pčela u jurećem automobilu

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
HAVANA

#51 Re: pčela u jurećem automobilu

Post by HAVANA »

Jebo pčelu,i ja svašta čitam :D
Skyfox

#52 Re: pčela u jurećem automobilu

Post by Skyfox »

Kadija wrote:
karanana wrote:USS Enterprise, Warp 6

E interesuje me ako auto ide tom brzinom, kako se ta pcela ne zabije u zadnje staklo?
zavezala pojas :D

:lol: :lol: e svasta
darkpitar

#53 Re: pčela u jurećem automobilu

Post by darkpitar »

HAVANA wrote:Jebo pčelu,i ja svašta čitam :D
:thumbup: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :run:
fenix_sa

#54 Re: pčela u jurećem automobilu

Post by fenix_sa »

dominacija instikta u nagonu.odluka na sile grvitacie,utiče reakcija vozača.
The Nightwatchman

#55 Re: pčela u jurećem automobilu

Post by The Nightwatchman »

fenix_sa wrote:dominacija instikta u nagonu.odluka na sile grvitacie,utiče reakcija vozača.
fenikse jesi li bio na temi droga na ulicama sarajeva?
Sunrise00

#56 Re: pčela u jurećem automobilu

Post by Sunrise00 »

The Nightwatchman wrote:
fenix_sa wrote:dominacija instikta u nagonu.odluka na sile grvitacie,utiče reakcija vozača.
sta bio na temi, konzumirao :P nema labavo :D :D
Kadija

#57 Re: pčela u jurećem automobilu

Post by Kadija »

Sunrise00 wrote:
The Nightwatchman wrote:
nije na temi jeste na njima :D
darkpitar

#58 Re: pčela u jurećem automobilu

Post by darkpitar »

Sunrise00 wrote:
The Nightwatchman wrote:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ateista

#59 Re: pčela u jurećem automobilu

Post by Ateista »

Epitop wrote:Bila bi bitna naša brzina kad bi išli kao Supermen :lol: odnosno letili mi sami u plavo.crvenom odijelu brznom svjetlosti i gledali se u ogledalo, onda bi to bilo moguće.
Druga je situacija u brodu, jer smo mi tada stacionirani i mi u odnosu na brod mirujemo i tada bi se ogledali normalno jer je je za nas brzina broda nebitna.
Prema Einsteinu, koliko sam ja barem shvatio, nije bitno jesi li unutar broda ili letis pored. Poenta je da je brzina svjetlosti konstantna, ako se ja krecem u pravcu svjetlosti a ti stojis, nece za mene biti manja brzina ili za tebe veca, nego ce biti POTPUNO ISTA. Zato je promjenjivo vrijeme i vrijeme bi nam drugacije prolazilo, zavisno od brzine kojom se krecemo.
Malo tesko za prihvatiti, koji je to samo um bio, da mu tako nesto padne na pamet...
arzuhal

#60 Re: pčela u jurećem automobilu

Post by arzuhal »

Ateista wrote:
Epitop wrote:Bila bi bitna naša brzina kad bi išli kao Supermen :lol: odnosno letili mi sami u plavo.crvenom odijelu brznom svjetlosti i gledali se u ogledalo, onda bi to bilo moguće.
Druga je situacija u brodu, jer smo mi tada stacionirani i mi u odnosu na brod mirujemo i tada bi se ogledali normalno jer je je za nas brzina broda nebitna.
Prema Einsteinu, koliko sam ja barem shvatio, nije bitno jesi li unutar broda ili letis pored. Poenta je da je brzina svjetlosti konstantna, ako se ja krecem u pravcu svjetlosti a ti stojis, nece za mene biti manja brzina ili za tebe veca, nego ce biti POTPUNO ISTA. Zato je promjenjivo vrijeme i vrijeme bi nam drugacije prolazilo, zavisno od brzine kojom se krecemo.
Malo tesko za prihvatiti, koji je to samo um bio, da mu tako nesto padne na pamet...
Još kad skontaš da je vjerovao u Boga i da je nastojao na Ga uhvati na djelu :lol:
Ispričavam se :)
Epitop

#61 Re: pčela u jurećem automobilu

Post by Epitop »

Ateista wrote:
U teoriji možda al' dok ne poletimo tom brzinom ne znamo odgovor.
Vidiš u Zvjezdanim stazama warp 1 je brzina svjetlosti, pa se ne dešava ništa neobično, dok na warp 2 koja je 8xbrzina svjetlosti isto sve po starom i svaka sljedeća se povečava na četvrtu pa se svi ogledaju na ogledalima. :lol:
fenix_sa

#62 Re: pčela u jurećem automobilu

Post by fenix_sa »

nečujem i nevidim ,reaktivno djelovnje pri implementacij.kakva ste vi kom presija.magnetno polje u ušču žive pri konstantnom padu,polarizacijom u naturi sunčeve enrgije,kisik i silicijum .spusti se sa bandere u grm,prije rušenja. odgovor silicjum u budučnosti. imali ko vagu da proda.ždral
DaysleepeR

