Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

arbosan

#51 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by arbosan »

Kakav narod takva je i vlast...
shalaedin

#52 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by shalaedin »

Treba biti realan. Ova Bosna ima dvije teritorijalne jedinice jedna je RS druga je FBIH i obje su nastale dejtonskim sporazumom koji je bio pecat 3 godisnjem ratu. U BiH-a ima poslje toga mnogo neistomisljenika. Mi u federaciji moramo biti svijesni da nemozemo nicim uticati na stanje u RS jer tamo je puno vise ljudi koji razmisljaju o disoluciji Bosne. Mislim da je u manjem entitetu zavedena diktatura pojedinca cika DODE.Da bi tamo promjenili svijest gradjana prvo moramo promjeniti i unaprijediti stanje u FBIH-a. Mi moramo uciniti Federaciju zdravijom... ona ima tonu mana i bolesti.Ona nikada nije bila ovako slaba. Kada bi se FBIH ujedinila u jednu administrativnu jedinicu . Bilo bi nam puno bolje stanje. Prostor za napredak bi bio puno veci. Kada bi potakli politicare da promjene tj. pojednostave zakone o poslovanju ili kopiraju zakone o poslovanju neke napredne evropske zemlje i promjene definitivno zakon o investicijama i investitorima koji definitivno tjera investitore iz FBIH-a bilo bi nam puno lakse doci do posla jer sa povecanjem broja investitora povecava se i broj radnih mjesta.
Zamislite FBIH-a koja je ekonomska i politicko jaca od RS-a. Koja ima cvrste i bolje poslovno -politicke veze sa svojim komsijama tj. Srbijom, Hrvatskom, Crnom Gorom i drugim. Koja je u paraleli sa RS-om ono sto je zapadna njemacka bila za istocnu tj. jaca i puno bolja polovica drzave. Tek kada se Federacija kao takva nametne RS-u i svojim komsijama onda moze racunati na gasenje RS-a. Trenutno diskriminatorska slika federacije je malo bolja od one u RS-u. Ali to ne znaci da se netreba mjenjati na bolje. Mislim da mi trebamo bi ti koji ce Federaciju uciniti pravednijom i boljom i olaksati zivot u njoj svima bez obzira na vjeru, rasu ili politicko opredjeljenje... itd.
kinu

#53 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by kinu »

zagazaga wrote:
fixer wrote:mogu oni s foruma http://www.drzavniudar.ba
no, sad ozbiljnije, ovaj forum je oaza u dnevnopolitickoj, kulturoloskoj, gradjanskoj svakodnevnici u bih. ono sto njemu uspjeva je sacuvati jedan koliko-toliko normalan nacin komunikacije medju samim forumasima. pozitivna stvar je sto se profasisticki, psihopatski, malogradjanski komentari ostro kaznjavaju na dvije instance. prva je naravno moderatorska, oficijalna, njihova primjena represionistickih metoda je ono sto barem na ovom forumu mijenja balkanski mentalitet. ako zelis biti ovdje, naucit ces kako se prica ovdje.
druga instanca je nesvjesno formirani odbranbeni stit samih forumasha. kad se pojavi neki "dobro skriveni" fasist, rijetko da bi mogao provesti dugo vremena u svojoj igri kameleona. forumashi zajednistvom i raznim metodama uglavnom uspjevaju natjerati pojedinca da pokaze svoje pravo lice. e, upravo zbog toga ovaj forum nije slika bosansko hercegovackog drustva. te pojedince ne mozes odstraniti u normalnom zivotu. oni su tu, jako prisutni, i nisu pojedinci, vec citave politike. iluzorno je ocekivati da mi nesto s ovog foruma mozemo promijeniti na bolje.
zasto? pa da se barem malo pitala vecina ovih na ovom forumu, promjena danas ne bi bila potrebna, jer ne bi imali ovako sranje. da bosnu cine samo ljudi s ovog foruma bosna bi bila mnogo sretnija zemlja.
a mi, svjesni potpuno da smo manjina, ali nesvjesni sta znaci uloga manjine - ima nas manje, ali to znaci da moramo biti glasniji - mi smo zanijemili, vise se trudimo da ubjedimo druge da nas nema, da im se prilagodimo, a upravo ovaj potez je tezi udarac ovoj bosni nego svi ratni.
bh drustvo je ustolicilo pogresne vrijednosti i instaliralo ih kao ispravne.
a mi kukavice svakodnevno dolazimo ovdje, ubjedjujemo sebe da ono na ulici je iluzija, i tako, sve vise vremena provodimo u nasoj iluziji.
:thumbup:

samo bih dodala da nismo ni tolike kukavice ni nemoćni, koliko nam nedostaje ideja- kako riješiti probleme, jer ih je puno!?
šta i kad bi sutra raja izišla na ulice cijele BIH i srušila ''popljuvanu vlast''--ništa, jer nema konkretnog cilja, nema vođe ni ideje, .....ne znamo u stvari konkretno šta hoćemo

možda kad bi se krenulo s nekim malim ciljem, idejom........možda
pametnih i poštenih ljudi ima, samo ih treba pokrenuti
Sve ok. slažem se samo što je naš narod navikao na nagle i brze promjene i svi mislimo doći će ovaj novi i sve promijeniti preko noći.
To je nemoguće zapadna demokratija je stvarana stotinama godina da bi došli do nečega učeći se na svojim i tuđim greškama.
Kako već neko reče na izbore svake četiri godine glasati za opoziciju pa opet, pa opet.......... strpljenje.

Sumnjam da bi bilo kakva " revolucija " u BiH dala rezultate . Između 100 učesnika bilo bi 98 raznih mišljenja.

Forum je zdrav način diskusije jer nema mogućnosti "fizičkog " obračuna što bi kod nas mogla biti česta pojava.
Mnogi će sigurno diskusijom na forumu izvući neke pouke eventualno promijeniti poglede.
kosmos

#54 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by kosmos »

ova vlast se svakodnevno saplice, pada i dize se, strajkovi su sirom drzave, ovaj mjesec penzije su upitne tj kasne, slijedeci borcke prinadleznosti, nakon tog trece ili cetvrto, ovoj vlasti slijedi linch naroda, samo oni to ne znaju sto je mozda i bolje, nece biti spremni, budimo mudri mi sa ovog foruma, vlast je oko sebe okupila bagru da joj cuva ledja, ali ocito nema vise novaca da ih placa i bagra ce im okrenuti ledja. U drzavnoj upravi niko nista i neradi osim sto pucaju igrica i te stvari, ovu vlast je zahvatila tuberkuloza, pljuju krv na sve strane, stranci ih ne jebu, ne daju im ni marke, ne da im u evropu ni na sluzbeni put, ispisuju joj grafite tj obiljezavaju im domove isto kao jevrejima za hitlera, sve ovo ide pravo dobro, necu da rusim ovu vlast, hocu da se u vlastitim govnima i medjusobnim ratovima istamani
uvjek dobar gost

#55 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by uvjek dobar gost »

shalaedin wrote:Treba biti realan. Ova Bosna ima dvije teritorijalne jedinice jedna je RS druga je FBIH i obje su nastale dejtonskim sporazumom koji je bio pecat 3 godisnjem ratu. U BiH-a ima poslje toga mnogo neistomisljenika. Mi u federaciji moramo biti svijesni da nemozemo nicim uticati na stanje u RS jer tamo je puno vise ljudi koji razmisljaju o disoluciji Bosne. Mislim da je u manjem entitetu zavedena diktatura pojedinca cika DODE.Da bi tamo promjenili svijest gradjana prvo moramo promjeniti i unaprijediti stanje u FBIH-a. Mi moramo uciniti Federaciju zdravijom... ona ima tonu mana i bolesti.Ona nikada nije bila ovako slaba. Kada bi se FBIH ujedinila u jednu administrativnu jedinicu . Bilo bi nam puno bolje stanje. Prostor za napredak bi bio puno veci. Kada bi potakli politicare da promjene tj. pojednostave zakone o poslovanju ili kopiraju zakone o poslovanju neke napredne evropske zemlje i promjene definitivno zakon o investicijama i investitorima koji definitivno tjera investitore iz FBIH-a bilo bi nam puno lakse doci do posla jer sa povecanjem broja investitora povecava se i broj radnih mjesta.
Zamislite FBIH-a koja je ekonomska i politicko jaca od RS-a. Koja ima cvrste i bolje poslovno -politicke veze sa svojim komsijama tj. Srbijom, Hrvatskom, Crnom Gorom i drugim. Koja je u paraleli sa RS-om ono sto je zapadna njemacka bila za istocnu tj. jaca i puno bolja polovica drzave. Tek kada se Federacija kao takva nametne RS-u i svojim komsijama onda moze racunati na gasenje RS-a. Trenutno diskriminatorska slika federacije je malo bolja od one u RS-u. Ali to ne znaci da se netreba mjenjati na bolje. Mislim da mi trebamo bi ti koji ce Federaciju uciniti pravednijom i boljom i olaksati zivot u njoj svima bez obzira na vjeru, rasu ili politicko opredjeljenje... itd.
Upravo tako, to se već i trebalo desiti da nema ovih klero u likovima nacionalnih stranaka-kvazi oslobodilaca. Ovaj scenario je meni bio u glavi po okončanju agresije, vidio sam sve to kao svršeni gimnazijalac hodajući gradom poslije opsade...

