Premier liga BiH 2008/2009

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
elSaik

#51 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by elSaik »

:lol: Čuj nemate brašna...
bato99

#52 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by bato99 »

Topla voda wrote:derbi na vrhu zrinjski -sarajevo(jel se ova racuna za regionalnu ligu?)

i derbi zacelja zeljeznicar-velez :lol:
jest..ko pobijedi ide direktno a poraženi u doigravanje :lol: ako bude remi idu oba kluba :lol:
bato99

#53 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by bato99 »

trebala bi u mostaru da bude dobra utakmica , mi uvjek igramo napadački a sarajevo nije od onih ekipa koja igra bunker..nadam se dobroj utakmici..
jaza_HZSA

#54 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by jaza_HZSA »

bice gusto bice 0:2 :D :D ... ovo s navijackog aspekta... a objektivno... il cemo izgubit 1:0 il ce biti nerjeseno... vrijeme ce pokazati :-D
bato99

#55 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by bato99 »

jaza_HZSA wrote:bice gusto bice 0:2 :D :D ... ovo s navijackog aspekta... a objektivno... il cemo izgubit 1:0 il ce biti nerjeseno... vrijeme ce pokazati :-D
vala mi ne znamo igrat neriješeno ili dobijemo :D :D ili zijanimo, nek bolji pobijedi i nek bude golova
paja_patak

#56 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by paja_patak »

vi ili imate love da kupite tekmu ili nemate :lol: kad se samo sjetim one ofirne kupovine u laktasima 3-1 90. min kra utakmice 3-4 za Zrinjski :lol: :lol: :lol:
dino84

#57 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by dino84 »

djulba wrote:Evo upravo pročitah intervju sa Mirsadom Bešlijom kaže kako može da na klupi slobode sjedi Enes Mešanović sportski direktor slobode koji ima autoritet nad sudijama i zato su oni sudili za slobodu. A na željinoj klupi je sjedio Đelaludin Muharemović takođe Sportski direktor. Veze s vezom.
pa onda kaže kako su slobodini igrači igrali pogibeljno a ne znam onda zašto su naše igrače iznosi na nosilima napolje a kada bude faul za želju igrač želje zavrišti, upadne na travu i kada sudija svira faul onda ustane i trčkara sav veseo. I ne znam zašto se buni za crveni karton igrač dobio dva žuta jednom zbog žestokog starta a drugi put radi koškanja sa slobodinim igračem i obojica po žuti. Za šanse želje da ne govorim dovoljno je reči da su opucali jednu loptu na gol slobode a sloboda je imala pet idealnih šansi za pogodak neka zahvale golmanu on im je bio jedini dobar. A za igru samog bešlije samo mogu reči katastrofa nije se sastavio s loptom uzimali su mu je ko malom djetetu još će reči da ga je trener izbacio napolje zato da ga zaštiti od pogibeljnih startova.
Jedina pohvala je za željine manijake svaka čast :thumbup:

Ja bih vas bar postovao da ste ljudi od principa,pa da kazete - jeste,tako je,ko u stara vremena iz bivse Juge kada se znalo da u Tuzlu treba ponijeti rezervne kostobrane.A vi kao glumite gospodu,kad vam neko bod otkine u Tuzli, milion saopstenja i zavjera pocevsi od Imamovica,Sdp-a,gradske uprave itd.A najveci ste divljaci na domacem terenu u ovoj zabokrecini od lige,i na terenu a pogotovo na tribinama.Zasto nisi naveo intrevju danas u novinama koji je trener Zelje dao,covjek je ponio u Sarajevo komade betona i cigle sa kojima su ga gadjali sa one vase "cuvene gospodske" tribine.Jebi ga,sam je kriv,nisu covjeku rekli kakva nam je liga,i za sudjenje i za sve ostalo.

Ali te cigle su fenomen,sjecam se jos kada smo vas uzeli prije 7 godina 1-0 gore,kad je Mirza Mesic dao go,da je tada poceo taj tuzlanski sport,da se ne lazemo,ima belaja na dosta gostovanja,ali po tim ciglama i kamenju ste cuveni.

