SAVEZ NAPOLJE!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Da li ste za suspenziju nogometnog/fudbalskog saveza BiH?!

Da, ali samo ukoliko se ne promijeni statut
38
18%
Da, koji će nam k. fudbal uopšte
24
11%
Ne, jer suspenzija neće voditi ozdravljenju bh. fudbala
13
6%
Ne, ko su oni (FIFA i UEFA) da nama određuju da imamo jednog predsjednika
5
2%
Da, ali samo da se suspenduje savez a da klubovi i reprezentacija ne trpe posljedice suspenzije
131
62%

Total votes: 211

uvjek dobar gost

#51 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by uvjek dobar gost »

Ja imam konkretnu ideju i više njih samo trebaju nam vođe navijačkih ekipa-skupina.
Umjesto na utakmice svojih klubova (za početak hordaši i manijaci) idu pred savez, da im se vremenom pridruže građani i ostale navijačke skupine, potrebna je podrška klubova jer oni u stravi propadaju il u najboljen slučaju stagniraju jer se politika miješa u sport i fudbal, da se uvežemo sa provjerenim asovima i ako treba da oformimo paralelan savez jer sadašnji savez nije ništa drugo no udruženje građana, da se traže jasne i transparentne stvari kao na primjer istrage o dosadašnjem radu da Sipa i finansijska policija uđu u savez da se protiv krivaca podignu prijave i da suđenja počnu, trebamo stvariti atmosferu kako bi ljudi kao Osim Ivica, Sergej barbarez, Marić Enver i njima slični osjetili potrebu da se i sami uključe, ovi procesi ne rješavaju se za jedan vikend ... to traje mjesecima jer zapamtimo svi mediji su kupljeni parama reprezentacije... javnost treba da učini napor i konačno bandu iz saveza otjera direkt u zatvor. U svemu ovome odlučujuću ulogu trebaju da imaju BHF, Navijačke skupine , populacija odnosno navijači BiH reprezentacije i klubovi, tek onda asovi provjereni da ovi iz saveza uz podršku Bahe i ekipe ne bi graknuli kako se njih tjera da bi se doveli ini gastarbajteri koji kao nisu bili tu kad je bilo najteže....

Obračun sa lopovima u savezu je potreban nama svima jer ne izbacujemo mlade igrače, klubovi su nam talašika, liga nam je qurac, jer stadioni su nam odron, jer nivo sportske igre ne odlučuje o pobjedniku već se uključuju sudije po principu ko više plati...

Sve u svemu ovaj problem se neće riješiti jednim protestom il jednom akcijom simboličnom, njima u savezu guzovi su se zalijepili u fotelje i neće ih tako lako napustiti jer onda napuštaju sve beneficije koje imaju....

Savez napolje !
mrtva kokoš

#52 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by mrtva kokoš »

paralelan savez hmm zanimljivo samo sto bi ovi imali i dalje podrsku fife...
ova stvar bi jedino uspjela kad bi se u tom savezu nasle istinske legende koje bi podrzali sadasnji igraci...
a bez toga i dalje isto...
uvjek dobar gost

#53 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Splinter wrote:paralelan savez hmm zanimljivo samo sto bi ovi imali i dalje podrsku fife...
ova stvar bi jedino uspjela kad bi se u tom savezu nasle istinske legende koje bi podrzali sadasnji igraci...
a bez toga i dalje isto...
Uz ulazak Sipe i ostalih istražnih organa u savez... podrška bi nestala, navijači trebaju ukoliko je potrebno pola godine svaki vikend umjesto na tekme ići pred savez, ne paliti i žariti već bubnjati, navijati, praviti karnevalsku atmosferu... zainat dušmanima jer oni bi pokušali sve da razbiju tu volju i snagu... podrška asova nekadašnjih ne bi izostala samo MI navijači Bosne i Hercegovine trebamo učiniti prvi korak, lako je palamuditi po forumima i kafama treba načiniti prvi korak. Paradigma ove države je fudbalski savez krenimo sa njim prvo !
pOZz