No nije taj plan mogao doći na red jer političari iz SDA, SZBiH i HDZ-a (dijelom i SDP-a) imali su drugu viziju... oni su nas u stvari doveli do ovdje... što je najgore sada ni MZ-a ne zna sama šta više da radi, tolike pare sprcali na kojekakve reforme, obnove, povratak... a kod nas svake godine sve gore...

No taj scenario je jedino moguć, pitanje je samo jeli kasno za njega kada znamo da su entiteti pred bankrotom..
uvjek dobar gost

#57 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by uvjek dobar gost »

kosmos wrote:ova vlast se svakodnevno saplice, pada i dize se, strajkovi su sirom drzave, ovaj mjesec penzije su upitne tj kasne, slijedeci borcke prinadleznosti, nakon tog trece ili cetvrto, ovoj vlasti slijedi linch naroda, samo oni to ne znaju sto je mozda i bolje, nece biti spremni, budimo mudri mi sa ovog foruma, vlast je oko sebe okupila bagru da joj cuva ledja, ali ocito nema vise novaca da ih placa i bagra ce im okrenuti ledja. U drzavnoj upravi niko nista i neradi osim sto pucaju igrica i te stvari, ovu vlast je zahvatila tuberkuloza, pljuju krv na sve strane, stranci ih ne jebu, ne daju im ni marke, ne da im u evropu ni na sluzbeni put, ispisuju joj grafite tj obiljezavaju im domove isto kao jevrejima za hitlera, sve ovo ide pravo dobro, necu da rusim ovu vlast, hocu da se u vlastitim govnima i medjusobnim ratovima istamani
Mada i Kosmosova teza stoji 100%, jedino što je po meni malo škakljivo su međusobni ratovi..

Poslljedica je sve 1993- godine i katastrofalnih odluka određenih ljudi.. podobni su nas zakopali !
G@ss

#58 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by G@ss »

građansko i demokratsko društvo zahtijeva i građansko učestvovanje u kreiranju društvenog i političkog života, naravno da je za ovo potreban trud i dizanje guzice, na koje mislim da većina našeg naroda nije spremna ili nije voljna. čestitam pojedinim članovima ovog foruma koji istrajavaju na ovakvom i jedinom načinu na poboljšanju života, naravno da ovdje ubrajam i veliki broj nvo. :bih:
smatram da je građansko uključivanje u akcije jedino rješenje ovih problema.
mirci, ideja je za 10, na takav kulturan način se i pobija nekultura, te samim tim se daje jedan progresivan pečat.
i to je znak da nismo bas svi zaglibili u blato... :thumbup:
melbaa

#59 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by melbaa »

shalaedin wrote:Treba biti realan. Ova Bosna ima dvije teritorijalne jedinice jedna je RS druga je FBIH i obje su nastale dejtonskim sporazumom koji je bio pecat 3 godisnjem ratu. U BiH-a ima poslje toga mnogo neistomisljenika. Mi u federaciji moramo biti svijesni da nemozemo nicim uticati na stanje u RS jer tamo je puno vise ljudi koji razmisljaju o disoluciji Bosne. Mislim da je u manjem entitetu zavedena diktatura pojedinca cika DODE.Da bi tamo promjenili svijest gradjana prvo moramo promjeniti i unaprijediti stanje u FBIH-a. Mi moramo uciniti Federaciju zdravijom... ona ima tonu mana i bolesti.Ona nikada nije bila ovako slaba. Kada bi se FBIH ujedinila u jednu administrativnu jedinicu . Bilo bi nam puno bolje stanje. Prostor za napredak bi bio puno veci. Kada bi potakli politicare da promjene tj. pojednostave zakone o poslovanju ili kopiraju zakone o poslovanju neke napredne evropske zemlje i promjene definitivno zakon o investicijama i investitorima koji definitivno tjera investitore iz FBIH-a bilo bi nam puno lakse doci do posla jer sa povecanjem broja investitora povecava se i broj radnih mjesta.
Slazem se. Ne treba zaboraviti da je FBiH i bogatija od RS-a samo sto se to ne vidi zbog iscjepkanosti na kantone, pa ima udesetorosutcenu administraciju koju treba nahraniti. A kada bi FBiH bila centralizovana kao RS razlika bi bila vidjeljiva na svakom koraku.
Ali u Federaciji nije samo problem budzeta i para nego i zakona i nejednakosti medju stanovistvom, pocev od skolstva, preko zdravstva, radnih uvjeta i mogucnosti zaposlenja pa do prava invalida.
Ali nazalost u Federaciji se nece tako lako ukinuti kantoni jer to nece dati kantonalni ministri, jer ce u tom slucaju ostati bez funkcije i fotelje tj. svog malog "carstva".
za_sada_bez_dobrog_nicka