I za kraj,opet cu reci,nek nam se sve ovo desava kad smo levati,da se mene pita na Grbavici bi bili smjesteni u sumu ispod zaobilaznice,klasicnog papka Mesanovica kojem je potpisivanje ugovora sa Sarajevom i jedno poluvrijeme na Kosevu bilo vrhunac karijere uz grijanje maksimirskih tribina bi gadjao cim bi stigao,a na terenu bi vam kosti svima polomili,ali nazalost bili smo levati i ostacemo kakve su prilike.

p.s.Nego imal sta sa reflektorima?Jesu li otklonjeni problemi?

spomenuti intervju http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/g ... ima-betona
bato99

#58 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by bato99 »

paja_patak wrote:vi ili imate love da kupite tekmu ili nemate :lol: kad se samo sjetim one ofirne kupovine u laktasima 3-1 90. min kra utakmice 3-4 za Zrinjski :lol: :lol: :lol:
orlićima iz laktaša su podrezana krila ...kako su samo popadali razočarani na kraju utakmice :lol: priznaj da si se bio ponado :D...još neki dan orlići iz banjaluke padoše,, nije ti nimalo lako sa tim tvojim orlićima...štaćeš :D
paja_patak

#59 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by paja_patak »

bato99 wrote:
paja_patak wrote:vi ili imate love da kupite tekmu ili nemate :lol: kad se samo sjetim one ofirne kupovine u laktasima 3-1 90. min kra utakmice 3-4 za Zrinjski :lol: :lol: :lol:
orlićima iz laktaša su podrezana krila ...kako su samo popadali razočarani na kraju utakmice :lol: priznaj da si se bio ponado :D...još neki dan orlići iz banjaluke padoše,, nije ti nimalo lako sa tim tvojim orlićima...štaćeš :D
aha mogu misliti jesu bili razocarani pogotovo nakon sto igrac svinjskog nabije loptu koja jedva dolazi do gola i golman je kao nehajno i slucajno ispusti iz ruku i odbije je od toliko svojih igraca, napadacu svinjskog i onaj slijedeci gol smijesan korner odbrambeni laktasa ni ne pokusavaju da izbiju loptu ni ne skacu a svinjski zabija opet gol...

ne znam zasto govoris moji orlici moji su orlovi i zna se koji oni sa grbavice a to sto su ti klubovi sto prodaju svinjskom tekme imaju meni odgovarajuci nacionalni predznak ne znaci da navijam za njih(iako borac cijenim, klub sa tradicijom) znam ja da je to obicaj kod vas u listici malo za svinjski malo za orasje, pa za listicu, onda malo sašk, zepce i ostale klubove koji su juce nastali...
-danTe-

#60 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by -danTe- »

mp3sa wrote:Znal neko kako tacno ide ona "navijacka" hordi upucena zenicanima na Kosevu? Nesto nemate brasna, nemate hrane, umrtie od gladi... ??? :-)
nemate hljeba,nemate brasna
vasa je zenica sva siromasna...

nemate secera,nemate soli
umrite od gladi,***** nas boli...

Image

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Oi

#61 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Oi »

fenomenalna pjesma
paja_patak

#62 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by paja_patak »

and1medjed wrote:
mp3sa wrote:Znal neko kako tacno ide ona "navijacka" hordi upucena zenicanima na Kosevu? Nesto nemate brasna, nemate hrane, umrtie od gladi... ??? :-)
nemate hljeba,nemate brasna
vasa je zenica sva siromasna...

nemate secera,nemate soli
umrite od gladi,***** nas boli...

