Ja sam kupio Novu Astru 5 vrata XR level opreme i zimski paket . Dobio ogroman popust na gotovinsko placanje i na cesti izasla oko $18000. Cijena super a auto po mom misljenju puno ,puno bolje od bilo koje Corolle ili Honde, mada je ovo opet stvar ukusa . Sto se tice Golfa meni se Astra vise svide obzirom da sam imao Golfa 5 i da sam ga mrzio zboh tvrdoce , neudobnosti i potosnje i arhaicne 5 cilindricne masine . Ovdje u Kanadi cijene Golfa i Astre su odprilike iste s tim ds VW nema nikakve popuste niti bonuse tako da je Astra trenutno vjerovatno the best buy na americkom trzistu. Ovo je naravno jer GM sprema da proda ili likvidira Saturn u kom slucaju vozikam Astru dok je pod garancijom a onda je saljemo u SAshadow wrote:Nije kopiranje, radi se o potpuno istom automobilu koji je na americko trziste usao pod saturnovim amblemom. Vec neko vrijeme se prodaje ali na cesti se jako rjetko vidjaju, sa cijenom koju su stavili nemaju sanse protiv golfa, corolle, civica, da ne nabrajam dalje.corolla02 wrote:I ovi su slicni odnosno ISTI
Astra Opel
Astra Saturn/GM
Znaci ko kopira koga ovdje?
Po meni Golf ipak nema nista sa ovim!
Golf 7
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
whow
#51 Re: Golf 7
-
whow
#52 Re: Golf 7
Opel Astra je u prosle godine uzela prvo mjesto u compakt klasi u testu u kojoj su ucestvovala vecina relevantnih vozila iz klase vozena preko 200 000 km. U ovom periodu testirana Astra nije imala niti jedan jedini kvar. Ja mislim da ovo dovoljno govori o kvalitetu ovoga vozila. Toyota , Honda takoder imaju odlicnu reputaciju kada je upitanju kvaliteta a mislim da se i VW u posljednje vrijeme dosta popravio. U biti mislim da vise manje vecina novih vozila danasnjice vise nema probleme sa kvalitetom kakvi su postojali prije 10 godina i vise manje performance vecine vozila iz kompakt klase su tu negdje . Cijene su takoder priblizne ako se uzme u obzir oprema tako da je sve to u pet deka i naravno pitanje izbora.corolla02 wrote:Naravno, @keno je naslikao Saturna umjesto Opela pa sudi kako je neki Golf iz buducnosti 7, jos slican Opelu;
Moja poenta je samo bila da Golf i Astra Opel/Saturn nisu ni slicna auta
Golf je kult auto, tradicija stara skoro 40 godina, a na Astri ce se jos promijeniti imena koliko hoces, sjecas se Kadetta suze!?
P.S.
Saturn/Opel se jos bori sa financijama i kvalitetom produkta, i jos pure treba da jedu. Takodjer, znas zasto ih nema po cesti, nece niko da ih kupuje, jer su svi skeptici o Saturnu, a zna se i zasto
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#53 Re: Golf 7
Ma Golf zakon, za malo para najbolje luksuzno auto dobijesBeg_Babic wrote:Dok ne dodje 7-ica evo GTI 6-tica
Samo je nevjerujem ovim ovdje Golfovima sto se rade u Mexicu pa ga vise ne vozam
A u Bosni Golf2
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#54 Re: Golf 7
Hey, Cestitam za dobar deal, ako je to sto zels voziti.whow wrote:Ja sam kupio Novu Astru 5 vrata XR level opreme i zimski paket . Dobio ogroman popust na gotovinsko placanje i na cesti izasla oko $18000. Cijena super a auto po mom misljenju puno ,puno bolje od bilo koje Corolle ili Honde, mada je ovo opet stvar ukusa . Sto se tice Golfa meni se Astra vise svide obzirom da sam imao Golfa 5 i da sam ga mrzio zboh tvrdoce , neudobnosti i potosnje i arhaicne 5 cilindricne masine . Ovdje u Kanadi cijene Golfa i Astre su odprilike iste s tim ds VW nema nikakve popuste niti bonuse tako da je Astra trenutno vjerovatno the best buy na americkom trzistu. Ovo je naravno jer GM sprema da proda ili likvidira Saturn u kom slucaju vozikam Astru dok je pod garancijom a onda je saljemo u SAshadow wrote:Nije kopiranje, radi se o potpuno istom automobilu koji je na americko trziste usao pod saturnovim amblemom. Vec neko vrijeme se prodaje ali na cesti se jako rjetko vidjaju, sa cijenom koju su stavili nemaju sanse protiv golfa, corolle, civica, da ne nabrajam dalje.corolla02 wrote:I ovi su slicni odnosno ISTI
Astra Opel
Astra Saturn/GM
Znaci ko kopira koga ovdje?
