bregović na ftv

Locked
barby02

#51 Re: bregović na ftv

Post by barby02 »

elSaik wrote:Ali čuj molim te "on je rođeni Sarajlija". To je, kao, bitno, jer...? :-?
Da bitno je ! Jer ti je ustupio prostor da sada ti (Ti) budes veliki Sarajlija . .
goran5

#52 Re: bregović na ftv

Post by goran5 »

Brega bar nije nikad rekao da se bori za mulitetnicku BiH a glasao za nacionalnu stranku ko pola Sarajeva '92, pa 98 , itd i itd
riham

#53 Re: bregović na ftv

Post by riham »

Kako je krenulo kod emira ce i Nele brzo na po jedan sokic.
Brega je imao priliku da sarajevu da besplatan koncert al je i to naplatio, istina malom broju ljudi zanesenih hitom jugoslavijo na noge...
Volio bi cuti komentar ljudi koji brane bregino cutanje na video o Ivici Osimu i ostavci!
Vares City

#54 Re: bregović na ftv

Post by Vares City »

jel_u_vinklo wrote:Brega x 0 =?
Mogul' ja? = :dance:

Brega x o =Y,Jednacina sa dvije poznate,s tim da je prva poznata jos i PREPOZNATLJIVA :run:
ado-šampion

#55 Re: bregović na ftv

Post by ado-šampion »

Better Man wrote:
Dali je po tebi svako četnik ko se ne slaže sa politikom Alije? Ja lično nikad nisam podržavao Aliju i dan dans smatram da nas je taj čovjek dobro upropastio, jer je više volio Kriminalce tipa Čengići i Šaje nego normalne građane BiH. Pogledajmo kako danas žive oni koji su se borili za Bih. Mnogi su na ivici gladi, bez posla itd. Dok Čengići, Šaje Alispahići i ostala bagra žive ko lordovi, a sve to zahvaljujući Aliji i njegovom sinu Bakiru.
Kralju, nema veze ovo s Alijom. Ali kad si već počeo, ko je pa on da psuje Aliju?! Šta misliš da je npr. Merlin otišao u Beograd i psovao Slobu, za što bi imao pravo, za razliku od Brege, jer je Sloba bio inicijaltor agresije u kojoj je zbrisano 200 000 ljudi i u kojoj se desio najveći pokolj civila od Holokausa, šta misliš da bi mu se desilo tamo? Svi imamo pravo da Aliju ne volimo ili volimo (za mene lično, on je jedan od najvećih ljudi u modernoj istoriji čovječanstva), ali NIKO nema pravo da dođe u Sarajevo i psuje (rahmetli) Aliju. Znači, meni ne smeta ako Brega ne voli Aliju, a to je očigledno, jer ga krivi za to što je BiH izašla iz Jugoslavije, ali zašto onda ne kaže da ga ne voli a ne "stavljane su mi riječi u usta"? Rekao sam ti u postu koji si citirao zašto.

A kratak odgovor na tvoje pitanje je: Ne, ne misim da je IKO ko se ne slaže sa politikom Alije četnik.

Pogledaj samo malo ovaj klip koji je postavljen, da vidiš kako se ponaša neko čiji je grad pod opsadom, neko ko je u tom trenutku bio u istoj poziciji kao Brega, a ne "ne znam ja, Emir kaže ovako...". I koliko je od nas tom istom Ivici Osimu poslao podršku kad je doživio moždani, a vidi kako svi instantno ustaju u odbranu nekoga ko prstom nije pomako kad su njegov grad i sugrađane razarali.
nigdje.nikog

#56 Re: bregović na ftv

Post by nigdje.nikog »

barby02 wrote:... ja mislim a tu se moze dodati i jos Bosnjackih imena, npr. Zijah Sokolovic. ..ali , ti opet neces shvatiti kao i kolega ti ado. .
Zaista, nisam obracao paznju izvinjavam se nije namjerno...ma naravno ima i Bosnjaka - eve da krenemo od Oskarovca Danisa, pa Berber, pa ovaj zenicanin sto svira sa Stingom itd. itd.
Naravno, imamo mi svjetski poznatih umjetnika svih bosanskih vjera i nacija. Bilo bi tog jos vise da smo malo manje "stegnuti".

