Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#51 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by hrasno38 »

Ovdje nije pitanje da li ta metoda nesto lijeci, nego gdje se to izvodi, tko to izvodi i na kome se to izvodi. Cisto sumnjam da ona djevojcica ima pritisak ili glavobolju i da se to sve treba raditi na "Dnevnom Avazu, najlonskoj kesi i casi za vodu". A ako je to tvoja struka onda si ti na pogresnom mjestu jer si upravo ti trebao da napises ono sto je napisao onaj koji je otvorio temu ili nam svima savjetujes da odjebemo doktore i medicinu i da idemo da pustamo krv kod hodza i popova.
čovjek uopšte to nije rekao. pokušava ti objasniti čemu služi taj postupak. ono što je "kod hodža" se ne odbacuje se samo zato što vi o tome ne znate ništa. ne mogu da vjerujem od čega pravite ovoliku frku.
Ne treba meni objasnjavati buduci doktor sta znaci postupak o kome pricamo jer ja ne komentarisem stvari dok ne interenetu ne saznam nesto o njima. Zato sam i rekao da nije pitanje da li Hidzama nesto lijeci jer mnogo toga sto dolazi iz naroda ima pozitivnog. Ali ovo je ipak XXI vijek a ove slike nikako ne asociraju na to jer je ono na slici degutantno do srzi.
lolita_xx

#52 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by lolita_xx »

sahan wrote:

Pa rekla si da "postajemo sve primitivniji" valjda i ti i ja? Ako ti se gadi krvava casa (i jeste gadljivo) sta bi rekla za "komade" koji se vade kod operacija?

Mislim nije to ni vazno nego sta mislis kako gadno izgleda sunecenje po kucama a 99% sarajlija su osunetili otac i sin Skaka? Jeli i to nas primitivizam i zaostalost?
nisam rekla da mi je gadljivo. shvatas li ti koliko je opasno raditi ovakve stvari u ovakvim uslovima? a sto se tice sunecenja, jeste, i to je zaostalost. ja svoje dijete, ako ga budem imala, niakd ne bih po kuci sunetila, ako vec imaju adekvatne ustanove za to.
Last edited by lolita_xx on 22/02/2009 00:39, edited 1 time in total.
sabanss

#53 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by sabanss »

lolita_xx wrote: :lol:
normalno da je primitivno. danas se ljudi kloniraju, organi, i sta sve ne, a mi se lijecimo po dzamijama. meni je to primitivizam.
Ma ja... Da li bi i ti voljela da nema muslimana? Osjecala bi se sretnije? Zamisli stanje svog uma kad se usudjujes donositi sud o svemu i svacemu dok sa druge strane nemas pojma o cemu se radi?

Nekad mi bude zao sto uopste ima i jedan musliman u Bosni kad svima smetamo.
HomeArt

#54 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by HomeArt »

lolita_xx wrote:
sahan wrote:

Pa rekla si da "postajemo sve primitivniji" valjda i ti i ja? Ako ti se gadi krvava casa (i jeste gadljivo) sta bi rekla za "komade" koji se vade kod operacija?

Mislim nije to ni vazno nego sta mislis kako gadno izgleda sunecenje po kucama a 99% sarajlija su osunetili otac i sin Skaka? Jeli i to nas primitivizam i zaostalost?
nisam rekla da mi je gadljivo. shvatas li ti koliko je opasno raditi ovakve stvari u ovakvim uslovima? a sto se tice sunecenja, jeste, i to je zaostalost. ja svoje dijete, ako ga budem imala, niakd ne bih po kuci sunetila, ako vec imaju adekvatne ustanove za to.
Naravno da je opasno samo daj se molim te odredi izmedju opasno i primitivno. Znaci ti znas o kakvom je postupku rijec ali mu tamo nije mjesto, jel to hoces reci?
lolita_xx

#55 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by lolita_xx »

sabanss wrote:
normalno da je primitivno. danas se ljudi kloniraju, organi, i sta sve ne, a mi se lijecimo po dzamijama. meni je to primitivizam.
Ma ja... Da li bi i ti voljela da nema muslimana? Osjecala bi se sretnije? Zamisli stanje svog uma kad se usudjujes donositi sud o svemu i svacemu dok sa druge strane nemas pojma o cemu se radi?

ti nisi normalan definitivno!na osnovu cega si zakljucio da meni muslimani smetaju?

meni je samo zao da se ljudi u danasnje vrijeme lijece na ovaj nacin. shvati to kako hoces.
ratejvibej