Po meni Golf ipak nema nista sa ovim!GTI za 18000 je odlican deal obzirom da ovdje u kanadi jos uvijek kosta $30 000 Canadana.
Ali ja trazim dobar i deal i auto
A cijena je ista ko i za ostala subcompaktna klasa vozila, a Golf je obicno malo skupi, mada ne znam vise u ovoj recesiji mozda se sve promijenilo, a ja nisam skoknuo do nekog dealera i nepamtim
Valjda kad budem mijenjao svoju Corollu pa ce gledati nesto closely
To za prebacivanje auta dole, to je prava ideja, nedavno je jedan covjek dole pretjerao sa kontejnerom Kia Sorento, sve ga skupa i kupovina i prijevoz auta brodom izaslo neku $21milju, dok bi ga lokalne dahije oderale do jaja
P.S.
Lahku Noc gore u Kanadi
-
whow
#55 Re: Golf 7
Nije kopiranje, radi se o potpuno istom automobilu koji je na americko trziste usao pod saturnovim amblemom. Vec neko vrijeme se prodaje ali na cesti se jako rjetko vidjaju, sa cijenom koju su stavili nemaju sanse protiv golfa, corolle, civica, da ne nabrajam dalje.[/quote]
Ja sam kupio Novu Astru 5 vrata XR level opreme i zimski paket . Dobio ogroman popust na gotovinsko placanje i na cesti izasla oko $18000. Cijena super a auto po mom misljenju puno ,puno bolje od bilo koje Corolle ili Honde, mada je ovo opet stvar ukusa . Sto se tice Golfa meni se Astra vise svide obzirom da sam imao Golfa 5 i da sam ga mrzio zboh tvrdoce , neudobnosti i potosnje i arhaicne 5 cilindricne masine . Ovdje u Kanadi cijene Golfa i Astre su odprilike iste s tim ds VW nema nikakve popuste niti bonuse tako da je Astra trenutno vjerovatno the best buy na americkom trzistu. Ovo je naravno jer GM sprema da proda ili likvidira Saturn u kom slucaju vozikam Astru dok je pod garancijom a onda je saljemo u SA
GTI za 18000 je odlican deal obzirom da ovdje u kanadi jos uvijek kosta $30 000 Canadana.[/quote]
Hey, Cestitam za dobar deal, ako je to sto zels voziti.
A cijena je ista ko i za ostala subcompaktna klasa vozila, a Golf je obicno malo skupi, mada ne znam vise u ovoj recesiji mozda se sve promijenilo, a ja nisam skoknuo do nekog dealera i nepamtim
To za prebacivanje auta dole, to je prava ideja, nedavno je jedan covjek dole pretjerao sa kontejnerom Kia Sorento, sve ga skupa i kupovina i prijevoz auta brodom izaslo neku $21milju, dok bi ga lokalne dahije oderale do jaja
P.S.