Da budem konkretan - sam Emir Hadzihafizbegovic je jedan od tih "stegnutih", ali sam je tako odabrao i sad, valjda videci koliko ga to limitira, pokusav i ovim talk show-om da prosiri taj svoj radijus.
Zelim mu da uspije, mada bi mu lakse bilo da se nije slikao na Cacinoj dzenazi!
Vodenjak

#57 Re: bregović na ftv

Post by Vodenjak »

Nisam bas doslovno sve komentare procitao ali jesam vecinu.
Ono sto je zanimljivo je da nikome ne smeta sto je jedan od najvecih Bosnjaka, muslimana, SDA-ovaca, ministar u vladi, Emir H. pozvao tog "odvratnog cetnika" Bregu u svoju emisiju, niti im smeta sto kreator svega sto se u nasoj politici desava (Havaz dakleM) afirmativnim intervjuom s istim tim "zlocincem" oglasava...
A kad bi neko ovdje udario po Emiru ili pomenutom trovacu medijskog prostora BiH i kreatoru svog zla koje nas snalazi vec godinama, isti ovi koji pljuju po Bregovicu bi se okomili na sve one koji su protiv i Emira i Havaza...
Ne branim Bregovica za sve sto, uglavnom, NIJE ucinio, a mozda je trebao i za Bosnu i za Sarajevo, ali mi se gade dupli arshini velikih domoljuba ovdje! :cry:
legendo_moja

#58 Re: bregović na ftv

Post by legendo_moja »

Off topic, kome je još ona Emirova emisija odron?
Ja sam naletio kad je bio Aco Stanković, i nisam mogao doći sebi koliko patetike onaj Hdžhfzbgvć može odglumiti u jedinici vremena.
Better Man

#59 Re: bregović na ftv

Post by Better Man »

ado-šampion wrote:
Better Man wrote:
Dali je po tebi svako četnik ko se ne slaže sa politikom Alije? Ja lično nikad nisam podržavao Aliju i dan dans smatram da nas je taj čovjek dobro upropastio, jer je više volio Kriminalce tipa Čengići i Šaje nego normalne građane BiH. Pogledajmo kako danas žive oni koji su se borili za Bih. Mnogi su na ivici gladi, bez posla itd. Dok Čengići, Šaje Alispahići i ostala bagra žive ko lordovi, a sve to zahvaljujući Aliji i njegovom sinu Bakiru.
Kralju, nema veze ovo s Alijom. Ali kad si već počeo, ko je pa on da psuje Aliju?! Šta misliš da je npr. Merlin otišao u Beograd i psovao Slobu, za što bi imao pravo, za razliku od Brege, jer je Sloba bio inicijaltor agresije u kojoj je zbrisano 200 000 ljudi i u kojoj se desio najveći pokolj civila od Holokausa, šta misliš da bi mu se desilo tamo? Svi imamo pravo da Aliju ne volimo ili volimo (za mene lično, on je jedan od najvećih ljudi u modernoj istoriji čovječanstva), ali NIKO nema pravo da dođe u Sarajevo i psuje (rahmetli) Aliju. Znači, meni ne smeta ako Brega ne voli Aliju, a to je očigledno, jer ga krivi za to što je BiH izašla iz Jugoslavije, ali zašto onda ne kaže da ga ne voli a ne "stavljane su mi riječi u usta"? Rekao sam ti u postu koji si citirao zašto.

A kratak odgovor na tvoje pitanje je: Ne, ne misim da je IKO ko se ne slaže sa politikom Alije četnik.

