote na bwinu i bezobrazno su niske u odnosu na Expekt...Mislio sam nesto odigrati,ali kad sam vidio kvote,nema sanse..
Ma neznam ja sam ono gledo po bwinu cini mi se da je kod njih bolja ponuda kod live kladjenja a kvote nisam poredio samo ove za konacnog pobjednika nekog takmicenja .. ev u ovoj obicnoj klaiodnici sto sam danas uplatio argentinu 1.20 a na expektu je 1.15 :D al nebitno to koef mi i nisu bitni toliko sve je to mala razlika bitna je raznovrsna ponuda :D
Globus

#72 Re: Kartica koja '

Post by Globus »

Da ne otvaram novu temu samo da pitam moze li se sa bankomtta dignuti 5 KM imam 8 KM na kartici :lol: :lol: a treba mi barem 5 :lol: :lol: :lol: dosla recesija jbg :D
Cholina_Lokica

#73 Re: Kartica koja '

Post by Cholina_Lokica »

Globus wrote:Da ne otvaram novu temu samo da pitam moze li se sa bankomtta dignuti 5 KM imam 8 KM na kartici :lol: :lol: a treba mi barem 5 :lol: :lol: :lol: dosla recesija jbg :D
ne moze :D
Globus

#74 Re: Kartica koja '

Post by Globus »

Dile wrote:
Globus wrote:Da ne otvaram novu temu samo da pitam moze li se sa bankomtta dignuti 5 KM imam 8 KM na kartici :lol: :lol: a treba mi barem 5 :lol: :lol: :lol: dosla recesija jbg :D
ne moze :D
pu jebote xD dabogda im propala banka :mrgreen:
Skyfox

#75 Re: Kartica koja '

Post by Skyfox »

ma moze ba samo ljuljaj :D
Post Reply