BITI MUŠKARAC

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
goozonja

#51 Re: BITI MUŠKARAC

Post by goozonja »

burek_in_space wrote:I pored svih mogucih mozhdanih napora :D ne mogu da skontam koji je cilj teme. Taman kada pomislim ok,nashao sam neku svrhu ,"potkrade" ti se neka izjava tipa "ja sam nenadyebiv,ja sam najbolji" i onda skontam da je ovo samo ustvari tema na kojoj cesh nam ti prezentovati svoje "ljubavne" uspjehe.Ljubavne pod znacima navoda namjerno pishem,jer ljubav nije samo ono shto je lijepo,a ti si to tako predstavio u jednom od svojih prijashnjih postova(ako sam krivo shvatio,izvinjavam se) nego predstavlja i one manje lijepe stvari u kojima nash partner nije tako visoko na nebu,ali opet ne zhelimo da mu okrenemo ledja i ostavimo ga,jer je naishao samo jedan od loshih perioda u nashim zhivotima.
najbolji nisam, niti sam nenadjebiv ali sam sigurno jedan od boljih. :P

međutim, nije mi cilj pisati o svojim "uspjesima", niti se hvaliti bilo čime. ne treba mi ničije priznanje, odobravanje niti prihvatanje jer sam zadovoljan svojim životom. nije mi cilj ni soliti pamet drugim ljudima koji su zadovoljni sobom i svojim životom, jer takvi nemaju ni potrebu za čitanjem ovakvih tema. cilj mi je pomoći mlađim ljudima da brže dođu do nekih bitnih uvida bez da uče na svojim greškama. nigdje nisam nikom dao nikakav savjet koji nalikuje na one kretenluke koje možemo pročitati u rubrici ljubav i sex na sa-x.comu, niti prosipao neku jebačku pamet. to neću ni činiti. samo ću sa zaintersovanim stranama dijeliti svoje uvide. ako neko od toga ima neku korist, biću sretan, a oni koji nemaju - nek produže dalje umjesto da ostavljaju ovuda kometare tipa :zzzz: :zzzz: :zzzz:

to je ono šta ja uradim kad mi je nešto dosadno ili nezanimljivo.
goozonja

#52 Re: BITI MUŠKARAC

Post by goozonja »

besana wrote:ma ništa, čim vidim post duži od dvije rečenice, proradi mi štitnjača :D do mene je :D
i šta to treba da nam kaže o tebi?
goozonja

#53 Re: BITI MUŠKARAC

Post by goozonja »

kiki-miki wrote:E pa jarane koliko ti to imaš godina ako nije tajna?
zašto bi bila? 29.
goozonja

#54 Re: BITI MUŠKARAC

Post by goozonja »

čovjek uči dok je živ. ;-)
goozonja

#55 Re: BITI MUŠKARAC

Post by goozonja »

kiki-miki wrote:Eh još jedno pitanje:ako si to naučio što se onda nisi oženio?
zato što bih u tom slučaju morao da biram da li da zapostavljam porodicu ili poslovne ambicije, a ne želim zapuštati ništa od stvari koje su mi bitne u životu.
za sada sam zadovoljan ovako, a kad ostvarim određene dugoročne ciljeve, lako je oženiti se. ukoliko i tada pored mene bude neko za koga osjećam te lijepe stvari. na ruku mi ide i to što niko ne vrši pritisak na mene. :-D

ipak, ne mislim da je oženiti se neki ultimativni cilj i smisao života.
goozonja

#56 Re: BITI MUŠKARAC

Post by goozonja »

GODZZILA wrote:A što su mi se na guzonju okomili...Boze dragi.
Uz tebe sam guzi :D
lijepo od tebe godzi. :)
goozonja

#57 Re: BITI MUŠKARAC

Post by goozonja »

kiki-miki wrote:
goozonja wrote: zato što bih u tom slučaju morao da biram da li da zapostavljam porodicu ili poslovne ambicije,