Pogledaj samo malo ovaj klip koji je postavljen, da vidiš kako se ponaša neko čiji je grad pod opsadom, neko ko je u tom trenutku bio u istoj poziciji kao Brega, a ne "ne znam ja, Emir kaže ovako...". I koliko je od nas tom istom Ivici Osimu poslao podršku kad je doživio moždani, a vidi kako svi instantno ustaju u odbranu nekoga ko prstom nije pomako kad su njegov grad i sugrađane razarali.
Osim je bio i ostao legenda! U jednom postu sam napisao da Brega nikad neće biti ljudska veličina kao što je bio Milan Mladenović (rođen u Zagrebu, odrastao u Sarajevu, živio i umro u Beogradu) koji je za mene bio jedna od največih moralnih vertikala na prostorima ex Yu i zasigurno najkreativniji muzičar ovih prostora. Alija za tebe možda jeste jedan od največih ljudi u modernoj istoriji, ali za mene nije iz jednog jedinog razloga, jer je svoje borce ostavio na ulici da prose za koru hljeba, dok je Šaji, Čengiću i kompaniji dao sve (tako nešto kod Tite se nebi moglo desiti, jer Tito je cijenio i poštovao svoje borce i obezbjedio im je život dostojan čovjeka).
goran5

#60 Re: bregović na ftv

Post by goran5 »

Vodenjak wrote:Nisam bas doslovno sve komentare procitao ali jesam vecinu.
Ono sto je zanimljivo je da nikome ne smeta sto je jedan od najvecih Bosnjaka, muslimana, SDA-ovaca, ministar u vladi, Emir H. pozvao tog "odvratnog cetnika" Bregu u svoju emisiju, niti im smeta sto kreator svega sto se u nasoj politici desava (Havaz dakleM) afirmativnim intervjuom s istim tim "zlocincem" oglasava...
A kad bi neko ovdje udario po Emiru ili pomenutom trovacu medijskog prostora BiH i kreatoru svog zla koje nas snalazi vec godinama, isti ovi koji pljuju po Bregovicu bi se okomili na sve one koji su protiv i Emira i Havaza...
Ne branim Bregovica za sve sto, uglavnom, NIJE ucinio, a mozda je trebao i za Bosnu i za Sarajevo, ali mi se gade dupli arshini velikih domoljuba ovdje! :cry:

Emir je politicar , i hoce uvjek da sukne svojim politickim neistomisljenicima , kroz svaku emisiju
Pa onaj komentar o Breginoj djeci i Parizu pod granatama ...ko veli mi cemo u BiH glasat kako hocemo a ti moras sve nedace trpit sa nama
ili si izdajnik iako te nista nismo pitali .... e to ti sve o njemu govori
ePegasus

#61 Re: bregović na ftv

Post by ePegasus »

..
Last edited by ePegasus on 16/06/2010 14:23, edited 1 time in total.
Bosanac_21

#62 Re: bregović na ftv

Post by Bosanac_21 »

Kao sto je jednom jedan forumas pomenuo (Sargan), pojedinima je Brega drazi od danasnjih izbjeglica, koje navodno "truju" grad Sarajevo, jer su tu pobjegli da spase svoju glavu :x
Inace, kod Emira su gostovali i majka Fata Orlovic, i Bogic Bogicevic ( covjek koji je svoje "NE" osjetio na kozi)!
Jucer je taj isti Brega slao "lijepe" poruke i Sarajevu i Bosni i Hercegovini o ponasanu prema dabic rasi, i na to sve se sad nadju neki veliki kulturni "gradjani" Sarajeva da tako
talentovanog covjeka brane :roll:
sasa_t

#63 Re: bregović na ftv

Post by sasa_t »

Kako god okrenete doslo ga gledati 60 000 ljudi na kosevu (manje vise zbog njega jer ova trojka kafanu ne moze napuniti bez njega) pa vi vidite. Manite mi laznog moralisanja iz dijaspore i ko je sta rekao i na ciju se stranu svrstao.

Brega je svjetski covjek, Srbin koji se nasao ni tamo ni vamo i zato se neke njegove rijeci mogu protumaciti na mali milion nacina...