#54 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by pOZz »

uvjek dobar gost wrote:Ja imam konkretnu ideju i više njih samo trebaju nam vođe navijačkih ekipa-skupina.
Umjesto na utakmice svojih klubova (za početak hordaši i manijaci) idu pred savez, da im se vremenom pridruže građani i ostale navijačke skupine
Pa jel' bilo toga? Šta se desilo kad su protesti urodili plodom i kad se utakmica protiv Azerbejdžana igrala pred 20 ljudi? Doš'o je Tuđmanov idol, opsovao par puta i naravno, stoka se uhvatila za to. Da se naredna utakmica bojkotovala (mislim da je bila utakmica protiv Bugarske) možda bi danas u Savezu sjedili ljudi poput Osima, Halihodžića, Sušića itd. Bosanci i Hercegovci, kad ste drkali svo ovo vrijeme na tog ustaško orjentisanog papka, na igrače koji su odustali od bojkota zarad ličnih interesa onda drkajte i na Muniba, Ilju, Sulju & co. 8-) Niste bolje ni zaslužili.

... hljeba i igara. ;-)
Alkos

#55 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Alkos »

uvjek dobar gost wrote:Ja imam konkretnu ideju i više njih samo trebaju nam vođe navijačkih ekipa-skupina.
Umjesto na utakmice svojih klubova (za početak hordaši i manijaci) idu pred savez, da im se vremenom pridruže građani i ostale navijačke skupine,
Hordashi su vec svojevremeno pokrenuli akciju protiv saveza koju niko nije podrzao, ali to nije tema danasnje emisije... Zadnju su podrzali i od 20 ljudi koji su zaglavili u policiji 18 su bili navijaci FKS. Prema tome, ako hoce neko nesto da organizuje, bujrum neka dodje, Hz ce to podrzati i stati iza tih ljudi. Ali da ce opet glumiti zrtvenu jagnjad, u to nesto ne vjerujem!!

Kada budu organizovani protesti opet ce tu biti samo pravi navijaci, a gdje ce biti svi oni koji su sinoc bili na Bilinom polju, a znamo da je sinoc na stadionu najmanje bilo navijaca. Takvi su tu samo kada je euforija, kada se treba okititi tudjim zastava, isarati lice i dobro se napiti, a kada treba nesto promjeniti i boriti se za bolje sutra BH fudbala, a i ove drzave, onda ih nigdje na mapi.

Pisac je htio da kaze da pricamo o nemogucem, navijaci ne mogu nista promjeniti, sve dok se ne dignu i obicni gradjani... A poznavajuci koliko ovaj narod moze trpiti i koliko je lijen, ocekujem da ova garnitura ostane jos nekoliko godina.

pozz
Last edited by Alkos on 19/11/2009 13:46, edited 1 time in total.
Alkos

#56 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Alkos »

pOZz wrote:
Umjesto na utakmice svojih klubova (za početak hordaši i manijaci) idu pred savez, da im se vremenom pridruže građani i ostale navijačke skupine
Pa jel' bilo toga? Šta se desilo kad su protesti urodili plodom i kad se utakmica protiv Azerbejdžana igrala pred 20 ljudi? Doš'o je Tuđmanov idol, opsovao par puta i naravno, stoka se uhvatila za to. Da se naredna utakmica bojkotovala (mislim da je bila utakmica protiv Bugarske) možda bi danas u Savezu sjedili ljudi poput Osima, Halihodžića, Sušića itd. Bosanci i Hercegovci, kad ste drkali svo ovo vrijeme na tog ustaško orjentisanog papka, na igrače koji su odustali od bojkota zarad ličnih interesa onda drkajte i na Muniba, Ilju, Sulju & co. 8-) Niste bolje ni zaslužili.

