U svakom slucaju eurosong nista bolje i ne zasluzuje
Eurosong 2009
Moderator: _BataZiv_0809
- Mahalac
#51 Re: Eurosong 2009
A kakvu su pjesmu imali "Refkini ahbabi" ubila se za eurosonga...samo falila Maja da skakuce u adidas dimijama i scena beton.
- sheilak
#53 Re: Eurosong 2009
Je li iko cuo tu Regininu pjesmu? Je li ziri?
Ozbiljno, mozda je neko cuo, off the record?
Zaista, u kojem je smjeru krenuo " Le Grand-Prix Eurovision de la Chanson Européenne" , sada poznatiji i kao "Concours Eurovision de la Chanson"
, sve mislim da bi " Kalesijski zvuci " bili pun pogodak - nesto sasvim novo, avantgarda u svom najcistijem obliku
.
Ne znam kakva je Reginina pjesma , nadam se da je dobra, samo da ne bude preobicna.
Zaista, u kojem je smjeru krenuo " Le Grand-Prix Eurovision de la Chanson Européenne" , sada poznatiji i kao "Concours Eurovision de la Chanson"
Ne znam kakva je Reginina pjesma , nadam se da je dobra, samo da ne bude preobicna.
- Jara
#54 Re: Eurosong 2009
To, Šejla!sheilak wrote: sve mislim da bi " Kalesijski zvuci " bili pun pogodak - nesto sasvim novo, avantgarda u svom najcistijem obliku.
![]()
- bijelo_dugme
#55 Re: Eurosong 2009
A delegacija ih izabrala nije ni cula pjesmuja71 wrote:ima ime pjesme ali nema pjesmeladyblue18 wrote:kako ce imat kada ce premijera pjesme bit 1.3. kao i uvijekja71 wrote:ima li ko tu pjesmu ( mp3) neka stavi pa da sirimo propagandu
Trebali su ovo, ima i video gotov:
Samo sto nema dovoljno silikona
Last edited by bijelo_dugme on 13/01/2009 14:56, edited 1 time in total.
-
MUNAFIK
#56 Re: Eurosong 2009
Mirci znao sam da Nelix ima kompleks zvani Dino Merlin ali da ga imas i ti e to mi je novomIRCerka wrote:hmm...dino merlin je najvece patriotske pjesme napisao u njemackoj...stoga...ne kontam ti komentar...Baltazar_khan wrote:Ebner je meni legenda, fin je momak, ali da nas predstavljaju ljudi koji pobjegoše iz ove zemlje, u zemlju koja je napravila agresiju na BiH... Žalosno.
Glupi i idiotski nacionalni ključ
Regina...jos uvijek imam bandanu plave boje....nabavljenu pred prvi koncert u Domu Mladih....uh....
Kakve veze ima Merlin sa ovim sto je napisao Baltazar... covjek kaze je ZALOSNO sto nas predstavljaju ljudi koji su u agresiji pobjegli u u zemlju koja je napravila agresiju, i KAKO U TO UGURATI MERLINA?
Merlin je na lijep i dostojanstven nacin predstavio BiH na euro songu i uz laku meni najbolji nacin... a tu je i Hari... nadam se da ce i Regina uraditi isto... ali zaista ne kontam sta je taj kompleks Dino Merlin....
I sta da je pobjegao u Njemacku i tamo pisao te pjesme, opet ne kontam kakve on ima veze sa baltazarovim komentarom. A covjek NIJE POBJEGAO, i nije tamo napisao PJESME, i VELIKU VECINU RATA JE BIO OVDJE u Sarajevu... to nikada neces da kazes... A nikada ni da spomenes da je on bar pisao te pjesme za razliku od mnogih koji su pobjegli i nisu ni rijec JEDNU NAPISALI!!!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#57 Re: Eurosong 2009
Munafice, Merlin je takodjer veci dio rata proveo IZVAN BiH, a Regini se upravo to zamjera...
ili je, po starom dobrom obicaju, problem Edin, Davor, Aco, Haris...
fuj fujeva
fuj fujeva
- bijelo_dugme
#58 Re: Eurosong 2009
Pardon za onaj link, ovaj sam mislio.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4GbLdmyp ... feature=iv[/youtube]
Kawazaki!
