operacija krajnika ( tonzile)
Moderator: anex
-
lana stiner
#51 Re: operacija krajnika ( tonzile)
Imam sincica koji nema jos tri godine,protekle godine je imao preko deset upala,znate sta to znaci ja sam svaki mjesec u domu zdravlje,sramota me ici kod doktora jer svaki put me pitaju da li ide u vrtic, ko ga cuva i tako glupa pitanja koja mogu samo nasi doktori da postave,a ja neradim tako da sam stalno s njim,i molila sam da mi da uputnicu za orl na sta mi je ona odgovorila , pa zasto ste dosli ovdje kad vi vec sve znate ,kao da ste vi doktor sto me je jako na ljutilo jer ipak se tu radi o djetetu a ja nisam imala strpljenja jer i laik je mogao vidjeti da se radi o krajnicima.Otisli smo u opcu bolnici gdje nas je primila doktorica Dina uradili smo sve nalaze i otkrili da moje djete skoro ne cuje na lijevo uho,to je bio sok.Doktorica je rekla da se hitna operacija radi, to je bilo u decembru 2010 ,a operacija bi trebala biti u februaru tako da sad cekamo.Ima li slicnih iskustava trebam ohrabrenje jer sam ocajna .
-
lilica011
#52 Re: operacija krajnika ( tonzile)
Dr Dina je prije mjesec dana operisala moje dijete,od 3,5 god.Ja sam otisla kod dr Mandilovica a njega nije bilo(sada mi je drago,kad sam sve vidjela),pa je sestra rekla evo vam dina i ona je skoro dobra kao i on pogotovo za djecu.Djetetu je bio problem treci krajnik od kog je poceo gubiti sluh.Na pregledu sluha na oba uha je nalaz bio negativan.Bez ikakve stele i cega od prvog dolaska do operacije proteklo je 20 dana.U tih 20 dana nije isao u vrtic da se nebi razbolio,nije se nigdje islo niti je ko dolazio jer je sezona gripe.Moj ti je savjet da prije operacije das djetetu zastitnu injekciju ako nije alergicno na pencilin i da nekontas da se razboli i da se operacija odgodi.U sobi je bilo troje djece i sve troje su razliciti doktori radili,najgore proslo dijete koje je Mandilovoc radio.Onda sto ga nije bilo na vrijeme pa dijete ceka da ide u salu a on mijenja direktora i tako.I ako je zvucno ime obicno je ganjanje tog doktora,a meni nimalo ne ulijeva povjerenje vec je on star za operacije.Puno srece
i nije puno strasno samo se naoruzaj strpljenjem jedno desetak dana posle op.Na prvoj kontroli smo doktorici odnijeli parfem jer je bila pravo ljubazna(a ne zato sto je trazila),Odmah posle op ,dosla je meni da objasni sta su radili,i obilazila je dijete za razliku od drugih.Mislim da je dijete u dobrim rukama po njenoj strucnosti ,jos od nekih ljudi sam cula da je dobra.Ako te jos sta zanima pitaj,mislim da sam do sada doktorirala na temu krajnici. 
-
lana stiner
#53 Re: operacija krajnika ( tonzile)
Hvala na ohrabrenju,za koji dan idemo na kontrolu pa cemo vidjeti sta ce se dalje samo me strah da se to ne oduzi,jer sto se vise zavlaci on je vise bolesniji.Za sad je dobar sto se tice zastitne oni su mislili sa tim ali on je alergican na pencilin tako da nista ali su rekli da ce svakako morati piti antibiotike zbog prevencije,jos jednom hvala na ohrabrenju...
-
lilica011
#54 Re: operacija krajnika ( tonzile)
Nista ne brini,nas je vec sve to proslo i sve se vratilo u normalu.I kod vas ce biti sve ok i krenuce na bolje i sa ishranom i ostalo.Ja bi ti preporucila onaj Propol sirup super je za imunitet i apetit,nije puno novca a da ga malo sacuvas sada dok su gripe.Njemu uvijek kad uzima antibiotik opadne imunitet.
-
manki
#55 Re: operacija krajnika ( tonzile)
Nema potrebe za očajavanjem, sve će biti okej. Ja od malena imam problema s krajincima, tj imao sam, i spojilo mi se bilo sa sinusima i ušima također, grozno je bilo, isto sam bukvalno svaki mjesec otkako znam za sebe bio po bolnicama i imao upale, sve do pretprošle godine kad sam s 22 godine dobio šarlah, da šarlah, dječiju bolest.lana stiner wrote:Imam sincica koji nema jos tri godine,protekle godine je imao preko deset upala,znate sta to znaci ja sam svaki mjesec u domu zdravlje,sramota me ici kod doktora jer svaki put me pitaju da li ide u vrtic, ko ga cuva i tako glupa pitanja koja mogu samo nasi doktori da postave,a ja neradim tako da sam stalno s njim,i molila sam da mi da uputnicu za orl na sta mi je ona odgovorila , pa zasto ste dosli ovdje kad vi vec sve znate ,kao da ste vi doktor sto me je jako na ljutilo jer ipak se tu radi o djetetu a ja nisam imala strpljenja jer i laik je mogao vidjeti da se radi o krajnicima.Otisli smo u opcu bolnici gdje nas je primila doktorica Dina uradili smo sve nalaze i otkrili da moje djete skoro ne cuje na lijevo uho,to je bio sok.Doktorica je rekla da se hitna operacija radi, to je bilo u decembru 2010 ,a operacija bi trebala biti u februaru tako da sad cekamo.Ima li slicnih iskustava trebam ohrabrenje jer sam ocajna .