#60 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Za forumasko rusenje vlasti cisto sumnjam, jer u cyber svijetu sa-x slovi kao SDP cyber ekspozitura, a narodu samo još Zlatko fali ko biber po pilavu. Tako ce svaka aktivnost koja potekne odavde biti tumačena kao Zlatkova "rukotvorina" - rodila ga majka :D , a ovakav SDP ne vrijedi ni pisljiva boba, sto hoce rec' ne pije vode...
Drugi vidovi organiziranja - mozda...
shalaedin

#61 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by shalaedin »

niko ovdje ne prica o politicarima, barem na ovoj temi. nemojmo temu djoniti imenima politicara kada znamo da su vecina lopovi, od zlatka, tihog, dode, cove, hareta,mirnesa i drugih. bolje bi bilo da pricamo o tome kako mi neistomisljenici nesto korisno napravimo za sebe bez obzira na svoje vjersko, nacionalno i politicko opredjeljenje. Mislim da mi obicni smrtnici moramo pogledati sudbinu u oci, mi smo ih doveli na vlast mi cemo ih skinuti s vlasti ako ne urade nista od onoga sto su obecali. Iskreno boli me racku ko je cija expozitura. sve i da je jeste sa-x. sdp-eova expozitura ja cu uvijek biti protiv sdp, sda, hdz, snsd, sds, pdp i drugih koji su bili na vlasti i pokazali kako se drzavom upravlja kao sa svojom imovinom na stetu svih gradjana. imam oci da vidim, imam usi da cujem imam razum da razmisljam ko mi je dobar a ko nije. volim zivot i cijenim svoj zivot nakon svega sto smo prezivjeli, za sebe i za druge zelim bolje drustvo u kojem necu strahovati ako sa cenerom placam kafu dali ce mi neko kusur oteti. hocu stabilnu drzavu u kojoj necu od vjecnice do sarajke sresti 50 siromaha, narkomana ili bandita. Ako toga ima na tako malom mjestu u tolikom broju koliko takvih ima po cijeloj Bosni... PUNO! Hocu da se u vlastitom gradu i drzavi osjecam ko svoj na svome i da tako isto bude i onome ko misli da u sarajevo nije dobrodosao samo zato sto nosi drugacije ime od moga. volim da zivim svoj ideal koji me nece odvesti u mrznju medju ljudima i neke podjele, vec u nova upoznavanja i druzenja i u neko kolektivno dobro. prezivio sam rat i pun mi je racku fasisticke i klero nacisticke price koja nas konstantno vraca u losu proslost. 15 godina je od rata a mi jos stojimo u 95. to je drustvena sramota.

mislim da ova tema treba biti izduvni ventil za sve nas koji sve manje trpimo nepravdu i lose stanje u nasem drustvu i jedan magnet za sve nas kako bi se upoznali oko jedne ideje koju bi mogli svi da odzivimo za vlastito bolje sutra. ovo je nas "mozda" prvi korak ka necemu velikom...

svi pojedinacno snosimo dio krivice za stanje u nasem drustvu...
prvo trebamo poci od sebe pa onda od drugog... muslimani svaljuju krivicu na hrvate i srbe, srbi na hrvate i muslimane, hrvati na muslimani i srbe... a svi snosimo zajednicku krivicu neko u manjoj a neko u vecoj kolicini za sve sto nam se desilo... proslost nas nece nahraniti, mi nakon svega moramo da cijenimo ljudsku zrtvu i da se neponasamo tako bahato prema vlastitoj historiji jer ako tako nastavimo historija bi se mogla ponoviti... izvucimo pouku i cijenimo zivot svoj i tudji ... neponasajmo se kao da imamo sto zivota kad zivot je jedan...
mislim da je doslo vrijeme da se obracunamo sami sa sobom i da spoznamo sto stvarno mi zelimo inace ce nam biti samo gore i gore...
:bih:
Last edited by shalaedin on 28/02/2009 03:47, edited 1 time in total.
Vozdra raja :-)

#62 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by Vozdra raja :-) »

Ne moze!