#63 Re: pčela u jurećem automobilu

Post by DaysleepeR »

hajde dobro nego šta pčeli prvo prođe kroz glavu kad se zabije u šoferšajbu automobila koji juri 150 na sat?

guzica :D
Manchester UTD

#64 Re: pčela u jurećem automobilu

Post by Manchester UTD »

Sve zavisi sta je referentni sistem u ovom slucaju. Hajde ovako postavi stvari-Zemlja se oko Sunca okrece brzinom nekih 2000 km/h(lupam brzinu), a ti stojis na Zemlji. Pitanje-ides li i ti brzinom 2000 km/h? Ides u odnosu na Sunce, ali ne ides u odnosu na Zemlju. Tako da odgovor na tvoje pitanje glasi-ako pcelu posmatramo u odnosu na cestu, ona zaista ide 150 km/h, a ako je posmatramo u odnosu na vozaca-onda jock. :D
Ridjobrki

#65 Re: pčela u jurećem automobilu

Post by Ridjobrki »

Stari, to sve skupa ili koči od 150 na nulu da se 'čela išćera ili leti u Moravu 'ladnu.
Sunrise00

#66 Re: pčela u jurećem automobilu

Post by Sunrise00 »

fenix_sa wrote:
nečujem i nevidim ,reaktivno djelovnje pri implementacij.kakva ste vi kom presija.magnetno polje u ušču žive pri konstantnom padu,polarizacijom u naturi sunčeve enrgije,kisik i silicijum .spusti se sa bandere u grm,prije rušenja. odgovor silicjum u budučnosti. imali ko vagu da proda.ždral
:shock: :shock: :shock:
Epitop

#67 Re: pčela u jurećem automobilu

Post by Epitop »

Sunrise00 wrote:
fenix_sa wrote:
:shock: :shock: :shock:
fear and loathing in Las Vegas :lol:
Jara

#68 Re: pčela u jurećem automobilu

Post by Jara »

znate li da avion zapravo stoji, a Zemlja se kreće ispod njega? :D
HAVANA

#69 Re: pčela u jurećem automobilu

Post by HAVANA »

Gdje je onaj Fenix,on zna to fino objasniti.
Epitop

#70 Re: pčela u jurećem automobilu

Post by Epitop »

Jara wrote:znate li da avion zapravo stoji, a Zemlja se kreće ispod njega? :D
Tu nisi upravu, jer se ne kreću istom brzinom, a nekada idu u suprotnom pravcu. :lol:
Postoji jedna ideja gledao sam na TV-u koja bi mogla da iskoristi tu ideju, gdje bi avioni uzletjeli na veću visinu nego inače i stajalu u mjestu dok se Zemlja ne pomakne ispod njih do neke lokacije. :mrgreen:
Sunrise00

#71 Re: pčela u jurećem automobilu

Post by Sunrise00 »

Epitop wrote:
Jara wrote:znate li da avion zapravo stoji, a Zemlja se kreće ispod njega? :D
Tu nisi upravu, jer se ne kreću istom brzinom, a nekada idu u suprotnom pravcu. :lol:
Postoji jedna ideja gledao sam na TV-u koja bi mogla da iskoristi tu ideju, gdje bi avioni uzletjeli na veću visinu nego inače i stajalu u mjestu dok se Zemlja ne pomakne ispod njih do neke lokacije. :mrgreen:
uff, prvo mora izaci iz grav. polja zemlje, tako da je lakse letjeti ovim nacinom kojim i sada letimo :D
Jara

#72 Re: pčela u jurećem automobilu

Post by Jara »

:lol: ne primjetiste smayu u mom postu? :-?
naravno, u specijalnom slučaju bi i moglo...razrada one ideje s TV-a :) ...
btw, ne mora izaći iz gravitacionog polja ( misliš ono ko sateliti )...
Sunrise00

#73 Re: pčela u jurećem automobilu

Post by Sunrise00 »

Jara wrote::lol: ne primjetiste smayu u mom postu? :-?
naravno, u specijalnom slučaju bi i moglo...razrada one ideje s TV-a :) ...
btw, ne mora izaći iz gravitacionog polja ( misliš ono ko sateliti )...
pa, ako je u grav. polju, zar ga nece zemlja vuci za sobom?
Jara

#74 Re: pčela u jurećem automobilu

Post by Jara »

svi su avioni u gravitacionom polju... mislim na odnos dva tijela - jedno je u stanju mirovanja a drugo u stanju kretanja; koje miruje a koje se kreće, zavisi od tačke promatranja...a zapravo se oba kreću...( kao pčela i aut0 :D )
Sunrise00

#75 Re: pčela u jurećem automobilu

Post by Sunrise00 »

Jara wrote:svi su avioni u gravitacionom polju... mislim na odnos dva tijela - jedno je u stanju mirovanja a drugo u stanju kretanja; koje miruje a koje se kreće, zavisi od tačke promatranja...a zapravo se oba kreću...( kao pčela i aut0 :D )
znam da su svi u grav. polju :D zato i kazem da avion ne bi mogao stajati iznad, jer bi ga valjda zemlja vukla za sobom... :D

'elem, nebitno :D
Post Reply