Uklopio se i nacionalni kljuc
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4GbLdmyp ... feature=iv[/youtube]
Kawazaki!
Uklopio se i nacionalni kljuc
-
MUNAFIK
#59 Re: Eurosong 2009
Sve i da je istina da je taj MERLIN bio izvan bih ON JE IPAK PISAO TE PJESME... A sta su uradili NEKI DRUGI???mIRCerka wrote:Munafice, Merlin je takodjer veci dio rata proveo IZVAN BiH, a Regini se upravo to zamjera...
fuj fujeva
A posto ti tako dobro znas sve o merlinu onda molim te fino navedi kada je to MERLIN izasao iz BiH i kada se vratio? i izvor navoda(da ne bude onako iz glave izmisljeno)....
To je nejmanje sto mozes uraditi, a sve do tada tvoja prica je CISTI SUPLJAK...
Fuj fujeva jeste ako nekome smeta iskljucivo to st je neko Edin, Davor, Aco, Haris... Ali fuj fujeva je i ovakav SUPLJAK....
-
mIRCerka
#60 Re: Eurosong 2009
Ja vec napisah da je fuj fujeva sto se o tim stvarima uopste diskutuje na temi eurosonga, bez ijednog komentara u vezi pjesmeMUNAFIK wrote:Sve i da je istina da je taj MERLIN bio izvan bih ON JE IPAK PISAO TE PJESME... A sta su uradili NEKI DRUGI???mIRCerka wrote:Munafice, Merlin je takodjer veci dio rata proveo IZVAN BiH, a Regini se upravo to zamjera...
fuj fujeva
A posto ti tako dobro znas sve o merlinu onda molim te fino navedi kada je to MERLIN izasao iz BiH i kada se vratio? i izvor navoda(da ne bude onako iz glave izmisljeno)....
Fuj fujeva jeste ako nekome smeta iskljucivo to st je neko Edin, Davor, Aco, Haris... Ali fuj fujeva je i ovakav SUPLJAK....
I iskreno, zaboli me ***** kad je otisao Merlin, a kad Davor i Aco , ja samo navedoh da im je argument supalj poput frule
A usput, ako imas dovoljno godina, sjetices se
MI NISMO MERLIN-MI SMO REGINA!!!!
- bascelik
#61 Re: Eurosong 2009
Mora da je i "Bistra voda" lagano preradjena verzija neke vec poznate stvarke. Ne mogu oni bez toga, taman da ce ih eliminirati iz takmicenja
.
Cini mi se da "Izgledala je malo cudno" pjevaju otkad ih je majka rodila.
Cini mi se da "Izgledala je malo cudno" pjevaju otkad ih je majka rodila.
-
mIRCerka
#62 Re: Eurosong 2009
majko moja...vidi ga
-
mIRCerka
#63 Re: Eurosong 2009
Budi jaka, zaboravi na sve,
budi dobra, sklopi okice...i...
budi dobra, sklopi okice...i...
- Neelix
#64 Re: Eurosong 2009
cuj merlina...jel to ona prva lekcija iz "L'francais pour vous" dobra pjesma alaa' tipapacja wrote:Ispravka, poslije Harija i Merlina, Laka je najbolji naš predstavnikbijelo_dugme wrote:Laka je legenda i nakon Harija nas najbolji predstavnik ikada. Pjesma nije vazna, vazan je karakter i on je prosle godine pokazo da u ovoj drzavi imaju i pjesme koje nisu tuzne balade ili turbofolk koji nas bruka.Neelix wrote:gore od lake ne moze bit u svakom slucaju
Ja mogu mirno spavat sada jer nisu izabrali neku turbofolk-pjevacicu. Jos nam fali da nas nesta poput Selme Bajrami obruka po cijeloj Evropi i ovu drzavicu moremo razmontirat skroz.. Nije Eurosong počeo od Mije Martine
- Neelix
#65 Re: Eurosong 2009
koja gnusna laz, te pjesme su pisali drugi za Michaela Jacksona, a slino ih je kraoMUNAFIK wrote:Sve i da je istina da je taj MERLIN bio izvan bih ON JE IPAK PISAO TE PJESME... A sta su uradili NEKI DRUGI???mIRCerka wrote:Munafice, Merlin je takodjer veci dio rata proveo IZVAN BiH, a Regini se upravo to zamjera...