#56 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by ratejvibej »

dotični blog nije medicinskog profila nego religioznog. nisam islamofob ali kad na vjerskom blogu vidim invazivni zahvat izvršen u bogomolji i stavljen u vjerski kontekst imam normalno građansko pravo zapitati se o sadržaju ljudskih lobanja na ovim prostorima.
ne mislim da se radi no islamofobiji nego o "državofobiji" jer su ovi zahvati regulirani Zakonom a da o dobrobiti maloljetnika ne govorim.
fixer

#57 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by fixer »

Jazz_Junkie wrote:Pa dokle vise tolerisati ove klerikalne bolesnike???
dokle se god ovo prakticiranje alternativnih, sokantnih, pogresno izvedenih medicinskih metoda odvija u njihovim redovima, svojevoljno, bez ikakve prisile.
sta vam je ljudi? bodu se sami, sami sebe ugrozavaju ili lijece, prema tome, ne vidim razloga za zabrinutost. :roll: :-)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#58 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by hrasno38 »

sabanss wrote:

Opet jadni i ugrozeni Muslimani, Srbi i Hrvati. Kakve veze ima ovaj bizarni i mucni prizor sa ugrozenoscu muslimana. Ovdje jedino tko je ugozen je onaj nad kim se provodio ovaj sektaski postupak i sasvim slucajno na slici opet imamo vjerske ustanove u kojima opet nesto rade djevojcicama. Prosli put je bilo pedofilstvo a sad skupljanje krvi u case sa stollnjakom od Avaza a detalji sa zadnjih strana. Naravno sve je lijepo sterilno umotano u najlonslku kesu. Ako se tebi zivi u pecini i po zakonima kromanjonaca onda bujrum, izaberi sebi subu i opleti po starim obicajima.
legendo_moja

#59 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by legendo_moja »

Nevjerovatno oko čega se digla ovolika frka.

Koliko je meni poznato puštanje krvi je sasvim bezopasna metoda alter liječenja, i nema nikakve direktne veze sa Islamom, hoću reći nije vjerski ritual.

Postupak puštanja krvi je lokaliziran na tijelu, a zarezi odnosno ubodi nisu duboki, tako da je ova priča o zabrinutosti oko uslova u kojima se vrši isto kao da pričamo o uslovima u kojima da prostite istisnete bubuljicu, ili raščešete ujed komarca.

Da je izišao članak o puštanju krvi u kontekstu neke drevne istočnjačke metode liječenja niko se ne bi ovoliko "zabrinuo".
Luke Perry

#60 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by Luke Perry »

Mislim da tu ima i čaranja. sve mi tako nekako djeluje :D
Op3r4t0r

#61 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by Op3r4t0r »

legendo_moja wrote:Postupak puštanja krvi je lokaliziran na tijelu, a zarezi odnosno ubodi nisu duboki, tako da je ova priča o zabrinutosti oko uslova u kojima se vrši isto kao da pričamo o uslovima u kojima da prostite istisnete bubuljicu, ili raščešete ujed komarca.
Lijepo receno :thumbup:
ratejvibej

#62 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by ratejvibej »

legendo_moja wrote:Nevjerovatno oko čega se digla ovolika frka.

Koliko je meni poznato puštanje krvi je sasvim bezopasna metoda alter liječenja, i nema nikakve direktne veze sa Islamom, hoću reći nije vjerski ritual.

Postupak puštanja krvi je lokaliziran na tijelu, a zarezi odnosno ubodi nisu duboki, tako da je ova priča o zabrinutosti oko uslova u kojima se vrši isto kao da pričamo o uslovima u kojima da prostite istisnete bubuljicu, ili raščešete ujed komarca.

Da je izišao članak o puštanju krvi u kontekstu neke drevne istočnjačke metode liječenja niko se ne bi ovoliko "zabrinuo".
ne bih se brinuo da nisam išao na link pa vidio slike..ne kažu đaba da jedna slika vrijedi više od 5oo riječi(ako nema fetva protiv ove izreke)
Leonid Breznjev

#63 Re: Užas. Djevojčicama u Ilijaškoj džamiji puštaju krv.

Post by Leonid Breznjev »

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 42&t=56522 evo ovdje vam sve stoji o hidzami.. nacin lijecenja koji je poznat hiljadama godina, nista neobicno..

istina, ocigledno je da nije ni bitno sta je hidzama, cemu koristi i zasto je uopste iko prakticira.. vazno je da se u svakoj temi pronadje mogucnost medjusobnog klanja i naravno neizbjeznog vrijedjanja na nacionalnoj osnovi..

temu cu zatvoriti.. hvala vam na razumijevanju..
Locked