Lahku Noc gore u Kanadi
[/quote]
Eh sta bi ja zelio voziti to je druga prica , najvjerovatnije kakvoga Porsea Cayane ali za sada mislim da ova Astrica odraduje posao za gradsku voznju a nije losa ni na autoputu mada tu ipak nemoze sa 300C koji je ladja . Astra je takoder fun to drive zbog sistema upravljanja koji je podesen by Lotus i u krivinama ide kao go kart. Dosta je funkcionalna i prakticna bez problema mozes da smjestis , skije , snowboard, a bogami ako hoces mozes bez problema prebaciti citavu zimnicu. Sve u svemu za tolike pare odlicno auto posebno ako se uzme u obzir level opreme koja ukljucuje : ABS, EPS , grijace sjedala i ogledala ,clima , strereo sa sedam zvucnika , on board computer , automatsko zakljucavanje , alarm , el prozori , senzori za kisu , volan sa teleskopskim podesavanjem , cruise control ,on star sa telefonom jos svasta nesto.
Evo na kraju i jedna anegdota vezana za on star sistem . Prije dvije sedmice zavalio snjeg a vjetar ga jos raznio svuda pa ne vidis gdje je cesta a gdje snezni nanos. Ja se zaletio sporednom cestom , vidim ima snjega ali reko' moze se proci kad tamo upadose sva cetri tocka do vrha u snjeg. Pritisnem dugme i zovem on star. Kazem zaglavio se u snjegu . Zena koja radi na sistemu mi kaze tacnu lokaciju gdje se nalazim ( neki ljevi range road koji ja nikada ne bih skontao) i kaze da ce pozvati shlep sluzbu da me izglavi jos mi uz to kaze da sam dobio bonus 50 minuta telefona preko on star jer sam ih nazvao
.Za 15 minuta dolazi sleper izvadi me iz prtine ja se samo potpisem i nastavim dalje . Sve dzaba. Pa zar ovo nije super sistem. Takoder ovaj on star sistem sam automatski zove policiju i hitnu ukoliko se aktivira zracni jastuk dakle ako si u nesreci, daje tvoju lokaciju , otkljucava vrata ako su zakljucana , uspostavljaju audio kontakt sa tobom i salju pomoc. Takoder ukoliko si recimo zakljucao kljuceve u autu a nemas rezervne pri ruci zovnes on star das svoj broj i oni ti otkljucaju auto iz satelita. Ukoliko ti neko mazne auto oni ga prate satelitom i daju policiju lokaciju auta . Onda tu je i citava dijagnostika koja te obavjestava ako nesto nije u redu sa autom ili ako recimo gume nisu dovoljno napuhane . Takoder on star ima i hands free telefon koji dolazi preko stereo sistema a radi na svakom djelu zemljine kugle . On star definitivno ima two tumbs up od mene. Koje jos auto u ovoj klasi ima ovakvu zvrcku.
Ja sam kupio Novu Astru 5 vrata XR level opreme i zimski paket . Dobio ogroman popust na gotovinsko placanje i na cesti izasla oko $18000. Cijena super a auto po mom misljenju puno ,puno bolje od bilo koje Corolle ili Honde, mada je ovo opet stvar ukusa . Sto se tice Golfa meni se Astra vise svide obzirom da sam imao Golfa 5 i da sam ga mrzio zboh tvrdoce , neudobnosti i potosnje i arhaicne 5 cilindricne masine . Ovdje u Kanadi cijene Golfa i Astre su odprilike iste s tim ds VW nema nikakve popuste niti bonuse tako da je Astra trenutno vjerovatno the best buy na americkom trzistu. Ovo je naravno jer GM sprema da proda ili likvidira Saturn u kom slucaju vozikam Astru dok je pod garancijom a onda je saljemo u SA
Hey, Cestitam za dobar deal, ako je to sto zels voziti.
P.S.
Lahku Noc gore u Kanadi
Eh sta bi ja zelio voziti to je druga prica , najvjerovatnije kakvoga Porsea Cayane ali za sada mislim da ova Astrica odraduje posao za gradsku voznju a nije losa ni na autoputu mada tu ipak nemoze sa 300C koji je ladja . Astra je takoder fun to drive zbog sistema upravljanja koji je podesen by Lotus i u krivinama ide kao go kart. Dosta je funkcionalna i prakticna bez problema mozes da smjestis , skije , snowboard, a bogami ako hoces mozes bez problema prebaciti citavu zimnicu. Sve u svemu za tolike pare odlicno auto posebno ako se uzme u obzir level opreme koja ukljucuje : ABS, EPS , grijace sjedala i ogledala ,clima , strereo sa sedam zvucnika , on board computer , automatsko zakljucavanje , alarm , el prozori , senzori za kisu , volan sa teleskopskim podesavanjem , cruise control ,on star sa telefonom jos svasta nesto.