Nije neka ljudska velicina, ali zar vi ocekujete da svaki Srbin bude u olicenju Natase Kandic????
HAVANA

#64 Re: bregović na ftv

Post by HAVANA »

Da je kakav čovjek ,nije.Vazda je znao svojoj guzici ugoditi.Nit ga mrzim ,nit ga volim,nit mu nešto posebno zamjeram a
i da je ostao u Sarajevu ,šta bi mu se desilo?Kad su Tifu mogli slomit u sred Titove šta bi njemu uradili.Nama niko nije dobar.Sad i Kemal Monteno nije dobar. :(
kirby

#65 Re: bregović na ftv

Post by kirby »

HAVANA wrote:Da je kakav čovjek ,nije.Vazda je znao svojoj guzici ugoditi.Nit ga mrzim ,nit ga volim,nit mu nešto posebno zamjeram a
i da je ostao u Sarajevu ,šta bi mu se desilo?Kad su Tifu mogli slomit u sred Titove šta bi njemu uradili.Nama niko nije dobar.Sad i Kemal Monteno nije dobar. :(

:thumbup: :thumbup:
Lakat Jebić

#66 Re: bregović na ftv

Post by Lakat Jebić »

jedan bono vox koji je prije '92 za sarajevo cuo samo iz historije, ako nije pobjegao s tog casa, (olimpijadu ne racunam) napravi koncert za sarajevo. izvinite, al to znaci puno.

goran bregovic koji se rodio, evo dvije kuce iznad moje,u sarajevu, ne da ni postenu izjavu o ratu u bosni.
Lakat Jebić

#67 Re: bregović na ftv

Post by Lakat Jebić »

Better Man wrote:Bregoviću je Sarajevo davno postalo malo. Čovjek je imao dva izbora ostati u Sarajevu u ratu i izaći go kokuz iz rata kojeg nebi niko od korupiranih i kriminogenih političara šljivio ni 2% ili otići van i početi se baviti jednom drugom vrstom muzike. Naravno izabrao je ovu drugu opciju. A ja ne znam da bi iko od vas koji ga pljujete postupio drugačije. Nisam ljubitelj ove muzike što sad radi, jer zar mene je on bio najači sa Dugmetom i to iz ere Željka Bebeka. Više cijenim i poštujem jednog Bregu rođenog Sarajliju, nego lažne moraliste, a ustvari obične primitivce, kriminalce i došlje tipa Šaja koji su nam zaprljali grad. Istina nikad Brega neće biti ljudska veličina kao što je bio Milan Mladenović, ali ipak Brega je rođeni Sarajlija i kao takav potrebniji je ovom gradu od raznih došlja i kriminalaca koji su se u ratu nakotili.

i šešelj je rodjeni sarajlija
nigdje.nikog

#68 Re: bregović na ftv

Post by nigdje.nikog »

Lakat Jebić wrote:jedan bono vox koji je prije '92 za sarajevo cuo samo iz historije, ako nije pobjegao s tog casa, (olimpijadu ne racunam) napravi koncert za sarajevo. izvinite, al to znaci puno.
goran bregovic koji se rodio, evo dvije kuce iznad moje,u sarajevu, ne da ni postenu izjavu o ratu u bosni.
Je li ti to bas ne razlikujes "slozene rodbinske veze" od povrsnih druzenja.

U Sarajevo je bio koncert posvecen Gazi, na kojemu je i medju izvodjacima i medju publikom bilo najvise onih kojih se jebe za Gazom!

Koncert U2 u Sarajevu nije bio nista drugo do MARKETING i Bone Voxa i Sacirbegovica.
Odnos Bregovica sa Sarajevom i Bosnom je nesto kompleksnije pitanje. O tome najbolje govori cinjenica da je on (valjda) Srbin, da mu se zena zove Dzenana a da mu je otac bio oficir JNA.
S obzirom na sve to, on je sasvim regularan, nije bio ni na sahrani Arkana ni Cace.
bosna123

#69 Re: bregović na ftv

Post by bosna123 »

goran5 wrote:Cjenim Bregovica jer nije nacionalista nikad bio a niti sada postao za razliku od njegovog domacina.
:lol:
Last edited by bosna123 on 22/03/2009 02:37, edited 2 times in total.
Lakat Jebić

#70 Re: bregović na ftv

Post by Lakat Jebić »

nigdje.nikog wrote:
Lakat Jebić wrote:jedan bono vox koji je prije '92 za sarajevo cuo samo iz historije, ako nije pobjegao s tog casa, (olimpijadu ne racunam) napravi koncert za sarajevo. izvinite, al to znaci puno.
Je li ti to bas ne razlikujes "slozene rodbinske veze" od povrsnih druzenja.