Image

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
a sta im je ono svima na ustima :D
-danTe-

#63 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by -danTe- »

paja_patak wrote: a sta im je ono svima na ustima :D
pa one maske,da se slaze sa transom... :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:
i tad smo im i pjevali navedenu pjesmu... :mrgreen:
stari_sarajevski_gospodin

#64 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by stari_sarajevski_gospodin »

and1medjed wrote:
negdje sam to vidio sa tim maskama, aha ovdje. :)

http://www.youtube.com/watch?v=DqldTlPdzXg
djulba

#65 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by djulba »

dino84 wrote:
djulba wrote:Evo upravo pročitah intervju sa Mirsadom Bešlijom kaže kako može da na klupi slobode sjedi Enes Mešanović sportski direktor slobode koji ima autoritet nad sudijama i zato su oni sudili za slobodu. A na željinoj klupi je sjedio Đelaludin Muharemović takođe Sportski direktor. Veze s vezom.
pa onda kaže kako su slobodini igrači igrali pogibeljno a ne znam onda zašto su naše igrače iznosi na nosilima napolje a kada bude faul za želju igrač želje zavrišti, upadne na travu i kada sudija svira faul onda ustane i trčkara sav veseo. I ne znam zašto se buni za crveni karton igrač dobio dva žuta jednom zbog žestokog starta a drugi put radi koškanja sa slobodinim igračem i obojica po žuti. Za šanse želje da ne govorim dovoljno je reči da su opucali jednu loptu na gol slobode a sloboda je imala pet idealnih šansi za pogodak neka zahvale golmanu on im je bio jedini dobar. A za igru samog bešlije samo mogu reči katastrofa nije se sastavio s loptom uzimali su mu je ko malom djetetu još će reči da ga je trener izbacio napolje zato da ga zaštiti od pogibeljnih startova.
Jedina pohvala je za željine manijake svaka čast :thumbup:

Ja bih vas bar postovao da ste ljudi od principa,pa da kazete - jeste,tako je,ko u stara vremena iz bivse Juge kada se znalo da u Tuzlu treba ponijeti rezervne kostobrane.A vi kao glumite gospodu,kad vam neko bod otkine u Tuzli, milion saopstenja i zavjera pocevsi od Imamovica,Sdp-a,gradske uprave itd.A najveci ste divljaci na domacem terenu u ovoj zabokrecini od lige,i na terenu a pogotovo na tribinama.Zasto nisi naveo intrevju danas u novinama koji je trener Zelje dao,covjek je ponio u Sarajevo komade betona i cigle sa kojima su ga gadjali sa one vase "cuvene gospodske" tribine.Jebi ga,sam je kriv,nisu covjeku rekli kakva nam je liga,i za sudjenje i za sve ostalo.

Ali te cigle su fenomen,sjecam se jos kada smo vas uzeli prije 7 godina 1-0 gore,kad je Mirza Mesic dao go,da je tada poceo taj tuzlanski sport,da se ne lazemo,ima belaja na dosta gostovanja,ali po tim ciglama i kamenju ste cuveni.

I za kraj,opet cu reci,nek nam se sve ovo desava kad smo levati,da se mene pita na Grbavici bi bili smjesteni u sumu ispod zaobilaznice,klasicnog papka Mesanovica kojem je potpisivanje ugovora sa Sarajevom i jedno poluvrijeme na Kosevu bilo vrhunac karijere uz grijanje maksimirskih tribina bi gadjao cim bi stigao,a na terenu bi vam kosti svima polomili,ali nazalost bili smo levati i ostacemo kakve su prilike.

p.s.Nego imal sta sa reflektorima?Jesu li otklonjeni problemi?

spomenuti intervju http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/g ... ima-betona

Kad si već tako upućen pitaj Manijake koji su bili u Tuzli kakav je beton letio čuo sam i ja da taj tzv trener priča kako je puna kolica cigle donjeo u Sarajevo ( a na Tušnju uopšte nema cigle a beton moraš čekićem odbijat). Šta ćeš mora se čovjek braniti imao je velika očekivanja od ove utakmice a vidio je da mu se igrači ne znaju sastavit sa loptom. I šta mi ti znaš o bivšoj Jugi i slobodi prije rata!

