Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
HAVANA wrote:Moj Alene bolje da si šta organizovao da se pomogne tim ljudima umjesto što postavljaš temu na taj način da ispadne zajebancija.
Nevidim razlog da bi bila zajebancija.....Druga je stvar sto je nasim jadnim bosancima vjera u drugom planu
Meni su ljudi u prvom planu.Šta si želio reći sa ovom temom?Koja je svrha i smisao ovako postavljene teme?
Šta je sad čudno što nije izgorio,jes ko i ona ploča.
Nas jedanest bilo,ja dobio najviše gelera i metaka u tijelo,svi mrtvi, ja živ.Kome da zahvalim ja a kome roditelji od mojih drugova?
Ma dajte ljudi , ovo je prava mahalaška tema , ala naslovi na Asu i sličnim " novinama " - prava mahalaška izmišljotina , da zabavi narod , pa da umjesto konačno otvorimo oči i pogledamo kako nas demokratska vlast lagano j.... , mi pričamo o slučajevima gdje nastaju nevjerovatni požari gdje neka čudesna sila sprječava spaljivanje svete knjige , ali ne sprječava da cjelokupna imovina vlasnika te svete knjige ode u dim - siguran sam da je ovo vijest dana u Bukovici Glupoj.
alen_zenica wrote:U zenickom selu Radinovici, dvadesetak kilometara
od grada, pozar je prosle sedmice u potpunosti
unistio ku}u sabana Karalica. sesto~lana porodica,
ionako slabijeg materijalnog stanja, ostala je bez
igdje icega.
- U potpuno izgorjeloj kuci vatre je bio postedjen
samo Kur’an, star vise od pedeset godina. Kada se
sve smirilo, prisli smo zgaristu i vidjeli da iz hrpe
obrusenog i u medjuvremenu napadalog snijega, viri
Kur’an casni. Nijedan harf nije izgorio, vatra je dotakla
samo korice - kaze Karalic.
Porodica se skrasila kod sabanovog brata Ramiza,
a prvi im je u pomoc priskocio, nakon sto je vijest o
pozaru objavljena na lokalnim medijima, poslanik Parlamenta
FBiH iz Zenice Jasmin Duvnjak.
Mozda je Saban drzao Kuran u vodokotlicu sa parama
dodje ova sveta knjiga i do vodokotlica gdje mu inace nije mjesto...
p.s. ako si bezboznik i nevjernik, postuj bar one koji u to vjeruju...
rizo wrote:
Kaze Uzviseni: "ti u onome sto Milostivi stvara ne vidis nikakva nesklada, pa ponovo pogledaj vidis li ikakav nedostatak. Zatim ponovo vise puta pogledaj, pogled ce ti se vratiti klonuo i umoran."
Ja te poslušao: pogledam u TV, kad tamo Branković. Pogledam ponovo više puta, kad on i dalje tamo. I pogled mi se vrati klonuo i umoran.
Nesklad 1/1
u ovom je smijehu malo i tuge - takva je stvarnost zbilja tuzna
ja i moja hanuma smo dobili od prijateljice, kao vjenčani poklon, Jugotonovu ploču "Druže Tito mi ti se kunemo..." iz kuće koja je na početku rata potpuno spaljena usljed granatiranja, a samo ta gramofonska ploča je ostala netaknuta. dans ta ploča stoji uokvirena na zidu u našem stanu.
Fakat se ne zezam i ne provociram nikoga..mogu vam i nabaciti fotku kao dokaz...Allah mi je svjedok
sliku, molim lijepo.
ne zato sto ti ne vjerujem, nego zato sto sam strasno radoznala.
Na zalost nemamo fotografije paljevine iz '92, ali ovo je trenutno stanje, ploca citava i uokvirena stoji na zidu ! Vjerovali ili ne! Trazili ste gledajte!
Ma, ne dokazuje Bog džele šanuhu svoje postojanje Knjigama sačuvanim u požaru, ni pojavom Njegovog imena u rasječenom paradajzu, pčelinjem saću ili na hrskavici dječijeg uha.....Ima On preča posla.....
A i ti,Alene, baš si našao gdje ćeš ovo napisati.......Doduše,veliki si sevap zaradio i magbul učinio lokalnim potpihušama........
Na zalost nemamo fotografije paljevine iz '92, ali ovo je trenutno stanje, ploca citava i uokvirena stoji na zidu ! Vjerovali ili ne! Trazili ste gledajte!
callmethebreeeze wrote:dobro se drzimo. evo vec druga stranica, napeto jeste, ali jos niko nije "kvrcnuo".
upravnik wrote:
rizo wrote:
Kaze Uzviseni: "ti u onome sto Milostivi stvara ne vidis nikakva nesklada, pa ponovo pogledaj vidis li ikakav nedostatak. Zatim ponovo vise puta pogledaj, pogled ce ti se vratiti klonuo i umoran."
Ja te poslušao: pogledam u TV, kad tamo Branković. Pogledam ponovo više puta, kad on i dalje tamo. I pogled mi se vrati klonuo i umoran.
Nesklad 1/1
Neko ce, dakle, vidjeti znak u svemu ovome, neko ne, ali , molim vas, nastavite sa duhovitim ( moze i duhovnim ) komentarima.
black wrote:sramotno je i tuzno kako ljudi tako lahko izruguju tudjim svetinjama i to oni koji su kao eto nachitani, skolovani itd., i onda se kao chudimo shto kazu da smo netolerantno drustvo itd., i meni se ne svidjaju ovakve i slicne teme koje u kojima se govori o nekim "chudima", ali ima zaobici, ovo je najbolje zakljuchati jer samo ce otici u raspravu o svemu i svachemu, a to nije nikako suosjecanje sa ljudima koji su ostali bez krova nad glavom
Gdje ti vidis "nacitane i skolovane" na ovoj temi ? Pa ovdje nema ni osnovne kulture, a kamoli necega sto bi obrazovana osoba i pomislila, a kamoli napisala. Ima samo najprizemnijih mahalskih komentara i licemjerja. Strava i uzas.