Tu važnu lekciju ćeš tek morati da naučiš :D

goozonja wrote:kad ostvarim određene dugoročne ciljeve, lako je oženiti se.
E to je već treća lekcija koju treba da naučiš,a kako si krenuo ne vjerujem da ćeš je savladati.
ne kontam.
a da mi malo pojasniš, kako bih savladao te lekcije? bio bih :D veoma zahvalan.
goozonja

#58 Re: BITI MUŠKARAC

Post by goozonja »

kiki-miki wrote:Nije se baš lako ni oženiti a ni udati u ovom vremenu sada,a kako li će tek biti dok ti ostvariš te svoje dugoročne ciljeve.

Porodica ili karijera?! - To ostavljam tebi da sam savladaš :D
pa nisu baš toliko dugoročni. :)

ja mislim da uspješna karijera omogućava porodici kvalitetniji i sretniji život od neuspješne.
tako da iako mi je prioritet sretna porodica (pa naravno!), karijera je na neki način preduslov...
a?
goozonja

#59 Re: BITI MUŠKARAC

Post by goozonja »

kiki-miki wrote:E sad se fino vrati i pročitaj svoje postove od prije :D

A preduslov za ljubav,porodicu :shock:

I don't know what to say anymore :evil:
znam mnoge koji bi narednih 10 generacija familije učinili veliku uslugu da se nisu ženili i razmnožavali.
EllaD

#60 Re: BITI MUŠKARAC

Post by EllaD »

mi upravo upoznasmo jednog :evil:
goozonja

#61 Re: BITI MUŠKARAC

Post by goozonja »

besana wrote:Guzonja, jarane, izvini oca ti, ali ja zaspah čitajući te. :zzzz: šta je ovo vako :roll: :D
Sada znam šta ću kada me napadne insomnija :thumbup:

:sax:
jarane ocami. :evil:

ne znam šta te toliko privlači da čitaš? da nije ženski radar. :lol: :lol: :D
PalaSa Marsa

#62 Re: BITI MUŠKARAC

Post by PalaSa Marsa »

goozonja wrote:ovo je tema u kojoj ću pametovati, folirati se i maksimalno kofrčiti. jer imam na osnovu čega. međutim, sigurno neću prodavati muda pod bubrege, jer nisam jebeni mesar, već neko ko misli da je korisno pokušati razriješiti neke "misterije" i pomoći ljudima da bolje razumiju jedni druge i žive sretnije živote.

u zadnjoj deceniji najčešća žalopojka koju čujem iz ženskih usta je da više nema "dobrih frajera" i da se sve više okreću ka drugim ženama u potrazi za razumijevanjem i potrebnim nježnostima. sa druge strane, muškarci se žale na to da, uprkos njihovoj želji uspostave skladne (naročito seksualne) odnose sa nekom djevojkom, nailaze na odbijanje ili najčešće i ne pokušavaju ništa poduzeti po pitanju svog ljubavnog života. po mom mišljnju, oba ova gledišta svoje ishodište imaju u istom problemu: sa tehnološkim napretkom, pogrešnim odgojem i socijalnim programiranjem, došlo je do potiskivanja praiskonskih svojstava spolova koje nam je priroda nekad davno podarila i stvorila nas prikladnim i jedne drugima privlačnim. šta je uticalo na promjene u muškim i ženskim, te općenito ljudskim kvalitetima? koji su to kvaliteti? mogu li se oni svjesno razvijati? to su odgovori koje ću vam dijelom ponuditi, a dijelom ćemo možda i skupa doći do nekih novih uvida koje mi moje prosvjetljenje još nije donijelo.