Zato sto raja sa foruma predstavlja svako svoje partije i interese, a ne ono sto je pravo i ispravno!!

Kako forumasi mogu napraviti bilo kakve promjene kada se mi vise svadjamo od nasih politicara!?

i kada bi uspjeli nesto, koga bi smo to postavili na vlast??
shalaedin

#63 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by shalaedin »

Vozdra raja wrote:Ne moze!

Zato sto raja sa foruma predstavlja svako svoje partije i interese, a ne ono sto je pravo i ispravno!!

Kako forumasi mogu napraviti bilo kakve promjene kada se mi vise svadjamo od nasih politicara!?

i kada bi uspjeli nesto, koga bi smo to postavili na vlast??
pa zato postoji organizacija... ovo je ideja oko koje se trebamo okupiti, vodja ce doci sam...
zlatiborka

#64 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by zlatiborka »

PosljednjiMohikanac wrote:
nudis verbis wrote:trebalo mi je dugo da mobiliziram svekoliku familiju, te mnogobrojne prijatelje da izadju na izbore, uvjeravao ih usrdno da nam je jedina alternativa u ovom fasistickom ludilu u kojemu zivimo, socijalisticka ideja i shodno tome soc. dem. partija.
ja danas, nakon farse sa tajom, alternative nemam. :sad: od sada sam zvanicno govedo koje zivi, a da nikako ne moze utjecati na taj posrani zivot u ovakvoj domovini, u ovakvoj bosni i hercegovini.
:run:
Upravo je to karta na koju igra SDP , a mnogi gradjani iz najboljih namjera to podrzavaju. Zasto je toliko tesko podrzati neku novu partiju, koja nije produkt nezadovoljnog politicara, nego je vode mladi,obrazovani ljudi?
Problem je sto vecina naroda vjeruje "zasluznim" strankama iz nekih prethodnih vremena
i sto je vrhunac apsurda biraju jedne te iste politicare, a sve to u ime vjere i nacije!
Sta mislite o tome da se ja kandidiram na sljedecim izborima kao

nezavisni kandidat?

Hocete li me podrzati iako nisam iz tzv. konstitutivnih naroda, rodjena u Hercegovini i cijeli svoj zivot zivotarim u Sarajevu

volim svoju BiH i ne zelim da samo zivotarim vec i da zivim, kao i svi ostali gradjani nase drage

REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE

i ucinila bih sve da nam svima bude bolje!Ii po cijenu svog zivota jer nemam sta da izgubim. (ne bolujem od neke bolesti koja bi me brzo spremila na BARE)

Zivotinje jako volim a ponajvise macke, tako da bi u nekom mom imaginarnom mandatu macke i cuke bile zasticeni od ovih neljudi na vlasti! A bili bismo i mi zasticeni jer nas ovi sada smatraju STOKOM.
pustopoljina

#65 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by pustopoljina »

dobro jutro,
ja bih vrlo rado podrzala neke s ovih stranica-ali tebe jos pamtim kako govoris protiv pokrivenih zena,i to prilicno ruznim tonom.
s obzirom da bi se kandidirala u BiH,smatram da ti je to otezavajuca okolnost. iako nisam pokrivena-nikad ne bih dala glas nekome kome se demokratija mjeri maramama.
e sad-ako je ono bilo u zaru diskusije,mozda bi i bilo dobro da se kandidujes-energije imas :bih:
papacja

#66 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by papacja »

Nemože! Razlog, nema složnosti!
melbaa

#67 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by melbaa »