... hljeba i igara. ;-)
U sridu!!!!
Svaka cast...
uvjek dobar gost

#57 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Slažem se u biti sa vama, no kako onda pomjeriti se iz blata, kako doći do potoka i obrisati se od govana ?

negdje treba načiniti rez i okrenuti list, konačno trebamo početi da i živimo kao ljudi jer non stop hodamo posrani i iznureni od poraza koji dolaze u ciklusima a kao da traju vječito !

Bio sam pred savezom kad je murija spremno reagovala na zvuk topovskog udarima i sa kerovima krenula na raju. Očekivao sam tada podršku medija i da sutra u još većem broju se okupimo opet pred savezom.... no na moje razočarenje ništa se desilo nije !

Znači kako do pobjede u retoričkom smislu ?
Meni je recimo savez oduzeo želju da idem i na derbi Sarajeva i Željezničara, na zadnjoj tekmi repke sam bio protiv Danske i od tada moj bojkot utakmica traje, ali on nije donio rezultat .... !

Kako bandu izbaciti iz saveza ?
michio

#58 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by michio »

Savez je iz naroda ponikao.
Medjutim niko mene ne moze ubijediti da neke nase legende nisu mogli preuzeti savez 96 da su samo htjeli. Susiceve avanture po Turskoj su mi nedokucive.
and

#59 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by and »

uvjek dobar gost wrote:Slažem se u biti sa vama, no kako onda pomjeriti se iz blata, kako doći do potoka i obrisati se od govana ?

negdje treba načiniti rez i okrenuti list, konačno trebamo početi da i živimo kao ljudi jer non stop hodamo posrani i iznureni od poraza koji dolaze u ciklusima a kao da traju vječito !

Bio sam pred savezom kad je murija spremno reagovala na zvuk topovskog udarima i sa kerovima krenula na raju. Očekivao sam tada podršku medija i da sutra u još većem broju se okupimo opet pred savezom.... no na moje razočarenje ništa se desilo nije !

Znači kako do pobjede u retoričkom smislu ?
Meni je recimo savez oduzeo želju da idem i na derbi Sarajeva i Željezničara, na zadnjoj tekmi repke sam bio protiv Danske i od tada moj bojkot utakmica traje, ali on nije donio rezultat .... !

Kako bandu izbaciti iz saveza ?
teško,vrlo teško.
napravili su sistem i krug ljudi koji je vrlo teško razbiti i napraviti normalan savez sa ljudima koji imaju veze sa fudbalom.
oni jedni za druge glasaju,međusobno se biraju,koriste nakaradni statut i teško ih je istjerati.
pOZz

#60 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by pOZz »

uvjek dobar gost wrote:Kako bandu izbaciti iz saveza ?
Nikako, narod je glup. Možda bi tračak nade mogli biti izbori sljedeće godine. Ma koliko ovo glupo/suludo zvučalo, tako je. ;-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#61 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by -LIBERO- »

Mnogi se toga i ne sjecaju,jer je bilo nesto sto je strefilo "samo nas" (kod nas je logika dok mene licno ne tangira nije me ni briga)

To jebilo onda kada Sarajevu nisu dali licencu za evro takmicenja,i umjesto nas je isao kriminalizirani klub iz Listice.
Hz ,i svi drugi navijaci Sarajeva su pokrenuli kampanju. Obracali smo se medijima.islo se ispred saveza.

Lijepili su se plakati po gradu,saznao se mobitel Muniba ,dobijao je na hiljade poruka,i poziva.
Sta se desilo na kraju???

Momci koji su lijepili plakate po gradu su hapseni. Momci koji su slali poruke i zvali na mobitel su hapseni.

Jel nekoga bolio kurac kada su nas hapsili? Naravno da nije,mnogi drugi su nam se i smijali.

MI SMO BILI SAMI U TOME.

Drugi put kada su se Hz i navijaci Sarajeva ukljucili u borbu protiv saveza su bili oni protesti pred savezom.