A za LSD-a Pa ti uvjek spominješ kako je neko kompleksaš čim nije iz Sarajeva, izgleda da ti imaš veliki kompleks. A ja sam prezadovoljan gradom u kojem živim, čak ponosan!

Pozdrav svima isključujem se iz ove teme!!
Fordas

#66 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Fordas »

and1medjed wrote:
I onda je momak i zenice zabio gol i dosao da ga proslavi sa nama :roll:
Ma bez veze, ali eto...
elSaik

#67 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by elSaik »

Opet onaj iz Tuzle malo pametuje. Na stranu to kamenje na koje sve svako žali kada ode gore, ali Sloboda je jedina ekipa koju sam ja vidio da je uspjela da igrač sam svog "povrijedi" i da taj isti "povrijeđeni" leži na terenu u prvoj minuti susreta. :mrgreen:
Peppers

#68 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Peppers »

Nije mi jasno postoje li bilo kakvi uslovi sto se tice stadiona za nastupanje u Premier ligi. Ne mogu da vjerujem da Tuzla vec toliko godina nije u stanju napraviti bar neku skelu za gostujuce navijace. Ono je stvarno sramota! A sto se tice samih uslova za normalnu utakmicu, za Tuzlu nista novo.
dino84

#69 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by dino84 »

djulba wrote:
Kad si već tako upućen pitaj Manijake koji su bili u Tuzli kakav je beton letio čuo sam i ja da taj tzv trener priča kako je puna kolica cigle donjeo u Sarajevo ( a na Tušnju uopšte nema cigle a beton moraš čekićem odbijat). Šta ćeš mora se čovjek braniti imao je velika očekivanja od ove utakmice a vidio je da mu se igrači ne znaju sastavit sa loptom. I šta mi ti znaš o bivšoj Jugi i slobodi prije rata!

Pozdrav svima isključujem se iz ove teme!!
I sta da ja tebi sad kao odgovorim?Da si glup,da ne zelis skontati sta sam rekao,da si skontao ali se pravis glup...
Pa ja nigdje nisam rekao sa navijaci gadjani,ovaj put fakat nisu,nije bilo nikakve frke,ali trener jeste i to sam samo rekao.I to je i on rekao.A za cigle,jeste jarane cigle su letile narandzaste boje prije 7 godina,a sada je letio samo beton,ne znam je li neko cekic ponio,ali je letio na ocigled pune tribine,i ne znam sto se pravis pametan i grakces tu kad je covjek sve pokazao fino.Kao da se to prvi put desilo pa ti kao nesto iznenadjen.
O Slobodi prije rata znam da je bila Zvezdina filijala kojoj su gace spadale svaki put kad bi Zvezda igrala u Tuzli,znam da je Velez zajebala da ne bude sampion 86g. i znam da je imala plejadu kostolomaca poput Hatunica.Sasvim dovoljno,eh da,i nikad niste nista osvojili.
O danasnjoj Slobodi me ne interesuje nista,zelim samo kad odem na gostovanje da ne budem u ogradjenom kokosinjcu ko u logoru,u kavezu ogradjenom sa zicom i betonom na kojem pise bht+telecom+elektrodistribucija= sarajevski lopovi i da me ne gadjaju betonom i kamenjem...Valjda nije puno za grad kojim se ponosis.
W0rtHEX

#70 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by W0rtHEX »

@manijaci....

Inace nemam obicaj da se prepirem, al' ajde. Sjedio sam na tribini bas nasuprot klupe Zeljeznicara, jer vec odavno ne idem sa navijacima. Na klupu je baceno 4 crvene petarde, jedno 5-6 upaljaca, jedna boca od Jane u kojoj je bio decilitar rakije i mozda par glavica luka. :D Kamenja nije bilo. E sad, vi vjerujte sta ocete, vjerovatno bi ja isto pricao da sam na vasem mjestu. Sto se tice igre, sudija jeste navlacio za nas, al' se vala Zeljo nije ni sastavio s loptom. Sto se igraca tice, Mirza Mesic ima 3 kopce na glavi, udario ga Cocalic. Dalje, vas neki heroj iz odbrane je dobio samo zuti nakon sto je udario (ili gurnuo) Mesica. Nasi su dobili 6 zutih, vasi 5. Dakle, iskreno, nasi tuku i grizu po potrebi, ali nisu ba ni vasi cvjecke. Sto se stadiona tice, stvarno jeste sramota. Sto se Manijaka tice, svaka cast, ja mislim da se nijedna navijacka grupa nije bolje pokazala u Tuzli. ("Jedna si jedina...", aplauz za transparent za nedavno preminulog navijaca Slobode).
bato99