shalaedin wrote:niko ovdje ne prica o politicarima, barem na ovoj temi. nemojmo temu djoniti imenima politicara kada znamo da su vecina lopovi, od zlatka, tihog, dode, cove, hareta,mirnesa i drugih. bolje bi bilo da pricamo o tome kako mi neistomisljenici nesto korisno napravimo za sebe bez obzira na svoje vjersko, nacionalno i politicko opredjeljenje. Mislim da mi obicni smrtnici moramo pogledati sudbinu u oci, mi smo ih doveli na vlast mi cemo ih skinuti s vlasti ako ne urade nista od onoga sto su obecali. Iskreno boli me racku ko je cija expozitura. sve i da je jeste sa-x. sdp-eova expozitura ja cu uvijek biti protiv sdp, sda, hdz, snsd, sds, pdp i drugih koji su bili na vlasti i pokazali kako se drzavom upravlja kao sa svojom imovinom na stetu svih gradjana. imam oci da vidim, imam usi da cujem imam razum da razmisljam ko mi je dobar a ko nije. volim zivot i cijenim svoj zivot nakon svega sto smo prezivjeli, za sebe i za druge zelim bolje drustvo u kojem necu strahovati ako sa cenerom placam kafu dali ce mi neko kusur oteti. hocu stabilnu drzavu u kojoj necu od vjecnice do sarajke sresti 50 siromaha, narkomana ili bandita. Ako toga ima na tako malom mjestu u tolikom broju koliko takvih ima po cijeloj Bosni... PUNO! Hocu da se u vlastitom gradu i drzavi osjecam ko svoj na svome i da tako isto bude i onome ko misli da u sarajevo nije dobrodosao samo zato sto nosi drugacije ime od moga. volim da zivim svoj ideal koji me nece odvesti u mrznju medju ljudima i neke podjele, vec u nova upoznavanja i druzenja i u neko kolektivno dobro. prezivio sam rat i pun mi je racku fasisticke i klero nacisticke price koja nas konstantno vraca u losu proslost. 15 godina je od rata a mi jos stojimo u 95. to je drustvena sramota.
mislim da ova tema treba biti izduvni ventil za sve nas koji sve manje trpimo nepravdu i lose stanje u nasem drustvu i jedan magnet za sve nas kako bi se upoznali oko jedne ideje koju bi mogli svi da odzivimo za vlastito bolje sutra. ovo je nas "mozda" prvi korak ka necemu velikom...

svi pojedinacno snosimo dio krivice za stanje u nasem drustvu...
prvo trebamo poci od sebe pa onda od drugog... muslimani svaljuju krivicu na hrvate i srbe, srbi na hrvate i muslimane, hrvati na muslimani i srbe... a svi snosimo zajednicku krivicu neko u manjoj a neko u vecoj kolicini za sve sto nam se desilo... proslost nas nece nahraniti, mi nakon svega moramo da cijenimo ljudsku zrtvu i da se neponasamo tako bahato prema vlastitoj historiji jer ako tako nastavimo historija bi se mogla ponoviti... izvucimo pouku i cijenimo zivot svoj i tudji ... neponasajmo se kao da imamo sto zivota kad zivot je jedan...
mislim da je doslo vrijeme da se obracunamo sami sa sobom i da spoznamo sto stvarno mi zelimo inace ce nam biti samo gore i gore...
:bih:
:thumbup: :bih:
zlatiborka

#68 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by zlatiborka »

pustopoljina wrote:dobro jutro,
ja bih vrlo rado podrzala neke s ovih stranica-ali tebe jos pamtim kako govoris protiv pokrivenih zena,i to prilicno ruznim tonom.
s obzirom da bi se kandidirala u BiH,smatram da ti je to otezavajuca okolnost. iako nisam pokrivena-nikad ne bih dala glas nekome kome se demokratija mjeri maramama.
e sad-ako je ono bilo u zaru diskusije,mozda bi i bilo dobro da se kandidujes-energije imas :bih:
Pa da ti kazem ako si mislila na mene....

Draga moja, ja nemam nista protiv pokrivenih zena kojima se vidi lice, (imam samo protiv onih sto crnim krpama pokrivaju lice i onih sto ih tjeraju na to), ja ih postujem, ali ne odobravam ZLOUPOTREBU istih u cilju pravljenja islamske BiH!

Ovo je sekularna drzava i vjera (bilo koja) se nema pravo mijesati u politiku i vodjenja drzavnih poslova.

Rijeci efendije Cerica u slucaju Bukovice gluhe treba da zabrinu ne samo vjernike muslimane, vec siru drustvenu zajednicu!

Vjera (ja sam katolkinja i nisam HRVATICA), pripada vjerskim institucijama koje su po USTAVU odvojene od VLASTI.

Vjera treba da ide u vjerske ustanove, djeci u JU vrtica se ne smije nametati nikakva vjeronauka, za to postoje vjerske ustanove gdje ce roditelji slati svoju djecu ako zele i to od svojih para!

Pa draga moja, imas li sta jos reci o meni....ili me etiketiras po mom nicku koji nema veze sa onim sto ja ovde vec dugo pisem....

Moj nick je uspomena na oca moje snahe, koja me vise ni ne poznaje, ona poznaje i priznaje samo sto katolicki popovi kazu i mene smatra otpadnikom od katolicke crkve, jer ja pokusavam misliti svojom glavom.