Neki su previse glasno sve to raspuhivali,dosli tamo pred savez uz pjesmu i viku,poceli bacati topovske udare.

Sta se desilo kada je policija pocela da udara i marise sve reom,od demonstranata do slucajnih prolaznika?

Ogromna vecina se raje razbjezala,i tako stvorila nevidjenu paniku i stampedo...umjesto da su stali i na drugi nacin zaustavili onu orkestriranu predstavu u vidu batinjanja i opsteg udaranja.

Epilog je bio da je od 20 uhapsenih 18 iz HZ,gdje su neki zavrsili u zatvoru poslije.

Mi nemamo kompaktnsti,lucidnosti i sinhronizacije izmedju sviju nas.

Ovaj kriminogeni savez i ovakav profil ljudi se samo moze rusiti IZNUTRA!!!

Kako to postici,tesko bez cjelokupne podrske sviju,a ne samo navijaca i navijackih skupina.
I onako navijace vecina gleda kao bagru i huligane,i svaki potez ili inicijativa se gleda tim ocima.

Gdje su sada svi ovi manekeni i manekenke sto su sinoc bili na Bilinom? Gdje su sada svi oni iz centralnih loza,glumci,pjevaci,politicari?

iSMIJAVAT CE NAS FUDBAL I LIGU TOKOM CIJELE GODINE,I ONDA CE SE OPET POJAVITI ZA NEKE DVIJE GODINE KADA BUDE NEKA NOVA "KLJUCNA TEKMA"

PREZIREM IH,SKORO ISTO KAO I OVU BAGRU U SAVEZU.
uvjek dobar gost

#62 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Znači pitanje je kako izbaciti bandu iz saveza ?

and i pozz su u pravu, no takva nam je i država... isti ljudi u vlasti, jedni te isti ih dovode na vlast... sve se vrti u krug i napretka nikakvog nema, taman i kad mislimo da smo se pomjerili sa dna.. reala nas zapuca kao malj u glavu !

E sada nama je psiha utučena i mi smo se saživili sa porazima, navikli smo na neuspjehe i u toj svojoj muci mi mislimo da nema nam pomoći i da stanje je takvo kakvo jeste , što naravno nije daleko od istine.

Moj stav je da se mora učiniti nešto i da će energija koja se uloži u to nešto biti mnogostruko vraćena. Sad kako , koliko nas treba, na koji način to uraditi ostaju pitanja... jer ukoliko budemo čekali skrštenih ruku izbore možda nas rezultati istih spuste kao sinošnja utakmica... jer niko od starih asova nijeimao pristup savezu 96, 95 ili ranije kao što ga nema ni sada, kao što Vi i ja nemamo pristup U BH telecom ili druge firme u kojima su plate po 3000 KM, to su politički podijeljene kompanije i oni su tako podijelili zlatna jaja da su im na očima i pod šapom.

Šta nam treba kako bi krenuli u obračun sa savezom , odnosno kako bi krenuli u obračun sa bandom u svim segmentima društva... treba nam medij il trebaju nam mediji, treba nam kritična masa i trebamo znati čemu težimo, odnosno šta nam je krajnji cilj oko kojeg nema kompromisa i popuštanja !

Nek recimo ode Ćiro već danas... ko će doći, šta će biti sa energijom koja je stvorena oko repke..., pa i sam Ćiro je izjavio, daj ta pobijediomo Portugal onda idemo na savez !

Znači kako ? Ukoliko imamo stav da ne možemo ništa promijeniti..... ebo ti nas onda su nas i definitivno porazili svi oni, oni koji sjede u savezu i oni koji su ih tamo doveli da nas foliraju i kradu.... a oni su povezani sa onima u parlamentima lažnim i u skupštinama... i jesu svi oni su lažni komitet !
uvjek dobar gost

#63 Re: SAVEZ NAPOLJE!