Evo na kraju i jedna anegdota vezana za on star sistem . Prije dvije sedmice zavalio snjeg a vjetar ga jos raznio svuda pa ne vidis gdje je cesta a gdje snezni nanos. Ja se zaletio sporednom cestom , vidim ima snjega ali reko' moze se proci kad tamo upadose sva cetri tocka do vrha u snjeg. Pritisnem dugme i zovem on star. Kazem zaglavio se u snjegu . Zena koja radi na sistemu mi kaze tacnu lokaciju gdje se nalazim ( neki ljevi range road koji ja nikada ne bih skontao) i kaze da ce pozvati shlep sluzbu da me izglavi jos mi uz to kaze da sam dobio bonus 50 minuta telefona preko on star jer sam ih nazvao
- Šeha
#56 Re: Golf 7
Dobar je "On Star" samo ovdje nije bas najpovoljniji. Prve godine kad kupis auto je besplatan a onda svake godine kosta nesto podobro. Nisam siguran koliko ali znam kad sam pitao da mi je zvucalo kao: "jebo ovo, moze i bez toga"

- corolla02
#57 Re: Golf 7
Pa ti ovo bas u detalje razvukao, ko da si sales person za GM
Da, upravu si imaju oni tih stavki, jednom kad naviknes, ne mozes bez njih vise
Doduse, On Star je namjenjen za prvenstveno za familjije, soccer mame, starce koji se slabo snalaze u saobracaju, i koje srce moze pronevjeriti svaki momenat. I vi u Kanadi svakako.
Sve sto ima svoje pozitivne ocigledno ima i negativne strane, tako kad ga imas tvoja privatnost je bye bye, kao i nakon jedne godine moras ga placat
Gdje narocito smeta kod rentanja auta. Bilo je jednom na TV kako je covjek rentao auto i otisao u drugi state ali nije naveo da ce ici. Kad se vratio on sve redovno platio, da bi mu extra racun dosao u iznosu od $2,000.00, nasli mu tad i tad i gdje je presao granicu. Srecom, tip se zalio, a u polici renta kuce nije stajalo decidno za On Star da te motri auto cijelo vrijeme. Tako da je on dobio parnicu na sudu i bio free.
U svakom slucaju super stvar, i vjerovatno u bliskoj buducnosti ni policajci nece imati vele posla oko saobracaja!
PS.
nisam znao da je slep sluzba ukljucena u cijenu, i ako ima jos kakvig detalja, pa nas prosvijetli, kad stignes
Doduse, On Star je namjenjen za prvenstveno za familjije, soccer mame, starce koji se slabo snalaze u saobracaju, i koje srce moze pronevjeriti svaki momenat. I vi u Kanadi svakako.
Sve sto ima svoje pozitivne ocigledno ima i negativne strane, tako kad ga imas tvoja privatnost je bye bye, kao i nakon jedne godine moras ga placat
Gdje narocito smeta kod rentanja auta. Bilo je jednom na TV kako je covjek rentao auto i otisao u drugi state ali nije naveo da ce ici. Kad se vratio on sve redovno platio, da bi mu extra racun dosao u iznosu od $2,000.00, nasli mu tad i tad i gdje je presao granicu. Srecom, tip se zalio, a u polici renta kuce nije stajalo decidno za On Star da te motri auto cijelo vrijeme. Tako da je on dobio parnicu na sudu i bio free.
U svakom slucaju super stvar, i vjerovatno u bliskoj buducnosti ni policajci nece imati vele posla oko saobracaja!