#71 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by bato99 »

prognoza 17 kola:

Čelik - Široki Brijeg 1x
Zrinjski - Sarajevo 1
Željezničar - Velež 1
Slavija - Travnik 1
Posušje - Sloboda 1x
Orašje - Borac 1x
Leotar - Zvijezda 1x
Laktaši - Modriča 1
vjecnobordo

#72 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by vjecnobordo »

Čelik - Široki Brijeg X
Zrinjski - Sarajevo 1
Željezničar - Velež X
Slavija - Travnik 1
Posušje - Sloboda X
Orašje - Borac 1
Leotar - Zvijezda 1
Laktaši - Modriča 1
paja_patak

#73 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by paja_patak »

vjecnobordo wrote:Čelik - Široki Brijeg X
Zrinjski - Sarajevo 1
Željezničar - Velež X
Slavija - Travnik 1
Posušje - Sloboda X
Orašje - Borac 1
Leotar - Zvijezda 1
Laktaši - Modriča 1
da vam para oda dobitnu kombinaciju

Celik-Listica 1
Svinjski-Sarajevo 2
Zeljo-Velez 1
Slavija-Travnik 1
Posusje-Sloboda X
Orasje-Borac X
Leotar-Zvijezda 1
Laktasi-Modrica 1
zoka213

#74 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by zoka213 »

paja_patak wrote:
vjecnobordo wrote:Čelik - Široki Brijeg X
Zrinjski - Sarajevo 1
Željezničar - Velež X
Slavija - Travnik 1
Posušje - Sloboda X
Orašje - Borac 1
Leotar - Zvijezda 1
Laktaši - Modriča 1
da vam para oda dobitnu kombinaciju

Celik-Listica 1
Svinjski-Sarajevo 2
Zeljo-Velez 1
Slavija-Travnik 1
Posusje-Sloboda X
Orasje-Borac X
Leotar-Zvijezda 1
Laktasi-Modrica 1
Molio bih moderatore da Paju Patka olade zbog nepismenosti ili zbog očigledne mržnje prema klubovima koji nisu po njegovim mjerilima. U redu je može se mrziti ali postavljati nazive timova onako kako se u kući vjerovatno nazivaju u najmanju ruku je smiješno. Paja Patak idol masa i novih generacija.. :-D
LSD

#75 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by LSD »

Kad smo vec kod molbi.

Molim i ja moderaciju da ohladi sve ijednog navijaca klubova svih onih koji imaju šahovnice u grbu (zrinjski,široki,posušje,žepce,brotnjo,orašje....dakle sve i jedan ko fol bosanski a ustvari hrvatski klubovi u kojima nema mjesta za ne-hrvate)...molim da im se uskrati gostoprimstvo na ovom forumu jer takvi navijaci mrze državu u kojoj žive,u kojoj zaradjuju hljeb (pardon kruh) i ostvaruju svoja gradjanska prava (koja su im najmanje bitna u odnosu na ona nacionalna)
Naravno,ova molba važi i za kokardaše tj.navijace onih klubova kojima je trobojka u grbu,dakle sve redom srpski klubovi-izuzev Leotara.... pocevši od urodjenika sa Sokoca (Glasinac) pa sve do kvazi-gradjana iz Banjaluke (Borac)...njihov papanluk je trajno ovjekovjecen sa onom trobojkom u grbu.
Locked