No uprkos svemu, ja necu mijenjati svoj nick, kada ga dugo ne bi bilo znaci da sam nestala ili umrla....
pustopoljina

#69 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by pustopoljina »

da-mislila sam na tebe (zlatiborka),ali mi nije jasno cemu takav ton-ja se ne mislim tuci?
Pa draga moja, imas li sta jos reci o meni....ili me etiketiras po mom nicku koji nema veze sa onim sto ja ovde vec dugo pisem....

Moj nick je uspomena na oca moje snahe, koja me vise ni ne poznaje, ona poznaje i priznaje samo sto katolicki popovi kazu i mene smatra otpadnikom od katolicke crkve, jer ja pokusavam misliti svojom glavom.

No uprkos svemu, ja necu mijenjati svoj nick, kada ga dugo ne bi bilo znaci da sam nestala ili umrla....

zlatiborka
sa ovim si me totalno s..bala...sta da ti covjek kaze? tvoj nick? gdje ga i kad spomenuh?
zlatiborka

#70 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by zlatiborka »

pustopoljina wrote:da-mislila sam na tebe (zlatiborka),ali mi nije jasno cemu takav ton-ja se ne mislim tuci?

zlatiborka
sa ovim si me totalno s..bala...sta da ti covjek kaze? tvoj nick? gdje ga i kad spomenuh?
Slusaj, da ti kazem nesto,

to o mom nicku i avataru je sada nebitno. Bitno je ono sto si rekla o moijim postovima sto se tice pokrivenih zena! Jasno sam i glasno rekla da je kod nas u BiH neprimjereno da hodaju ulicama grada crne nindze skroz pokrivene kojima se ne vidi lice.

To sam razdvojila od zena i djevojaka koje nose maramu preko glave ali im se vidi lice!. Ja sam to dobro naglasila! A ti ovdje pises kao da niko ne zna sta sam ja prije pisala i to u namjeri da me ponizis. Nadji mi molim te neki moj komentar kojim ja osudjujem zene koje nose marame, tj. koje su "pokrivene".
shalaedin

#71 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by shalaedin »

Ljudi manite se corava posla i price o pokrivenim dijevojkama i koje ko...
Ostavite tudje pravo na miru... sta be briga ko ce sta obuci i kako ce izgledati... ostavimo mi neciju volju i imidz po strani, da neko odluci jedan dan da se obuce u zivotinju i hoda sarajevom iz nekog svog hira, ako hoce i zivot takav da provede briga me jer me se ne dotice.
Postujem tudji zivot i volju sve dok mi takav nije prijetnja ni meni ni mojim ukucanima ni mojoj casti i imovini.
Prece mi je razmisljati o tome kako do bolje sutra ... jbg od ove drzave nista nisam dobio osim nerijesenih dadzbina i briga. cak me sve vise nakon svega tjera odavdje... prezivis rat a strahujes dali ces prezivjeti u miru kada pogledas sta se oko nas desava.

Nego zlatiborka bili ti nas zaboravila kada bi te ubacili u fotelju? :D

Mislim da se malo vise moras upoznati sa Islamom da vidis da je tumacenje o pokrivanju zeninog lica staro koliko i sama vjera. Mislim da radi necijeg odabira mi netrebamo da dizemo hajku. Ako je to tvoj licni stav on treba biti ipak malo uljudniji jer ipak mozda bas necija osjecanja uvrijedis kada kazes da je necija zena cije je pokriveno lice i glava "Nindja". Uglavnom ti si svojim misljenjem ogranicila neciju vjersku slobodu... jer to demokratija koju zelimo?

Mislim da bi bilo bolje da lomimo te barijere vlastitih predrasuda kroz upoznavanje i za vlastito bolje sutra... Ipak sto zivota nemamo.
Last edited by shalaedin on 28/02/2009 12:32, edited 1 time in total.
hepek071

#72 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by hepek071 »

shalaedin wrote:Ljudi manite se corava posla i price o pokrivenim dijevojkama i koje ko...
D
:thumbup: tačno odoste OFF TOPIC!

Još uvijek vjerujem da možemo promjeniti ovo društvo. Mi kao obični, mali ljudi imamo svoj glas koji možemo upotrijebiti svake 4 godine na izborima.

U parlamentarnoj demokratiji to je jedini put za promjene. Glasati, glasati i samo glasati! Ja razumijem da je ovo dugotrajna borba i ima uspona i padova, ali onoga trenutka kada odustanemo od ovoga puta, pokopali smo i negirali same sebe.