-LIBERO- wrote:Mnogi se toga i ne sjecaju,jer je bilo nesto sto je strefilo "samo nas" (kod nas je logika dok mene licno ne tangira nije me ni briga)

To jebilo onda kada Sarajevu nisu dali licencu za evro takmicenja,i umjesto nas je isao kriminalizirani klub iz Listice.
Hz ,i svi drugi navijaci Sarajeva su pokrenuli kampanju. Obracali smo se medijima.islo se ispred saveza.

Lijepili su se plakati po gradu,saznao se mobitel Muniba ,dobijao je na hiljade poruka,i poziva.
Sta se desilo na kraju???

Momci koji su lijepili plakate po gradu su hapseni. Momci koji su slali poruke i zvali na mobitel su hapseni.

Jel nekoga bolio kurac kada su nas hapsili? Naravno da nije,mnogi drugi su nam se i smijali.

MI SMO BILI SAMI U TOME.

Drugi put kada su se Hz i navijaci Sarajeva ukljucili u borbu protiv saveza su bili oni protesti pred savezom.

Neki su previse glasno sve to raspuhivali,dosli tamo pred savez uz pjesmu i viku,poceli bacati topovske udare.

Sta se desilo kada je policija pocela da udara i marise sve reom,od demonstranata do slucajnih prolaznika?

Ogromna vecina se raje razbjezala,i tako stvorila nevidjenu paniku i stampedo...umjesto da su stali i na drugi nacin zaustavili onu orkestriranu predstavu u vidu batinjanja i opsteg udaranja.

Epilog je bio da je od 20 uhapsenih 18 iz HZ,gdje su neki zavrsili u zatvoru poslije.

Mi nemamo kompaktnsti,lucidnosti i sinhronizacije izmedju sviju nas.

Ovaj kriminogeni savez i ovakav profil ljudi se samo moze rusiti IZNUTRA!!!

Kako to postici,tesko bez cjelokupne podrske sviju,a ne samo navijaca i navijackih skupina.
I onako navijace vecina gleda kao bagru i huligane,i svaki potez ili inicijativa se gleda tim ocima.

Gdje su sada svi ovi manekeni i manekenke sto su sinoc bili na Bilinom? Gdje su sada svi oni iz centralnih loza,glumci,pjevaci,politicari?

iSMIJAVAT CE NAS FUDBAL I LIGU TOKOM CIJELE GODINE,I ONDA CE SE OPET POJAVITI ZA NEKE DVIJE GODINE KADA BUDE NEKA NOVA "KLJUCNA TEKMA"

Šta učiniti da postanemo sinhronizirani, odlučni i istrajni a u interesu sviju nas, mislim svih klubova, fudbalera i navijača u BiH ?
Sa ostalim se slažem 2323%
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#64 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by -LIBERO- »

Jel i NS obicno "udruzenje gradjana",ja mislim da jeste?

Evo sta se pokusava u slicnoj borbi protiv slicnih struktura ,samo u f.k Sarajevo.

" Osnovano udruženje koje će biti tu da pomogne našem jedinom klubu... "

Sinoć je u prostorijama VIP dvorane u Zetri prvi put javnosti predstavljen projekat Udruženje građana „Bordo prijatelji 1946“. Svečana skupština je rezultirala posjetom velikog broja uspješnih ljudi, poduzetnika i stručnjaka u svojim oblastima kojima je zajednička spona ljubav prema bordo boji.

Udruženje građana nazvano „Bordo prijatelji 1946“ je organizovala grupa entuzijasta i istinskih zaljubljenika u naš klub sa željom da ponudi alternativu postojećem stanju u klubu te da pomogne klubu pružajući mu razne vrste intelektualnih usluga svojih članova, bez naknade, i tako, u granicama svojih mogućnosti, pružati priliku za razvoj kluba u budućnosti.

