Balkan pred višegodišnjom depresijom
Moderator: anex
- BarbaDue
#51 Re: Balkan pred višegodišnjom depresijom
sad se poslije ovoga tvog posta mozemo vratiti na ono, "ko je naucio da radi on se ne boji gladi"...
-
Hamica
#52 Re: Balkan pred višegodišnjom depresijom
Ovo sam ja neki dan najavio. Radi se o pocetku, nije jos nista sta ce bit. Ne samo u Njemackoj nego kompletna autoindustrija u EvropiLiberalism wrote:U Njemackoj pocinje tornado, volkswagenove i mercedesove tvornice prestale sa radom. Njemacka izgleda nece moci zastaviti da recesija ne preše u depresiju, a kod nas: NEMA KRIZE.
- Better Man
#53 Re: Balkan pred višegodišnjom depresijom
Liberalism wrote:U Njemackoj pocinje tornado, volkswagenove i mercedesove tvornice prestale sa radom. Njemacka izgleda nece moci zastaviti da recesija ne preše u depresiju, a kod nas: NEMA KRIZE.
kada VW i Mercedes budu svoja vozila prodavali po normalnim cijenama, a ne po bezobrazno visokim onda neće morati prestajati sa radom. Budimo realni cijene njihovih automobila su nerealne i bezobrazno visoke i zato ispaštaju i nije mi ih žao.
-
Hamica
#54 Re: Balkan pred višegodišnjom depresijom
Polako, zaustavice i Skoda i Hunday-iBetter Man wrote:Liberalism wrote:U Njemackoj pocinje tornado, volkswagenove i mercedesove tvornice prestale sa radom. Njemacka izgleda nece moci zastaviti da recesija ne preše u depresiju, a kod nas: NEMA KRIZE.
kada VW i Mercedes budu svoja vozila prodavali po normalnim cijenama, a ne po bezobrazno visokim onda neće morati prestajati sa radom. Budimo realni cijene njihovih automobila su nerealne i bezobrazno visoke i zato ispaštaju i nije mi ih žao.
-
sasa_t
#55 Re: Balkan pred višegodišnjom depresijom
Odnos ponude i potraznje, nije te cijene niko napamet formirao...Better Man wrote:Liberalism wrote:U Njemackoj pocinje tornado, volkswagenove i mercedesove tvornice prestale sa radom. Njemacka izgleda nece moci zastaviti da recesija ne preše u depresiju, a kod nas: NEMA KRIZE.
-
Bodkin
#56 Re: Balkan pred višegodišnjom depresijom
koji ce se sada promijeniti,bar za neko vrijeme,sto znaci da ce i oni morati promijeniti nesto..sasa_t wrote:Odnos ponude i potraznje, nije te cijene niko napamet formirao...Better Man wrote:Liberalism wrote:U Njemackoj pocinje tornado, volkswagenove i mercedesove tvornice prestale sa radom. Njemacka izgleda nece moci zastaviti da recesija ne preše u depresiju, a kod nas: NEMA KRIZE.
-
sasa_t
#57 Re: Balkan pred višegodišnjom depresijom
pa cijene, efikasnost, produktivnost, fiksne troskove.... sad sve od prvog do zadnjeg faktora ide na razmatranje...