fuj fujeva
- LadyBear
#66 Re: Eurosong 2009
Jesi li siguran da narod nebi glasao za tu stvar da su imali mogucnost? I'm scaredbijelo_dugme wrote:
A delegacija ih izabrala nije ni cula pjesmu
Trebali su ovo, ima i video gotov:
Samo sto nema dovoljno silikona
Dovoljno je jednom pogledati "Hayat trazi zvijezdu".
Regini sretno, po meni sasvim solidan izbor!
-
MUNAFIK
#67 Re: Eurosong 2009
Kada treba puknuti supljak onda istupas prva, pljuni, hrakni bilo kakvu suplju laz, a kada trebas navesti dokaz za to... onda kezesmIRCerka wrote:Ja vec napisah da je fuj fujeva sto se o tim stvarima uopste diskutuje na temi eurosonga, bez ijednog komentara u vezi pjesmeMUNAFIK wrote:Sve i da je istina da je taj MERLIN bio izvan bih ON JE IPAK PISAO TE PJESME... A sta su uradili NEKI DRUGI???mIRCerka wrote:Munafice, Merlin je takodjer veci dio rata proveo IZVAN BiH, a Regini se upravo to zamjera...
fuj fujeva
Fuj fujeva jeste ako nekome smeta iskljucivo to st je neko Edin, Davor, Aco, Haris... Ali fuj fujeva je i ovakav SUPLJAK....![]()
I iskreno, zaboli me ***** kad je otisao Merlin, a kad Davor i Aco , ja samo navedoh da im je argument supalj poput frulejer ne ocjenjuju po istom kriteriju
![]()
A usput, ako imas dovoljno godina, sjetices se
MI NISMO MERLIN-MI SMO REGINA!!!!
Nek im je sretno na Eurosongu, ne ocekujem, iako su bend mojg djetinjstva, cak ni prolazak u finale, jer se na onom tefericu cijeni sve sem melodije i glasa... sto Regina ima...
E pa Mirci ne moze to tako. Pusti se supljaka koje ovda razbacujes pljuvajuci lazi na Merlina e da znas to je FUJ FUJEVA... a tebe neka Boli 100 i jedna stvar...I iskreno, zaboli me ***** kad je otisao Merlin
Imas ti 1000 drugih primjera da navedes kako im je argument supalj poput frule a ne iznosenjem lazi i supljaka...
- to sam ja
#68 Re: Eurosong 2009
Mozda cete me sada svi napasti, al meni se grupa Vagina ubila za Eurosong..taman...onako...srednja kvaliteta, znaju se ponasati na sceni (barem na spotovima)...ma sasvim ok izbor sto se grupe tice...e sad pjesma...nenam...nitam cula 
- chuchumbamayumbe
#69 Re: Eurosong 2009
Jebote, ljudi su u svojoj karijeri izbacili 3 pjesmice, prepjevali ih na tisuchusezdesetijedan nacin, i sada odose jos i na Euroviziju.
A na stranu to sto su bili predgrupa Stonesima.

A na stranu to sto su bili predgrupa Stonesima.