U Sarajevo je bio koncert posvecen Gazi, na kojemu je i medju izvodjacima i medju publikom bilo najvise onih kojih se jebe za Gazom!

Koncert U2 u Sarajevu nije bio nista drugo do MARKETING i Bone Voxa i Sacirbegovica.
Odnos Bregovica sa Sarajevom i Bosnom je nesto kompleksnije pitanje. O tome najbolje govori cinjenica da je on (valjda) Srbin, da mu se zena zove Dzenana a da mu je otac bio oficir JNA.
S obzirom na sve to, on je sasvim regularan, nije bio ni na sahrani Arkana ni Cace.

nisamo uopste mislio na koncert '97, vec na onaj koncert koji je odrzan jos za vrijeme rata na kojem je bio link uzivo iz sarajeva. normalno da na tom koncertu 2/3 ljudi ni nije znalo gdje sarajevo, al ovdje govorimo o poznatim licnostima, umjetnicima. da bregovic to nije, ne bi ni bilo teme.

za ovo u vezi s koncertom u gazi, ne bih se slozio s tobom, koncert je bio humanitarnog karaktera, kao takav je najavljen, i onoga koga boli kurac za gazu, nije ni bilo tamo.
shefko wrote:Sve mirise da bi bio "idealan"' za sve vas i " Bog "samo da pljuje i mrzi svoj rod,sumanuto ...kao sto neko rece,pa nije Natasa Kandic

Rodjenih sarajlija koji su napustili to ukleto Sarajevo je otprilike oko 200 000...najmanje ,mada je dopuna brzo stigla,
Sasvim je nelogicno i nerazumno osjecati netrpeljivost prema tih 200 000( a i on tu spada),a zauzvrat traziti da sve najbolje govore i idu niz dlaku danasnjem Sarajevu
Isto bi bilo kad bi on od vas zahtjecvao da velicate Dabic Rasu,a ako ne kao u pjesmi..

sve rodjene sarajelije koje su otisle u sarajeva u beograd u periodu 92-95 su isti ko i bregovic, s tim da nisu svi javne licnosti kao on.
Luke Perry

#71 Re: bregović na ftv

Post by Luke Perry »

A kome bi onda provalili u stan da je bio u SA. Jeste i vi smijesni.

Koliko mi je poznato on je ljeta 92 krstario mediteranom.
Last edited by Luke Perry on 22/02/2009 11:33, edited 1 time in total.
tarabara

#72 Re: bregović na ftv

Post by tarabara »

:x
Ljudi, nisam odavno vidio gore (lošije) emisije na FTV od ovog ciklusa koji vodi "ministar". Ima jedna gora od ove, a to je "ZLATE MI" na TV HAYAT. Srećom imam NOVU. HRT, a sinoć i malo košarke na BHT.

Licemjerje "ministra" je bezgranično. Ovo je uvaljivanje za uloge nakon ministarske karijere. Ne znam kako na ovo ne raguju iz CIK, jer malo-malo pa se pojavi u nekoj seriji, filmu i sl. Da li je ovo sukob interesa, jer naše (njegovo) ministarstvo daje pare nekim projektima, produkcijskim kućama.

Zbog ovakvih ljigavaca mnogi bježe iz naše lijepe BiH.
anonimni clan

#73 Re: bregović na ftv

Post by anonimni clan »

Lakat Jebić wrote:
Better Man wrote:Bregoviću je Sarajevo davno postalo malo. Čovjek je imao dva izbora ostati u Sarajevu u ratu i izaći go kokuz iz rata kojeg nebi niko od korupiranih i kriminogenih političara šljivio ni 2% ili otići van i početi se baviti jednom drugom vrstom muzike. Naravno izabrao je ovu drugu opciju. A ja ne znam da bi iko od vas koji ga pljujete postupio drugačije. Nisam ljubitelj ove muzike što sad radi, jer zar mene je on bio najači sa Dugmetom i to iz ere Željka Bebeka. Više cijenim i poštujem jednog Bregu rođenog Sarajliju, nego lažne moraliste, a ustvari obične primitivce, kriminalce i došlje tipa Šaja koji su nam zaprljali grad. Istina nikad Brega neće biti ljudska veličina kao što je bio Milan Mladenović, ali ipak Brega je rođeni Sarajlija i kao takav potrebniji je ovom gradu od raznih došlja i kriminalaca koji su se u ratu nakotili.

i šešelj je rodjeni sarajlija
I Momo Kapor i Boris Tadic .............. ih sta ih ima..........
vangogh87

#74 Re: bregović na ftv

Post by vangogh87 »

koja je razlika između bregovica i emira h. koji je na pocetku rata mahao s tri prsta...brega nam bar nije ministar kulture i sporta.... 8)
vangogh87

#75 Re: bregović na ftv

Post by vangogh87 »

Nemanja, pardon Emir Kusturica se posrao na Sarajevo čim je otišao i otvoreno podržavao Slobu i ne može se porediti sa bregom, jer ipak Brega nije ni jednu ružnu riječ rekao o Sarajevu, niti je pljuvao po svom rodnom gradu kao Kusturica.[/quote]

Jooooj odrona, ne mogu da vjerujem da neko ima ovakvo rezonovanje, nisam se mislio javljat na ovu temu, al kad ovo vidjeh ostah :shock: :

Nemanja je bolji kralju, jer je on javno rekao šta misli, rekao je ono što osjeća, bez obzira na sve, dok je Brega hinjski odbijao da zauzme stav, kako bi kasnije mogao od svake strane uzimat pare, njemu najdražu stvar na svijetu.

Da ne govorim o njegovim izjavama o jednakoj krivici za rat. Jest, i mi smo krivi, jer smo htjeli izaći iz države iz koje su svi izašli i jer nismo više htjeli dozvolit da nas neko kara u dupe. Zatim, njegov razgovor s Davorinom il već kim, kada se moglo vidjeti kakva je hinja Brega eto "ne znam ja ništa, Emir kaže ovo, Emir kaže ono", pederčina :x I, na kraju, jednom kad ga je neko uspio isprovocirat da konačno jednom od srca kaže šta misli, on je uhvatio psovat rahmetli Aliju, da bi kasnije tvrdio da su mu riječi stavljane usta! Pa kad je on tako "bajan" kako ga ti smatraš, što nije rekao da ima nešto protiv Alije, kao što i ima, jer su samo mala djeca mogla popušit to da su mu riječi stavljane u usta? I eto, kad sam se već uhvatio dotičnog intervjua, na opasku koliko bi srce nama Bosancima bilo da je on svirao koncert podrške (kao što je svirao koncert podrške Beogradu nakon bombardovanja, op.a.), on odgovara "koliko bi srce Aliji bilo". Četnik prve klase, samo slijepi mogu tvrditi suprotno, gori je od Kusturice.

Što se tiče Emira, stvarno ne kontam njegovu taktiku, prvo Ćiro, pa Brega... ne znam na šta cilja, ali iz toga mora izaći nešto.[/quote]

Dali je po tebi svako četnik ko se ne slaže sa politikom Alije? Ja lično nikad nisam podržavao Aliju i dan dans smatram da nas je taj čovjek dobro upropastio, jer je više volio Kriminalce tipa Čengići i Šaje nego normalne građane BiH. Pogledajmo kako danas žive oni koji su se borili za Bih. Mnogi su na ivici gladi, bez posla itd. Dok Čengići, Šaje Alispahići i ostala bagra žive ko lordovi, a sve to zahvaljujući Aliji i njegovom sinu Bakiru.[/quote]

ma pusti ba ovi se jos zavaravaju da ce zlatnom kasikom jesti :skoljka:
Locked