Uvijek se ima za koga glasati. Bar u BiH imamo otvorene liste, što znači da imamo izbor, ako ne želimo zaokružiti političku stranku. onda možemo zaokružiti ljude koje poznajemo. Pa od njih 300 na listi valjda ima jedan koga poznajemo?! Ja kažem uvijek sam sebi ovako: Haj hebiga, stranke su manje više shit žešći, ali odo zaokružiti nekoga koga znam, pa nek bar ta osoba uzima onaj paušal mjesto nekog šupka.

Zato uvijek izađite na izbore, pa nek se bar šupcima tresu gaće hoće li zadržati onu dragocjenu fotelju. Ta 24 sata neurozne dizenterije za njih su ako ništa slatka osveta sa naše strane.
shalaedin

#73 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by shalaedin »

hepek071 wrote:
shalaedin wrote:Ljudi manite se corava posla i price o pokrivenim dijevojkama i koje ko...
D
:thumbup: tačno odoste OFF TOPIC!

Još uvijek vjerujem da možemo promjeniti ovo društvo. Mi kao obični, mali ljudi imamo svoj glas koji možemo upotrijebiti svake 4 godine na izborima.

U parlamentarnoj demokratiji to je jedini put za promjene. Glasati, glasati i samo glasati! Ja razumijem da je ovo dugotrajna borba i ima uspona i padova, ali onoga trenutka kada odustanemo od ovoga puta, pokopali smo i negirali same sebe.

Uvijek se ima za koga glasati. Bar u BiH imamo otvorene liste, što znači da imamo izbor, ako ne želimo zaokružiti političku stranku. onda možemo zaokružiti ljude koje poznajemo. Pa od njih 300 na listi valjda ima jedan koga poznajemo?! Ja kažem uvijek sam sebi ovako: Haj hebiga, stranke su manje više shit žešći, ali odo zaokružiti nekoga koga znam, pa nek bar ta osoba uzima onaj paušal mjesto nekog šupka.

Zato uvijek izađite na izbore, pa nek se bar šupcima tresu gaće hoće li zadržati onu dragocjenu fotelju. Ta 24 sata neurozne dizenterije za njih su ako ništa slatka osveta sa naše strane.
Svakako da imamo izbor. Samo ga racionalno nekoristimo. Otisla na izbore i glasala za Brankovica zato sto je zgodan na plakatima. :D
A Brankovic upropastio 50 preduzeca dok nije posto premijer FBIH-a. Lagumdzija, Tihic, Silajdzic, Dodika, Covic i drugi imali mlijun afera i opet neko bahato zaokruzi bas njih na izborima i kaze nemam bolje. Meni ih je vala pun k...c ni hljeba ni igara ni sise od njih. :D
Mislim da mi moramo ustati. Za pocetak bi bilo dobro da se pojavimo na ovome mjestu 13. 3. 2009. godine u 20h u kinu 1.Maj, Alipašina 19. pa da prodiskutujemo malo na temu "od ulice do drzave". Detaljne informacije su ovdje.

http://www.akcijagradjana.org/
pustopoljina

#74 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by pustopoljina »

:x super sto ima pp,valjda smo se skontale :D
Otisla na izbore i glasala za Brankovica zato sto je zgodan na plakatima. :D
bice da je to dokaz da ljepota i pamet ne mogu istovremeno u jednom postojati :lol:
raja (sa ovoga foruma) moze srusiti popljuvanu vlast-ili ako dobije bolju alternativu,ili kad bude toliko lose da gore ne moze...
shalaedin

#75 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by shalaedin »

pustopoljina wrote::x super sto ima pp,valjda smo se skontale :D
Otisla na izbore i glasala za Brankovica zato sto je zgodan na plakatima. :D
bice da je to dokaz da ljepota i pamet ne mogu istovremeno u jednom postojati :lol:
raja (sa ovoga foruma) moze srusiti popljuvanu vlast-ili ako dobije bolju alternativu,ili kad bude toliko lose da gore ne moze...
nijedna vlast se nije srusila odjednom... malim koracima se koraca ka tome... korak po korak... netreba se zaletiti skociti i onda se razbiti kada se docekas... prvo se rodi ideja, onda iza nje stane odredjeni krug ljudi entuzijasta, onda se ukljucuju svi oni koji bi mogli biti istomisljenici, pa onda tek se onda ukljucuje masa tj. njima se prezentuje jedna takva ideja... ljudi moraju u nesto vjerovati ... vidjeli smo kako civilni invalidi mogu da prekinu sjednicu premijera i natjeraju ga u bijeg, sta tek moze Sarajevo samo kad bi ustalo ili dio populacije u najvecim gradovima BIH-a.

Jedino gore stanje od ovoga je rat... zar moze gore ?
Post Reply