- Cholina_Lokica
#70 Re: Eurosong 2009
ako im valja ojesma, ne vidim razloga sto ne bi isli...
sa srecom im i podrzavam ih 100%
ako sam podrzavala laku, i sve ostale krestavice sto su slali, isto tako cu podrzati i reginu, bar su poprilicno bolji od vecine koje saljemo inace
sa srecom im i podrzavam ih 100%
ako sam podrzavala laku, i sve ostale krestavice sto su slali, isto tako cu podrzati i reginu, bar su poprilicno bolji od vecine koje saljemo inace
-
ja71
#71 Re: Eurosong 2009
Mada je offtopic ali s obzirom an tvoj nick ne mogu odoliti a da ne upitam:bijelo_dugme wrote:
Laka je legenda i nakon Harija nas najbolji predstavnik ikada. Pjesma nije vazna, vazan je karakter i on je prosle godine pokazo da u ovoj drzavi imaju i pjesme koje nisu tuzne balade ili turbofolk koji nas bruka.
Ja mogu mirno spavat sada jer nisu izabrali neku turbofolk-pjevacicu. Jos nam fali da nas nesta poput Selme Bajrami obruka po cijeloj Evropi i ovu drzavicu moremo razmontirat skroz.
je li ono sto sad Brega pravi turbofolk ?
- lord-executioner
#72 Re: Eurosong 2009
Ja mislim da je na ovom Eurosongu najbolja stvar ( ako je istinita ) to da ce strucni ziri ocjenjivati pjesme, i da nece biti televotinga, tacnije, da ce se glasovi zirija i gledalaca racunati 50:50. Dobrosusjedski odnosi zemalja su u mnogim slucajevima pojeli Eurosong, osvrcuci se na proslo takmicenje, ne shvatam cime je Rus zasluzio pobjedu na Eurosongu, na engleskom pjeva lose, akcent cini pojedine rijeci nerazumljivim i suprotnim znacenju, a nadahnute drekavice nisu ni nesto narocito inovativne ( sjetimo se Tosine pjesme "Life", koja je ritmom bila mnogo intenzivnija i prodornija od Diminog tuljenja ). Subjektivnost strucnih ljudi opet cijenim vise od subjektivnosti gradjana pojedinih zemalja ( to je ono kad sjedimo, gledao Eurosong, i padaju komentari poput "a, evo Turaka, oni ce Hariju baciti desetak" ili "uh, ova je iz RS-a, bit ce dvanaest od Srbije", etc. ). Sad, sto se tice Regine...ako odrade stvar kvalitetno, sa strucnim zirijem bi mogli opet imati vece sanse nego sa televotingom. Zivi bili pa vidjeli...
- bijelo_dugme
#73 Re: Eurosong 2009
Sada ja, ali to nije Bijelo Dugme.ja71 wrote:Mada je offtopic ali s obzirom an tvoj nick ne mogu odoliti a da ne upitam:bijelo_dugme wrote:
Laka je legenda i nakon Harija nas najbolji predstavnik ikada. Pjesma nije vazna, vazan je karakter i on je prosle godine pokazo da u ovoj drzavi imaju i pjesme koje nisu tuzne balade ili turbofolk koji nas bruka.
Ja mogu mirno spavat sada jer nisu izabrali neku turbofolk-pjevacicu. Jos nam fali da nas nesta poput Selme Bajrami obruka po cijeloj Evropi i ovu drzavicu moremo razmontirat skroz.
je li ono sto sad Brega pravi turbofolk ?
- Meho Kodro
#74 Re: Eurosong 2009
http://vinovo.magnify.net/video/Igor-Cu ... na-Dora-20
Pobjedio ovaj Igor iz Operacije Trijumf i oso u Rusiju, pjesma nako, vise operna...
Pobjedio ovaj Igor iz Operacije Trijumf i oso u Rusiju, pjesma nako, vise operna...
- Edin H.
#75 Re: Eurosong 2009
Evo pocinje Dora - Nocna Mora
Prvi izvodjac - Plavusa - Braco - natjecatelj sa vise ociju nego zuba.
Inace, ocekujem ubjedljivu pobjedu Jarana
Prvi izvodjac - Plavusa - Braco - natjecatelj sa vise ociju nego zuba.
Inace, ocekujem ubjedljivu pobjedu Jarana