Trenutna situacija u kojoj se nalazi bosanskohercegovački fudbal negativno se reflektira na poziciju, ime i značaj fudbalskog kluba Sarajevo, a postojeće strukture u klubu očigledno nisu u stanju ponuditi adekvatan odgovor na nastalu situaciju. Najveći problem predstavlja UEFA-ino licenciranje klubova za nastupe u europskim takmičenjima. Naime, kako nijedan bosanskohercegovački klub trenutno ne ispunjava prave kriterije europske kuće fudbala, UEFA je dopustila Fudbalskom savezu BiH da primjenjuje blaže kriterije za klubove sa područja naše države. Kriteriji se postepeno pooštravaju do 2012. godine kada će biti potpuno usklađeni sa UEFA-inim standardima i kada postoji realna opasnost da Sarajevo, u ovakvom stanju, neće moći dobiti licencu i tako pasti na poziciju na kojoj nikad nije bio u svojoj dugogodišnjoj historiji. Gubitak mogućnosti igranja europskih utakmica znači gubitak interesa javnosti, sponzora, a samim tim i prihoda koji mogu omogućiti kvalitetan rad kao preduslov napretku i daljnjem razvoju u željenom smjeru te nastavljanje dosadašnje tradicije.

Samim tim, kao prvi i osnovni zadatak novonastalog udruženja jeste kreacija plana i programa za izbjegavanje takvog sramotnog udarca za naš tim, tj. plana za ostvarenje svih UEFA-inih uslova.

Potrebno je napomenuti da Udruženje građana „Bordo prijatelji 1946“ danas ne bi postojalo da nije bilo inicijative UNFKS-a te da „bordo prijatelji“ imaju punu podršku Udruženja navijača FK Sarajevo.

Napomena: Ovo je samo predstavljanje Udruženja građana „Bordo prijatelji 1946“, dok ćete sve detalje moći saznati u narednom periodu
uvjek dobar gost

#65 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Da savez je Udruženje građana.... i jeste ovo bi bio jedan od načina da se podpre do svijesti ljudi i da se okonča jedna era u kojoj je naš fudbal izgubio mnogo !

Stvaranje pozitivne atmosfere i kombinovanje napada čas sa jedne čas sa druge strane, kombinovanje legalnih i ilegalnih metoda !
-LIBERO-
Čiča Gliša

#66 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by -LIBERO- »

Evo prijedlog. Recimo,BHF kao grupa koja prati samo reprezentaciju,neka pokrene neko slicno okupljanje legendi nase raprezentacije ,privrednike,glumce,pjevace...estradne radnike...i neka se registruju kao udruzenje gradana.

Naprave logo,pecat...i idemo svi zajedno u pravnu borbu sa bagrom u savezu.

Vidio si prijetelju,da ulica u nasoj zemlji ne donosi puno.

Narocito u varijanti kada se biraju oni sami izmedju sebe u tom nekom zatvorenom krugu.
Nemas ovdje puno efekta od pokusaja promjene svijesti stanovnistva,kao sto je bilo efekta prilikom smjene Semihe i Taje.

Ovdje je drugaciji slucaj. Ovdje 90% navijaca zna ko je problem,i svi su protiv saveza..samo sto ovdje nema glasanja,i izbora.

Ovdje se treba boriti pravnim sredstvima. Udruzenje gradjana ,pecat,logo..znaci legalizacija i onda medijski i svaki drugi pritisak i na savez i na finansijsku policiju.

Ja ne vidim drugi nacin.
Last edited by -LIBERO- on 19/11/2009 14:55, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#67 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by ultima_palabra »

-LIBERO- wrote:Gdje su sada svi ovi manekeni i manekenke sto su sinoc bili na Bilinom? Gdje su sada svi oni iz centralnih loza,glumci,pjevaci,politicari?

pOZz wrote:Pa jel' bilo toga? Šta se desilo kad su protesti urodili plodom i kad se utakmica protiv Azerbejdžana igrala pred 20 ljudi? Doš'o je Tuđmanov idol, opsovao par puta i naravno, stoka se uhvatila za to. Da se naredna utakmica bojkotovala (mislim da je bila utakmica protiv Bugarske) možda bi danas u Savezu sjedili ljudi poput Osima, Halihodžića, Sušića itd. Bosanci i Hercegovci, kad ste drkali svo ovo vrijeme na tog ustaško orjentisanog papka, na igrače koji su odustali od bojkota zarad ličnih interesa onda drkajte i na Muniba, Ilju, Sulju & co. Niste bolje ni zaslužili.

