Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#51 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
Ne poznajem dobro Zenicu. Je l` Bilmisce negdje blizu Celikovog stadiona?
Mislim, ... ono, ... aksam, ... ljeto, vani toplo, otvoreni prozori, ... na stadionu se igra utakmica, a u toj zgradi se vjernici spremaju za aksam namaz. I onda se sa stadiona cuje ono navijanje, ... stid me i reci koje, ..... a kad to cuje, ... da li vjernik izgubi abdest?
Yebo zemlju, koja dzukce nema, .... Negdje se prezivaju Dodik, negdje Tufekdzic.
Mislim, ... ono, ... aksam, ... ljeto, vani toplo, otvoreni prozori, ... na stadionu se igra utakmica, a u toj zgradi se vjernici spremaju za aksam namaz. I onda se sa stadiona cuje ono navijanje, ... stid me i reci koje, ..... a kad to cuje, ... da li vjernik izgubi abdest?
Yebo zemlju, koja dzukce nema, .... Negdje se prezivaju Dodik, negdje Tufekdzic.
- shuriken
#52 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
sasvim moguce da smo previdjeli neku od tih evropskih praksiAdvanced wrote:U Bosni i Hercegovini je sve veći broj onih koji svoj život ispunjavaju vjerskim obredima, i naravno vole da se u njihovoj svakodnevnici nalaze ljudi koji su sličnih razmišljanja. Danas je zaista težak vakat, i ne vidim ništa loše u tome što ljudi sami sebi organiziraju komšiluk. Iako je Zenica po mnogima muslimanski grad, što i ja mislim, nije kupovina stanova ograđena samo pod uslovom da su muslimani, već da su muslimani koji prakticiraju vjeru u svom životu. Ako stvari okrenemo naopako, vidjećemo da i oni imaju argument da kažu, kako nemaju mira da sami sebi organiziraju prostor u kojem će, pa možda i cijeli život živiti. Što se tiče firme Almy, klasični poslovni potez, čovjek izvršio jednostavnu segmentaciju tržišta, odredio se na ciljnu skupinu, i čeka poslovni rezultat. Ovakav potez je u Holandiji i Engleskoj sasvim ok i ljudi nemaju nikakvih društvenih problema, niti ih iko u tome sprečeva i osuđujuje. Na ovim primjerima se polažu evropski ispiti, koje na žalost mnogi još dugo neće položiti.
imas li za priloziti neku reklamu ili web sajt iz Holandije ili Engleske gdje se nekretnine nude samo krscanima
to bi jako doprinijelo uvjerljivosti tvog posta i tvog pogleda na evropske integracije
- beautyfool
#53 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
Hoces to reci da je prostitucija i droga legalna u nasoj drzavi ??? Malo si pomjesao/la smisao mog posta, ali nema veze, procitaj ponovo sigurna sam da ces shvatiti sustinu.SiSaJuMe wrote:Odlican komentar!beautyfool wrote:Ta firma jel privatna ili drzavna ? Ko finansira to, ako finansira privatnik ne kontam cemu rasprava onda? Gradi od svojih para i prodaje kome hoce, end of story!
Isto tako klub pedera kad se pojavi i finansira koji objekat nema razloga za raspravu. Pa onda kad se pojavi koja sekta takodje ce mo odobrit. Drogerasi dileri ionako su puni love pa sto da ne , Zgrada samo za narkose, Kriminalci vec odavno imaju svoje zgrade , njih preskocimo, Zatim prostitutke, .opa vesela zgrada,. itd itd., Kad pomislim da smo na dnu dna uvjek se zajebem ,. Mozemo mi jos i gore,. Hebes ti ovako drustvo i ovaku drzavu,..........
Lijep pozdrav!
-
callmethebreeeze
#54 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
ova prostorija na aerodromu u londonu je pravljenja za sve, kako vjernike tako i nevjernike. ako se gradnjo ove zgrade progleda kroz prste onda legalizujemo segregaciju.beautyfool wrote:Pa eto jako lijepo i drago mi je cuti da i u Londonu ima takva soba za molitvu i pretpostavljam da postoji i u drugim drzavama gdje se ukaze potreba za postojanje takvih prostorija, ja licno ne vidim ovo kao neki tip "segregacije" to je isto kao da ti licno imas novca napravis sebi malu zgradicu i hoces stanove u toj zgradi da prodas samo svojoj rodbini i najblizim prijateljima, ko smo mi da se bunimo i da se mjesamo u tvoj licni izbor icallmethebreeeze wrote:i na aredromu u londonu postoji soba za molitvu, gdje se, izmedju ostalog, moze i klanjati, ali ja to shvatam vise kao znak dobre volje prema vjernicima i mjesto gdje se ljudi mogu upoznavati. ovo je cista segregacija i baliluk. i nista vise.beautyfool wrote:Ta firma jel privatna ili drzavna ? Ko finansira to, ako finansira privatnik ne kontam cemu rasprava onda? Gradi od svojih para i prodaje kome hoce, end of story
A ako cemo o "vjerskim sobama" u Istanbulu - Turskoj (sekularnoj drzavi) gotovo u svakom javnom objektu ima mesdzid, dakle, od restorana, hotela pa sve do aerodroma svaki objekat ima mesdzid i to nikome tamo ne smeta a iskreno receno ne vidim razloga zasto bi to nekome i smetalo !
-
melac
#55 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
Ovo je klasićni oblik aparthejda, ovo nije ljudski i civilizacijski, a još k tomu nikako ne pomaže da ova država bude jedna, a ne tri državice. bljak!
-
kone
#56 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
Racunaj da si vec u bananito sam ja wrote:HEIL HITLERAdvanced wrote:U Bosni i Hercegovini je sve veći broj onih koji svoj život ispunjavaju vjerskim obredima, i naravno vole da se u njihovoj svakodnevnici nalaze ljudi koji su sličnih razmišljanja. Danas je zaista težak vakat, i ne vidim ništa loše u tome što ljudi sami sebi organiziraju komšiluk. Iako je Zenica po mnogima muslimanski grad, što i ja mislim, nije kupovina stanova ograđena samo pod uslovom da su muslimani, već da su muslimani koji prakticiraju vjeru u svom životu. Ako stvari okrenemo naopako, vidjećemo da i oni imaju argument da kažu, kako nemaju mira da sami sebi organiziraju prostor u kojem će, pa možda i cijeli život živiti. Što se tiče firme Almy, klasični poslovni potez, čovjek izvršio jednostavnu segmentaciju tržišta, odredio se na ciljnu skupinu, i čeka poslovni rezultat. Ovakav potez je u Holandiji i Engleskoj sasvim ok i ljudi nemaju nikakvih društvenih problema, niti ih iko u tome sprečeva i osuđujuje. Na ovim primjerima se polažu evropski ispiti, koje na žalost mnogi još dugo neće položiti.
A sto se tice zgrade,mislim da se diglo i previse frke zbog toga,jer ljudi koji budu zivjeli u toj nazovi zgradi od nekoliko stanova ce moci grad vidjeti samo dvogledom.Eto toliko je ta zgrada udaljena od grada,kojeg su vec neki napravili nekim muslimanskim gradom
- Topla voda
#57 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
meni ovo ne smeta.
boli me ona stvar ,nek zivi ko gdje hoce i s kim hoce,posebno ako je voljan da plati za taj gust.
uostalom uvijek su sela bila etnicki cista .a ovi su samo sa sela sisli i nastavili po tim uzusima zivjeti
boli me ona stvar ,nek zivi ko gdje hoce i s kim hoce,posebno ako je voljan da plati za taj gust.
uostalom uvijek su sela bila etnicki cista .a ovi su samo sa sela sisli i nastavili po tim uzusima zivjeti
-
kone
#58 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
E druze,jest da si moderator,ali misliti i srati nije istopape wrote:Ne poznajem dobro Zenicu. Je l` Bilmisce negdje blizu Celikovog stadiona?
-
neutral
#59 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
stanujem u njoj jarane i najmanje boraca u njoj ima... izmedju ostalih je i Abu Hamza zivio u jednom od stanova... borac?BaileyS wrote:Srazmjerno zastupljenosti u Armiji BiH. Pravis li se lud ili ne znas da je zgrada na Stupu pravljena za boracku populaciju??neutral wrote:mozdaje to tako i postenije napisati nego... npr. zgarad na Stupu (sarena) ima od 250 do 300 stanova a samo 7 je hriscanskih obitelji... tako da... neko javno kaze neko zamota u celofan...
-
legendo_moja
#60 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
Kod nas je diskriminacija po nacionalnoj osnovi ugrađena u ustav države. Da ne spominjem starosnu diskriminaciju u zapošljavanju, pogotovo u privatnoj sferi, i tako dalje.
Ne znam što se toliko ibretite ovome...
Ne znam što se toliko ibretite ovome...
- Advanced
#61 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
Engleska i Holandija su kršćanske zemlje, i iz poštovanja prema vjerskim manjinama dozvoljavaju ovakav vid udruživanja u zajednice.shuriken wrote: sasvim moguce da smo previdjeli neku od tih evropskih praksi
imas li za priloziti neku reklamu ili web sajt iz Holandije ili Engleske gdje se nekretnine nude samo krscanima
to bi jako doprinijelo uvjerljivosti tvog posta i tvog pogleda na evropske integracije
Nedavno je Vinko Puljić na televiziji rekao da se grade neki samostani za svećenike, pa zamislite da dođe neki efendija i kaže: mogu li i ja da dobijem jedan apartman?
Naravno karikiram, ali jednostavno moramo se pomiriti sa ovakvim i sličnim primjerima kojih će biti sve više. Ovo je demokratska zemlja, i po svojoj osnovi je otvorena za sve vrste udruživanja, pa tako i na vjerskoj osnovi.
- to sam ja
#62 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
Deder nam ti recikone wrote:Racunaj da si vec u bananito sam ja wrote:HEIL HITLERAdvanced wrote:U Bosni i Hercegovini je sve veći broj onih koji svoj život ispunjavaju vjerskim obredima, i naravno vole da se u njihovoj svakodnevnici nalaze ljudi koji su sličnih razmišljanja. Danas je zaista težak vakat, i ne vidim ništa loše u tome što ljudi sami sebi organiziraju komšiluk. Iako je Zenica po mnogima muslimanski grad, što i ja mislim, nije kupovina stanova ograđena samo pod uslovom da su muslimani, već da su muslimani koji prakticiraju vjeru u svom životu. Ako stvari okrenemo naopako, vidjećemo da i oni imaju argument da kažu, kako nemaju mira da sami sebi organiziraju prostor u kojem će, pa možda i cijeli život živiti. Što se tiče firme Almy, klasični poslovni potez, čovjek izvršio jednostavnu segmentaciju tržišta, odredio se na ciljnu skupinu, i čeka poslovni rezultat. Ovakav potez je u Holandiji i Engleskoj sasvim ok i ljudi nemaju nikakvih društvenih problema, niti ih iko u tome sprečeva i osuđujuje. Na ovim primjerima se polažu evropski ispiti, koje na žalost mnogi još dugo neće položiti.![]()
A sto se tice zgrade,mislim da se diglo i previse frke zbog toga,jer ljudi koji budu zivjeli u toj nazovi zgradi od nekoliko stanova ce moci grad vidjeti samo dvogledom.Eto toliko je ta zgrada udaljena od grada,kojeg su vec neki napravili nekim muslimanskim gradomMa svi ste vi ovdje killeri.Jedva docekali da se ovako nesto desi,pa da se moze lagano po tastauri udariti,a ovamo politicari nas srozase toliko da se vise nema gdje,ali zato se prica o kojekakvoj zgradi od par stanova koja nije ni blizu grada i koja apsolutno nema veze sa stanjem u cetvrtom po velicini gradu ove drzave i gradu po kojem se non stop nesto pljuje i gleda samo ono drugo,losije.Pa dokle vise majka mu stara
- pape
#63 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
@to sam ja, .... ne mozes ovako reagirati, ... imas opomenu pred banovanje.to sam ja wrote:HEIL HITLERAdvanced wrote:U Bosni i Hercegovini je sve veći broj onih koji svoj život ispunjavaju vjerskim obredima, i naravno vole da se u njihovoj svakodnevnici nalaze ljudi koji su sličnih razmišljanja. Danas je zaista težak vakat, i ne vidim ništa loše u tome što ljudi sami sebi organiziraju komšiluk. Iako je Zenica po mnogima muslimanski grad, što i ja mislim, nije kupovina stanova ograđena samo pod uslovom da su muslimani, već da su muslimani koji prakticiraju vjeru u svom životu. Ako stvari okrenemo naopako, vidjećemo da i oni imaju argument da kažu, kako nemaju mira da sami sebi organiziraju prostor u kojem će, pa možda i cijeli život živiti. Što se tiče firme Almy, klasični poslovni potez, čovjek izvršio jednostavnu segmentaciju tržišta, odredio se na ciljnu skupinu, i čeka poslovni rezultat. Ovakav potez je u Holandiji i Engleskoj sasvim ok i ljudi nemaju nikakvih društvenih problema, niti ih iko u tome sprečeva i osuđujuje. Na ovim primjerima se polažu evropski ispiti, koje na žalost mnogi još dugo neće položiti.
U postu @Advanced-a ima sasvim dovoljno materijala, da mu se argumentirano suprotstavis, ..... zasilji olovku i ozhezhi, ...
-
callmethebreeeze
#64 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
jedna je stvar samostan, ta nece niko traziti da mu se da da stan u tekiji.Advanced wrote:Engleska i Holandija su kršćanske zemlje, i iz poštovanja prema vjerskim manjinama dozvoljavaju ovakav vid udruživanja u zajednice.shuriken wrote: sasvim moguce da smo previdjeli neku od tih evropskih praksi
Nedavno je Vinko Puljić na televiziji rekao da se grade neki samostani za svećenike, pa zamislite da dođe neki efendija i kaže: mogu li i ja da dobijem jedan apartman?
Naravno karikiram, ali jednostavno moramo se pomiriti sa ovakvim i sličnim primjerima kojih će biti sve više. Ovo je demokratska zemlja, i po svojoj osnovi je otvorena za sve vrste udruživanja, pa tako i na vjerskoj osnovi.
i sama cinjenica da nesto postoji u evropi nije razlog da se kod nas dozvoli. mi trebamo da idemo ka zblizavanju ljudi...
- JThomas
#65 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
baš bih volio vidjeti ove iste koji grčevito brane slobodu udruživanja i izražavanja kad bi recimo homoseksualci htjeli sebi podići zgradu u kojoj žive samo oni, privatno, od svojih para
bi li onda rekli da od svojih para svako može da radi šta hoće, nešto čisto sumnjam...
mislim, vidjeli smo već komentare, a bogami i reakcije u stvarnom životu, kad su samo pokušali organizovati izložbu zatvorenog tipa, u zatvorenom prostoru
mislim, vidjeli smo već komentare, a bogami i reakcije u stvarnom životu, kad su samo pokušali organizovati izložbu zatvorenog tipa, u zatvorenom prostoru
Last edited by JThomas on 20/02/2009 23:01, edited 1 time in total.
- Dioda
#66 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
Advanced wrote:Engleska i Holandija su kršćanske zemlje, i iz poštovanja prema vjerskim manjinama dozvoljavaju ovakav vid udruživanja u zajednice.shuriken wrote: sasvim moguce da smo previdjeli neku od tih evropskih praksi
nek si nam objasnio
- Advanced
#67 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
Ovo je fakat show! Nisam očekivao ovoliko podsmijavanje osnovnim postulatima demokracije. Možda nesvjesno dajemo ljudima za pravo što sve više govore o islamofobiji. Treba zabraniti ljudima da biraju sebi komšije, fuj! 
- Advanced
#68 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
JThomas wrote:baš bih volio vidjeti ove iste koji grčevito brane slobodu udruživanja i izražavanja kad bi recimo homoseksualci htjeli sebi podići zgradu u kojoj žive samo oni, privatno, od svojih parabi li onda rekli da od svojih para svako može da radi šta hoće, nešto čisto sumnjam...
- pape
#69 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
Gospodine, .... nije isto misliti i srati, ... naravno da nije.kone wrote:E druze,jest da si moderator,ali misliti i srati nije istopape wrote:Ne poznajem dobro Zenicu. Je l` Bilmisce negdje blizu Celikovog stadiona?
Da je isto, konacno bi vi, ... koji odobravate ove "poslovne segmentacije", poceli misliti i shvatili bi da se ovdje radi o cistom, ... udzbenickom primjeru segregacije.
I molim te, ... nema potrebe ovdje spominjati bilo kakvu moderatorsku funkciju. Imam sva prava na diskusiju kao i ostali, sve dok tu funkciju ne budem zloupotrijebio. Toga se jako pazim.
- shuriken
#70 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
ako nisi mogao naci dokaze za svoje tvrdnje nisi ih morao u zurbi zamijeniti ponovljenim tvrdnjamaAdvanced wrote:Engleska i Holandija su kršćanske zemlje, i iz poštovanja prema vjerskim manjinama dozvoljavaju ovakav vid udruživanja u zajednice.shuriken wrote: sasvim moguce da smo previdjeli neku od tih evropskih praksi
meni se ne zuri, na forumu sam vec godinama, javi se za mjesec dana
samo mi daj oglas ili web sajt gdje se nude nekretnine na prodaju samo krscanima
pa da nastavimo diskusiju
sta je samostan pogledaj na googlu
pa ces, vjerujem, vidjeti da ti usporedba ne stoji
- JThomas
#71 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
ne pokaza ti nama još uvijek gdje to u evropi ima praksa da se grade stambene zgrade samo za određene konfesije?Advanced wrote:Ovo je fakat show! Nisam očekivao ovoliko podsmijavanje osnovnim postulatima demokracije. Možda nesvjesno dajemo ljudima za pravo što sve više govore o islamofobiji. Treba zabraniti ljudima da biraju sebi komšije, fuj!
i da, samostani, manastiri, bogoslovije s internatima, sjemeništa, tekije i tako dalje NISU stambene zgrade
- Advanced
#72 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
Bio sam dovoljno jasan, ako me nisi shvatio, ne mogu ti pomoći. Bez da ulazim u prepirku, nahvali ti sebe!shuriken wrote: ako nisi mogao naci dokaze za svoje tvrdnje nisi ih morao u zurbi zamijeniti ponovljenim tvrdnjama meni se ne zuri, na forumu sam vec godinama, javi se za mjesec dana samo mi daj oglas ili web sajt gdje se nude nekretnine na prodaju samo krscanima pa da nastavimo diskusiju sta je samostan pogledaj na googlu
- kockica_kockica
#73 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
Osnovno ljudsko pravo: pravo na ne diskriminaciju po bilo kojem osnovu .... a pojedinci kojih ima jako mnogo ovo zele da izbrisu... kako ocekujete Vi zagovornici diskriminacije i segregacije da Vas se postuje, kako ocekujete da nad Vama ne vrse diskriminaciju ako Vi zagovornici iste to upraznjavate ovako javno... sokirana sam
neko spomenu Tursku kao primjer... za sve one koji misle da mi trebamo biti Turska da samo znate kako je Turska daleko od nas u pozitivnom smislu, da samo znate koliko ... ali ne znate... mi smo ovdje dno dna spram njih, oni su 50 godina ispred nas....
Last edited by kockica_kockica on 20/02/2009 23:20, edited 1 time in total.
- Advanced
#74 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
To i dalje ne daje nikome za pravo da brani ljudima da biraju sebi komšiluk!JThomas wrote:ne pokaza ti nama još uvijek gdje to u evropi ima praksa da se grade stambene zgrade samo za određene konfesije?Advanced wrote:Ovo je fakat show! Nisam očekivao ovoliko podsmijavanje osnovnim postulatima demokracije. Možda nesvjesno dajemo ljudima za pravo što sve više govore o islamofobiji. Treba zabraniti ljudima da biraju sebi komšije, fuj!
i da, samostani, manastiri, bogoslovije s internatima, sjemeništa, tekije i tako dalje NISU stambene zgrade
- JThomas
#75 Re: Zgrada u kojoj stanove mogu kupiti samo muslimani
bio si ti jasan, ali hajde ti malo potkrijepi to što si rekao, da je "u engleskoj i holandiji ovakav potez sasvim ok" i da se to stvarno radi tamo.Advanced wrote:Bio sam dovoljno jasan, ako me nisi shvatio, ne mogu ti pomoći. Bez da ulazim u prepirku, nahvali ti sebe!shuriken wrote: ako nisi mogao naci dokaze za svoje tvrdnje nisi ih morao u zurbi zamijeniti ponovljenim tvrdnjama meni se ne zuri, na forumu sam vec godinama, javi se za mjesec dana samo mi daj oglas ili web sajt gdje se nude nekretnine na prodaju samo krscanima pa da nastavimo diskusiju sta je samostan pogledaj na googlu
ako ne postaš barem jedan link s nekim dokazom za ovo - smatram da si slagao.
demokratije, je li, bogati...nešto kao u južnoj africi '80 godina, jel tako? ti bi i to vjerovatno okarakterisao kao demokratsko pravo ljudi da biraju komšiluk?