za početak i za probu, pojednostaviću jedan od osnovnih stupova moje teorije seksa koji bi se mogao svesti na to da je jedan od osnovnih problema u jadnom seksualnom životu muškaraca taj da oni naprosto nisu muškarci, nego da su razvili mnoge pičije osobine, kod žena simpatične a kod muškaraca veoma odbojne i neseksi. i baš radi toga žene tvrde da nema muškarca, a muškarci da "nema ništa na belegiju". nij da nema muškarca, nego nema muških osobina koje bi tu belegiju odvele do odredišta. svako ljudsko biće koje se ne rodi sa ženskim spolnim organom se po defaultu smatra muškarcem i sa medicinsko-biološkog stanovišta, to je istina. međutim, ja se pitam šta se desilo sa onim arhetipskim muškim osobinama kao što su snaga, odlučnost, mudrost, volja za djelovanjem, istrajnost, neovisnost, iskrenost, opuštenost... i tako dalje. zanima li koga? ima li neko mišljenje o ovome? :)
JEl' ovo u globalu pricas il' nesto sto si cuo, nacuo, naslutio il' pak Ti dozivio :?: :mrgreen:
goozonja

#63 Re: BITI MUŠKARAC

Post by goozonja »

EllaD wrote:mi upravo upoznasmo jednog :evil:
haj ti lagano :run:
goozonja

#64 Re: BITI MUŠKARAC

Post by goozonja »

PalaSa Marsa wrote:
goozonja wrote:ovo je tema u kojoj ću pametovati, folirati se i maksimalno kofrčiti. jer imam na osnovu čega. međutim, sigurno neću prodavati muda pod bubrege, jer nisam jebeni mesar, već neko ko misli da je korisno pokušati razriješiti neke "misterije" i pomoći ljudima da bolje razumiju jedni druge i žive sretnije živote.

u zadnjoj deceniji najčešća žalopojka koju čujem iz ženskih usta je da više nema "dobrih frajera" i da se sve više okreću ka drugim ženama u potrazi za razumijevanjem i potrebnim nježnostima. sa druge strane, muškarci se žale na to da, uprkos njihovoj želji uspostave skladne (naročito seksualne) odnose sa nekom djevojkom, nailaze na odbijanje ili najčešće i ne pokušavaju ništa poduzeti po pitanju svog ljubavnog života. po mom mišljnju, oba ova gledišta svoje ishodište imaju u istom problemu: sa tehnološkim napretkom, pogrešnim odgojem i socijalnim programiranjem, došlo je do potiskivanja praiskonskih svojstava spolova koje nam je priroda nekad davno podarila i stvorila nas prikladnim i jedne drugima privlačnim. šta je uticalo na promjene u muškim i ženskim, te općenito ljudskim kvalitetima? koji su to kvaliteti? mogu li se oni svjesno razvijati? to su odgovori koje ću vam dijelom ponuditi, a dijelom ćemo možda i skupa doći do nekih novih uvida koje mi moje prosvjetljenje još nije donijelo.

za početak i za probu, pojednostaviću jedan od osnovnih stupova moje teorije seksa koji bi se mogao svesti na to da je jedan od osnovnih problema u jadnom seksualnom životu muškaraca taj da oni naprosto nisu muškarci, nego da su razvili mnoge pičije osobine, kod žena simpatične a kod muškaraca veoma odbojne i neseksi. i baš radi toga žene tvrde da nema muškarca, a muškarci da "nema ništa na belegiju". nij da nema muškarca, nego nema muških osobina koje bi tu belegiju odvele do odredišta. svako ljudsko biće koje se ne rodi sa ženskim spolnim organom se po defaultu smatra muškarcem i sa medicinsko-biološkog stanovišta, to je istina. međutim, ja se pitam šta se desilo sa onim arhetipskim muškim osobinama kao što su snaga, odlučnost, mudrost, volja za djelovanjem, istrajnost, neovisnost, iskrenost, opuštenost... i tako dalje. zanima li koga? ima li neko mišljenje o ovome? :)
JEl' ovo u globalu pricas il' nesto sto si cuo, nacuo, naslutio il' pak Ti dozivio :?: :mrgreen:
sve iz prve ruke. što pitaš?
EllaD

#65 Re: BITI MUŠKARAC

Post by EllaD »

smetam u dubokom promisljanju?
u dijeljenju zrna mudrosti?
ako ti smetam, prijavi me adm, navedi "nepomirljivo neslaganje sa fantastičnim sobom: najboljim, najljepsim, ludo zabavnim,cool i tako prokleto superiornim"
PalaSa Marsa

#66 Re: BITI MUŠKARAC

Post by PalaSa Marsa »

Pa vjerujem, cim si "postavio" temu, da imamo pravo i pitat'..zar ne?