... hljeba i igara.
Jeste pitari, al svaka čast 8-)
Što se tiče inicijativa, paralelni savez je nešto što još nije isprobano. Uz jednu dobru kampanju, moglo bi polučiti neke rezultate.
and

#68 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by and »

uvjek dobar gost wrote:Znači pitanje je kako izbaciti bandu iz saveza ?

Šta nam treba kako bi krenuli u obračun sa savezom , odnosno kako bi krenuli u obračun sa bandom u svim segmentima društva... treba nam medij il trebaju nam mediji, treba nam kritična masa i trebamo znati čemu težimo, odnosno šta nam je krajnji cilj oko kojeg nema kompromisa i popuštanja !
krajnji cilj se zna,ali kako doći do njega?

krajnji cilj je da savez vodi neko ko bi trebao da zna taj posao,da zna šta sve treba raditi jedan savez.
prva stvar je da ljudi koji nemaju veze sa fudbalom u savezu nemaju šta tražiti.savez treba da vodi računa o kvalitetu lige i suđenja i da imamo dobru ligu koja će igrače prodavati za milione,a ne za 50 000,i onda te milione ulagati u klubove.
savez treba da školuje i pravi sudije koje će kada pokažu kvalitet suditi i međunarodne utakmice.
savez treba da ima skaute i da prati sve naše igrače po svijetu,da prepozna najbolje i uključi ih u odgovarajuće reprezentativne selekcije u kojima će igrati najbolji i koji će igrati značajnu ulogu u takmičenjima.
taj posao ne bi kao do sada trebalo da za njih rade raja volonterski i da zbog pritiska novinara i raje mi u reprezentaciji imamo pjanića,begovića,medunjanina.......to bi trebao biti posao ljudi iz saveza.seferović treba već sada da daje golove za bih, a ne za švicu.
blater bi u lice mogao reći dominkoviću,čolakoviću.....da je svjetsko bez veze bez portugala i ronalda i ovi bi se možda i složili s njim,ali nisam siguran da bi to mogao reći osimu,vahi,barbi........
stvarno ne vidim način da se ovi ljudi sklone od nečega o čemu nemaju pojma,a to je glavni uslov našeg napretka.
samo_ti

#69 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by samo_ti »

aha opet vam se to budi , SAVEZ NAPOLJE :-) a kada su se momci borili za to , lezali , placali kazne po 500 KM , bili su proglasavani za drzavne neprijatelje....zasto ?? zato sto su kriminalci doveli uhljupa senilnog koji vas je kupio psovanjem po TV-u.....da su se tada momci podrzali , sada bi u savezu mozda bili "nasi" proslavljeni ljudi i treneri.....ne bi se desavalo da u avionu za gostovanje vise bude folk pjevaca , politicara , novinara nego samih igraca i strucnog staba :-? ...ali neka i treba nama to.......znas ti nas , jebo ti nas :!:

viva la Munib Usanovic and co :!: :run:
and

#70 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by and »

samo_ti wrote:aha opet vam se to budi , SAVEZ NAPOLJE :-) a kada su se momci borili za to , lezali , placali kazne po 500 KM , bili su proglasavani za drzavne neprijatelje....zasto ?? zato sto su kriminalci doveli uhljupa senilnog koji vas je kupio psovanjem po TV-u.....da su se tada momci podrzali , sada bi u savezu mozda bili "nasi" proslavljeni ljudi i treneri.....ne bi se desavalo da u avionu za gostovanje vise bude folk pjevaca , politicara , novinara nego samih igraca i strucnog staba :-? ...ali neka i treba nama to.......znas ti nas , jebo ti nas :!:

kao što vidiš puno bi toga propustili,ovi bi kvalifikacije igrali sa igračima iz premier lige,pjanić bi možda igrao za francusku....
sada imamo godinu do idućih kvalifikacija i sada se treba to rješavati
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#71 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Admir_1984 »

samo_ti wrote:aha opet vam se to budi , SAVEZ NAPOLJE :-) a kada su se momci borili za to , lezali , placali kazne po 500 KM , bili su proglasavani za drzavne neprijatelje....zasto ?? zato sto su kriminalci doveli uhljupa senilnog koji vas je kupio psovanjem po TV-u.....da su se tada momci podrzali , sada bi u savezu mozda bili "nasi" proslavljeni ljudi i treneri.....ne bi se desavalo da u avionu za gostovanje vise bude folk pjevaca , politicara , novinara nego samih igraca i strucnog staba :-? ...ali neka i treba nama to.......znas ti nas , jebo ti nas :!:

:thumbup: :thumbup:

Jedini nacin da se neke stvari promjene u savezu je atmosfera sa one utakmice protiv Azerbejdzana, pa taman i ferguson doshao za selektora. Poznavajuci nas to se nikada nece desiti :( Bitno je da smo svake kvalifikacije moralni pobjednici i da se naredne kvalifikacije konacno nasha sansa....

Ovo sa paralelnim savezom je dobra ideja al u uredjenoj drzavi. Mislim da se niko ozbiljan nece upustati u tu suludu avanturu, jer sa rogatim (mafijashima iz saveza) se bash i nije pametno bosti na taj nacin
Dammme

#72 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Dammme »

Lijepa je ideja o alternativnom Savezu, ali mislim da nije realna. Koliko znam upravni odbor N/FSBiH se bira od predstavnika iz kantonalnih i regionalnih saveza. Možda bi za početak bilo dobro izvršiti pritisak na kantonalne saveze u: TK, SK, ZE-DO, USK, HNK, SBK, i Goražde. To je 7 od 15. Uz nešto lobiranja možda bi se moglo naći podrške i u nekom regionalnom savezu u RS-u, što bi bila večina. Ako bi se to uspjelo, možda bi se mogla dobiti podrška iz zhk i k10, bez obzira na posljednja dešavanja u Širokom. To bi već bilo 10 od 15. Dvotrečinska večina dovoljna i za referendum, a kamoli za šta drugo. Pritisak na kantonalne saveze bi mogli vršiti navijači klubova iz tog kantona uz koordinaciju recimo BHF-a. Znači KS i Goražde bi pokrili HZ i TM. ZE-DO Robijaši. SBK Veziri uz pomoć Robijaša,TM i HZ. TK Fukare. HNK RA(biće teško zbog specifčnosti kantona, ali da se probati). USK navijači Jedinstva i navijači repke kojih tamo ima puno ali nisu organizovani. A i Tigar je sad u muriji, tako da je opozicija tu oslabljena. Što se tiče RS-a, mislim da bi se najviše moglo učiniti u Ist. Sarajevu i Banjaluci (koliko je to realno ne znam, ali mislim da bi njihovi klubovi najviše profitirali reorganizacijom). Ovo je samo ideja, rado ću se pridružiti bilo kakvoj drugoj kreativnoj i organizovanoj ideji izbacivanja Muniba i bagre iz Saveza.
bijelo_dugme

#73 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by bijelo_dugme »

:thumbup:
Šibicar

#74 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Šibicar »

:thumbup:

Znaš ti nas...lakše nam ide metar u guzicu nego cenat u glavu...
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#75 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Dado dijasporitus »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ko je ono rekao da ako ispadnemo da ce se odmah kamenje po savezu poceti bacati

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Genijalci ste nema sta :skoljka: :run:
Locked