Bilo je grozno, temperatura 40, osip po tijelu, a roditelji su mi stalno odugovlačili rješavanje pitanje krajnika, jer su doktori reklo kao da bi mi onda sve išlo na pluća, jer ne bih imao "zaštitu" od krajnika. Na kraju smo se konačno odlučili na operaciju krajnika, jer mi je upala bila krenula na zglobove što je vrlo opasno, i operisao sam ih konačno prije 2 godine u novembru, kod Dr. Geže na Dobrinji (privatno). Laserski se je radila operacija i bila je bezbolna, mada je post-operativni period malo zeznut zbog hrane. Sve u svemu, ja prezadovoljan nakon operacije, da sam barem bio pri ovoj pameti, i moji roditelji, pa da su me operisali kad i vašeg sina, kad mi je bilo 3-4-5... U svakom slučaju, otkako sam se operisao, rijetko kad da sam bolestan bio, možda me jednom u godinu-dvije sad uhvati prehladica blaga i to je to. Preporučujem svakako. Puno sreće, i javite kako je prošlo.
- limunada25
#56 Re: operacija krajnika ( tonzile)
Meni su davno rekli da bi kao trebala operisati krajnike, a mene uvijek strah
Ja sam zeljna popiti hladnu času vode pogotovo ljeti, jer cim popijem nesto hladno automatski mi se upali grlo tj.zagnoji a nakon toga slijedi temperatura.
Ne bih se smjela usuditi sa lokalnom anestezijom nema sanse
Hahhah a sad se sjetih..nekad davno kad sam bila kod jedne nane da mi salije stravu i ona gleda u ono olovo i kaze meni: sine tebe cesto boi grlo, drugi put kad te zabole krajnici i kad ti se zagnoje ti dodji meni ja cu ih rukom iscupati, a ja samo

Ja sam zeljna popiti hladnu času vode pogotovo ljeti, jer cim popijem nesto hladno automatski mi se upali grlo tj.zagnoji a nakon toga slijedi temperatura.
Ne bih se smjela usuditi sa lokalnom anestezijom nema sanse
Hahhah a sad se sjetih..nekad davno kad sam bila kod jedne nane da mi salije stravu i ona gleda u ono olovo i kaze meni: sine tebe cesto boi grlo, drugi put kad te zabole krajnici i kad ti se zagnoje ti dodji meni ja cu ih rukom iscupati, a ja samo
-
manki
#57 Re: operacija krajnika ( tonzile)
limunada25 wrote:Meni su davno rekli da bi kao trebala operisati krajnike, a mene uvijek strah![]()
Ja sam zeljna popiti hladnu času vode pogotovo ljeti, jer cim popijem nesto hladno automatski mi se upali grlo tj.zagnoji a nakon toga slijedi temperatura.![]()
![]()
![]()
Ne bih se smjela usuditi sa lokalnom anestezijom nema sanse![]()
![]()
![]()
Hahhah a sad se sjetih..nekad davno kad sam bila kod jedne nane da mi salije stravu i ona gleda u ono olovo i kaze meni: sine tebe cesto boi grlo, drugi put kad te zabole krajnici i kad ti se zagnoje ti dodji meni ja cu ih rukom iscupati, a ja samo![]()
![]()
![]()
Pa radi se u općoj odnosno totalnoj anesteziji, ne u lokalnoj.
- limunada25
#58 Re: operacija krajnika ( tonzile)
Ali sad je neko napisao kad predjes 18god radi se u lokalnoj
I evo opet me grlo boli, a nemam trenutno pravo na osiguranje pa ne mogu ni doktoru otici, niti imam 400-500Km da odvojim za privatnika
Mozda ipak da odem kod one nane

I evo opet me grlo boli, a nemam trenutno pravo na osiguranje pa ne mogu ni doktoru otici, niti imam 400-500Km da odvojim za privatnika
Mozda ipak da odem kod one nane
-
dzana
#59 Re: operacija krajnika ( tonzile)
mi smo curici (5,5 god.) operisali krajnike prije 5 dana ali jos uvijek ima jake bolove.
nema temp. i danas je nakon voltern cepica pomela sve sto je smjela jesti ali ti prokleti bolovi - tacno kao sat. kako su vasa djeca prosla pri oporavku? puno bi mi znacilo da cujem i tudja iskustva a cini mi se predugo da je jos uvijek toliko boli da joj moram stavljati voltaren cepice i nakon 5 dana. probali smo i Dalsi sirup ali od njega nakon 2 sata proplace od bolova a od paracetamol cepica nakon 3. Voltaren joj djeluje tacno 6 sati i onda vristanje - evo maloprije se probudila tacno u minutu - tako znam da nije foliranje.
idemo u petak na kontrolu ali sam zabrinuta - sve mislim da li da se prije uputim na pregled
(
nema temp. i danas je nakon voltern cepica pomela sve sto je smjela jesti ali ti prokleti bolovi - tacno kao sat. kako su vasa djeca prosla pri oporavku? puno bi mi znacilo da cujem i tudja iskustva a cini mi se predugo da je jos uvijek toliko boli da joj moram stavljati voltaren cepice i nakon 5 dana. probali smo i Dalsi sirup ali od njega nakon 2 sata proplace od bolova a od paracetamol cepica nakon 3. Voltaren joj djeluje tacno 6 sati i onda vristanje - evo maloprije se probudila tacno u minutu - tako znam da nije foliranje.