Ps:Stvari, situacije, ljudi i sl..nisu onakvi kakvima ih mi cesto vidimo, ili dozivimo.. :D
goozonja

#67 Re: BITI MUŠKARAC

Post by goozonja »

besana wrote:Znamne oca mi ... sve kontam do mene je što te ne kontam, reko pao mi pritisak, šećer, kad ono jok jarane, do tebe je ... ubi :D
eto, sad kad si skontala da je do mene, haj i ti lagano razguli :run:
EllaD

#68 Re: BITI MUŠKARAC

Post by EllaD »

ima li kakvo PRAVO musko da nas odbrani, ovaj nas sve rastjera
goozonja

#69 Re: BITI MUŠKARAC

Post by goozonja »

EllaD wrote:smetam u dubokom promisljanju?
ako ti smetam, prijavi me adm, navedi "nepomirljivo neslaganje sa fantastičnim sobom: najboljim, najljepsim, ludo zabavnim,cool i tako prokleto superiornim"
ne smetaš. ali ni ne pomažeš niti doprinosiš temi.

ne zanm ko te je povrijedio, ja sigurno nisam, pa bih te zamolio da svoje frustracije ne prosipaš po meni. jel to ok?
EllaD

#70 Re: BITI MUŠKARAC

Post by EllaD »

goozonja wrote:
EllaD wrote:smetam u dubokom promisljanju?
ne smetaš. ali ni ne pomažeš niti doprinosiš temi.

ne zanm ko te je povrijedio, ja sigurno nisam, pa bih te zamolio da svoje frustracije ne prosipaš po meni. jel to ok?
ti si stvarno specijalac, zar ne?
insider

#71 Re: BITI MUŠKARAC

Post by insider »

EllaD wrote:ima li kakvo PRAVO musko da nas odbrani, ovaj nas sve rastjera
Evo mene, koga ovdje treba hapsit? 8-)
Last edited by insider on 19/02/2009 14:32, edited 1 time in total.
goozonja

#72 Re: BITI MUŠKARAC

Post by goozonja »

goozonja wrote:
samo ću sa zaintersovanim stranama dijeliti svoje uvide. ako neko od toga ima neku korist, biću sretan, a oni koji nemaju - nek produže dalje umjesto da ostavljaju ovuda kometare tipa :zzzz: :zzzz: :zzzz:

to je ono šta ja uradim kad mi je nešto dosadno ili nezanimljivo.
MUNAFIK

#73 Re: BITI MUŠKARAC

Post by MUNAFIK »

goozonja wrote: npr, nekad davno mi ej bilo veoma bitno šta će moja trenutna simpatija misliti o meni, i stalno sam vagao šta ću reći ili napisati, kako ista ne bi pomislila nešto što ja ne bih želio da pomisli. samim tim sam gubio na iskrenosti i nisam bio ono šta usitinu jesam, a uzrok svemu tome je bio manjak vjere u sebe i samopouzdanja. zatim, bolovao sam od jedne bolesti koja bi se mogla nazvati "udovoljiti joj po svaku cijenu". jerbo sam mislio da ako nekog obasipamo pažnjom i izrazima naklonosti, da je prirodna star dobiti nešto za uzvrat, učiniti da se nekom na taj način dopadnem. naravno, pušio sam foru kod svih tih žena jer žene imaju posebne radare kojim ekspresno detektuju seronju poput mene, koji, u suštini, tim znacioma pažnej samo pokušava izmanipulisati osjećaje. tada sam odlučio da prestanem biti plašljvi manipulativni seronja i naučim "biti ono što jesam." pojma nisam imao koliki je put preda mnom i koliko je prepreka na putu tog razvoja.