PS.
nisam znao da je slep sluzba ukljucena u cijenu, i ako ima jos kakvig detalja, pa nas prosvijetli, kad stignes
-
whow
#58 Re: Golf 7
Pet godina besplatan road side assistance, cak kazu ako ti nestane benzina posalju sluzbu da ti dofura corbe. Plus 5 godine i 160 000 km garancija. Pa moraju propasti kada sve ovo daju. Sve u svemu mislim da je sa svim ovim popustima i opcijama Astra solidan deal. Prije ovih popusta je definitivno bila preskupa jer je bila skuplja od vecine konkurencije ( Civic, Corolla , Mazda 3) za nekih 1000 -2000 no sada je cijena ok .Ovdje cak imas dva mjeseca da vratis auto ako ti se ne svida i uzmes drugo auto iz salona.corolla02 wrote:Pa ti ovo bas u detalje razvukao, ko da si sales person za GM
![]()
![]()
PS.
- corolla02
#59 Re: Golf 7
whow wrote:Pet godina besplatan road side assistance, cak kazu ako ti nestane benzina posalju sluzbu da ti dofura corbe. Plus 5 godine i 160 000 km garancija. Pa moraju propasti kada sve ovo daju. Sve u svemu mislim da je sa svim ovim popustima i opcijama Astra solidan deal. Prije ovih popusta je definitivno bila preskupa jer je bila skuplja od vecine konkurencije ( Civic, Corolla , Mazda 3) za nekih 1000 -2000 no sada je cijena ok .Ovdje cak imas dva mjeseca da vratis auto ako ti se ne svida i uzmes drugo auto iz salona.corolla02 wrote:Pa ti ovo bas u detalje razvukao, ko da si sales person za GM
![]()
![]()
PS.
Jesu li granice prohodne, stizem u Kanadu, On Star ili bez
-
shadow
#60 Re: Golf 7
Sad je sa tim povoljnostima hyundai sve izradio, daju ti opciju da ako zijanis posao usljed recesije oni za tebe placaju rate
. Nenadjebivo
.
Sto se tice on-star sistema, saab ga je u svoje modele ubacio jos u 2001 godini. Ne koristi ga bas puno ljudi ovdje, ima nekoliko razlicitih opcija a mislim da je neka srednja varijanta oko 250 larasha godisnje. Raja jos uvijek vise vjeruju AAA.
Sto se tice on-star sistema, saab ga je u svoje modele ubacio jos u 2001 godini. Ne koristi ga bas puno ljudi ovdje, ima nekoliko razlicitih opcija a mislim da je neka srednja varijanta oko 250 larasha godisnje. Raja jos uvijek vise vjeruju AAA.
- corolla02
- Bullet Tooth Tony
#62 Re: Golf 7
slicna akcija je bila i kod nas
- corolla02
#63 Re: Golf 7
Jos samo da nadjem nekog kupca i da mu se prislepam!Beg_Babic wrote:slicna akcija je bila i kod nas![]()
-
tatoo
#65 Re: Golf 7
6tica je bas sexy
. . .pogotovo najjeftiniji paket opreme . . . GTI k'o bombona . . .
-
whow
#66 Re: Golf 7
Ma to su sve folovi. Moj komsija vidio oglas u novinama kaze kupis GM truck i dobijes mali auto pride. Covjek otisao u dealership kad tamo isti pick-up koji je do prije ove akcije kostao $ 47 000 sada kosta $ 63 000 i kao ako kupis ovoga pick-upa za $ 63 000 daju ti cobalta pride . U biti platis oba vozila po punoj cijeni sve je to marketing. Dobar popust mozes dobiti samo ako placas gotovinom sve ostalo je foliranje. Dealer kada smanji cijenu vozila obicno poveca interes za financiranje . Isti dealer koji prodaje auto obicno daje i financing tako da te zavrne kako god okrenes. Jos je vece zavrtanje kada ljudi dovezu svoje auto u trade (zamjenu) tada ih tek opale po usima. U biti nema sigurne kombinacije i obicno kada se ljudi polakome za ovakvim akcijama 2-1 tada ih prodavacinajvise uzimaju.corolla02 wrote:Jos samo da nadjem nekog kupca i da mu se prislepam!Beg_Babic wrote:slicna akcija je bila i kod nas![]()
- corolla02
#67 Re: Golf 7
[/quote]Ma to su sve folovi. Moj komsija vidio oglas u novinama kaze kupis GM truck i dobijes mali auto pride. Covjek otisao u dealership kad tamo isti pick-up koji je do prije ove akcije kostao $ 47 000 sada kosta $ 63 000 i kao ako kupis ovoga pick-upa za $ 63 000 daju ti cobalta pride . U biti platis oba vozila po punoj cijeni sve je to marketing. Dobar popust mozes dobiti samo ako placas gotovinom sve ostalo je foliranje. Dealer kada smanji cijenu vozila obicno poveca interes za financiranje . Isti dealer koji prodaje auto obicno daje i financing tako da te zavrne kako god okrenes. Jos je vece zavrtanje kada ljudi dovezu svoje auto u trade (zamjenu) tada ih tek opale po usima. U biti nema sigurne kombinacije i obicno kada se ljudi polakome za ovakvim akcijama 2-1 tada ih prodavacinajvise uzimaju.[/quote]
E, Meho Meho, slab si ti sale person!
Ma naravno, sve su to sarene laze, ali evo valja vidjeti kako i sta sve rade samo da bi musterije dovukli u salone....
Ali eto, oni tako hvataju raju, pa i ako je samo jedan medju sto, oni naprave pazar.
E, Meho Meho, slab si ti sale person!
Ma naravno, sve su to sarene laze, ali evo valja vidjeti kako i sta sve rade samo da bi musterije dovukli u salone....
Ali eto, oni tako hvataju raju, pa i ako je samo jedan medju sto, oni naprave pazar.
- insider
#68 Re: Golf 7
Kada sam kupovao novo auto prosle godine
(ELEMENTI ZA KUPOVINU: kompakt klasa, 5 vrata, malo bolja oprema i benzin-mala godisnja kilometraza),
u igri su bili slijedeci auti:
- Golf V
-Citroen C4
-Opel Astra H
Nakon obilazaka salona, probnih voznji svih modela i poredjenje opreme, kupio sam Opel Astru H koja je kod mene vec 14 mjeseci i PREZADOVOLJAN SAM! Odlicna oprema (Enjoy plus), motor i potrosnja, kao i cijena godisnjeg servisa.
Auto se najbolje pokaze u usporedbi sa drugim u istoj klasi (motor, oprema, cijena i image), vjerujem da ce GOLF 7 kada krene u proizvodnju imati jaku konkurenciju upravo od Opela i Citroena (nova Astra i C4) a ne treba zaboraviti i Toyotu!
(ELEMENTI ZA KUPOVINU: kompakt klasa, 5 vrata, malo bolja oprema i benzin-mala godisnja kilometraza),
- Golf V
-Citroen C4
-Opel Astra H
Nakon obilazaka salona, probnih voznji svih modela i poredjenje opreme, kupio sam Opel Astru H koja je kod mene vec 14 mjeseci i PREZADOVOLJAN SAM! Odlicna oprema (Enjoy plus), motor i potrosnja, kao i cijena godisnjeg servisa.
Auto se najbolje pokaze u usporedbi sa drugim u istoj klasi (motor, oprema, cijena i image), vjerujem da ce GOLF 7 kada krene u proizvodnju imati jaku konkurenciju upravo od Opela i Citroena (nova Astra i C4) a ne treba zaboraviti i Toyotu!
- corolla02
#69 Re: Golf 7
Cestitamo na novom autu, novo auto se nekupuje svaki daninsider wrote:Kada sam kupovao novo auto prosle godine
- Golf V
-Citroen C4
-Opel Astra H
P.S.
Davno je receno, da je najbolje auto ono NOVO
- insider
#70 Re: Golf 7
Corolla02: Hvala, ali vec je polovno 
-
whow
#71 Re: Golf 7
Predpostavljam da si ovu Astru H kupio u BiH obzirom da imas Enjoy plus opremu.U Sjevernoj Americi Astra se prodaja u dvije osnovne varijante XE , XR obe verzije dolaze sa tri i pet vrata . Razlika izmedu XR i XE je u tome sto XR ima nesto vise standardne opreme :klima , 16"alu felge , 7 zvucnika , ( XE ima 6 zvucnika ), akcentirane lajsne na prozorima te sa unutarnje strane vrata. XR je takoder nasto nize ovjesena te je podesena za tvrdu , sportsku voznju U americi Astra nazalost dolazi sa samo jednim izborom motora a to 1.8l benzin koji proizvodi 140 ks. Vecina standardne oprema ne XR je takoder dostupna na XE kao dodatna oprema osim sportstoga podvozja za one koji hoce "obiteljsko auto". Opcije su prilicno skupe i povecavaju cijenu: Klima je $1300,Automatska transmisija bez koje ameri ne mogu je mislim preko $1200 , grijaci sjedala su oko $ 500 , Alu felge $700 itd. Najbolja opcija po meni je panoramic roof koji u biti citav krov prtvara u ogroman prozor medutim jedna ovako napucana Astra sa ovakvim krovim i kozom na cesti u Canadi izade pa skoro $30 000. Kakve su cijene Astre u BiH i kakvi su motori i opcije dostupne. Ovdje kao sto rekoh nema oznaka kao sto su Enjoy plus i dodatne opcije se dodaju na osnovni level opreme XR i XE. Postoje vec "upakovane " grupe opcija sa oznakama 1SA , 1SB, 1SM , 1SC, 1SD i kada se dodtna oprema uzima u paketu onda je nesto jeftinija. Uglavnom slazem se s tvojom ocjenom da je Astra solidno Auto sa dobrim rekordom koje se u Europi odavno dokazalo ( 2006 je bila najprodavanije auto u kompakt klasi ) a od 2004 se nalazi u samom vrhu po prodaji te ocjenama kritike tako da je realno i najveca konkurencija Golfu .U Americi nazalost i Golf i Astra imaju probleme imagea jer je opsta percepcija da se radi o malim "studentskim" autima dok heachback dizaj takoder ne pomaze obzirom da je amricko trziste tradicionalno naklonjeno klasicnom limuzinskom obliku. Stoga je u Americi prodaja Golfa nezamjetna dok je Jetta best seller iako se radi o potpuno istome automobilu. GM je takoder napravio gresku postavljajuci cijenu za Astri koja je bila veca od konkurencije :Corolla , Civic, Sentra , Colibalt ,Cobalt a pri tome potpuno izostavio svaku medijsku podrsku ovome proizvodu tako da je Astra i danas gotovo nepoznat proizvod na Americkom trzistu. 2009 Astra se prodaje u Kanadi dok u USA je prodaja obustavljena zbog ogromnih zaliha 2008 modela. Predvida se da ce se proizvodnje odnosno uvoz iz Belgije nastaviti u 2010 a 2011 se predvida dolazak novoga modela ako naravno ne propadnu. Saturn pod cijom znackom se Astra prodaje u Americi mozda takoder postane Opel obzirom da GM najavljuje prodaju odnosno ukidanje Saturna. Uglavnom takve su trenutno "relacije" u kompliciranom svijetu automobilizma najbolje od svega je da cijene idu dole i da se konacno auto moze kupiti po nekoj realnoj cijeni a ne astronomskim cijenama koje su bile do sada.insider wrote:Kada sam kupovao novo auto prosle godine
- Golf V
-Citroen C4
-Opel Astra H
-
A-ZO
#72 Re: Golf 7
na naslovnoj strani sutrasnjeg auto-kluba "svjetska" ekskluziva i "prve" ilustracije (tako pise) golfa 7 kojeg smo na ovoj temi vidjeli prije vise od pet mjeseci 
- CLIO
#73 Re: Golf 7
Jel ovo neka fotomontaza... naka zahebancija...ili nesto trece
.
Pa Golf se vise nece proizvoditi 100%... sestica je zadnja.
- Bullet Tooth Tony
#74 Re: Golf 7
Izvor ?CLIO wrote:Jel ovo neka fotomontaza... naka zahebancija...ili nesto trece.
Informacija ?
Zasto ?
100 % ?
- sirocco
#75 Re: Golf 7
ma dok je svijeta i vjeka golf ce se proizvodit ... tako da je ovo cista suplja