idemo u petak na kontrolu ali sam zabrinuta - sve mislim da li da se prije uputim na pregled
-
lana stiner
#60 Re: operacija krajnika ( tonzile)
evo i mi smo zavrsili sa operacijom danas 4 dan,operisala ga je doktorica dina hrenovica , ja za sad zadovoljna samo sto ga uzasno boli cim prestanu cepici da djeluju ,kolko ta bol traje , jadno djete gladno jede sve kasasto puding, supicu pasiranu , cokolino ali on trazi ribu i meso pa smo morali sve da sakrijemo od njega a mi se hranimo vani .Kolko se mogu ti cepici stavljati ja mu stavljam svakih sest sati ali neznam mogu li mu naskoditi na kontrolu idemo u srijedu jedva cekam.I jedino sto ima traume budi se u noci i trese se neznam jeli to od straha ili od bola...kazite mi kad se pocinje jesti malo cvrsca hrana riba i meso .........hvala puno svima 
-
_Dame_
#61 Re: operacija krajnika ( tonzile)
Sta se meni desava u zadnje vrijeme, otkrio sam da jezikom mogu da cackam po krajnicima 
Uglavnom, tim cackanjem svaki dan uspijem povaditi par onih zuckastih mrva koje smrde ko les.
Upravo sada imam upalu grla, i vrlo cesto mi je zacepljen nos i prehladjen sam. Otprilike 2-3x godisnje imam temperaturu. Sta mi preporucujete? (Imam 22 godine).
Uglavnom, tim cackanjem svaki dan uspijem povaditi par onih zuckastih mrva koje smrde ko les.
Upravo sada imam upalu grla, i vrlo cesto mi je zacepljen nos i prehladjen sam. Otprilike 2-3x godisnje imam temperaturu. Sta mi preporucujete? (Imam 22 godine).
- dzejkej
#62 Re: operacija krajnika ( tonzile)
je li dijete bolje?? moja curica je punih 8 dana morala dobijati cepice. doktorica nam je rekla da joj dajemo nesto protiv bolova da jede jer grlo lakse zacjeljuje i dijete se brze oporavlja kad jede. sad je suuper, vec se lijepo pocela popravljati. bila je jako smrsala nakon operacije ali se odlicno oporavlja tako da te ne brinu koščice koje ispadaju i štrkljave nogice. to se sve brzo popuni cim ono pocne je jede. nakon pocetnog stresa sad mi je drago da smo se rjesili krajnika, ne znam kako je jadnica i jela prijelana stiner wrote:evo i mi smo zavrsili sa operacijom danas 4 dan,operisala ga je doktorica dina hrenovica , ja za sad zadovoljna samo sto ga uzasno boli cim prestanu cepici da djeluju ,kolko ta bol traje , jadno djete gladno jede sve kasasto puding, supicu pasiranu , cokolino ali on trazi ribu i meso pa smo morali sve da sakrijemo od njega a mi se hranimo vani .Kolko se mogu ti cepici stavljati ja mu stavljam svakih sest sati ali neznam mogu li mu naskoditi na kontrolu idemo u srijedu jedva cekam.I jedino sto ima traume budi se u noci i trese se neznam jeli to od straha ili od bola...kazite mi kad se pocinje jesti malo cvrsca hrana riba i meso .........hvala puno svima
- Neila
#63 Re: operacija krajnika ( tonzile)
Krajnici kad se upale oni naravno i oteknu, sto otezava da hrana prolazi i zato nas boli kad gutamo. Najcesce se ta hrana jednim djelom zavuce u krajnike i naravno pocne da smrdi - u biti to je to sto si ti nasao. 
Ja se 10 godina peglam sa krajnicima i nemam hrabrosti da ih operisem iako mi je sugerirano tako. Isto, imam ceste upale, temperaturu po nekoliko puta u godini, zglobovi me bole itd. Odlucila sam definitivno da ih operisem dok jos malo otopli
A za prvu pomoc kod upale, svima preporucujem sprej Angals- fanstastican je! I prije sam koristila sprejeve za grlo i to me je spasavalo, al' ovaj mi pomogne u roku od nekoliko sati. I sto je jako bitno, reducira bilo kakve neugodne mirise tokom upale- sto je meni izuzetno bitno! Eto tako 
Ja se 10 godina peglam sa krajnicima i nemam hrabrosti da ih operisem iako mi je sugerirano tako. Isto, imam ceste upale, temperaturu po nekoliko puta u godini, zglobovi me bole itd. Odlucila sam definitivno da ih operisem dok jos malo otopli
-
anonimus03
#64 Re: operacija krajnika ( tonzile)
sorry svima sto dizem temu
imam problema sa stitnom, i idem redovno kod dr. mirele u vojnu. ona mi je dala uputnicu za orl-a jer su mi limfne zljezde na ultrazvuku jako otecene. i otisla, zapala me dr.edina hrenovica i kaze ovo se moze rijesiti jedino operacijom (imala sam jako ceste upale, barem jednom mjesecno, i na zadnjem brisu grla starom pola mjeseca sam imala streptokoku). i ja kazem super, hajd da ih se rijesim. eh sad... i meni je dala papiric sa svojim brojem i sad citiram: ''Evo ti moj broj, javi mi se za 10-15 dana. Inace se za operaciju ceka 2-3 mjeseca, ali ti me nazovi pa cemo vidjet i uradit sve nalaze.''
mislila sam da je to uradila jer ipak me je preporucila njena kolegica i to sve, ali onda vidjeh komentare i
sta da ocekujem kad je nazovem???
imam problema sa stitnom, i idem redovno kod dr. mirele u vojnu. ona mi je dala uputnicu za orl-a jer su mi limfne zljezde na ultrazvuku jako otecene. i otisla, zapala me dr.edina hrenovica i kaze ovo se moze rijesiti jedino operacijom (imala sam jako ceste upale, barem jednom mjesecno, i na zadnjem brisu grla starom pola mjeseca sam imala streptokoku). i ja kazem super, hajd da ih se rijesim. eh sad... i meni je dala papiric sa svojim brojem i sad citiram: ''Evo ti moj broj, javi mi se za 10-15 dana. Inace se za operaciju ceka 2-3 mjeseca, ali ti me nazovi pa cemo vidjet i uradit sve nalaze.''
mislila sam da je to uradila jer ipak me je preporucila njena kolegica i to sve, ali onda vidjeh komentare i
sta da ocekujem kad je nazovem???
Last edited by anonimus03 on 21/11/2012 15:35, edited 1 time in total.
-
Madagaskar0
#65 Re: operacija krajnika ( tonzile)
Ja lično nikad veću glupost nisam pročitala od ove!! Kao prvo, ta ista doktorica Edina, mi je kad sam još čekala operaciju, (a čekala dobrih 5 sati, takav je bio raspored), na hodniku tako odbrusila i bila bezobrazna da sam je mogla pljunuti. Ja malaksala, nista nisam jela, još me ubilo to čekanje, i sad izlazim na hodnik da pitam sestru da li će me stići operisati tad dan, vidim na hodniku ide prema meni neka žena u bijelom, e kako ću ja sad znati da li je doktorica ili sestra, prvi put je vidim, i kažem "izvinite, mogu li vas nešto pitati", da bi ona meni drsko "ne možeš". Ja sam je tako izgubljeno pogledala, kad nisam zaplakala, da bi nastavila hodati, pa se okrenula i rekla "ja sam doktorica, pitaj sestre". Tom rečenicom me tako izbacila iz takta, da sam se vratila u sobu i počela od svog tog stresa da plačem. Kasnije je došla sestram i rekla mi je ti ćeš za sat, ne brini se ništa. Toliko o njenoj humanostiDr Dina je prije mjesec dana operisala moje dijete,od 3,5 god.Ja sam otisla kod dr Mandilovica a njega nije bilo(sada mi je drago,kad sam sve vidjela),pa je sestra rekla evo vam dina i ona je skoro dobra kao i on pogotovo za djecu. U sobi je bilo troje djece i sve troje su razliciti doktori radili,najgore proslo dijete koje je Mandilovoc radio.Onda sto ga nije bilo na vrijeme pa dijete ceka da ide u salu a on mijenja direktora i tako.I ako je zvucno ime obicno je ganjanje tog doktora,a meni nimalo ne ulijeva povjerenje vec je on star za operacije.
A to za doktora Mandilovića što kažete da je njegov pacijent "najgore prošao", to apsulutno nema veze sa njim, jer svaka osoba individualno prolazi oporavak, kao i sve zavisi od zdravlja krajnika svakog djeteta ponaosob!
Mene je lično on operisao, i ja sam prezadovoljna učinjenim kuc kuc. Ništa nisam platila, odmah mi je dao termin, i sve je išlo regularno. DEFINITIVNO NEMA "ŠTELE", nit' sam potplatila, niti platila, on je bio korektan skroz. nisam ni čekala čak puno za termin, mada je rađeno u lokalnoj anesteziji. A to da je star i da ne zna šta radi, vjerujte da on jaako dobro zna šta radi ! On je toliko energičan čovjek, iako je stariji, vidi se da živi za svoj posao, prebrzoo priča haha, al' takav je. Mogu garantovati da je on gore najstručniji, dok za ove dvije doktorice ništa ne mogu tvrditi, jer mene nisu operisale
Lejla je jako ljubazna doktorica i pažljiva, znam jer je curu do mene operisala, i obilazila je stalno.
Tako da, ne pričajte gluposti, neprovjerene informacije, jer ćete nekoga svojim postom obeshrabriti i neće imati povjerenja! Vi ste samo na osnovu toga što je star, zaključili i da ne zna svoj posao. Jadno
- dzejkej
#66 Re: operacija krajnika ( tonzile)
kao da sam sama pisala. moje dijete je primio na pregled bez ikakve stele, uradio pregled i dao nam upute sta nam treba od nalaza. kad smo ga nazvali i rekli da smo izvadili sve nalaze sve je islo veoma brzo. operacija kao operacija, poslije je malo tesko i zna svaka majka kako je to predeverati sa malim djetetom ali to nije do doktora. sad nam je drago da smo maloj operisali krajnike i posebno nam je drago sto je radio dr. Mandilovic.Madagaskar0 wrote: A to za doktora Mandilovića što kažete da je njegov pacijent "najgore prošao", to apsulutno nema veze sa njim, jer svaka osoba individualno prolazi oporavak, kao i sve zavisi od zdravlja krajnika svakog djeteta ponaosob!
Mene je lično on operisao, i ja sam prezadovoljna učinjenim kuc kuc. Ništa nisam platila, odmah mi je dao termin, i sve je išlo regularno. DEFINITIVNO NEMA "ŠTELE", nit' sam potplatila, niti platila, on je bio korektan skroz. nisam ni čekala čak puno za termin, mada je rađeno u lokalnoj anesteziji. A to da je star i da ne zna šta radi, vjerujte da on jaako dobro zna šta radi ! On je toliko energičan čovjek, iako je stariji, vidi se da živi za svoj posao, prebrzoo priča haha, al' takav je. Mogu garantovati da je on gore najstručniji, dok za ove dvije doktorice ništa ne mogu tvrditi, jer mene nisu operisale![]()
veliko
-
Mišica
#67 Re: operacija krajnika ( tonzile)
Mislim da te je dragi Bog poslao drugom doktoru...ja imam sina 3,5 godine i ima konstantne gnojne angine u 10 dana su mu uključili 3 vrste antibiotika ,prvih 5 dana pio je Ospen pa kad mu nije pomogao 6 dan mu uključe Sumamed,koji se ne smije piti više od tri dana i kao zadržava se još 12 dana u krvida bi meni sin nakon ne puna 4 dana opet dobio temperaturu i uključe me Makropen i tad sam zahtjevala nalaz krvi da bi mu pokazalo poslije tri antibiotika koja je popio u roku 10 dana da su mu leukociti 22.000. Tad smo tražili uputnicu za pedijatriju koju smo dobili poslije duge prepirke sa dr. i odveli smo ga dr. Ziji Begiću,najbolji doktor - pedijatar u Sarajevu. On djete nije pipnuo,sjeo je preko puta njega i počeo opisivati kako izgleda djete koje ima treči krajnik i oboljenje druga dva,i naravno uputio nas našem dr.u D.Z. da nam da uputnicu za ORL. Mi smo uzeli uputnicu i upućeni smo bili u Opću Bolnicu kod dr.Mandilovića,on nam je rekao isto što i dr.Begić ima treći krajnik i oboljela dva treba se to operativno otkloniti i to što prije dok djete još uvijek dobro čuje,to je bilo u februaru. Zakazao nam je slijedeči pregled krajem marta i kao tad da se dogovorimo oko operacije,jer on mora to hitno uraditi. mi smo došli oko 21.marta,zakaže nam opet pregled 28.marta. kaže izvadite odmah nalaze djete čemo ubaciti u Aprilu što je prije moguče da se ovo vadi,da ne bi otišlo dalje,ovo ništa ne valja,ovo se hitno vadi. Uradimo ekg,krvne nalaze,pedijatrica nam potvrdi da je sve u najboljem redu i mi kod dr.Mandiloviča on uzme nalaze pogleda ih kaže sve je u redu on je dobro ndođite na kontrolu za mjesec dana. Tako nam je djete skoro sa operacionog stola skinuo. Nalazi vrijede 1 mjesec,a mi s djetetom ne znamo šta da radimo. Da bi nas kao "savjetovali" da mi to uradimo privatno i to kod doktora Geže.Pošto je djete ponovno bilo bolesno odlučimo da ga odvedemo tom famoznom Geži,pokupimo nalaze dr.Mandilovića i iza 16h uzmem sina iz vrtića i na Dobrinju kod Geže,tamo smo ušli i dok smo se mi raspitivali kad i kako možemo doći,kad nas doktor može primiti...u ordinaciju je ušetao ni manje ni više Dr.MANDILOVIĆlilica011 wrote:Dr Dina je prije mjesec dana operisala moje dijete,od 3,5 god.Ja sam otisla kod dr Mandilovica a njega nije bilo(sada mi je drago,kad sam sve vidjela),pa je sestra rekla evo vam dina i ona je skoro dobra kao i on pogotovo za djecu.Djetetu je bio problem treci krajnik od kog je poceo gubiti sluh.Na pregledu sluha na oba uha je nalaz bio negativan.Bez ikakve stele i cega od prvog dolaska do operacije proteklo je 20 dana.U tih 20 dana nije isao u vrtic da se nebi razbolio,nije se nigdje islo niti je ko dolazio jer je sezona gripe.Moj ti je savjet da prije operacije das djetetu zastitnu injekciju ako nije alergicno na pencilin i da nekontas da se razboli i da se operacija odgodi.U sobi je bilo troje djece i sve troje su razliciti doktori radili,najgore proslo dijete koje je Mandilovoc radio.Onda sto ga nije bilo na vrijeme pa dijete ceka da ide u salu a on mijenja direktora i tako.I ako je zvucno ime obicno je ganjanje tog doktora,a meni nimalo ne ulijeva povjerenje vec je on star za operacije.Puno srecei nije puno strasno samo se naoruzaj strpljenjem jedno desetak dana posle op.Na prvoj kontroli smo doktorici odnijeli parfem jer je bila pravo ljubazna(a ne zato sto je trazila),Odmah posle op ,dosla je meni da objasni sta su radili,i obilazila je dijete za razliku od drugih.Mislim da je dijete u dobrim rukama po njenoj strucnosti ,jos od nekih ljudi sam cula da je dobra.Ako te jos sta zanima pitaj,mislim da sam do sada doktorirala na temu krajnici.
Naravno mi smo se samo pokupili i izašli,djete mi još nije operisano,niti znam gdje da ga vodim,ni kome.
Last edited by Mišica on 18/05/2011 11:38, edited 1 time in total.
-
Mišica
#68 Re: operacija krajnika ( tonzile)
ja imam sina 3,5 godine i ima konstantne gnojne angine u 10 dana su mu uključili 3 vrste antibiotika ,prvih 5 dana pio je Ospen pa kad mu nije pomogao 6 dan mu uključe Sumamed,koji se ne smije piti više od tri dana i kao zadržava se još 12 dana u krvida bi meni sin nakon ne puna 4 dana opet dobio temperaturu i uključe me Makropen i tad sam zahtjevala nalaz krvi da bi mu pokazalo poslije tri antibiotika koja je popio u roku 10 dana da su mu leukociti 22.000. Tad smo tražili uputnicu za pedijatriju koju smo dobili poslije duge prepirke sa dr. i odveli smo ga dr. Ziji Begiću,najbolji doktor - pedijatar u Sarajevu. On djete nije pipnuo,sjeo je preko puta njega i počeo opisivati kako izgleda djete koje ima treči krajnik i oboljenje druga dva,i naravno uputio nas našem dr.u D.Z. da nam da uputnicu za ORL. Mi smo uzeli uputnicu i upućeni smo bili u Opću Bolnicu kod dr.Mandilovića,on nam je rekao isto što i dr.Begić ima treći krajnik i oboljela dva treba se to operativno otkloniti i to što prije dok djete još uvijek dobro čuje,to je bilo u februaru. Zakazao nam je slijedeči pregled krajem marta i kao tad da se dogovorimo oko operacije,jer on mora to hitno uraditi. mi smo došli oko 21.marta,zakaže nam opet pregled 28.marta. kaže izvadite odmah nalaze djete čemo ubaciti u Aprilu što je prije moguče da se ovo vadi,da ne bi otišlo dalje,ovo ništa ne valja,ovo se hitno vadi. Uradimo ekg,krvne nalaze,pedijatrica nam potvrdi da je sve u najboljem redu i mi kod dr.Mandiloviča on uzme nalaze pogleda ih kaže sve je u redu on je dobro ndođite na kontrolu za mjesec dana. Tako nam je djete skoro sa operacionog stola skinuo. Nalazi vrijede 1 mjesec,a mi s djetetom ne znamo šta da radimo. Da bi nas kao "savjetovali" da mi to uradimo privatno i to kod doktora Geže.Pošto je djete ponovno bilo bolesno odlučimo da ga odvedemo tom famoznom Geži,pokupimo nalaze dr.Mandilovića i iza 16h uzmem sina iz vrtića i na Dobrinju kod Geže,tamo smo ušli i dok smo se mi raspitivali kad i kako možemo doći,kad nas doktor može primiti...u ordinaciju je ušetao ni manje ni više Dr.MANDILOVIĆdzejkej wrote:kao da sam sama pisala. moje dijete je primio na pregled bez ikakve stele, uradio pregled i dao nam upute sta nam treba od nalaza. kad smo ga nazvali i rekli da smo izvadili sve nalaze sve je islo veoma brzo. operacija kao operacija, poslije je malo tesko i zna svaka majka kako je to predeverati sa malim djetetom ali to nije do doktora. sad nam je drago da smo maloj operisali krajnike i posebno nam je drago sto je radio dr. Mandilovic.Madagaskar0 wrote: A to za doktora Mandilovića što kažete da je njegov pacijent "najgore prošao", to apsulutno nema veze sa njim, jer svaka osoba individualno prolazi oporavak, kao i sve zavisi od zdravlja krajnika svakog djeteta ponaosob!
Mene je lično on operisao, i ja sam prezadovoljna učinjenim kuc kuc. Ništa nisam platila, odmah mi je dao termin, i sve je išlo regularno. DEFINITIVNO NEMA "ŠTELE", nit' sam potplatila, niti platila, on je bio korektan skroz. nisam ni čekala čak puno za termin, mada je rađeno u lokalnoj anesteziji. A to da je star i da ne zna šta radi, vjerujte da on jaako dobro zna šta radi ! On je toliko energičan čovjek, iako je stariji, vidi se da živi za svoj posao, prebrzoo priča haha, al' takav je. Mogu garantovati da je on gore najstručniji, dok za ove dvije doktorice ništa ne mogu tvrditi, jer mene nisu operisale![]()
velikoza onakvog doktora.
Naravno mi smo se samo pokupili i izašli,djete mi još nije operisano,niti znam gdje da ga vodim,ni kome.
- Altsa
#69 Re: operacija krajnika ( tonzile)
u principu ne operisu krajnike dok dijete ne napuni 4 godine izuzev ukoliko je bas situacija sa krajnicima katastrofalna...ja mislim da ti je u interesu da dijete ne operise krajnike jer ipak ih je bolje imati nego nemati...cesto se desi kod djece da im se krajnici poprave i sredi im se stanje do 6-7 godine i da ne treba operacija i ako je dijete prije bilo kandidat ozbiljni za operaciju...meni je sin operisao krajnike kod mandilovica u vojnoj i nemam nikakvih zamjerki i ako neki zamjeraju mu neke stvari ja ne jer je operisan tacno u vrijeme koje je zakazano, a sto se tice postoperativne brige isto je kao i svugdje drugo nista posebno...sva sreca pa se samo prenoci...operacija prosla super oporavak trajao malo duze oko 15 dana (znaci da je skroz zdrav) ali to je indivudalno (tjeranje da nesto pojede bez voltarena) i sada je sasvim ok...cak i kolu redovno mastrafi...kod starijih je malo problamaticnije jer se nakon vadenja krajnika moze desiti da se sva osjetljivost grla prenese na zdrijelo pa se onda umjesto krajnika desavaju ceste upale zdrijela sto je opet rijedi slucaj ali ih ima...Ako ti je mandilovic rekao da pricekas onda je i bolj da sacekas izuzev ako je dijete non-stop bolesno i ako ga kljukaju stalno antibioticima...opet otici kod njega i reci sta te muci...u slucaju mog sina mandilovic je opet dosta dugo govorio da sacekamo jos malo ne bi li se grlo samo sredilo i da ga ne treba operisati ali s obzirom da mi je kod sina glavni razlog operacije bila pojava nazalnog glasa kao i nevjerojatnog hrkanje onda se nakon par godina ipak odlucio za operaciju...gezo za svako dijete tvrdi da treba da operise krajnike i to kod njegaMišica wrote:ja imam sina 3,5 godine i ima konstantne gnojne angine u 10 dana su mu uključili 3 vrste antibiotika ,prvih 5 dana pio je Ospen pa kad mu nije pomogao 6 dan mu uključe Sumamed,koji se ne smije piti više od tri dana i kao zadržava se još 12 dana u krvida bi meni sin nakon ne puna 4 dana opet dobio temperaturu i uključe me Makropen i tad sam zahtjevala nalaz krvi da bi mu pokazalo poslije tri antibiotika koja je popio u roku 10 dana da su mu leukociti 22.000. Tad smo tražili uputnicu za pedijatriju koju smo dobili poslije duge prepirke sa dr. i odveli smo ga dr. Ziji Begiću,najbolji doktor - pedijatar u Sarajevu. On djete nije pipnuo,sjeo je preko puta njega i počeo opisivati kako izgleda djete koje ima treči krajnik i oboljenje druga dva,i naravno uputio nas našem dr.u D.Z. da nam da uputnicu za ORL. Mi smo uzeli uputnicu i upućeni smo bili u Opću Bolnicu kod dr.Mandilovića,on nam je rekao isto što i dr.Begić ima treći krajnik i oboljela dva treba se to operativno otkloniti i to što prije dok djete još uvijek dobro čuje,to je bilo u februaru. Zakazao nam je slijedeči pregled krajem marta i kao tad da se dogovorimo oko operacije,jer on mora to hitno uraditi. mi smo došli oko 21.marta,zakaže nam opet pregled 28.marta. kaže izvadite odmah nalaze djete čemo ubaciti u Aprilu što je prije moguče da se ovo vadi,da ne bi otišlo dalje,ovo ništa ne valja,ovo se hitno vadi. Uradimo ekg,krvne nalaze,pedijatrica nam potvrdi da je sve u najboljem redu i mi kod dr.Mandiloviča on uzme nalaze pogleda ih kaže sve je u redu on je dobro ndođite na kontrolu za mjesec dana. Tako nam je djete skoro sa operacionog stola skinuo. Nalazi vrijede 1 mjesec,a mi s djetetom ne znamo šta da radimo. Da bi nas kao "savjetovali" da mi to uradimo privatno i to kod doktora Geže.Pošto je djete ponovno bilo bolesno odlučimo da ga odvedemo tom famoznom Geži,pokupimo nalaze dr.Mandilovića i iza 16h uzmem sina iz vrtića i na Dobrinju kod Geže,tamo smo ušli i dok smo se mi raspitivali kad i kako možemo doći,kad nas doktor može primiti...u ordinaciju je ušetao ni manje ni više Dr.MANDILOVIĆdzejkej wrote:kao da sam sama pisala. moje dijete je primio na pregled bez ikakve stele, uradio pregled i dao nam upute sta nam treba od nalaza. kad smo ga nazvali i rekli da smo izvadili sve nalaze sve je islo veoma brzo. operacija kao operacija, poslije je malo tesko i zna svaka majka kako je to predeverati sa malim djetetom ali to nije do doktora. sad nam je drago da smo maloj operisali krajnike i posebno nam je drago sto je radio dr. Mandilovic.Madagaskar0 wrote: A to za doktora Mandilovića što kažete da je njegov pacijent "najgore prošao", to apsulutno nema veze sa njim, jer svaka osoba individualno prolazi oporavak, kao i sve zavisi od zdravlja krajnika svakog djeteta ponaosob!
velikoza onakvog doktora.
,i tad pitam sestricu jeli dr.Mandilović radi tuu,ona mi potvrdi da je on tu od 17.00-19.00 i ako hoćemo kod njega možemo da se naručimo.
-
Zvrkicaa
#70 Re: operacija krajnika ( tonzile)
Imam kao knedlu u grlu, tako bih zeljela izbaciti slajm al ne mogu
nemam temperaturu ali imam problema sa sinusima. Grlo crveno i sa strana kao da je oteceno. Da li je u pitanju upala krajnika? Nisam do sada imala problema s tim pa ne znam. Hvala
-
Finooo
#71 Re: operacija krajnika ( tonzile)
Mislio sam napraviti novu temu, ali evo da pitam na ovoj, kad vec ima, da ne pravim kino.
Prvo jebem majku svim onima sto su rekli da operacija nije nista posebno. Operacija kao operacija nije nista zahtjevna, al patnje poslije operacije, su jako, jako teske. Tako da nije bas nista operacija.
A sad imam pitanje, operisao sam krajnike prije nekoliko dana, i jos su bolovi jaki, al nebitno to, nosim se ja s tim, vec nesto drugo hocu da znam.
Pusim vec 5 godina, i sad da li smijem nastaviti pusiti poslije operacije, i kad bi vec mogao zapaliti prvu cigaretu ?
Isto tako, imam nekih partya, u ovom kratkom periodu, da li smijem konzumirati alkohol, nakon opericije, i ima li neki odredjeni period koji treba proci, pa bi tek onda mogao pocet piti ?
Prvo jebem majku svim onima sto su rekli da operacija nije nista posebno. Operacija kao operacija nije nista zahtjevna, al patnje poslije operacije, su jako, jako teske. Tako da nije bas nista operacija.
A sad imam pitanje, operisao sam krajnike prije nekoliko dana, i jos su bolovi jaki, al nebitno to, nosim se ja s tim, vec nesto drugo hocu da znam.
Pusim vec 5 godina, i sad da li smijem nastaviti pusiti poslije operacije, i kad bi vec mogao zapaliti prvu cigaretu ?
Isto tako, imam nekih partya, u ovom kratkom periodu, da li smijem konzumirati alkohol, nakon opericije, i ima li neki odredjeni period koji treba proci, pa bi tek onda mogao pocet piti ?
-
anonimus03
#72 Re: operacija krajnika ( tonzile)
Finooo wrote:Mislio sam napraviti novu temu, ali evo da pitam na ovoj, kad vec ima, da ne pravim kino.
Ja sam pocela pusiti nakon 20 dana, ne preporucuju prije. Gazirano i alkohol sam nakon nekih mjesec i nesto sitno dana. I meni su govorili nista strasno nije (operisala prije 3 mjeseca), a onda mi je u pola operacije prestala djelovati lokalna anestezija, i nisu mi htjeli dati jos. Onda sam prva 4 dana bila super, cak sam i pitu jela. Ali od 5-10 dana je haos zivi bio, bolovi katastrofalni, cepice svaka 4 sata, ako uspijem 5 izdurat - super. Valjda tad organizam ukida funkciju krajnika pa boli uzasno. I da, jedino lijepo je sto sam smrsala 10 kila u 15-tak dana
Sretno, nadam se da ce bolovi brzo proci
-
shambho
#73 Re: operacija krajnika ( tonzile)
I ja sam nakon 20-25 dana tek pocela jesti kako treba tako da pretpostavljam da je to taj period koji treba proci kako bi se vratilo 'na staro..tufahija18 wrote:Finooo wrote:Mislio sam napraviti novu temu, ali evo da pitam na ovoj, kad vec ima, da ne pravim kino.
Ja sam pocela pusiti nakon 20 dana, ne preporucuju prije. Gazirano i alkohol sam nakon nekih mjesec i nesto sitno dana. I meni su govorili nista strasno nije (operisala prije 3 mjeseca), a onda mi je u pola operacije prestala djelovati lokalna anestezija, i nisu mi htjeli dati jos. Onda sam prva 4 dana bila super, cak sam i pitu jela. Ali od 5-10 dana je haos zivi bio, bolovi katastrofalni, cepice svaka 4 sata, ako uspijem 5 izdurat - super. Valjda tad organizam ukida funkciju krajnika pa boli uzasno. I da, jedino lijepo je sto sam smrsala 10 kila u 15-tak dana![]()
Sretno, nadam se da ce bolovi brzo proci
Takoder su mu bili najveci bolovi od sestog do trinaestog dana, sto ti kazes ako uspijem bez cepica izdurat sat odlicno je.. A tih sat.. .. Al' et' ja sam se sve necim zabavljala da ne mislim.. Sretno i od mene..
-
LaCici
#74 Re: operacija krajnika ( tonzile)
Ja nisam imala tolikih problema nakon operacije o kojima vi pricate.
Boljelo me par dana i to je to, a prvu cigaretu zapalila nakon 10. dana. i jela pitu. 
- butterfly_01
#75 Re: operacija krajnika ( tonzile)
ja operisala krajnike prije 4 dana. nesto me malo ko bolucka rana al nista strasno. u ovom postoperativnom periodu uzela samo jednu inekciju analgin... nista vise jer nemam potrebe...
jedini problem koji mi se javlja jesta kad pijem tecnost zagrcne mi se, ili mi izaziva kasalj. dok kasice koje jedem idu bez problema. blendiram povrce i piletinu, cak sam stavila veceras i jedno cehno bijelog luka u kasu. sasvim malo posolim. i ta hrana mi super ide. pojedem i kocku mlijecne cokolade tako sto je polahko topim u ustima pa na to zalijem caja/mlijeka i super prodje, al solo tecnost mi je malo problem.
operisala sam se na Kosevu, dr. Hatibovic. nikakvih stela nisam ganjala. nit sam kome ikakav poklon kupila. ponijela nekih grickalica i bombona, pa sam to podjelila. sestre su bile krajnje korektne. a Dr. me je posjecivao vise puta da vidi kako sam poslije operacije. krajnje korektan. i svima bih ga preporucila. bez ikakvog mita i korupcije ja sam zadovoljna uslugom ljekara na Kosevu. zgrada ORL je kriza, al zato osoblje je maksimalno korektno.
jedini problem koji mi se javlja jesta kad pijem tecnost zagrcne mi se, ili mi izaziva kasalj. dok kasice koje jedem idu bez problema. blendiram povrce i piletinu, cak sam stavila veceras i jedno cehno bijelog luka u kasu. sasvim malo posolim. i ta hrana mi super ide. pojedem i kocku mlijecne cokolade tako sto je polahko topim u ustima pa na to zalijem caja/mlijeka i super prodje, al solo tecnost mi je malo problem.
operisala sam se na Kosevu, dr. Hatibovic. nikakvih stela nisam ganjala. nit sam kome ikakav poklon kupila. ponijela nekih grickalica i bombona, pa sam to podjelila. sestre su bile krajnje korektne. a Dr. me je posjecivao vise puta da vidi kako sam poslije operacije. krajnje korektan. i svima bih ga preporucila. bez ikakvog mita i korupcije ja sam zadovoljna uslugom ljekara na Kosevu. zgrada ORL je kriza, al zato osoblje je maksimalno korektno.