počeo sam posmatrati ljude oko sebe koje sam smatrao zrelijim, mudrijim i uspješnijim, riješen da naučim nešto od njih. nisam se stidio ni postavljati pitanja. odogovor se mogao svesti na treba pretati biti dijete koje stalno nešto priželjkuje i postati odrasli čovjek sa stvarnim ciljevima i žarkom željom za njihovim ostvarenjem. na tom putu treba imati čvrstinu i odlučnost, nepokolebljivost. naučiti se odnositi prema okolini sa poštovanjem, iskrenošću i biti osoba od povjerenja. bilo je tegobno, jer sam stalno sebe hvatao kako lažem sebe i druge i dalje se ponašajući kao pičkica, bez obzira na sporadične "uspjehe". godine su prošle pune muka i konačno sam uspio pobijediti većinu svojih slabosti, i razviti iskrenost i moć artikulacije svojih htijenja.
promjene u mom ljubavnom životu su bile gotovo automatske, jer kao što rekoh žene imaju radare. radari detektuju i kenjatora, a detektuju i one prave muškarce kakve su oduvijek željele. :)
I ako cu se sloziti sa monhikancem da je tvoj nacin i ton pisanja bas ono '' JA sve znam...'' moram ti priznati da ga negdje i ubodes....
Ovo sa gubitkom samopouzdanja mi je bas zapalo za oci, mozda sam cak prepoznao i iskustva nekih mojih prijatelja i poznanika pa i sebe samog... Izgleda da mnogi muskarci kako ti kazes ''boluju'' (sad jel to bolest ili ne je druga tema) da NJOJ udovolje po svaku cjenu, i tako izgube i sebe i nju, i ako to udovoljavanje nije nikakvo SRANJE i zelja za manipulisanjem osjecaja... uvjek se na kraju svede na to... tako mi se cini!!! ma Imao sam i licno iskustva sa tim, treba se tu napraviti neki balans, nije ni ISKRENOST uvjek iskrena, nekad mi svoj bezobrazluk i nemarnost nazovemo ISKRENOSCU, a to onda nije to ili jeste?

Ima istine u ovome tvom, samo bez price JA sve znam... Ljudi su razliciti, licnosti su razlicite, mozes od najiskrenijeg momka/djevojke NAPRAVITI SERONJU ako ga posmatras takvim i obrnuto... kao sto neko rece u tim M/Z odnosima nastradaju oni fini i iskreni... u ovome postu sto sam citirao si pogtodio nesto, oni prije su ti beze... Uglavnom ev mene si potakao da mal razmislim :-D
EllaD

#74 Re: BITI MUŠKARAC

Post by EllaD »

ma ovo mi je odsad omiljena tema, nigdje ja ne idem;
molim drugaricu besanu i ostale koje je "veliki frajer" eliminisao da ostanu dosljedne
imam neki osjecaj da ce biti jos zivotnih mudrosti
PS kako to da meni nije bas lijepo i ugodno s tobom, a tolikim zenama jeste? zasto stedis sarm i neodoljivost na meni?
Cholina_Lokica

#75 Re: BITI MUŠKARAC

Post by Cholina_Lokica »

EllaD wrote:ma ovo mi je odsad omiljena tema, nigdje ja ne idem;
molim drugaricu besanu i ostale koje je "veliki frajer" eliminisao da ostanu dosljedne
imam neki osjecaj da ce biti jos zivotnih mudrosti
PS kako to da meni nije bas lijepo i ugodno s tobom, a tolikim zenama jeste? zasto stedis sarm i neodoljivost na meni?
ma to ti je ono, moras da vidis da dozivis :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply